Eroja JavaScript vs. C #: n välillä

JavaScript on korkean tason ohjelmointikieli. Sitä käytetään enimmäkseen selaimissa. HTML: n ja CSS: n ohella JavaScript on maailmanlaajuisen verkon perusta. Se mahdollistaa asiakkaan ja palvelimen välisen vuorovaikutuksen. Suurin osa verkkosivustoista käyttää JavaScriptiä ja melkein kaikilla nykyaikaisilla selaimilla on JavaScript-moottori.

JavaScript tukee tapahtumavetoisia, toiminnallisia ja välttämättömiä ohjelmointityylejä, se on moniparadigmakieli. Se voi työskennellä tekstin, taulukkojen, säännöllisten lausekkeiden, päivämäärien kanssa ja suorittaa dokumenttikohteen mallin (DOM) perustoiminnot.

C # on yleiskäyttöinen, olio-ohjelmointikieli. Se on tarkoitettu yksinkertaiselle, uudenaikaiselle ja yleiskäyttöiselle kielelle. Se on suunniteltu rakentamaan ohjelmistoja pienistä toiminnoista suuriin käyttöjärjestelmiin. Se on myös moniparametrinen kieli, joka on voimakkaasti tyypitetty, välttämätön, deklaratiivinen, toiminnallinen ja komponenttisuuntautunut.

Tässä JavaScript vs C # -artikkelissa vertaamme sekä JavaScriptin että C #: n olennaisia ​​piirteitä, ymmärrämme niiden käytöt, tiedämme niiden edut ja haitat ja korostamme myös JavaScriptin ja C #: n keskeistä eroa.

Sisällön läpi käymisen odotetaan lukijan pystyvän tekemään älykäs päätös valita JavaScript vs. C # tietyn tehtävän välillä.

Head to Head -vertailu JavaScriptin ja C #: n välillä (infografia)

Alla on 9 parhaan vertailun välillä JavaScript vs. C #

Keskeiset erot JavaScript: n ja C: n välillä

Nyt kun keskustelimme useimmista JavaScript vs. C # -kielten olennaisista ominaisuuksista, tässä osiossa voimme puhua joistakin muista eroista JavaScriptin ja C # -kielen välillä.

 • JavaScriptillä on niin paljon oppaita, asiakirjoja ja apua, että se on helppo oppia.
 • C # on niin monimutkainen ja laaja, se voi pelottaa oppimista ensi silmäyksellä.
 • Kehittäjäyhteisö ja vertaisverkko sekä JavaScriptiä että C # -kieltä varten ovat vahvat, mutta taaksepäin näyttää siltä, ​​että C #: llä on parempi vertaisryhmä Windows-kehittäjien keskuudessa.
 • Nykyään, koska kukaan ei pääse eroon vain yhden kielen oppimisesta, ei ole väliä kummalla aloitat. Sekä JavaScript että C #: n tuntemus on hyödyllistä vain pitkällä tähtäimellä.
 • Yleensä täytyy kirjoittaa niin monta koodiriviä C #: ään kuten Java, jotta asiat saadaan aikaan, mikä ei ole JavaScriptin tapaus.
 • C #: n kielisyntaksi on yhdenmukaisempi kuin pelkkä JavaScripti.
 • Yksi hyvä asia JavaScriptissa on, että se on edelleen kehittymässä, myös muilla kielillä rakennetut uudemmat asiat alkavat tulla JavaScriptiin.
 • Nyt kun TypeScript on kehittymässä, se on oppimisen arvoinen. TypeScript tuo JavaScriptiin monia puuttuvia avainominaisuuksia, joita ei ollut vanilja-toteutuksessa.
 • JavaScriptillä on saatavana tuhansia ilmaisia ​​kirjastoja ja voimakas yhteisötuki, kun taas C # on rajoitetusti, koska se on pääosin Windows-pohjainen.

Vertailutaulukko JavaScript vs. C #

Tässä osiossa tehdään avainvertailu JavaScript vs. C # -ominaisuuksiin.

JavaScriptC #
JavaScript toimii useimmissa selaimissa ilman mitään plugin-vaatimuksia.C # tarvitsee laajennuksen, kuten hopeavalo.
Se ei voi lukea tai kirjoittaa tiedostoja asiakaskoneessaSe pystyy lukemaan ja kirjoittamaan tiedostoja, jos annettu Silver Light -versio sallii sen.
JavaScript kirjoitetaan dynaamisesti.C # on staattisesti kirjoitettu.
JavaScriptiä on kirjoitettu heikosti.C # on tyypillisesti kirjoitettu.
JavaScriptillä on erilliset kirjastot natiivien kyselyiden tekemiseen, kuten alaviiva.jsC #: llä on LINQ, tehokas .NET-komponentti, jolla natiivit kyselyt voidaan suorittaa.
JavaScriptillä ei ole operaattorin ja muunnoksen ylikuormitusta.C #: llä on operaattorin ja muunnoksen ylikuormitusominaisuudet.
Sen kehitti pieni ryhmä NetscapessaSe kehitettiin Microsoftissa
JavaScriptin päätarkoitus on tehdä vuorovaikutteisia verkkosovelluksia.C #: tä voidaan käyttää niin monissa laajasti erilaisissa sovelluksissa.
JavaScriptin soveltamisala on rajoitettu, ja tällä kielellä on useita sudenkuoppia.C # on todella vankka kieli, jota kehittäjät mieluummin ympäri maailmaa.

