Politiikka - Jos puhutaan parhaasta tavasta keskustella politiikasta työssä, se ei ole keskustelua politiikasta ollenkaan. Mutta todellisessa maailmassa se ei ole mahdollista. Kun kaikki ympärilläsi ovat kiireisiä puhumasta vaaleista, tulevaisuuden mahdollisuuksista, työtoverina olemisen ei pitäisi olla äiti. On olemassa kaksi syytä, miksi et puhu, kun ympärilläsi olevat ihmiset puhuvat politiikasta.

Ensimmäinen syy on ehkä se, että et pidä politiikasta paljon, ja et ole kiinnostunut tietämään mitä tapahtuu poliittisessa maailmassa.

Toinen syy, joka saattaa olla selkeämpi hiljaisuudellesi, on et tiedä kuinka puhua politiikasta työpaikalla tai julkisesti. Ehkä sinulla on ollut huono kokemus yrittää puhua ihmisten ympärillä, ja tulos ei ollut niin hyvä.

Jos sinulla on ensimmäinen syy siihen, ettet puhu politiikasta, se on täysin ok. Mutta jos pidät äitiä, koska et tiedä kuinka keskustella politiikasta työssä, saamme sinut suojaamaan.

Tässä artikkelissa kuvaamme kultaiset säännöt siitä, miten keskustellaan politiikasta työssäsi sinulle. Ripusta tiukasti. Meillä on jotain hienoa jakaa kanssasi.

# 1. Opi olettamaan paras työtovereissasi

Kun keskustelet työelämän politiikasta, aloitat aiheen ja kun joku puhuu mielipiteesi kanssa, tunnet itsesi puolustavaksi ja alat hyökkäämään henkilöä vastaan. Nyt sinun on ymmärrettävä, että hän on erilainen ihminen kuin sinä ja hänellä voi olla erilainen mielipide kuin sinä. Ajatuksena ei ole arvioida henkilöä hänen mielipiteensä perusteella. Kun työtoverit puhuvat politiikasta, siellä luonnollisesti olisi kysymyksiä, vastauksia, erilaisia ​​mielipiteitä, erimielisyyksiä, väitteitä ja joskus poistuminen paikasta kokonaan. Jos nämä asiat tapahtuvat keskustellessaan politiikasta työssä, se on täysin ok.

Sinun ei tarvitse olettaa pahinta ihmisissä. He ovat ihmisiä ja epätäydellisiä. Ja heillä on erilainen mielipide ja reaktio. Mutta se on okei. Hyväksy heidät sellaisenaan. Kun he räjäyttävät mielipiteensä politiikasta, se on vain osa heitä, ei kokonaisuutta. Ja he sanovat mitä he sanovat, koska heillä on uskomuksia, arvoja ja ideoita siitä, mitä pitäisi tapahtua. Pidä rauhallisuus ja nopea asenne ja oppi olemaan paras työtovereissasi keskustellessasi politiikasta.

# 2. Pysy ajan tasalla viimeaikaisista poliittisista asioista

Kuinka keskustelisit politiikasta, jos olet täysin "ei-ei" politiikasta? Jotta voisit olla osa ryhmää, joka keskustelee politiikasta säännöllisesti, sinun on annettava aikaa ja luettava politiikan ajankohtaisista asioista. Kyllä, tiedämme, että siellä on niin paljon huonoja uutisia, mutta voit käyttää suodatinta ja ohittaa ne. Lue jotain, joka saa sinut tuntemaan olonsa positiiviseksi tai neutraaliksi parhaimmillaan. Jos he pistävät negatiivisuutta mielesi, sinun on parempi välttää uutisia. Tässä on vinkki: älä lue mitään poliittisia uutisia heti kun olet noussut aamulla ja kun olet eläkkeellä nukkumaan yöllä.

Lue iltapäivällä. Osta joukko sanomalehtiä ja lue uutisia tai voit käyttää sovelluksia myös otsikoiden ja tärkeiden tietojen tarkastelemiseen. Pysyminen ajankohtana, josta ihmiset keskustelevat, antaa sinulle etua lausua mielipiteesi. Jos pystyt siihen, tunnet itsesi hyvältä ja tunnet kuuluvuuden työntekijäryhmään, joka keskustelee politiikasta säännöllisesti toimistossa.

