Johdatus Prince2 -opintooppaaseen

Prince2 Opinto-opas on jäsennelty projektijohtamismenetelmä, jonka jotkut maailman maat ovat tunnustaneet vakiona projektijohtamisprosessina. Kasvaa projektijohtamisen urapolulla tämä valtuutus on välttämätön vaatimus muutamissa maailman maissa. Prince2 on lyhenne Projects in Controlled Environment. Sen joustava ja käyttäjäystävällinen menetelmällinen lähestymistapa helpottaa nimellisresurssien valintaprosessia ja minimoi pienimmät mahdolliset riskitekijät. Vaikka se on alun perin suunniteltu sovellettavaksi IT-projektissa, sen monipuolisuus luonteensa vuoksi laajentaa sen soveltamisalaa erilaisissa projekteissa, mukaan lukien rakentaminen, tekniikka, rahoitus jne.

Prince2: llä on kaksi pätevyyttä - säätiö ja lääkäri. Prince2-tutkintotodistuksen onnistuneen tyhjentämisen ehdokas tarvitsee Prince2-opinto-oppaan saavuttaakseen tavoitteen. Vaikka metodologian ymmärtäminen on hiukan vaikeaa, muut oppaat ja seuraavat oppaat tai koulutukset voivat auttaa saamaan selkeän kuvan menetelmästä. Prince2: n opas näyttää silti loistavana työkaluna yrittäjälle.

Tiekartta Prince2: lle

Se on hyvä mentori sekä sertifioinnin ehdokkaille - säätiölle että toimijalle. Prince2: n opas auttaa hakijoita myös harkitsemaan tiettyjä vaadittavia vaiheita ennen valintaa. Nämä vaiheet ovat -

 1. Saadaksesi selvä käsitys Prince2-sertifioinnin vaatimuksesta.
 2. Valitse tarvittava Prince2-sertifiointikurssi.
 3. Valitse Prince2 -oppaan opas.

Tarkastellaan näitä kohtia:

1. Selkeä käsitys sertifikaatin vaatimuksista

Opinto-opas auttaa ymmärtämään Prince2: n (perustavanlaatuinen ja käytännöllinen) sertifioinnissa esiintyviä tekijöitä ja selittää myös yksityiskohtaisesti, kuinka soveltaa molemmat tentit. Koska Prince2-säätiö on perustason kurssi, eikä tentissä ole mitään todistuksia tai mitään edellyttäviä näkökohtia. Jokainen yrittäjä, jolla on kiinnostusta tietää projektinhallinnasta tai haluaa tietää projektinhallinnan menetelmistä Prince2-oppaan avulla, voi hankkia tämän sertifikaatin. Mutta ammattilaiskokeen vaatimukset ovat hiukan tiukempia verrattuna säätiön tason tenttiin. Voidakseen esiintyä Prince2-sertifioinnissa, ehdokkaan on täytettävä jokin seuraavista sertifikaateista -

 • Prince2 Foundation -sertifikaatti.
 • Projektinhallintaammattilainen (PMP) tai sertifioitu projektijohtamisen osakas (CAPM) projektihallintainstituutista (PMI).
 • Kansainvälisen projektijohtamisyhdistyksen (IPMA) sponsoroima sertifiointi, joka sisältää tason A (sertifioitu projektijohtaja), tason B (sertifioitu vanhempi projektipäällikkö), tason C (sertifioitu projektipäällikkö) ja tason D (sertifioidun projektijohtamisen osakkuusyritys).

2. Valitse valmistelukurssi

Prince2 -oppaasta on apua opiskelu- ja muutossuunnittelussa. Koska Prince2: n opinto-opasta on vaikea käsittää, on suositeltavaa käydä läpi erilaisia ​​opintomateriaaleja ja seurata oppaita käsityksen ymmärtämiseksi. Ehdokas voi valita online-kurssin tai luokkahuonekurssin opetusohjelmaksi ajastaan ​​ja budjetista riippuen. Verkkoistunto on helppo käyttää missä ja milloin tahansa. On suositeltavaa, että lukemisen jälkeen tämän oppaan, manuaalisen luennon ja luokkahuoneistuntoon osallistumisen tai opetusohjelmien katselun, jos hakija tuntee tarvitsevansa lisätietoja mistä tahansa tietystä aiheesta, hän voi siirtyä youtube-videoihin, joissa on selitetty Prince2-opinto-oppaan eri aiheita. lisäksi tiettyjä arvokkaita vinkkejä kokeen suorittamiseen.

3. Valitse Prince2 Opinto-opas

Prince2 -opinto-opas auttaa ammattilaisia, jotka päättävät läpäistä Prince2-säätiön ja lääkärin sertifiointikokeet. Se on myös varsin hyödyllinen niille, jotka haluavat oppia tämän laajalti hyväksytyn ja tunnustetun projektinhallintamenetelmän. Koska tämä opas sisältää uusimman version Prince2-sertifiointikokeista, se sisältää yksityiskohtaisen selvityksen kaikista Prince2-teemoista, prosesseista ja periaatteista. Kaikki ohjelman osat on peitetty käytännöllisillä ja todellisen maailman esimerkkeillä kokonaisvaltaisella tavalla. Prince2 Opinto-opas koostuu 528 sivusta, jotka jakautuvat johdantoon, arviointikokeen vastauksiin, teemoihin ja prosesseihin sekä sen soveltamiseen käytännön ympäristössä.

