Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme lisäämään heijastuksia tai ainakin erilaisia heijastuksia aurinkolaseihin. Tämä on suosittu Photoshop-tehoste ja avaa luovien ja taiteellisten mahdollisuuksien maailman riippuen siitä, kuka käyttää aurinkolaseja ja ketä tai mitä sinä niitä katsot.

Tässä on kuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Jos tarkastelemme tarkkaan, voimme nähdä, että hänen aurinkolasissaan on jo heikko heijastus ja näyttää siltä, ​​että hän seisoo tien varrella, jos en ole erehtynyt. Minulle hän voisi yhtä helposti seisoa trooppisella rannalla, joten annamme hänelle enemmän peilimaisia ​​heijastavia linssejä ja pyydämme häntä katsomaan vettä mieluummin käyttämällä tätä kuvaa:

Kuva trooppisesta rannasta.

heijastuksena aurinkolasissa:

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Valitse yksi linsseistä

Meidän on työskenneltävä yhdellä linssillä kerrallaan, joten aloitetaan linssillä vasemmalla (vasemmalla, hänen oikealla). Suorittaaksesi loppuun toisella linssillä tehdyn työn, meidän tarvitsee vain toistaa samat vaiheet, jotka aiomme tehdä. Ensinnäkin, meidän on valittava linssi, joten valitse sen ulkopuolelle valitsemallasi valintatyökalulla (Lasso-työkalu, kynätyökalu jne.):

Valitse vasemmalla olevan linssin ulkopuolelta valitsemallasi Photoshop-valintatyökalulla.

Vaihe 2: Luo uusi tyhjä kerros

Kun objektiivi on valittu, napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa lisätäksesi uuden tyhjän kerroksen alkuperäisen taustakerroksen yläpuolelle, joka on taso, joka sisältää alkuperäisen kuvan:

Lisää uusi kerros napsauttamalla "Uusi kerros" -kuvaketta.

Photoshop lisää uuden tason taustakerroksen yläpuolelle ja nimeää sen automaattisesti "kerrokseksi 1". Kaksoisnapsauta suoraan kerroksen nimeä Tasot-paletissa ja nimeä se uudelleen "vasemmaksi linssiksi", jotta meillä on helpompi seurata tekemistämme (kerrosten nimeäminen on aina hyvä):

Uusi kerros lisätään taustakerroksen yläpuolelle. Nimeä kerros uudelleen "vasen linssi".

Vaihe 3: Täytä valinta mustalla uudella kerroksella

Kun "vasen linssi" -kerros on valittuna (valittu kerros on korostettu sinisellä Tasot-paletissa), paina näppäimistön kirjainta D palauttaaksesi etualan ja taustavärin tarvittaessa, niin mustasta tulee etualan väri (valkoisesta tulee tausta. väri), käytä sitten pikanäppäintä Alt + askelpalautin (Win) / Option + Poista (Mac) täyttääksesi tekemämme valinnan mustalla:

Vasen linssi näyttää nyt olevan täynnä mustaa.

Poista valinta valitsemalla Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac).

Näyttää siltä, ​​että olemme täyttäneet vasemman linssin mustalla, mutta koska käytämme kerroksia ja olemme täyttäneet valinnan taustakerroksen yläpuolella olevalla kerroksella, alkuperäinen kuva ei vaikuta lainkaan. Mustavalittu valintaalue ja alkuperäinen valokuva ovat täysin erillään toisistaan.

Vaihe 4: Vedä toinen kuva asiakirjaan

Tässä vaiheessa meidän on tuotava kuva, jota aiomme käyttää heijastuksena aurinkolaseissa, joten avaa toinen kuvasi Photoshopissa, jos se ei ole vielä auki ja molemmat kuvat näkyvät erillisissä asiakirjaikkunoissa -näyttö (voit selata kunkin asiakirjan eri näyttötiloja painamalla näppäimistön kirjainta F). Valitse V-painikkeella nopeasti Photoshopin Siirrä-työkalu ja napsauta sitten yksinkertaisesti mitä tahansa toisen kuvan sisällä olevaa kohtaa ja vedä se aurinkolasiprofiiliin:

Vedä toinen kuva aurinkolasien pääasiakirjaan Siirrä-työkalulla.

Jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että toinen kuva on lisätty uudelle kerrokselle "vasemman linssin" kerroksen yläpuolelle. Kaksoisnapsauta tason nimeä ja nimeä se uudelleen "vasemmalle heijastukselle":

Toinen kuva on lisätty uudelle tasolle Tasot-paletin yläosaan. Nimeä uusi kerros uudelleen "vasen heijastus".

