Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opitaan kuinka muuttaa valokuva värillisiksi pistemalliksi käyttämällä yhtä Photoshopin suodattimista, kerrosmaskia ja yksinkertaista toistavaa mallia, jonka luomme tyhjästä. Käytän täällä Photoshop CS5: tä, mutta kaikki viimeisimmät versiot toimivat. Photoshop CS6: n ja CC: n (Creative Cloud) käyttäjät haluavat kuitenkin tutustua täysin päivitettyyn Valokuvien muuttaminen värillisten pisteiden kuvioksi -oppaaseen.

Tässä on kuva, jonka aloitan:

Alkuperäinen valokuva.

Ja tässä se näyttää miltä olemme valmiita:

Lopullinen tulos.

Kuinka luoda värillinen pistekuvio valokuvasta

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Jos tarkastelemme juuri Photoshopissa avattua valokuvaa, jos katsomme Tasot-paneeliin, näemme, että meillä on tällä hetkellä yksi kerros - Taustakerros -, joka on taso, jolla kuvanamme istuu:

Alkuperäinen kuva sijaitsee Tasot-paneelin Tausta-kerroksessa.

Napsauta Taustakerrosta ja vedä kerros hiiren painikkeella painettuna ja napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Uusi kerros -kuvaketta (se on roskakorin vasemmalla puolella oleva kuvake):

Napsauta ja vedä Taustakerros alas uuden tason kuvaketta.

Vapauta hiiren painike, kun osoitin on New Layer -kuvakkeen yläpuolella. Tämä tekee kopion taustakerroksesta, jonka Photoshop asettaa alkuperäisen yläpuolelle:

Kopio taustakerroksesta tulee alkuperäisen yläpuolelle.

Vaihe 2: Lisää uusi tyhjä kerros kahden olemassa olevan kerroksen väliin

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa (sama kuvake, jota käytimme edellisessä vaiheessa):

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna ja napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Tämä lisää asiakirjaan uuden tyhjän kerroksen. Yleensä Photoshop sijoittaa uudet tasot tällä hetkellä valitun tason yläpuolelle (mikä tapauksessamme oli taustakopiokerros), mutta pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna napsauttamalla Uusi kerros -kuvaketta sanoimme Photoshopille aseta uusi kerros sen alle . Voimme nähdä Tasot-paneelissa, että meillä on nyt uusi tyhjä kerros nimeltään Taso 1, joka istuu Tausta- ja Taustakopio-tasojen välissä:

Uusi kerros näkyy kahden edellisen kerroksen välissä.

Vaihe 3: Täytä uusi kerros mustalla

Täytämme uuden kerroksen mustalla, josta tulee efektin taustaväri. Siirry näytön yläreunan valikkopalkin Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Tämä avaa Photoshopin Täytä-valintaikkunan. Muuta valintaikkunan yläosan Käytä- vaihtoehtoksi Musta :

Muuta Käytä-asetukseksi Musta.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan. Mitään ei näytä tapahtuneen asiakirjaikkunassa, koska taustakopiokerroksen kuva estää tällä hetkellä kerroksen 1 näkymän, mutta kerroksen 1 esikatselukuvassa Tasot-paneelissa voimme nähdä, että olemme täyttäneet tason kiinteällä mustalla:

Kerroksen 1 esikatselukuva osoittaa, että kerros on nyt täytetty mustalla.

Vaihe 4: Valitse taustakopiointi

Napsauta Tasot-paneelin Taustakopiokerrosta ja valitse se ja tee siitä aktiivinen kerros:

Valitse Taustakopio.

Vaihe 5: Levitä mosaiikkisuodatin

Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Pixelate ja valitse sitten Mosaic :

Valitse Suodatin> Pixelate> Mosaic.

Mosaic-suodatin pikseliää kuvan muuttamalla siitä sarjan yksivärisiä neliöitä. Voimme asettaa neliöiden koon käyttämällä suodattimen valintaikkunan alaosassa olevaa Solukoko- vaihtoehtoa. Suuremmat arvot luovat suurempia neliöitä. Pienemmät arvot, pienemmät neliöt. Näistä neliöistä tulee lopulta värillisiä pisteitämme, joten haluat asettaa Solukoko-arvon lopullisessa tehosteessasi haluamiesi värillisten pisteiden lukumäärän ja koon perusteella. Asioiden korjaamiseen voi kulua vähän kokeiluja ja virheitä. Aion asettaa solukoko-arvoeni 20 . Muista muistaa tarkka arvo, jonka käytit, koska tarvitsemme sitä uudelleen hetkessä:

Muista solun koko -asetukselle antamasi arvo.

Sulje valintaikkuna napsauttamalla OK. Kuvasi pitäisi nyt näyttää pikselitetyltä:

Kuva mosaiikkisuodattimen asettamisen jälkeen.

Vaihe 6: Luo uusi asiakirja

Asetetaan kuva hetkeksi sivuun ja luodaan toistuva pistekuvio. Tätä varten tarvitsemme uuden Photoshop-asiakirjan, joten siirry näytön yläreunan Tiedosto- valikkoon ja valitse Uusi :

Valitse Tiedosto> Uusi.

