Opi lisäämään selektiivisen väri- (tai "väripiirin") tehoste helposti Photoshopilla! Muunnamme kokonaiskuvan mustavalkoiseksi ja palautamme sitten värin pääaiheessamme!

Vaikka tällaisia ​​vaikutuksia on erittäin helppo saavuttaa Photoshopissa, monet ihmiset välttävät niitä, koska he eivät tuntea olonsa tarpeeksi mukavaksi Photoshopin eri valintatyökaluilla tai et ole koskaan varmoja, mitä valintatyökalua käytetään. Joten tässä opetusohjelmassa näemme kuinka luoda tämä vaikutus ilman mitään valintatyökaluja! Se on totta, ei kukaan! Sen sijaan käytämme muuta kuin yksinkertaista mustavalkoista säätökerrosta, kerrosnaamaria ja harjaa! Jos voit vetää muutama liukusäädin ja maalata siveltimellä, sinulla on kaikki tarvitsemasi taidot.

Käytän tässä Photoshop CC: tä, mutta tämä opetusohjelma on myös täysin yhteensopiva Photoshop CS6: n kanssa. Jos käytät Photoshop CS5 -sovellusta tai sitä aikaisempaa, voit myös seurata sitä tai sinun kannattaa tutustua alkuperäiseen Valikoiva väritystehoste -oppaaseemme. Huomaa kuitenkin, että alkuperäinen versio vaatii valintatyökalun käytön, joten lopputulos on sama, vaiheet ovat hiukan erilaisia ​​kuin mitä tässä versiossa kuvataan.

Tässä on kuva, jonka aloitan. Voit seurata omaa kuvaa käyttämällä. Valitse vain valokuva, jossa on esine, joka pysyy väriltään, olipa kyse sitten pukeutumisesta, kukasta, puhelinkopista tai kaikesta tapauksesta (Shutterstockin punaisen mekkovalokuvan nainen):

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä on se, millainen valikoiva värivaikutus näyttää, kun kokonaiskuva muunnetaan mustavalkoiseksi, jolloin vain naisen punainen mekko jää väriin. Luomme tämänkin vaikutelman ilman mitään valintatyökaluja:

Lopullinen vaikutus.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Kuinka luoda selektiivinen väriefekti

Vaihe 1: Lisää mustavalkoinen säätökerros

Kun kuvasi avataan vasta Photoshopissa, näet Tasot-paneelissa, että asiakirja sisältää tällä hetkellä yhden kerroksen - Taustakerroksen -, joka pitää kuvansi:

Tasot-paneeli, joka näyttää kuvan taustakerroksessa.

Luomme tämän tehosteen tuhoamatta, mikä tarkoittaa, että jätämme alkuperäisen kuvan koskemattomaksi ja lisäämme selektiivisen väriefektin käyttämällä erillistä säätökerrosta. Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros- kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros-kuvaketta.

Valitse esiin tulevasta luettelosta Mustavalkoinen säätökerros:

Mustavalkoisen säätökerroksen valitseminen.

Kuten nimestä voi päätellä, Photoshopin mustavalkoinen säätö on suunniteltu erityisesti värikuvien muuntamiseksi mustavalkoisiksi. Jos katsomme uudelleen Tasot-paneeliin, näemme säätökerroksen (nimeltään "Mustavalkoinen 1") istuvan Taustakerroksen yläpuolella:

Photoshop lisää säätökerroksen kuvan yläpuolelle.

Ja näemme dokumentissamme, että Photoshop on jo mennyt eteenpäin ja muuntanut kuvan mustavalkoiseksi meille oletusasetuksilla. Mukautamme mustavalkoisen version itse hetkessä:

Alkuperäinen oletus mustavalkoinen muuntaminen.