Vaihe 5: Luo leikkausmaski

Tällä hetkellä "vasemman heijastus" -kerroksen kuva estää suuren osan aurinkolasien kuvasta näkymästä. Haluamme, että se näkyy vain vasemman linssin sisällä, ja voimme tehdä sen helposti käyttämällä "vasenta linssikerrosta" leikkausmaskina sen yläpuolella olevalle "vasemmalle heijastus" kerrokselle. Tämä tarkoittaa, että trooppisen rannan valokuvan ainoa alue, joka pysyy näkyvänä, on sen alapuolella olevan kerroksen mustalla täytetyn alueen yläpuolella oleva alue. Kaikki trooppisen rantakuvan alueet, jotka sijaitsevat sen alla olevan vasemman linssikerroksen läpinäkyvien alueiden yläpuolella, ovat piilossa näkymästä.

Jos haluat luoda leikkausmaskin, kun "Vasen heijastus" -kerros on valittu Tasot-paletista, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso-valikkoon ja valitse Luo leikkausmaski tai käytä pikanäppäintä Alt + Ctrl + G (Win) / Optio + Komento + G (Mac). Kummassakin tapauksessa "vasen linssi" -kerros muuttuu leikkausmaskiksi sen yläpuolella olevaa "vasenta heijastus" -kerrosta varten, ja trooppinen rantakuva (tai mikä tahansa valokuva, jota satut käyttämään) istuu nyt kauniisti vasemman linssin sisällä:

Trooppinen rantakuva näkyy nyt vasemman linssin sisällä.

Jos tarkastelemme Tasot-palettiamme, voimme nähdä, että "vasen heijastus" -kerros näyttää nyt sisennettynä oikealle, pienellä nuolella osoittamalla "vasemman linssin" kerrosta kohti sen alapuolella, mikä osoittaa, että "vasen heijastus" -kerros on nyt leikattu "vasen linssi" -kerros:

Photoshopin Layers-paletti, joka osoittaa "vasemman heijastus" -kerroksen leikkaamisen sen alla olevan "vasemman linssin" kerroksen avulla.

Vaihe 6: Kuvan koon muuttaminen ja sijoittaminen uudelleen ilmaisen muunnoksen avulla

Nyt kun heijastuskuvassamme on vasemman linssin sisällä, muutetaan sen kokoa ja asetetaan se uudelleen. Voimme tehdä nämä molemmat asiat kerralla käyttämällä Photoshopin Free Transform -komentoa, joten paina Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) avataksesi Free Transform -ruudun ja käsittelemään toisen kuvan ympärillä. Vaikka näemme vain sen osan kuvasta, joka on linssin sisällä, Photoshop asettaa Free Transform -ruudun ja käsittelee kuvan todellisia mittoja. Jos et näe joitain kahvoista, koska ne sijaitsevat asiakirjaikkunan sisällä näkyvän alueen ulkopuolella, paina näppäimistön F-näppäintä vaihtaaksesi näyttötilan koko näytön tilaan valikkopalkilla, jonka avulla voit nähdä kaikki Free Transform -kahvat (paina F -painiketta vielä muutaman kerran, kun olet valmis Free Transform -sovelluksen kanssa, jos haluat siirtyä takaisin asiakirjaikkunan katselutilaan). Sitten vedä mitä tahansa kulmakahvaa sisäänpäin kuvan koon muuttamiseksi. Pidä Vaihto-näppäintä painettuna vetäessäsi rajoittaaksesi kuvan mittasuhteita. Pidä Alt-näppäintä painettuna vetäessäsi, jos haluat Photoshopin muuttavan kuvan kokoa sen keskeltä:

Kuvan koon muuttaminen vetämällä mitä tahansa kulmakahvoista. Pidä "Shift" -painiketta rajoittaaksesi kuvan mittasuhteita ja "Alt" (Win) / "Option" (Mac) kuvan koon muuttamiseksi sen keskeltä.

Jos sinun on käännettävä kuvaa, siirrä hiiri minkä tahansa kulmakahvan ulkopuolelle. Näet hiiren kohdistimen muuttuvan kaarevaksi viivaksi, jonka molemmissa päissä on pieni nuoli. Napsauta ja vedä hiirellä kääntääksesi kuvaa.

Voit siirtää kuvaa napsauttamalla Free Transform -ruudun sisällä olevaa kohtaa ja siirtämällä kuvaa hiirellä. Älä vain napsauta pientä kohdekuvaketta keskellä, muuten siirrät kohdekuvaketta, ei kuvaa. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutoksen. Tässä on minun kuvani siirrettyäsi ja koon mukaan trooppisen rantakuvani objektiivin sisällä:

Heijastuneena toimiva kuva on nyt siirretty ja muutettu.