Tämä avaa Uusi asiakirja -valintaikkunan. Aseta sekä asiakirjan leveys että korkeus samaan arvoon, jonka syötit Solukoko-asetukseksi Mosaic-suodattimen valintaikkunassa. Minun tapauksessani asetin solukokoksi 20, joten asetan Leveys ja Korkeus -asetukseksi 20 pikseliä. Tämä luo uuden asiakirjan, joka on täsmälleen samankokoinen kuin kuvassamme olevat neliöt. Älä ole huolissasi Tarkkuus-arvosta, mutta varmista, että Taustasisältö -asetuksena on Valkoinen :

Aseta leveys ja korkeus samaan arvoon, jonka syötit solukokoon. Varmista, että mittaustyypiksi on asetettu pikseliä.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan. Uusi asiakirjasi ilmestyy näytölle. Koska asiakirjasi on todennäköisesti hyvin pieni, pidä näppäimistön Ctrl + välilyönti (Win) / Command + välilyönti (Mac) painettuna siirtyäksesi väliaikaisesti Photoshopin Zoom Tool -työkaluun (hiiren kohdistin muuttuu suurennuslasiksi plus-merkillä keskimmäinen), napsauta sitten muutaman kerran asiakirjan sisällä lähentääksesi sitä. Täällä olen lähentänyt 1600%: iin:

Lähennä uutta asiakirjaasi seuraavien vaiheiden helpottamiseksi.

Vaihe 7: Valitse elliptinen telttatyökalu

Valitse elliptinen telttatyökalu Työkalut-paneelista. Oletuksena se on piilossa suorakulmaisen telttatyökalun takana, joten napsauta suorakulmaista telttatyökalua ja pidä hiiren painiketta painettuna sekunnin tai kahden ajan, kunnes ilmestyy valikko, ja valitse sitten elliptinen telttatyökalu luettelosta:

Napsauta pitkään suorakulmaista telttatyökalua ja valitse sitten ellipsilainen telttatyökalu peruutusvalikosta.

Vaihe 8: Piirrä pyöreä valinta

Kun elliptinen telttatyökalu on kädessä, pidä Shift- näppäintä painettuna, napsauta dokumentin vasemmassa yläkulmassa ja vedä hiiren painikkeella alaspäin vetämällä diagonaalisesti asiakirjan oikeaan alakulmaan alas piirtääksesi pyöreän valinnan ääriviivat. . Pidä Vaihto-näppäintä painettuna vetäessäsi pakottaa valinnan ääriviivat täydelliseksi ympyräksi. Jos joudut sijoittamaan valinnan ääriviivat piirtäessäsi sitä, pidä välilyöntiä painettuna, vedä ääriviivat paikoilleen hiirellä, vapauta sitten välilyönti ja jatka. Kun olet valmis, valinnan ääriviivojen tulee koskettaa asiakirjan reunoja, jotta se olisi saman leveyden ja korkeuden kuin itse asiakirja:

Vedä pyöreä valinta asiakirjan sisäpuolelle.

Vaihe 9: Täytä valinta mustalla

Palaa takaisin näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse jälleen kerran Täytä, aivan kuten teimme takaisin vaiheessa 3. Käytä- vaihtoehdon tulisi olla jo asetettu mustaksi, koska muutimme sen viimeksi, joten napsauta yksinkertaisesti OK sulkeaksesi Täytä-valintaikkunan. Photoshop täyttää valinnan ääriviivat asiakirjassa mustalla. Paina nopeasti näppäimistön Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac), jos haluat poistaa alueen valinnan nopeasti ja poistaa valinnan ääriviivat.

Jos käytät Photoshop CS4: tä tai CS5: tä ja olet zoomaannut pitkälle asiakirjaan kuten minulla on, ruudukon ääriviivat (ns. Pikseliristikko ) ilmestyvät mustan ympyrän läpi. Pikseliristikko on CS4: n uusi ominaisuus, ja se on yksinkertaisesti visuaalinen apu, kun olet zoomannut asiakirjaasi. Se ei ole osa itse kuvaa ja häviää, kun kuvaa katsotaan todellisessa koossa, joten sivuuta se. Ruudukko ei tule näkyviin, jos käytät Photoshop CS3: a tai sitä aikaisempaa:

Asiakirja (lähetetty edelleen 1 600%: iin) valinnan ääriviivat täyttämisen jälkeen mustalla.

Vaihe 10: Käännä asiakirjan värit

Siirry näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon, valitse Säädöt ja valitse sitten Käännä :

Siirry kohtaan Kuva> Säädöt> Käännä.

Tämä kääntää asiakirjan värit, jolloin mustat alueet ovat valkoisia ja valkoiset alueet mustat:

Itse ympyrä on nyt valkoinen, kun taas nurkka-alueet muuttuvat mustiksi.

Vaihe 11: Määritä ympyrä kuviona

Siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Määritä malli :

Siirry kohtaan Muokkaa> Määritä malli.