Vaihe 2: Hienosäädä mustavalkoinen muunnos

Mustavalkoisen säätökerroksen säätimet ovat Ominaisuudet-paneelissa . Täältä löydät kuusi liukusäädintä, yhden jokaiselle kolmesta pääväristä ( punaiset, vihreät ja blues ) ja yhden jokaiselle kolmesta toissijaisesta väristä ( keltaiset, syanit ja magentit ). Vedä mitä tahansa liukusäädintä vasemmalle tai oikealle tummentaa (vasen) tai vaalentaa (oikea) kaikkia kuvan alueita, jotka sisältävät kyseisen värin täysväriversiossa. Esimerkiksi, vetämällä Punaista-liukusäädintä oikealle, vaaleat alueet, joissa niissä on punainen (täysvärisessä versiossa), kun taas, kun vedät Blues-liukusäädintä vasemmalle, tummentavat kaikkia sinisiä alueita. Älä huoli muistamalla, mitkä alueet sisältävät mitkä värit. On helpompaa vetää liukusäätimiä ja arvioida tuloksia. Jos pidät tuloksesta, upea. Jos ei, vedä liukusäädintä taaksepäin ja kokeile toista liukusäädintä, kunnes olet tyytyväinen siihen, kuinka mustavalkoinen versio näyttää:

Vedä liukusäätimiä valaisemaan tai tummentamaan eri alueita alkuperäisen värin perusteella.

Liukusäätimien yläpuolella on myös Auto- painike. Automaattista painiketta napsauttamalla Photoshop ottaa parhaan arvion siitä, millaisen mustavalkoisen version pitäisi näyttää. Joskus se toimii hyvin, joskus ei, mutta voit käyttää yksittäisiä liukusäätimiä asioiden säätämiseen ja hienosäätöön, kun olet kokeillut Auto-painiketta:

Napsauta Auto-painiketta.

Jos haluat verrata mustavalkoista versiota kuvan alkuperäisestä täysvärisestä versiosta, napsauta Säätökerroksen näkyvyyskuvaketta ("silmämunan kuvake") Tasot-paneelissa kytkeäksesi säätökerroksen päälle ja pois. Kun se ei ole käytössä, näet värillisen version. Napsauta kuvaketta uudelleen kytkeäksesi säätökerroksen takaisin päälle ja näet mustavalkoisen version:

Napsauta näkyvyyskuvaketta kytkeäksesi säätökerroksen päälle ja pois.

Tässä on mukautettu mustavalkoinen muunnokseni. Tässä vaiheessa ei tarvitse tehdä asioita täydellisiksi. Kuten näemme opetusohjelman lopussa, voit helposti palata takaisin ja tehdä muutoksia liukusäätimiin myöhemmin:

Oman mukautetun mustavalkoisen versioni.

Vaihe 3: Valitse Harjatyökalu

Yksi Photoshopin säätökerrosten hienoista ominaisuuksista on, että jokaisessa on sisäänrakennettu kerrosmaski . En tule tässä yksityiskohtaisemmin kerrosmaskien toimintaan, mutta jos haluat lisätietoja niistä, muista tutustua koko ymmärryskerrosmaskin opetusohjelmaan. Vaikka emme itse näe maskia asiakirjassa, tiedämme sen olevan siellä, koska näemme sen tasomaskin pikkukuvan Tasot-paneelissa. Huomaa, että pikkukuva on tällä hetkellä täynnä valkoista, mikä tarkoittaa, että mustavalkoinen säätökerros vaikuttaa koko sen alla olevaan kuvaan:

Maskin pikkukuva säätökerroksessa.

Voimme paljastaa osan alkuperäisestä värillisestä kuvasta säätökerroksen kautta yksinkertaisesti maalaamalla mustalla kerrosmaskilla. Valitse Harjatyökalu Työkalut-paneelista:

Harjatyökalun valitseminen.