Vaihe 7: Lisää "sisempi varjo" -kerrostyyli

Lisäämme heijastuneeseen kuvaan vähän varjoa, jotta se näyttää olevan osa objektiivia eikä vain istu sen päällä. Napsauta takaisin "vasen linssi" -kerrosta Tasot-paletissa valitaksesi sen ja napsauta sitten Tasotyylit-kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta "vasen linssi" -kerrosta valitaksesi sen, napsauta sitten "Layer Styles" -kuvaketta.

Valitse esiintyvästä tasotyylilajiluettelosta Sisäinen varjo:

Valitse luettelosta "Sisäinen varjo".

Tämä tuo esiin Photoshopin Layer Style "-valintaikkunan, joka on asetettu keskimmäisen sarakkeen Inner Shadow -vaihtoehtoihin. Haluan, että varjo näkyy lähinnä linssin oikeassa yläkulmassa, joten aion asettaa kulmani 65 °: seen. Aseta etäisyysasetukseksi 1 px ja laske Koko-asetus noin 3 px: ksi:

Vaihda yllä punaisella ympyröity sisävarjoasetukset.

Tässä on linssini sisäisen varjon levittämisen jälkeen:

Vasemmassa linssissä on nyt hienovarainen varjo, joka näkyy oikeasta yläkulmasta.

Vaihe 8: Levitä "pallomainen" -suodatin

Tällä hetkellä kuva, jota käytämme heijastumiseen, on täysin tasainen, mutta useimmissa linsseissä on pieni käyrä niihin, joten lisäämme sen pienen käyrän heijastuskuvallemme. Napsauta Tasot-paletin "vasen heijastus" -kerrosta valitaksesi sen. Pidä sitten Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna ja napsauta suoraan Tasot-paletin "vasemman linssin" kerroksen pikkukuvaa:

Valitse "vasen heijastus" -kerros ja sitten "Ctrl-napsauta" (Win) / "Komento + napsauta" (Mac) suoraan "vasen linssi" -pienoiskuvasta Tasot-paletissa.

Tämä lataa valinnan objektiivin ympärille takaisin asiakirjaan:

Vasemman linssin ympärillä oleva valinta näkyy nyt asiakirjassa.

Käytämme pallomaisen suodattimen "vasenta heijastus" -kerrosta, ja lataamalla ensin tämä valinta antaa meille mahdollisuuden käyttää suodatinta vain valinnan sisällä olevalle alueelle sen sijaan, että levittäisimme sitä koko kerrokseen.

Nyt kun olemme ladanneet valinnan, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-vaihtoehtoon, valitse Väärin ja valitse sitten Sferize. Kun Pallosuodatin-valintaikkuna tulee näkyviin, valitse Vain vaaka -vaihtoehto alareunassa olevalle tilavaihtoehdolle ja nosta sitten määrä liukusäätimellä noin 25-30%: iin. Aion nostaa kaivokseni 30 prosenttiin, koska hänen linssinsä näyttävät olevan melko kaareva heille:

Photoshopin Spherize-suodatin -valintaikkuna.

Napsauta OK, kun olet valmis ottamaan suodattimen käyttöön ja poistumaan valintaikkunasta. Poista valinta valitsemalla Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac). Tässä on minun kuvani levitettäessä Spherize-suodatin vasemman linssin sisäiseen kuvaan. Ero on hieno, mutta yleensä pienet asiat tekevät eron realistisen näköisen ja muun välillä:

Kuva sen jälkeen kun Spherize-suodatin on asetettu vasemman linssin sisällä olevaan kuvaan.

Vaihe 9: Kopioi "Vasen heijastus" -kerros

Kun "vasen heijastus" -taso on edelleen valittuna, kopioi taso pikanäppäimillä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Tason kopio, jonka Photoshop nimittää "vasemmaksi heijastuskopioksi", näkyy sen yläpuolella Tasot-paletissa. Napsauta uuden kerroksen nimeä ja nimeä se uudelleen kerrokseksi (näet miksi hetkessä):

Kopioi "vasen heijastus" -kerros ja nimeä se "moninkertaista".