# 3. Aloita "I"

Monet ihmiset puolustautuvat, kun olet eri mieltä heistä. Ja se epävarmuuden tunne lisääntyy, kun aloitat lausunnon 'sinä'. Esimerkiksi, jos sanot jotain - ”Uskot tämän olevan totta, mutta itse asiassa tämä ei ole niin totta kuin luulet.” Jos kiinnität huomiota, huomaat, että tämän lauseen painopiste on ”sinä”, ei mitä henkilökohtaisesti ajattelet. Tehdään sen sijaan, että parafroidaan lause ja asetetaan ”I” pääpainoksi. Kuinka sinun pitäisi sanoa se sitten? Näin: "Minusta totuus on jotain erilaista kuin mitä uskotaan." Jos et aloita sanalla "sinä" tai et aseta ihmisiä tilanteeseen, jossa he ovat koko lauseen keskipiste, niin he taipumus tuntea olonsa turvalliseksi, vaikka olet eri mieltä heistä. Poliittisen keskustelun kultaiset säännöt eivät ole vain oppimista keskustella politiikasta; Heillä on myös kysymys siitä, miten ymmärtää ihmisten psykologiaa ja soveltaa niitä paikoissa, joissa keskustellaan jostain erilaisesta ihmisestä, jolla on erilaiset kulttuurit ja taustat.

# 4. Kysy politiikan kannalta merkityksellisiä kysymyksiä

Tämä on tärkeä askel. Kyllä, pyysimme saada tietoa poliittisista asioista ja se auttaa. Mutta asia on siinä, että kun kysyt keskustelussa kysymyksiä, sillä on kaksi päätarkoitusta. Yksi, se saa puhujan ymmärtämään, että olet kiinnostunut aiheesta ja haluat tietää enemmän. Toiseksi puhuja tuntee olevansa arvostettu huomiosta ja keskittymisestänne. Jos nämä kaksi asiaa tapahtuu, puhuja rakentaa alitajuisesti luottamusta ja haluaa jakaa enemmän ja enemmän. Joten miten aloittaisit kysyä kysymyksiä, vaikka sinusta tuntuu, että et tiedä paljon politiikasta? Paras tapa tehdä se on valita jotain puhujan sanomasta ja sitten kysyä - miksi? Mitä siitä? Miksi luulet näin? Ja kun kuuntelet tarkkaan, saat vihjeen kysyäksesi.

Älä kysy vain siksi, että haluat kysyä. Kysy, koska haluat tietää. Jos et halua tietää paljon politiikasta, on parempi pitää äiti. Koska puhuja voi valita ei-sanalliset vihjeet ja ymmärtää, että vain teeskentelet olevan utelias ja et itse ole kiinnostunut. Mikä parasta, tee muistiinpanoja puhujan lausunnosta, jos sinä ja työtoverisi olette osa ryhmää keskustelun muodossa tai jos se on muodollista. Muuten voit vain kysyä ja tutustua aiheeseen enemmän.

# 5. Kuuntele koko sydämestäsi

Kuunteleminen on lahja, ei vain taito. Jopa kun joku puhuu politiikasta ja olet liittymässä, paras tapa olla kiinnostunut on osoittaa innokkuuttaan kuunnella hänen sanojaan. Nyt suurin osa meistä katselee puhuvaa henkilöä. Mutta se ei ole kuuntelemista. Kuunteleminen ei ole jotain mitä teet kuuleessasi jonkun. Kuunteleminen on jotain mitä teet, kun laitat itsesi puhujan kenkiin ja yrität saada parhaan hyödyn hänen sanomastaan. Poliittisen keskustelun kuunteleminen ei ole eroa.

Kun joku ryhmästäsi tietää paljon politiikasta ja hän puhuu teille kaikille, ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä, on olla hyvä kuuntelija, parempi sanoa olevansa painokasta kuuntelijaa. Se, mitä sinun tulisi välttää kuuntelemisen aikana, on häiritä toista puhumasta. Älä hyppää sisään ja keskeytä; mieluummin ole rauhallinen ja säveltänyt ja anna toisen henkilön lopettaa asiat. Saat mahdollisuuden puhua, jos sinulla on muuta sanottavaa. Siksi yksi politiikan keskustelujen keskeisimmistä kultaisista säännöistä työssä on ymmärtää, ei vain vastata, kuunteleminen.

# 6. Valitse ihmiset / taistele viisaasti

Työpaikka ei ole kotisi. Muista tämä, kun keskustelet politiikasta. Sinun on valittava ihmiset, joille voit olla vapaa ja kiistelty näkökulmastasi. Sinun on varmistettava, että kun valitset ihmisiä keskustelemaan politiikasta, heillä ei pitäisi olla valtaa harhauttaa sinua. Esimerkiksi, jos puhut hallituksen politiikasta kansainvälisen hankkeen suhteen yrityksen toimitusjohtajan edessä, hän ei ehkä ole kovin vaikuttunut mielipiteestäsi.

Ideaa ei saa merkitä tai tulla pahaksi yrityksen tärkeimmän henkilön edessä. Emme pyydä sinua pelkäämään ja olemaan jakamatta mielipiteesi ollenkaan. Mutta politiikka on arkaluonteinen aihe, ja sinun pitäisi ymmärtää työpaikalla, että kaikki eivät rakasta taistelemaan kanssasi tai arvostavat mielipiteesi. Pomosi tai toimitusjohtajasi voi loukkaantua huomautuksistasi ja se voi vaikuttaa häneen alitajuisesti. Joten ole varovainen siitä, mihin räjäytät, ja puhu jotain, mitä sinun ei pitäisi sanoa. Ajattele paikkaa, tilannetta, ihmisiä, ympäristöä ja tapaa, jolla puhut ja erityisesti keskustellessasi politiikasta.