Mielenkiintoiset ammattilaiset ja johdonmukainen JavaScript ja C # voivat tehdä vertailusta vielä paremman.

JavaScript

PlussatHaittoja
JavaScriptin suorittamiseen ei tarvita asennusta.Monet virheet voivat ohittaa hiljaa
Se on välttämätön web-kehitykseen.Voit käyttää helposti globaaleja etkä ymmärrä sitä.
Se voi toimia sekä palvelin- että asiakaspuolella.Langallinen tyyppinen pakko on kaikkialla
Sillä on hienot toiminnot, ja se keksii leksisen sulkemisen.Se on monimutkainen
Sillä on massiivinen ekosysteemi, ja sovellusrakentaminen on helppoa.Jokainen selain voi toimia samalla tavalla samalla koodilla
Sillä on C, kuten syntaksi, ja virheenkorjaus on helppoa.Sillä on rajoitettu vakiokirjasto
Se on prototyyppipohjainen oliopohjainen järjestelmä.Asynkroninen koodaus on vaikeaa ainakin aloittelijoille.
JavaScriptin kehittäjät ovat kysyttyjä.Intuitiiviset tyyppimuunnokset

C #

PlussatHaittoja
Se on loistava IDE Windowsille.Sillä on monimutkainen syntaksi.
Se on uskomattoman suunniteltu kieli.Koodauksen tekeminen riippuu IDE: stä.
Yksi eniten käytetyistä OO-kielistä.Siltä puuttuu vakiokirjastotuki muuttumattomalle tietorakenteelle.
Paras suunnitella ikkunoita, erittäin kysytty.Kalliita tarkoittamaan C-tekniikalla rakennettujen tuotteiden käyttöä yleensä yleensä korkeampia.
Voidaan käyttää yhtenäisyyspelien suunnitteluun.
Todella universaali
Voidaan käyttää sekoituksena korkean ja matalan tason kieltä.
Se tukee monia alustoja.

Johtopäätös - JavaScript vs. C #

Yhteenvetona yllä olevasta keskustelusta voidaan saada nopea katsaus alla oleviin luettelopisteisiin oppiaksesi viisaasti JavaScriptin ja C #: n eron.

 • Jos tarkoituksena on asiakaspuolen ohjelmointi web-selaimen kautta, etsi JavaScriptiä. Käytä paremmin HTML5: tä ja TypeScriptiä (JavaScriptin edistynyt versio).
 • Käytä työpöytäkehityksessä C #.
 • Käytä palvelinkehityksessä TypeScript ja NodeJS.

TypeScript on kuin vain C #, ja Microsoft on tukenut sitä. TypeScript kääntyy JavaScriptiin.

Yllä olevan vertailun ja selityksen avulla sinulla on oltava hyvä käsitys sekä JavaScript vs C # -kielestä että kunkin tarjoamista toiminnoista. Molemmilla kielillä on korkeat vaatimukset, ja kummallakin on erittäin tärkeä tarkoitus, ja luultavasti siksi on vaikea huomauttaa mikä on hyvää ja mikä huonoa. Jollekin, joka on aloittamassa ohjelmoinnin ja kehityksen maailmaan, on tärkeää, että hän oppii molemmat. Kehittäjien keskuudessa yleinen taipumus on kuitenkin C #. On niin paljon etuja, että se tarjoaa joka varjoittaa JavaScriptin. Yleinen ehdotus voisi olla keskittyä enemmän C #: hen ja tehdä siitä ensisijainen kieli ja pitää JavaScriptin tietämys tarpeina.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas eroihin JavaScript vs. C #: n välillä. Tässä olemme keskustelleet niiden merkityksestä, Head to Head -vertailuista, keskeisistä eroista ja johtopäätöksistä. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Seleeni vs PhantomJS -Top 7 Hyödyllinen vertailu, joka sinun on opittava
 2. C ++ -haastattelukysymykset, jotka sinun pitäisi tietää
 3. C # Haastattelu Kysymykset ja vastaukset, jotka sinun pitäisi tietää
 4. JavaScript Apply vs Call: Mitkä ovat erot?
 5. Java vs. JavaScript-erot
 6. Seleeni vs kurkku
 7. Python vs C ++ -vertailu
 8. Java vs. C # erot
 9. JavaScript vs Node.js Mitkä ovat edut
 10. Haluatko tietää Java-testaushaastattelukysymyksistä
 11. SASS-haastattelukysymykset: mahtavia kysymyksiä