Vaihe 10: Aseta uusi "kerrota" -kerros leikattavaksi "vasen linssi" -kerrokseen

Kun kopioimme "vasen heijastus" -kerros, Photoshop loi siitä kopion meille, mutta jätti meille pienen ongelman. Alkuperäistä "vasenta heijastuskerrosta" leikkaa sen alla oleva "vasen linssi" -kerros, mutta juuri luomaamme kopiota ei leikata, mikä tarkoittaa, että se ei ole rajoittunut linssin sisäpuolelle, vaan se vain istuu siellä alkuperäisen kuvan yläosa. Kaikki mitä meidän on tehtävä korjataksesi, on tehtävä sama asia kuin teimme alkuperäisen "vasen heijastus" -kerroksen kanssa. Joko siirry tason valikkoon ja valitse Luo leikkaamismaski tai käytä pikanäppäintä Alt + Ctrl + G (Win) / Option + Command + G (Mac) leikataksesi "moninkertaistaa" kerros "vasempaan linssiin", jotta Ainoa osa jäljellä olevasta on linssin sisällä oleva alue. Voimme nyt nähdä Tasot-paletissa, että sekä alkuperäinen "linssin heijastus" -kerros että "moninkertaista" -kerros on leikattu niiden alla olevaan "vasen linssi" -kerrokseen:

Kerrosten paletti, joka näyttää "vasen heijastus" ja "moninkertaistaa" kerrokset, jotka on leikattu niiden vasemmalla linssikerroksella.

Vaihe 11: Vaihda kerrossekoitustila "moninkertaiseksi"

Syy siihen, että nimeimme uuden kerroksen "moninkertaiseksi", on se, että aiomme muuttaa sen kerrossekoitustilan Kerroksi-tilaksi, joka antaa meille mahdollisuuden tummentaa kuvaa linssin sisällä, jotta se ei olisi niin kirkas. Siirry siihen siirtymällä yksinkertaisesti sekoitusmoodin vaihtoehtoon Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa, napsauttamalla alaspäin osoittavaa nuolta sanan "Normaali" oikealla puolella ja valitsemalla "Kerro" luettelosta:

Vaihda yläkerroksen sekoitustila tilaan "Kerro".

Heti kun muutat sekoitustilaa, objektiivin sisällä oleva kuva näyttää paljon tummemmalta:

Linssin sisällä oleva kuva näyttää nyt tummemmalta sekoitustilan vaihtamisen jälkeen.

Jos huomaat, että objektiivin sisällä oleva kuva näyttää nyt liian tummalta, siirry Tasot-paletin oikeassa yläkulmassa olevaan Peittävyys -vaihtoehtoon ja laske "kerroin" -kerroksen opasiteetti, kunnes olet kirkastanut kuvan varmuuskopioksi. kohtaan, missä olet tyytyväinen tuloksiin. Tai jos haluat tehdä kuvan vielä tummemmaksi, napsauta "vasen heijastus" -kerrosta valitaksesi sen ja laskea sen opasiteettiarvoa. Laskemalla "vasemman heijastus" -kerroksen opasiteettia, alat sekoittaa kiinteää mustaa sen alapuolella olevasta "vasemman linssin" kerroksesta (siksi täytimme linssivalintamme mustalla aiemmin opetusohjelmassa). Täällä olen laskenut "vasen heijastus" -kerroksen opasiteetin 80%: iin sekoittumaan vain ripauksen mustasta "vasemman linssin" kerroksesta:

Laske "kerrota" -kerroksen opasiteetti heijastavan kuvan kirkastamiseksi taaksepäin tai alenna "vasemman heijastus" -kerroksen opasiteetti tummentaa sitä entisestään.

Heijastunut kuva näyttää nyt vielä tummemmalta, antaen linssille sen sävyn:

Linssin sisällä heijastunut kuva on hiukan tummempi, jolloin linssi on sävytetty.

Se on täysin arviointipyyntösi, kuinka tumma tehdä heijastus, jos haluat jopa tummentaa sitä.

Vaihe 12: Valitse liukuvärityökalu valkoisella läpinäkyvällä kaltevuudella

Jotta voimme lopettaa vasemmalla linssillä tekemämme työn ja antaa sille hieman enemmän kolmiulotteisen, kaarevan ulkonäön, lisäämme siihen korostuksen, ikään kuin aurinko heijastaisi sitä. Aion lisätä sen linssin oikeaan yläkulmaan. Tätä varten tarvitsemme Gradient-työkalun, joten valitse se Työkalut-paletista tai paina G valitaksesi sen pikanäppäimellä:

Valitse Gradient Tool.

Haluamme lisätä valkoisesta läpinäkyvään gradientin, joten paina näppäimistön X-kirjainta vaihtaaksesi etualan ja taustavärin, jolloin valkoiseksi tulee etualan väri. Sitten valittuna Gradient Tool -sovelluksella, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa asiakirjan sisällä, jolloin esiin tulee Gradient Picker ja valitsee gradientin sekunnin vasemmasta yläreunasta:

Valitse valkoisesta läpinäkyvä kaltevuus Gradient Picker -sovelluksesta.