Vaihe 4: Valitse pehmeä pyöreä harja

Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa asiakirjan sisällä, avaa Brush Preset Picker ja napsauta pehmeää pyöreää harjaa pikkukuvan vasemmassa yläkulmassa. Paina näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis sulkemaan Brush Preset Picker -sovelluksen:

Pehmeän pyöreän harjan valitseminen.

Vaihe 5: Aseta etualan väri mustaksi

Photoshop käyttää nykyistä etualan väriä harjan värinä. Meidän on maalattava mustalla kerrosmaskilla, mikä tarkoittaa, että meidän on asetettava etualan väri mustalle. Voit tehdä sen nopeasti painamalla näppäimistön kirjainta D. Tämä asettaa etualan ja taustavärin heti oletusasetuksiin, jolloin etualan väri on valkoinen ja taustaväri musta (nämä ovat oletusvärit aina, kun kerrosmaski on valittu). Vaihda ne painamalla näppäimistön kirjainta X. Etualan värin pitäisi nyt olla musta.

Voimme nähdä nykyiset etualan ja taustavärit värimalleissa lähellä Työkalut-paneelin alaosaa. Etualan väri on vasemmassa yläkulmassa oleva värimalli. Sen pitäisi olla musta:

Etuosan (vasen yläosa) ja taustan (oikea alaosa) väriviivat ovat.

Vaihe 6: Maalaa suuremmalla siveltimellä esineen sisäpuolelle

Palauttaaksesi kohteen värin takaisin, aloita maalaamalla mahdollisimman suuri osa sen sisäpinnasta välttämällä reunat toistaiseksi. Kohteen koosta riippuen voi olla apua suuremman harjan käyttämisessä tähän osaan. Voit muuttaa harjan koon suoraan näppäimistöltä. Painamalla oikeanpuoleista haarukointinäppäintä ( ) toistuvasti, harja suurenee, kun taas vasenta haarukointinäppäintä ( ( )) pienennetään. Jos haluat säätää harjan reunan kovuutta näppäimistöltä, pidä Shift- näppäintä painettuna ja paina samalla oikea pidikepainike ( ) ) toistuvasti reunan vaikeuttamiseksi tai vasen kiinnikepainike ( ( )) pehmentämiseksi.

Minun tapauksessani haluan tuoda takaisin naisen mekon värin, joten maalataan niin suurella harjalla kuin mahdollista, välttäen taas reunat nyt. Aloitan mekon alaosasta, koska se on helpointa:

Maalaaminen mustalla mekon alapinnan yli välttäen reunoja.

Vaihdan sitten hiukan pienemmälle harjalle (painamalla vasenta kiinnitysnäppäintä muutaman kerran) ja maalaan mekon yläosaan niin paljon kuin pystyn välttäen silti reunoja:

Lisää mekko yläosaan.

Huomaa, että jos tarkastelemme Kerros-paneelin kerrosmaskin pikkukuvaa, maalaamiamme alueet näyttävät mustilta. Näin kerrosmaskit toimivat. Valkoinen edustaa alueita, joilla säätökerroksen vaikutus näkyy sen alapuolella olevassa kuvassa. Musta osoittaa alueita, joilla vaikutus on piilotettu. Maalaamalla esineemme päälle mustalla, piilomme mustan ja valkoisen tehosteen ja paljastamme sen alkuperäisen, värillisen version:

Kerrosmaskin pikkukuva, joka näyttää mustana maalatun alueen.

Vaihe 7: Maalaa pienemmällä harjalla reunojen ympärille

Maalataksesi kohteen reunojen ympärille, se auttaa usein lähentämään sitä. Tässä on joitain käteviä näppäimistön navigointi temppuja asioiden helpottamiseksi. Voit zoomata aluetta pitämällä näppäimistön Ctrl + välilyönti (Win) / Command + välilyönti (Mac) -painiketta painettuna, jotta voit käyttää väliaikaisesti Photoshopin Zoom-työkalua ja napsauttaa aluetta hiirellä. Napsauta toistuvasti lähentääksesi. Pienennäksesi pitämällä alhaalla Alt + välilyönti (Win) / Option + välilyönti (Mac) ja napsauttamalla. Panoroidaksesi kuvaa ympäri zoomauksen aikana pitämällä välilyöntiä painettuna, jotta pääset väliaikaisesti käsityökaluun, napsauta ja vedä kuvaa hiirellä.

Todennäköisesti haluat käyttää pienempää harjaa reunoille, koska ne vaativat enemmän tarkkuutta, joten painan vasenta haarukointinäppäintä muutaman kerran, jotta harjani olisi mukava ja pieni. Saatat tarvita myös kovemman reunan. Voit jälleen muuttaa harjareunan kovuuden näppäimistöltä pitämällä Shift- näppäintä painettuna samalla, kun painat oikeaa kiinnitysnäppäintä, jotta reuna kovenee (tai vasen kiinnikepainike, jotta se on pehmeämpi). Täällä käytän pientä, kovempaa reunaharjaa kulkeaksenne hitaasti mekon yläosan reunoja pitkin:

Maalaa varovasti mekon reunoja pitemmällä harjalla.

Jos teet virheen ja maalaat vahingossa reunan yli alueelle, jota et tarkoittanut, ei hätää. Tässä olen maalannut osan naisen peukalon päälle:

Oho! Ei hätää, se on helppo korjata.

Voit korjata tämän tyyppisen virheen helposti painamalla näppäimistön X- kirjainta vaihtaaksesi etualan ja taustavärin, jolloin valkoiseksi tulee etualan väri. Maalaa sitten virhe yli valkoisella, jotta väri poistuu alueelta. Kun olet valmis, paina X- kirjainta uudelleen asettaaksesi etualan värin takaisin mustaksi ja jatkaksesi:

Korjaa virhe maalaamalla se valkoisella.

Aion jatkaa mekani reunojen ympärillä, zoomata, panoroida ja muuttaa harjan kokoa tarpeen mukaan paljastaaksesi sen värin:

Jatkuu mekon reunojen ympärillä.

Tässä on lopputulokseni:

Mekko on nyt takaisin värillisinä.

Vaihe 8: Säädä mustavalkoisia liukusäätimiä tarvittaessa

Tässä vaiheessa saatat haluta säätää ja hienosäätää mustavalkoisen muunnoksesi. Palaa vain Ominaisuudet-paneeliin ja vedä yksittäisiä väriliukusäätimiä vasemmalle tai oikealle, kunnes olet tyytyväinen tuloksiin. Koska työskentelemme säätökerroksen kanssa, voimme tehdä täällä niin monta muutosta kuin tarvitsemme, ilman kuvan muokkaamista ja vahingoittamista:

Vedä liukusäätimiä hienosäätääksesi mustavalkoisia alueita.

Bonusaskel: Palauta osa alkuperäisestä väristä

Tämä viimeinen vaihe on valinnainen, mutta koska olemme luoneet valikoivan väritehosteemme käyttämällä vain yhtä mustavalkoista säätökerrosta, voimme helposti palauttaa kuvan alkuperäisestä väristä. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti laskemalla säätökerroksen opasiteetti. Löydät Peittävyys- vaihtoehdon Tasot-paneelin oikeasta yläkulmasta. Lasen kaivoksen noin 75 prosenttiin:

Säätökerroksen opasiteetin alentaminen.

Tämä antaa alkuperäisen värin pienen määrän näkyä säätökerroksen läpi. Tässä on alkuperäinen kuva jälleen vertailua varten:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä on tulos, jossa punainen mekko on värillinen ja vain ripaus väristä koko muun kuvan kohdalla:

Vaikutus säätökerroksen opasiteetin laskemisen jälkeen.

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan valikoiva väri tai väripilkku, ilman valintotyökaluja Photoshopin säätökerrosten ja kerrosmaskien ansiosta! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!