Tämä opetusohjelma esittelee Photoshop CC 2018: n uuden Rich Tool Tips -ominaisuuden, joka lisää ohjeelliset videoleikkeet työkaluvihjeisiin, kun vie hiiri työkalurivin työkalun päälle. Opit myös palaamaan takaisin Photoshopin perinteisiin työkaluvihjeisiin.

Photoshop CC 2018 on täällä, ja se lisää Photoshopiin uusia hienoja ominaisuuksia, kuten parempi integrointi Adobe Lightroomiin, Curvature Pen -työkalu, uusittu Harjat-paneeli ja paljon muuta! Mutta yksi uusi CC 2018 -ominaisuus, Rich Tool Tips, ei ehkä ole aivan yhtä suuri kuin muut, ainakin mielestäni. Tässä nopeassa opetusohjelmassa tarkastellaan Rich Tool -vihjeiden taustaa ja niiden toimintaa. Ja sitten, jos olet kanssani yhtä mieltä siitä, että ne eivät ole niin hyödyllisiä kuin Adobe toivoi, opit kuinka sammuttaa ne ja palauttaa perinteisemmät työkaluvihjeet, joita Photoshop on käyttänyt vuosien ajan.

Rich Tool -vinkit ovat saatavana vain Photoshop CC 2018 -versiosta, joten tarvitset CC 2018 niiden käyttämiseen. Jos olet Creative Cloud -tilaaja ja et ole varma, kuinka päivittää CC 2018: hon, katso ohjeet kuinka pitää Photoshop CC: n päivitys kaikesta mitä tarvitset.

Photoshopin perinteiset vs Rich Tool -vinkit

Työkaluvihjeet ovat olleet olemassa Photoshopissa ikuisesti, ja ne ovat loistava tapa auttaa uusia Photoshop-käyttäjiä oppimaan tiensä ympäri ohjelmaa. Kun työkaluvihjeet ovat käytössä (ne ovat oletuksena), siirtämällä hiiren osoittimen työkalurivin työkalun päälle, näkyviin tulee työkalun nimi yhdessä kätevän pikanäppäimen kanssa. Täältä näet, miltä perinteinen työkaluvihko näyttää, kun viet hiiren osoittimen Siirrä-työkalun päälle:

Tapa, jolla Photoshopin työkaluvihjeet näyttivät.

Adobe on esitellyt Photoshop CC 2018: ssa Rich Tool Tips -sovelluksen. Pienen, yksinkertaisen tekstikentän sijasta meillä on nyt paljon suurempi laatikko, jota on hyvin melko mahdotonta sivuuttaa. Rich Tool Tips sisältää työkalun nimen, pikanäppäimen ja lyhyen kuvauksen siitä, mihin työkalua käytetään, myös videon animaatio, joka osoittaa työkalun toiminnassa:

Photoshop CC 2018: n uudet Rich Tool -vinkit.

Rikas työkaluvihjeiden ongelma

Teoriassa Rich Tool -vihjeet kuulostavat hyvältä idealta. Kuka ei haluaisi animaatiota, joka osoittaisi työkalun toiminnan? Tietenkin, yksinkertainen vastaus on, kuka tahansa, joka jo tietää, miten se toimii. Ja vaikka et ole vielä oppinut työkalun käyttöä, et silti tiedä vain katsomalla 5 tai 6 sekunnin animaatiota. Joten vaikka ne kuulostavat teoriassa hyvältä, Rich Tool Tips ei tarjoa paljon arvoa todellisessa maailmassa. Itse asiassa ne voivat tulla nopeasti ärsyttäviksi, ottaen liian paljon tilaa näytölle ilman todellista tarkoitusta siellä olemiseen.

Kuinka poistaa Rich Tool -vinkit käytöstä

Jos pidät tästä uudesta ominaisuudesta, hienoa! Photoshop CC 2018: n Rich Tool -vinkit ovat oletuksena käytössä, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään niiden käytön jatkamiseksi. Mutta jos pidät kuten minä, vanhemman tyylin perinteisiä työkaluvihjeitä, saat ne takaisin.

Mahdollisuus Rich Tool -vihjeiden kytkemiseen päälle ja pois päältä on Photoshop-asetuksissa. Siirry Windows-tietokoneessa valikkopalkin Muokkaa- valikkoon, valitse Asetukset ja valitse sitten Työkalut . Siirry Mac-tietokoneessa Photoshop CC -valikkoon, valitse Asetukset ja valitse sitten Työkalut :

Työkalut-asetusten avaaminen Photoshop CC 2018 -sovelluksessa.

Poista Työkalut-asetusten Rikas työkaluvihjeet käytöstä ja palata takaisin perinteisiin työkaluvihjeisiin valitsemalla Käytä rikas työkaluvihjeitä -vaihtoehto. Sulje sitten Asetukset-valintaikkuna napsauttamalla OK. Seuraavan kerran kun viet hiiren osoittimen työkalurivillä olevan työkalun päälle, näet normaalin työkaluvihjeen:

Ota Rich-työkaluvihjeet käyttöön ja poista ne käytöstä Asetukset -kohdan Käytä Rich-työkaluvihjeitä -vaihtoehdon avulla.

Ja siellä meillä se on! Tämä on nopea katsaus Photoshop CC 2018: n uuteen Rich Tool Tips -ominaisuuteen ja siihen, miten palata takaisin Photoshopin perinteisiin työkaluvihjeisiin. Tutustu myös upouuteen Curvature Pen Tool -työkaluun Photoshop CC 2018. Tai käy Photoshopin perusteet -osiossa vastaavia ohjeita varten!