PV-toiminto Excelissä (sisällysluettelo)

 • PV-toiminto Excelissä
 • PV-kaava Excelissä
 • Kuinka käyttää PV-toimintoa Excelissä?

PV-toiminto Excelissä

PV on käsite, joka laskee tulevaisuudessa saatavan määrän nykyarvon. Raha, jonka saamme tänään, on arvokkaampi kuin tulevaisuudessa saamme rahat. Esimerkiksi, on edullista saada 100 dollaria tänään kuin tulevaisuuden arvolla 106 dollaria tietyllä korolla.

Mikä on PV-funktio Excelissä?

PV tarkoittaa ”nykyarvoa”. Excelin PV-toiminto auttaa meitä selvittämään sijoituksen, lainan jne. Nykyarvon.

Jos teet minkäänlaisia ​​sijoituksia etkä tiedä onko se kannattavaa vai ei? Käytä PV-toimintoa tarkista onko se kannattava vai ei.

PV-toiminto on Excelissä sisäänrakennettu toiminto, joka on tarkoitettu taloudellisiin toimintoihin. Tämä toiminto on saatavana laskentataulukko- ja VBA-toimintoina.

PV-kaava Excelissä

Alla on Excel-kaava:

Excelin PV-kaavalla on seuraavat argumentit:

 • Korko: Tämä on ajanjakson korko. Jos olemme ottaneet lainaa INR. 2, 5 lakia 18 prosentilla vuodessa ja valitsemalla kuukausittainen EMI. Silloin korkomme muuttuu 1, 5% kuukaudessa eli 18/12 = 1, 5%
 • Nper: Nämä ovat maksut, jotka suoritamme lainan selvittämiseksi. Jos laina on voimassa 2 vuodeksi, Nperistä tulee 24 eli 2 * 12 = 24 kuukautta.
 • Pmt: Tämä on yksinkertaisesti maksu ajalta, joka on vakio sijoituksen tai lainan loppuun saakka. Maksu sisältää sekä pääoman että koron.
 • (FV): Tämä on valinnainen argumentti. Tämä ei ole muuta kuin haluamamme sijoituksen tuleva arvo. Jos emme mainitse tätä väitettä, excel otetaan oletuksena kuten 0.
 • (Tyyppi): Tämä on valinnainen argumentti. Tämä määräytyi maksun erääntyessä. Jos mainitsemme nollan, maksu on jakson lopussa eli kuukaudessa. Jos mainitsemme yhden, maksu on kuukauden tai kauden alussa.

Huomautuksia:

 • Kaikki maksut ovat vakioita, eikä niitä voida muuttaa tietyn ajanjakson aikana.
 • Vakiokorko koko laina-ajan.
 • Meidän on mainittava negatiivisen ulosvirtauksen ja positiivisten lukujen virtauksen.

Kuinka käyttää PV-toimintoa Excelissä?

PV: n toiminto excelissä on erittäin yksinkertaista ja helppoa verrattuna muihin Microsoft Excelin toimintoihin, jotka sisältävät paljon argumentteja tai parametreja.

Voit ladata tämän PV Function Excel -mallin täältä - PV Function Excel Template

Esimerkki # 1

Oletetaan, että sijoitat INR: ään. 4500 kuukaudessa viiden vuoden ajan, korko on 8, 5% vuodessa.

Meidän on löydettävä, mikä tämän investoinnin nykyarvo on.

Kaava on = PV (B5 / 12, B3 * B4, -B2, 0, 0) Käytä PV-toimintoa nykyisen arvon saamiseksi.

= PV (B5 / 12) tämä on korko, jota odotamme. Syy siihen, että olen jakanut koron 12: lla, on se, että 8, 5% on vuodessa. Siksi jakamalla 12 saadaan korko kuukaudessa.

B3 * B4, tämä on yhteensä suorittamamme maksut. 5 vuoden aikana suoritamme 60 maksua 12 maksulla vuodessa eli 5 * 12 = 60 kuukautta.

-B2 tämä on maksu kuukaudessa. Koska kyse on ulosvirtauksesta, meidän on mainittava se negatiivisena numerona.

0, 0) tämä ei ole pakollinen argumentti. Niinpä nolla.

Alla on tuleva summa käyttämällä FV-kaavaa:

Esimerkki 2

Oletetaan, että olet käyttänyt INR-lainaa. 2, 5 lakh korolla 12% vuodessa. Olet päättänyt maksaa rahat kuukausittain 1, 5 vuoden ajan.

Lainakauden lopussa maksat 2, 94 221 1, 5 vuoden kuluttua. Sinun on löydettävä lainan nykyarvo. Käytä PV-toimintoa nykyisen arvon saamiseksi.

Lainan määrä, jonka maksat korkoineen, on 2, 94 221, ja lainan nykyarvo nykypäivänä on INR. 2, 45, 974.

Alla on tuleva summa käyttämällä FV-kaavaa:

Käyttämällä erinomaisesti PV-toimintoa, pääsimme laina-arvoon kuten tänään. Samoin voimme tehdä kaikenlaisia ​​analyysejä PV-toiminnolla.

Voimme muuttaa maksutapojamme, kuten kuukausi-, neljännes- ja vuosimaksut. Maksuvaihtoehtomme mukaan meidän on jaettava korko.

Kuukausittain jakaa korko 12: lla.

Neljännesvuosittain jakaa korko 4: llä.

Vuotuisen tapauksen tapauksessa jaa korko 1: llä.

Muistettavat tiedot PV-toiminnosta Excelissä

 • Negatiivisten lukujen tulisi edustaa kaikkia lähteviä maksuja ja samoin kaikkien positiivisten lukujen tulisi edustaa kaikkia saapuvia maksuja.
 • Excelin PV-toiminto voi hyväksyä vain positiiviset numerot. Jos toimitetut arvot eivät ole numeerisia, saadaan virhe muodossa #VALUE!
 • Korko- ja maksuvirrat ovat aina jatkuvia.
 • Meidän on muunnettava korko maksuajan mukaan.
 • Jos FV- ja Types-argumenttia ei ole oletuksena mainittu, se ottaa arvon nollaksi.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas PV-toimintoon Excelissä. Tässä keskustellaan PV-kaavasta Excelissä ja Kuinka käyttää PV-toimintoa Excelissä sekä käytännön esimerkkejä ja ladattavaa Excel-mallia. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

 1. Opas TÄNÄÄN Excel -toimintoon
 2. FV-toiminnan merkitys Excelissä
 3. Esimerkkejä ODD Excel -toiminnosta
 4. Paras esimerkki YIELD Excel -toiminnosta

Luokka: