Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme luomaan yksinkertaisen vanhan paperin tekstuurin, joka sopii erinomaisesti scrapbooking-taustaksi vanhojen antiikkikuvien näyttämiseen! Käytän täällä Photoshop CS5: tä, mutta kaikki Photoshopin viimeisimmät versiot toimivat.

Tässä on mitä vanha paperinkäsittelymme näyttää kun olemme valmiit:

Lopullinen tulos.

Ja tässä on vain yksi esimerkki siitä, kuinka sitä voidaan käyttää taustana valokuvan asettelulle:

Scrapbooking-tyylinen valokuvan asettelu, jonka taustana on paperin rakenne.

Kuinka luoda vanha paperi taustakuvio

Vaihe 1: Luo uusi Photoshop-asiakirja

Aloitetaan luomalla uusi asiakirja paperin tekstuurille. Siirry valikkopalkin Tiedosto- valikkoon näytön yläreunassa ja valitse Uusi :

Valitse Tiedosto> Uusi.

Tämä avaa Uusi asiakirja -valintaikkunan. Syötä tarvittava leveys, korkeus ja tarkkuus. Tätä opetusohjelmaa varten annan 1000 pikseliä sekä leveydelle että korkeudelle, ja jätän päätöslauselmani asetettuksi 72 pikseliä / tuuma . Jos aiot tulostaa lopputuloksen, haluat todennäköisesti antaa leveys- ja korkeusarvot tuumina ja haluat asettaa tarkkuudeksi vähintään 240 pikseliä / tuuma. Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan. Uusi Photoshop-asiakirjasi näkyy näytöllä:

Kirjoita uuden asiakirjan mitat ja tarkkuus.

Vaihe 2: Täytä asiakirja vaaleanruskealla

Uusi asiakirjamme on tällä hetkellä täynnä valkoista. Muutetaan väri. Siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Tämä avaa Täytä-valintaikkunan. Aseta valintaikkunan yläreunan Käytä-asetukseksi Väri :

Muuta Käytä-asetukseksi Väri.

Heti kun olet valinnut Väri, Photoshop avaa ponnahdusikkunan Värivalitsimen, jossa valitsemme värin, jolla haluamme täyttää kerroksen. Valitse vaaleanruskea. Jos haluat käyttää samaa väriä, jota käytän, etsi R-, G- ja B-asetukset (jotka edustavat punaista, vihreää ja sinistä) lähellä valintaikkunan alaosaa ja aseta sitten R- arvoksi 211, G - 178 ja B - 140 :

Valitse vaaleanruskea värinvalitsimesta.

Napsauta OK sulkeaksesi värinvalitsimen ja napsauta sitten OK sulkeaksesi Täytä-valintaikkunan. Photoshop täyttää asiakirjan vaaleanruskealla:

Photoshop täyttää asiakirjan valitulla värillä.

Vaihe 3: Lisää uusi kerros

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Asiakirjaikkunassa ei tapahdu mitään, mutta uusi tyhjä kerros nimeltään Taso 1 ilmestyy Tasot-paneelin Tausta-tason yläpuolelle:

Uusi tyhjä kerros tulee näkyviin.

Vaihe 4: Käytä pilvisuodatinta

Käytämme tätä kerrosta lisätäksesi tekstuuria paperille. Varmista ensin, että etualan ja taustan värit on asetettu oletusasetuksiin painamalla näppäimistön kirjainta D. Tämä nollaa etualan värin mustalle ja taustaväri valkoiseksi, mikäli ne asetetaan johonkin toiseen. Syy, jonka vuoksi teemme tämän, on se, että käyttämämme suodatin käyttää etualan ja taustavärejä. Voit nähdä, mitkä värit ovat tällä hetkellä asetettu, tarkastelemalla Työkalut-paneelin alaosassa olevia etualan ja taustan värimallia :

Etualan (vasen yläosa) ja taustan (alhaalla oikealla) värimallit.

Kun etuala- ja taustavärit nollataan, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Render ja sitten Pilvet :

Siirry Suodatin> Render> Pilvet.

Pilvisuodattimelle ei ole lisävaihtoehtoja, joten Photoshop vain menee eteenpäin ja ajaa sitä lisäämällä satunnaisia ​​"pilviä" kerrokseen. Asiakirjasi näyttää tältä:

Kuva Pilvien suodattimen suorittamisen jälkeen.

Vaihe 5: Levitä Roiskesuodatin

Palaa takaisin Suodatin- valikkoon ja valitse tällä kertaa Siveltimet ja sitten Levitä :

Siirry Suodatin> Harjaiskuvat> Roiske.

Tämä avaa Photoshopin suodatingallerian, jossa on suuri esikatselu vaikutuksesta vasemmalla, ja Levitysasetukset näkyvät valintaikkunan oikeassa yläkulmassa. Vedä liukusäätimiä sekä Spray Radius- että Smoothness- vaihtoehdoista oikealle niin, että ne molemmat ovat täynnä:

Roiskevaihtoehdot.

Napsauta OK sulkeaksesi suodatingalleriasta, jolloin Photoshop lisää Spatter-suodattimen pilviin, jolloin heille saadaan enemmän karkeaa, kuvioitua ilmettä:

Pilvet Spatter-suodattimen käytön jälkeen.

Vaihe 6: Vaihda sekoitustila päällekkäiseksi ja pienentämään opasiteettia

Tasot-paneelin vasemmasta yläkulmasta löydät Blend Mode -vaihtoehdon, jonka oletusasetuksena on Normaali. Vaihda sekoitustilaksi Päälle. Tämä sekoittaa pilvien tekstuurin vaaleanruskeaseen väriin sen alla olevassa kerroksessa. Suoraan Blend Mode -vaihtoehdosta on opasiteetti- asetus, joka on asetettu 100%: iin. Tämä ohjaa kerroksen läpinäkyvyyttä. Laske opasiteetti arvoa noin 15%: iin, jotta tekstuurista tulisi asiakirjassa paljon hienovaraisempi:

Vaihda sekoitustila Päälle-arvoksi ja laske opasiteetti noin 15%: iin.

Kuvasi pitäisi nyt näyttää tällaiselta:

Tekstuuri näyttää nyt paljon hienovaraisemmalta.

Vaihe 7: Lisää uusi uusi kerros

Napsauta uudelleen Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa lisätäksesi uuden uuden tyhjän kerroksen asiakirjaan. Se näkyy Tasot-paneelissa tasona 2:

Lisää toinen uusi kerros.

Vaihe 8: Levitä pilvisuodatin uudelleen

Aivan kuten teimme takaisin vaiheessa 5, käytä pilvisuodatinta uuteen kerrokseen siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitsemalla Render ja valitsemalla sitten Pilvet . Asiakirjaan ilmestyy erilainen pilvikuvio:

Uusi pilvikuvio lisätään kerrokseen 2.

Vaihe 9: Käytä leikkaussuodatinta

Käytämme tätä toista pilvikuviota lisäämään tahroja paperille. Siirry Suodatin- valikkoon, valitse Taiteellinen ja valitse sitten Leikkaus :

Valitse Suodatin> Taiteellinen> Leikkaus.

Tämä avaa jälleen Photoshopin suodatingalleria, mutta tällä kertaa oikeassa yläkulmassa olevalla Leikkaussuodattimen asetuksilla. Aseta tasojen lukumääräksi 4, Edge Yksinkertaisuus 3 ja Edge Fidelity myös 3 :

Leikkaussuodatinvaihtoehdot.

Sulje suodatingalleria napsauttamalla OK. Photoshop soveltaa Cutout-suodatinta pilvikuviossa, jonka pitäisi nyt näyttää tällaiselta asiakirjasta:

Pilvet Cutout-suodattimen suorittamisen jälkeen.

Vaihe 10: Vaihda sekoitustila päällekkäiseksi ja pienentämään opasiteettia

Kuten teimme vaiheessa 8, vaihda kerroksen sekoitustila normaalista päällekkäiseksi, alenna sitten kerroksen opasiteetti, tällä kertaa noin 10-15%: iin tahrojen voimakkuuden vähentämiseksi. Lasen opasiteettini arvoon 13%: iin:

Vaihda sekoitustilaksi Overlay ja laske opasiteetti-arvo.

Tässä on asiakirja tahrojen lisäämisen jälkeen:

Paperin rakenne hienojen tahrojen lisäämisen jälkeen.

Vaihe 11: Yhdistä olemassa olevat kerrokset uudeksi kerrokseksi

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna, siirry sitten näppäintä edelleen pitämällä alas näytön yläreunassa olevaan Layer- valikkoon ja valitse Yhdistä näkyvä :

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja siirry kohtaan Kerros> Yhdistä näkyvä.

Tavallisesti Yhdistä näkyvä -komento olisi tasoittanut kaikki tasomme taustakerrokseen, mutta pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä alhaalla samalla kun valitset komennon, käskimme Photoshopia yhdistämään tasot upouuteen tasoon. niiden yläpuolella Tasot-paneelissa (Taso 3):

Kolme olemassa olevaa kerrosta on sulautettu uuteen kerrokseen niiden yläpuolella.

Vaihe 12: Valitse poltustyökalu

Valitse Työkalut-paneelista Photoshop's Burn Tool, jota tummennamme paperin reunat. Oletusarvon mukaan se on sijoitettu Dodge-työkalun taakse, joten napsauta Dodge-työkalun kuvaketta ja pidä hiiren painiketta painettuna sekunnin tai kahden ajan, kunnes ilmestyy valikko, jossa näkyvät muut paikalla olevat työkalut, ja valitse sitten Polta-työkalu lista:

Polttava työkalu on oletuksena piilossa Dodge-työkalun takana Työkalut-paneelissa.

Vaihe 13: Maalaa polttamalla työkalulla reunojen tummentamiseksi

Paina näppäimistön F- kirjainta siirtyäksesi ensimmäiseen Photoshopin koko näytön tilaan, mikä helpottaa tätä seuraavaa vaihetta (painamalla F-kirjainta vielä muutama kertaa, selaa eri näyttötiloja ja vie sinut takaisin asiakirjaikkunaan myöhemmin) . Kun poltintyökalu on valittu, etsi näytön yläreunassa olevasta Asetukset-palkista ja varmista, että Alue- asetus on asetettu Ääniä varten ja Valotus on asetettu 50%: iin (nämä ovat oletusasetukset):

Poltintyökalun oletusasetukset Asetukset-palkissa.

Sitten maalaa paperin reunojen ympärillä suurella, pehmeäreunaisella harjalla (poltustyökalu pidetään harjana) tummentaaksesi (tai "polttaa") ne. Jos haluat muuttaa harjan kokoa, paina näppäimistön vasenta haarukanäppäintä ( ( )) harjan pienentämiseksi tai oikeaa haarukointinäppäintä ( ) ) suurentaaksesi sitä. Jos haluat muuttaa harjareunojen kovuutta, pidä Shift- näppäintä painettuna ja paina vasenta kiinnikepainiketta, jotta ne pehmenevät. Paina näppäintä muutaman kerran asettaaksesi harjan reunan kovuuden 0%: iin, mikä antaa sinulle mahdollisimman pehmeät reunat.

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi pidä polttotyökalun harjakohdistimen keskustaa harmaassa pahvilaatikossa, joka ympäröi paperia, ja anna kohdistimen ulkoreunojen kulkea vain paperin yli. Saman alueen yli ohittaminen tummentaa sitä vielä enemmän. Täällä maalan nurkan takana tummentaa sitä. Huomaa, kuinka kohdistimen keskipiste (pieni kohdesymboli) pysyy postilaatikon alueella:

Pidä harjakohdistimen keskusta harmaalla pahvialustalla, kun maalaat reunojen ympärille tummentaaksesi niitä.

Käytä näppäimistön vasenta ja oikeaa haarukointinäppäintä muuttaaksesi harjan kokoa maalatessasi reunojen ympärille luodaksesi satunnaisemman tuloksen. Jos teet virheen ja et ole tyytyväinen viimeisen siveltimen ulkoasuun, peruuta se painamalla Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) tai paina Ctrl + Alt + Z (Win) / Command + Vaihtoehto + Z (Mac) toistuvasti kumoaksesi useita iskut.

Painetaan näppäimistön F-kirjainta muutaman kerran siirtyäksesi takaisin asiakirjaikkunan näyttötilaan, ja tässä on minun kuva reunojen tummenemisen jälkeen:

Reunat tummennettuaan Burn Tool -sovelluksella erikokoisiksi.

Vaihe 14: Lisää uusi uusi kerros

Napsauta uudelleen Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alareunassa lisätäksesi uuden uuden tason, joka ilmestyy Tasot 3 -tasoon Tasot-paneelissa. Photoshop nimeää sen … arvasit sen … Kerros 4:

Lisää uusi uusi kerros.

Vaihe 15: Täytä uusi kerros valkoisella

Paina näppäimistön Ctrl + askelpalautin (Win) / Komento + Poista (Mac). Tämä on nopea tapa täyttää kerros heti nykyisellä taustavärillä, joka tapauksessamme sattuu olemaan valkoinen. Asiakirja näyttää väliaikaisesti täytetyn valkoisella:

Tasonvalkoinen kerros 4 estää paperin tekstuurin tilapäisesti näkymästä.

Vaihe 16: Lisää ääntä

Siirry Suodatin- valikkoon, valitse Melu ja sitten Lisää melu :

Valitse Suodatin> Melu> Lisää melu.

Tämä avaa Lisää melu -suodattimen valintaikkunan. Nosta Määrä- arvo noin 120%: iin, tosin tietyllä arvolla ei ole väliä niin kauan kuin lisäät paljon melua. Varmista, että Gaussian ja Monokromaattiset asetukset on valittu valintaikkunan alareunassa:

Valitse Suodatin> Melu> Lisää melu.

Sulje valintaikkuna napsauttamalla OK. Photoshop täyttää kerroksen kohinalla:

Kuva on nyt täynnä melua.

Vaihe 17: Vaihda sekoitustila kerrottamaan ja pienentämään opasiteettia

Lopuksi sekoita melu paperin tekstuuriin ja antaa siitä rakeisen ilmeen muuttamalla kerroksen 4 sekoitusmoodiksi Kerroin ja laskemalla sen opasiteetti noin 10 prosenttiin :

Vaihda sekoitustilaksi Kerro ja laske Opaciteetti-arvo 10%: iin.

Ja sen avulla vanha paperikuvio on valmis! Tässä on tulos melusta sekoittuneena nyt:

Viimeinen vanhan paperin rakenne.

Vaihe 18: Leikkaa ja tallenna tekstuuri

Koska tekstuurin luominen on valmis, ja tässä vaiheessa ei oikeastaan ​​ole mitään, mitä voimme palata takaisin ja muuttaa, yksinkertaistakaamme asiaa tasoittamalla tiedostoa. Siirry Kerros- valikkoon ja valitse Leikkaa kuva :

Siirry kohtaan Kerros> Suorista kuva.

Tämä tasoittaa kaikki kerrokset taustakerrokseen, mikä helpottaa tekstuurin käyttöä taustana aina kun tarvitsemme sitä:

Tekstuuri on tasoitettu taustakerrokseen.

Tallenna tiedosto tietokoneellesi leikkaamalla tiedosto tietokoneellesi siirtymällä Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Tallenna nimellä . Anna tiedostolle kuvaava nimi, kuten "Old Paper Texture.PSD", ja varmista, että olet asettanut Alusta Photoshop- muotoon, jotta tallennat Photoshop-asiakirjaa. Tämä pitää tekstuurin kuvanlaadun ehjänä myöhempää käyttöä varten.