# 7. Tiedä milloin astua takaisin

Askel taaksepäin on tärkeä askel keskustellessaan politiikasta. Et ehkä huomaa mitä teet hetkessä. Mutta ehkä sanot jotain nöyryyttävää yleisölle ja yleisössä on joku, joka on hyvin lähellä toimitusjohtajaa. Siksi keskustellessasi politiikasta, ole varovainen kuka istuu missä ja miten he vastaavat sinuun. Pahin virhe, jonka tekisit keskustellessasi politiikasta, on ajatella, että kollegasi ovat kaikki ystäviäsi. He eivät ole. Keskustellessaan politiikasta monet pelaavat politiikkaa, kyllä ​​toimipolitiikkaa. Siksi, kun keskustelet politiikasta työssä, sinun on hallittava taistelu askel taaksepäin. Kun pystyt siihen, tiedät, että et tunne kiusausta huutaa, koska joku muu ei ole samaa mieltä kanssasi. Pystyt pitämään nokkasi ja saamaan itsesi rauhalliseksi missä tahansa tai kaikissa tilanteissa. Aina kun on tilanne, jossa tiedät, että voi olla ristiriitoja, anteeksi siitä paikasta.

# 8. Älä tee keskustelusta elämäsi tarkoitusta

Miksi sinä ja kollegasi keskustelet politiikasta. Tärkein syy on tauko töistä ja lievittää painetta. Siksi, kun keskustelet politiikasta, älä tee siitä elämäsi tarkoitusta. Et ole työpaikallasi huutaa, huutaa ja yritä todistaa mielipiteesi. Pikemminkin olet siellä tekemässä työtä. Ja välillä voit keskustella useista asioista työtovereidesi kanssa. Mutta keskustelu ei ole vakava asia, työ on. Joten älä tee mitään keskustelemalla politiikasta, joka vaikuttaa henkilöihisi, uraasi ja elämääsi yleensä. Tiedät mitä tarkoitamme. Pysy rajoissa. Älä mene yli laidan ja keskustele asioista, joista ei pitäisi keskustella toimistossa. Ole fiksu ja keskustele politiikasta; älä ole mukana siinä.

# 9. Viimeistele se armosta

Työpaikkasi ei ole paikka keskustella tarkalleen politiikasta. Mutta jotta työ olisi kevyt ja viettäisö perjantai-iltapäivän perjantaina, saatat keskustella politiikasta. Saatat väittää, jakaa mielipiteesi ja olla eri mieltä. Mutta kun lopetat keskustelun, muista, että sen on oltava armossa. Sinun ei pitäisi lopettaa keskustelua nuotista, joka turhauttaa sinut, aiheuttaa vihollisuutta kollegoidesi kanssa ja jättää sinut huonoon vaiheeseen. Siksi, kun keskustelu päättyy, anna kädenpuristus ja viimeistele se. Pidä hymy ja sano - "se oli kiva keskustelu." Ja sitten hymyile ja mene kotiin.

Politiikan keskustelu ei ole iso asia työssä. Ihmiset tekevät niin, enimmäkseen vaalien aikana ja ennen vaaleja tai niiden jälkeen. Mitä vinkkejä olemmekin edellä, ovat ne vinkit, joita sinun tulee noudattaa pitämään asiat siistinä keskustellessaan politiikasta. Jos olet kiinnostunut politiikasta, voit käyttää yllä olevia vinkkejä päästäksesi eteenpäin.

Oikeastaan ​​yllä olevat vinkit eivät koske pelkästään politiikkaa, vaan myös keskustelua kaikesta, mikä on väärin; tarkoittaa, kun sinä ja työtoverisi eivät keskustele tärkeistä hankkeista työssä.

Loppujen lopuksi se, mitä haluamme sinun jättävän, on aina oltava tietoinen toimiston säästä ennen keskustelua toimipolitiikasta. Organisaatiot palkkaavat sinut työskentelemään ja saamaan tuloksia sinulta. Sinun on toimitettava sijoitetun pääoman tuottoprosentti. Joten jos organisaatiosi, jossa työskentelet, on tavallaan perinteinen, sinun tulisi miettiä ennen poliittiseen keskusteluun osallistumista. Vaikka työtoverisi eivät ymmärrä tätä, sinun on vastuulla arvioida tilanne ja toimia sen mukaisesti. Jopa ystävällisessä tilanteessa, jossa perustajajäsenet, ylimmän johdon ja kaikki organisaation ihmiset kokoontuvat jakamaan näkemyksiään politiikasta, ole varovainen sanomastasi, koska se saattaa vaikuttaa maineesi ja urani. Ymmärrä tasapaino ja keskustele sitten politiikasta työssä.