Tässä kuvataan Prince2-opinto-oppaan perusrakenne, joka käsittää periaatteet, teemat ja prosessit -

Prince2 -oppaan oppaat

Katsotaanpa joitain Prince2-opinto-oppaan periaatteita.

1. Selkeä liikeperuste

Projektin koosta riippumatta on välttämätöntä saada selkeä perustelu vaatimukselle, kohdeasiakkaille, toteutettavissa oleville eduille ja projektikustannuksille.

2. Opi kokemuksista

Koska aiemmat tapahtumat kirjataan tulevia oppitunteja varten, se auttaa ryhmän jäseniä kokemaan virheistä, jotka lisäävät heidän omistautumistaan ​​ja asiantuntemustaan.

3. Erottuvat roolit ja vastuut

Jokaisen ryhmän jäsenen roolit ja vastuut tulisi määritellä kattavasti. Se vähentää ryhmän jäsenten vastuisiin liittyviä häiriöitä ja lisää omistautumista sekä tuottavuutta.

4. Hallitse vaiheittain

Koko projekti on jaettava eri vaiheisiin, mikä helpottaa kunkin vaiheen suorittamista tehokkaasti. Jopa se auttaa johtoa tunnistamaan kaikki porsaanreiät ja ryhtymään korjaaviin toimenpiteisiin projektin seuraamiseksi.

5. Käsittele poikkeuksin

Periaatteessa projektipäällikkö on vastuussa projektin tehokkaasta käsittelystä tai projektin seuraamisesta. Jos projektiin liittyy jokin ongelma, johtaja ryhtyy korjaaviin toimenpiteisiin. Joskus jotkut kysymykset, joita kutsutaan poikkeuksiksi, voivat vaikuttaa liiketoimintaan, johon hallituksen jäsenten on puututtava korjaavien toimenpiteiden toteuttamiseksi.

6. Tuotteen painottaminen

Hankkeen painopiste on laadukkaan tuotteen toimittamisessa.

7. Puku räätälöityjen vaatimusten kanssa

Prince2 sopii kaiken tyyppisten projektien räätälöityihin vaatimuksiin.

Prosessit Prince2: ssä

Prince2-projektinhallintamenetelmässä on seitsemän prosessia ja kukin prosessi määrittelee tietyt työt projektipäällikölle, tiiminpäällikölle ja ryhmän jäsenille. Nämä prosessit ovat -

 • Projektiprosessin aloittaminen
 • Projektiprosessin alustaminen
 • Prosessin ohjaaminen
 • Kunkin vaiheen prosessin hallinta
 • Tuotteiden toimitusprosessin hallinta
 • Lavasrajaprosessin hallinta
 • Projektin päättäminen

Teemoja Prince2: ssä

Prince2 -oppaan 7 teemaa ovat -

1. Liiketoimintatapa

Se arvioi erilaisia ​​tietoja, mukaan lukien kannattavuus, projektin toivottavuus ja kyky saavuttaa tavoite. Se on päivitettävä koko projektin elinkaaren ajan.

2. Organisaatio

Organisaatioteema kuvaa johtajan vastuita. Lisäksi se määrittelee kuinka projektiryhmän jäsenet toimivat yhdessä saavuttaakseen kiinteän tavoitteen tehokkaasti.

3. Laatu

Laadunvarmistuksen myöntäminen ja tuotteen laadun ylläpitäminen koko projektin elinkaaren ajan ovat projektijohtajien ensisijaisia ​​velvollisuuksia.

4. Suunnittele

Tämä teema kuvaa suunnitelman toteuttamista Prince2-menetelmällä ja kuinka Prince2 auttaa keskittymään viestintään ja hallintaan kussakin vaiheessa.

5. Riski

Riskiteema osoittaa tapoja käsitellä suunnitelman ja ympäristön epävarmuustekijöitä projektin liikkuvuuden tasoittamiseksi.

6. Vaihda

Tämä teema kuvaa projektin toteuttamisessa tarvittavan muutostarpeen.

7. Edistyminen

Siinä selitetään, miten päätetään suunnitelman hyväksymisestä, miten seurataan edistymistä ja mitä toimia on toteutettava, kun työt eivät liiku suunnitelman mukaisesti. Prince2 -sertifikaatin läpäiseminen ei ole helppoa peliä. Mutta Prince2 Study Guide tarjoaa ohjeita, vinkkejä ja temppuja, jotka helpottavat tavoittelijan tavoitetta.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Prince2: n opinto-oppaaseen. Täällä olemme keskustelleet Prince2-sertifioinnin periaatteista, prosessista ja teemaista. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Prince2 projektijohtamisessa
 2. Miksi projektinhallinta on tärkeää?
 3. Projektinhallintatyökalujen ohjelmisto
 4. Scrum Master vs. projektipäällikkö