Erot Python 3: n ja Python 2: n välillä

Python on ohjelmointikieli, joka on interaktiivinen, oliokeskeinen ja tulkittu korkean tason kieli. Python on kehitetty upeilla ominaisuuksilla dynaamisella kirjoittamisella, luokilla, dynaamisilla tietotyypeillä, moduuleilla ja poikkeuksilla. Paras ominaisuus on syntaksi, se on erittäin selkeä, helppo ymmärtää ja kirjoittaa myös aloittelijoille, kuka on uusi ohjelmointikielelle.

Python on kehittänyt Guido Van Rossum vuonna 1991. Van lukei julkaistua käsikirjoitusta ”Monty Pythonin lentävä sirkus” pythonia kehitettäessä. Hän haluaa, että nimen on oltava ainutlaatuinen, huomattava ja helposti muistettava, joten hän antoi nimen ”Python”.

Van keksi idean kehittää sitä työskennellessään tulkittavan kielen ryhmän kanssa. Hänellä oli laaja kielitaito ja hän opiskeli kielisuunnittelua. Hänen kohtaamansa ongelma oli ohjelmointikielen laajennettavuus toteutuksen aikana. Joten hän päätti siirtyä laajennettavan kielen kanssa ja kehittää itseään ja vuonna 1991 hän antoi ensimmäisen ilmeen ”Pythonille”.

Python on avoimen lähdekoodin versio, jonka avulla python on käytettävissä helposti ja vapaasti. Laajan kirjaston ansiosta sitä voidaan käyttää vapaasti suurilla alustoilla, kuten MAC, Windows, Linux jne. Tulkintajärjestelmä tekee pythonista helpommin luettavan ja sovelluksen nopean kehityksen, jopa räätälöityihin sovelluksiin, pythonia käytetään laajalti. Pythonilla on laajennukset .py, .pyc, .pyd, .pyo, .pyw, .pyz. Python voidaan kirjoittaa IDE: llä, kuten Eclipse, NetBeans.

Pythonilla on kaksi pääversiota Python 3 vs Python 2, sitten sen heikentyneisiin versioihin, kuten 2.XY. Python 2.X: n viimeinen julkaisu oli 2.7 tai 2.7.10. Vuonna 2010. Ensimmäinen python 3.X -julkaisu oli vuonna 2008 ja viimeisin vakaa julkaisu on Python 3.6 vuonna 2016. Python on erittäin vakaa ja sillä on vakaa julkaisu jatkuvasti. Jos haluamme tarkistaa, mitä kaikki uudet asiat, joita tulevaisuudessa ilmestyy pythonille, voimme tarkistaa PEP-osion virallisella python-verkkosivustolla. PEP: t tarkoittavat Python Enhancement -ehdotuksia, jotka antavat meille kuvan uusista ominaisuuksista, joita lisätään uusiin julkaisuihin.

Python tarjoaa laajennettua tukea 2.7-versioon, koska jotkut kehittäjät / organisaatiot haluavat jatkaa sitä, mutta sitä ei suositella. Python on toimittanut 3.X-version, jossa on paljon hienoja ominaisuuksia, mikä tekee ohjelmoinnista tehokkaamman ja johdonmukaisemman.

Head to Head -vertailu Python 3: n ja Python 2: n välillä

Alla on kahdeksan parhainta vertailua Python 3: n ja Python 2: n välillä

Keskeiset erot Python 3: n ja Python 2: n välillä

Sekä Python 3 vs Python 2 ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin tärkeimmistä eroista Python 3: n ja Python 2: n välillä:

 1. Python 3: ta on tuettu laajasti monenlaisten GUI-sovellusten kehittämisessä, ja monia muita paketteja on saatavana Python 3: sta verrattuna Python 2: een.
 2. Python 3: ssa on käytetty tulostustoimintoa. Argumenttien tulee olla sulkeissa. Esim. Tulosta (“Tämä on Python 3”). Python 2: ssa tulosta käsitellään lausumana. Esimerkiksi tulosta “Tämä on Python”.
 3. Python 3: ssa kokonaislukujen jaon arvo olisi oletuksena sopiva. Esimerkiksi jakamalla 5/2, tuloksena on 2, 5. Python 2: ssa meidän on annettava datatyyppi kelluvana, jos tulos tulee desimaalina, muuten vain tulos tulee vain kokonaislukuna. Esimerkiksi 5/2 antaa tuloksen 2.
 4. Python 3: ssa on käytetty tekstiä ja tietoa. Unicode (UTF-8) on python 3: n ja str: n oletuskoodauslähde. Python 2: ssa str esitetään 8-bittisenä pituusjonona
 5. Python 3: ssa syntaksimuutokset tehdään ohjelmointikielen tehostamiseksi ja helpottamiseksi kehittäjille verrattuna Python 2: een.
 6. Python 3: ssa poikkeusten käsittelemiseksi tai sieppaamiseksi meidän on käytettävä avainsanaa "as". Esimerkiksi paitsi Error as err (lukuun ottamatta joitain poikkeuksia muuttujana). Python 2: ssa meidän on käytettävä ', ' samaa. Esim. Paitsi virhe, virhe (paitsi eräs poikkeus, virhe).
 7. Python 3 -sovelluksessa poikkeusten lisäämiseksi meidän on käytettävä nostaa virhettä (”Message for error”). Kursivoitu syntaksi lahjoitettiin muodossa (nosta poikkeus (args)). Python 2: ssa syntaksia käytetään korotusvirheenä, ”viestinä”. Kursivoitu syntaksi lahjoitettiin muodossa (nosta poikkeus, argit).
 8. Python 3: een sisällytetään uudet sisäänrakennetut toiminnot, osa poistetaan ja nimetään uudelleen verrattuna Python 2: een.
 9. Python 3 on kehitetty siten, että Python 3 ei ole yhteensopiva python 2: n kanssa.

  Suositellut kurssit

  • XML- ja Java-sertifiointikoulutus
  • Solmu.JS-sertifiointikoulutus
  • C ++: n ja DirectX: n sertifiointikoulutus
  • Houdini-kurssi

Vertailutaulukko Python 3 vs Python 2

Seuraava on vertailutaulukon erot Python 3: n ja Python 2: n välillä

Vertailujen vertailu Python 3: n ja Python 2: n välilläPython 3Python 2
Toiminto TulostaTulostaminen on toiminto.Tulos on lausunto.
Kokonaislukujen jakoKun kaksi kokonaislukua jaetaan, saadaan kelluvuusarvo tarvittaessa.Kun kaksi kokonaislukua jaetaan, anna aina vain kokonaisluku.
UnicodeSäilytä oletusjonot Unicode-muodossa (UTF-8).Jos haluat tallentaa Unicode-koodiksi, sinun on tehtävä merkintä ”u”.
SyntaksimuutoksetSyntaksista tulee yksinkertaisempaa ja helposti ymmärrettävää.Syntaksia oli melko vaikea python3.
vertailutVertailujen tilaamissääntöjä on yksinkertaistettu.Se on monimutkaisempi python 3: een.
Iteraattorit ja luettelotIteraatioille otettu alue () -toiminto.xrange (): ta käytetään iteraatioihin.
Muuttujien vuotoMuuttujien arvo ei vuoda.Globaalin muuttujan arvo muuttui, kun sitä käytetään silmukassa.
poikkeuksetPoikkeusargumentit olisi lisättävä suluihin.Poikkeusargumentit voidaan liittää merkintöihin.

Johtopäätös Python 3 vs Python 2

Python 3 vs Python ovat laajasti käytössä organisaatiossa heidän vaatimustensa mukaisesti. Python 2.X: ää käytetään laajalti, koska se on vakaa pitkään. Python 3.X on myös saamassa huomautuksen kehittäjille. Kehittäjät ovat menneet python 2: n kanssa python 2: sta python 3: een. Siirtyminen tapahtuu, ja osa kirjastoista ei ole saatavana Python 3: een, mikä on erittäin hyödyllinen python 2: ssa.

Python on yleisesti tarkoitettu ymmärrettävä ohjelmointikieli. Kehittäjät voivat kirjoittaa koodin tehokkaasti. Jos olet aloittelija, aloita hieno kieli, jonka avulla voit saada luottamusta tällä alalla. Ei ole väliä mitä versiota python 2 tai python 3 käytetään. Python 3 kasvaa hyvässä vauhdissa vakaiden julkaisujensa kanssa ja se on ehdottomasti seuraava kieli, jolla työskennellä.

Yllä oleva kuvaus antaa sinulle hyvän kuvan Python 3 vs. Python 2 -versioiden eroista. Tulevina vuosina ei ole yllättävää, jos python on halutuin kieli IT-yritysten ja ohjelmoijien keskuudessa.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas Python 3: n ja Python 2: n eroista, niiden merkityksestä, vertailusta pään ja pään välillä, keskeiset erot, vertailutaulukko ja johtopäätökset. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Python vs JavaScript - hyödyllinen ero
 2. Perl ja Ruby
 3. vertailu Java vs Node JS: n välillä
 4. Java vs Python - 9 vertailua, jotka sinun on opittava
 5. Python vs Go - Kuinka ne eroavat?
 6. Python vs. JavaScript
 7. Perl vs Python - tärkeimmät erot
 8. ACCA vs. CIMA: Mitkä ovat edut?