Photoshop avaa ponnahdusikkunan, jossa pyydetään meitä nimeämään uusi malli. Anna mallille kuvaileva nimi. Aion nimetä minun "Circle 20x20", koska asiakirjani koko on 20 px x 20 px. Voit luoda enemmän ympyräkuvioita, kaikki erikokoisina, joten on hyvä idea lisätä asiakirjan koko nimeen:

Anna mallille nimi.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan. Vaikuttaa siltä, ​​ettei mitään tapahtunut, mutta Photoshop on nyt tallentanut asiakirjan kuviona. Voit sulkea ympyrän asiakirjasta tässä vaiheessa, koska me emme enää tarvitse sitä. Sitä ei tarvitse tallentaa, joten valitse Älä tallenna, kun Photoshop kysyy, haluatko tallentaa asiakirjan ennen sen sulkemista.

Vaihe 12: Lisää kerrosmaski taustakopiointikerrokseen

Vaihda takaisin pääasiakirjaan ja varmista, että Taustakopio- taso on valittu Tasot-paneelista. Napsauta Lisää kerrosmaski -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Kun taustakopiokerros on valittu, napsauta Lisää kerrosmaski -kuvaketta.

Jälleen kerran, mitään ei näytä tapahtuneen asiakirjassa, mutta Valkotasolla täytetyn tason peitepienoiskuva näkyy Tasot-paneelin Taustakopio-tasossa, ilmoittaen meille, että olemme lisänneet tason maskin. Huomaa, että pikkukuvan ympärillä on ohut korostettu reuna. Tämä kertoo meille, että itse kerrosmaski on valittu:

Kerrosmaskin pikkukuva tulee taustakopiokerrokseen.

Vaihe 13: Täytä kerrosmaski ympyräkuviolla

Mene jälleen kerran näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä . Tällä kertaa vaihda Käytä- asetus mustasta vaihtoehdoksi Kuvio :

Muuta Käytä-asetukseksi Kuvio.

Napsauta mukautetun mallin esikatselukuvaa valitaksesi käytettävän kuvion:

Napsauta mukautetun mallin pikkukuvaa.

Tämä avaa kuvionvalitsimen . Valitse juuri luomamme ympyräkuvio napsauttamalla sen pikkukuvaa. Sen tulisi olla luettelon viimeinen pikkukuva. Jos työkaluvihjeet on otettu käyttöön Photoshopin asetuksissa, kuvion nimi ilmestyy, kun viet hiiren osoittimen pikkukuvan päälle:

Napsauta ympyräkuvion pikkukuvaa valitaksesi sen.

Napsauta OK, kun olet valinnut kuvion sulkeaksesi Täytä-valintaikkunan. Photoshop täyttää kerrosmaskin ympyräkuviolla, ja kuvamme muodostuu nyt värillisten pisteiden kuviosta:

Kuva sen jälkeen kun kerrosmaski on täytetty toistuvalla ympyräkuviolla.

Lähennä kuvaa lähemmäksi, jotta voimme nähdä vaikutuksen helpommin. Kuvan jokainen piste koostuu yhdestä yksivärisestä aiemmin käyttämämme Mosaic-suodattimen ansiosta. Ympyröitä ympäröivä musta alue on kuvan alapuolella kerroksesta 1 (jonka täytimme mustalla taustalla vaiheessa 3):

Tarkempi kuva vaikutuksesta.

Vaihe 14: Lisää sävyn / kylläisyyden säätökerros (valinnainen)

Valinnaisena viimeisenä askeleena voimme parantaa vaikutusta hiukan lisäämällä kuvan värikylläisyyttä. Napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta.

Valitse Sävy / kylläisyyden säätökerros näkyvästä luettelosta:

Valitse sävy / kylläisyys säätökerrosluettelosta.

Jos käytät Photoshop CS3: ta tai sitä aikaisempaa, Sävy / kylläisyys -valintaikkuna avautuu näytölle. Photoshop CS4- ja CS5-käyttäjille Sävyn / kylläisyyden säätökerroksen säätimet näkyvät Säädöt-paneelissa. Kummassakin tapauksessa lisää kuvan värikylläisyyttä napsauttamalla Kylläisyys- liukusäädintä ja vetämällä sitä oikealle. Mitä kauemmaksi vedät oikealle, sitä kylläisemmiksi värit muuttuvat. Aion kasvattaa kylläisyyteni +20 : ksi:

Vedä Saturation-liukusäädintä oikealle lisätäksesi kuvan värikylläisyyttä.

Photoshop CS3: n ja aiempien käyttäjien tapauksessa napsauta OK sulkeaksesi Sävy / kylläisyys -valintaikkunan. Photoshop CS4: n ja CS5: n käyttäjät voivat jättää Säädöt-paneelin auki. Ja sen kanssa olemme valmis! Tässä on värikylläisyyden lisäämisen jälkeen lopullinen "valokuva värillisiksi pisteiksi" -tulokseni:

Lopullinen tulos.