Vaihe 13: Lataa valinta uudelleen objektiivin ympärille

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta suoraan Tasot-paletin "vasemman linssin" kerroksen pikkukuvaa ladataksesi valinnan uudelleen objektiivin ympärille:

"Ctrl-napsauta" (Win) / "Komento-napsauta" (Mac) suoraan "vasemman linssin" pikkukuvasta ladataksesi valinnan uudelleen asiakirjan linssin ympärille.

Vaihe 14: Lisää uusi kerros kerrospaletin yläosaan

Varmista, että yläkerros ("kerrota" -kerros) on tällä hetkellä valittu Tasot-paletista, napsauta sitten Uusi taso -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa lisätäksesi uuden tyhjän kerroksen kaikkien muiden yläpuolelle. Nimeä uusi taso "korosta":

Lisää uusi tyhjä kerros Tasot-paletin yläosaan ja nimeä se uudelleen "korosta".

Vaihe 15: Vedä valkoinen läpinäkyvä kaltevuus korostavalle kerrokselle

Lisätäksesi korostuksen, aion yksinkertaisesti vetää valkoisesta läpinäkyvään kaltevuuteen "korostus" -kerroksessa alkaen linssin oikeasta yläkulmasta ja ulottua alaspäin diagonaalisesti kohti keskustaa:

Vedä kaltevuus oikean linssin oikeasta yläkulmasta alas keskustaa kohti.

Vapauta hiiren painike ja Photoshop piirtää valkoisesta läpinäkyvään kaltevuuden lisäämällä korostuksen objektiiviin. Koska meillä oli valintaa linssin ympärillä, kaltevuus rajoittuu linssin sisäpinta-alaan. Poista valinta valitsemalla Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac). Tässä on kuva lisättyäni korostuksen objektiivin oikeaan yläkulmaan:

Vasempaan linssiin lisätty kohokohta.

Vaihe 16: Toista samat vaiheet muille objektiiville

Olemme suorittaneet työn vasemmalla linssillä. Nyt meidän on vain lisättävä heijastus oikeaan linssiin, ja tehdäksemme sen, toistamme kaikki vaiheet, jotka olemme juuri tehneet toiselle objektiiville:

 1. Valitse oikea linssi
 2. Lisää uusi kerros ja nimeä se "oikeaksi linssiksi"
 3. Täytä valinta mustalla
 4. Vedä toinen kuva aurinkolasiprofiiliin ja nimeä sen taso "oikea heijastus"
 5. Luo leikkausmaski leikataksesi "oikea heijastus" -kerros sen alla olevaan "oikeaan linssiin"
 6. Käytä ilmaista muunnosta kuvan koon muuttamiseen ja sijoittamiseen objektiivin sisällä
 7. Lisää "Inner Shadow" -tasotyyli "oikeaan linssiin"
 8. Levitä "pallomainen" -suodatin "oikeaan heijastus" -kerrokseen
 9. Kopioi "oikea heijastus" -kerros ja nimeä se "moninkertaista"
 10. Vaihda päällekkäisen kerroksen sekoitustila tilaan "Kerro"
 11. Laske uuden "kerroinkerroksen" opasiteettia kuvan kirkkauttamiseksi ylöspäin tai laske oikean heijastuskerroksen opasiteetti, jotta se olisi vielä tummempi.
 12. Lisää korostus oikean yläkulman oikeaan linssiin Gradient Tool -työkalulla ja valkoisella läpinäkyvällä kaltevuudella

Pidä mielessä, kun sijoitat kuvaa oikealle linssille Free Transform -komennolla, että oikean linssin heijastuksen tulee olla hiukan eri kulmasta kuin vasemman linssin heijastuksella, jotta asiat näyttävät realistisemmilta, säädä oikean heijastuksen sijaintia niin, että se näyttää hiukan keskeltä vasemmalta. Kun olet toistanut kaikki oikean linssin vaiheet, olet valmis!

Tässä on lopputulokseni toistettuani kaikki oikean linssin vaiheet. Toistaessani oikean linssin vaiheita, lasin "oikean heijastuksen" kerroksen opasiteetin vain 90%: iin sen sijaan, että lasin "vasen heijastus" -kerroksen 80%: iin, ja syynä siihen on, että hänen kasvonsa näyttävät olla kallistettu hieman auringon suunnasta, joten panin heijastusta lähinnä olevaa linssiä näyttämään hieman kirkkaammalta, taas vain lisäämään hieman realismia:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin voit lisätä heijastuksia aurinkolaseihin Photoshopilla! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!