Johdanto uudelleen tuotemerkintäharjoitteluun

Oletko kuullut sellaisista yrityksistä kuin BackRub, Research In Motion, Brad's Drink, Tokyo Tsushin Kogyo? Ei todennäköistä, ellet seuraa tarkkaan yrityksiä tai tee tutkimusta. Nämä ovat Google, Blackberry, Pepsi ja Sony vanhat nimet! Tässä artikkelissa käsittelemme yksityiskohtaisesti uudelleensijoitusharjoitusta.

Jotkut maailman johtavista tuotemerkeistä ovat vaihtaneet logonsa, pakkauksensa ja tuotemerkkinsä paljon ennen kuin he tulivat kuuluisiksi, minkä seurauksena monet eivät tiedä sen vanhaa nimeä. Logon, tuotenimen, pakkaamisen ja markkinoinnin edistämisen painopisteen vaihtamisprosessia kutsutaan nimellä Rebranding Exercise. Tämä tehdään tarkoituksena luoda uusi brändi-identiteetti ja erottua kilpailusta.

On olemassa useita syitä, miksi yritykset menevät uudelleensijoittamiseen - se voi johtua merkityksellisyyden menettämisestä muuttuvan teknologian tai markkinaolosuhteiden, fuusioiden ja yritysostojen, negatiivisen kuvan, markkinaosuuden menetyksen, sekaannuksen toisen tuotemerkin tai vaikutuksen puuttumisen vuoksi. Marketissa.

Tässä on kuusi vaihetta menestyvään jälleenmyyntikurssiin ja parempaan markkinoiden suorituskykyyn:

1.Olet kasvanut nimesi tai laajentanut toimintasi

Intian Imperial Tupakkayhtiö (ITC Ltd) oli alun perin vuonna 1910 brittiläisessä omistuksessa oleva tupakkayhtiö. Kun se joutui Intian käsiin ja kun se alkoi tuottaa ja markkinoida enemmän tuotteita ja aloitti uusia yrityksiä, se muutti nimensä Intiaksi. Tupakkayhtiö Oy vuonna 1970, ennen kuin se nimettiin uudelleen ITC Ltd: ksi. Se lisäsi tuotevalikoimaa - kulutustavaroita, agarbatiiseja tai suitsukkeita, muistikirjoja, paperitauluja, paperitavaratuotteita, hotelleja, maatalouden yrityksiä ja tietotekniikkaa. Myöhemmin nimi muutettiin ITC Ltd: ksi ilman täydellisiä kohtia.

IBM tunnettiin alun perin nimellä Computing-Tabulating-Recording Company (CTR), kun kolme yritystä yhdistyivät vuonna 1911. Sen jälkeen se kiristettiin uudelleen International Business Corporationiksi vuonna 1924, jonka jälkeen se tuli nimellä IBM. Merkittävin syy tuotemerkin muutokseen johtui maantieteellisestä ja toiminnallisesta laajentumisesta.

Intian suurin liikepankki ICICI Bank perustettiin vuonna 1995 Intian teollisuusluotto- ja sijoitusyhtiöksi, jota edistävät Maailmanpankki, Intian hallitus ja teollisuuden edustajat. Tavoitteena oli tarjota rahoitusta intialaisille yrityksille. Vuosien mittaan se kuitenkin uskalsi liikkuvan pankkitoiminnan, vakuutusten, luottokorttien, asuntolainojen, arvopapereiden ja useiden muiden yritysten liiketoimintaan, että alkuperäinen nimi ei antanut oikeutta toimintaansa laajuudelle. Nyt se tunnetaan nimellä ICICI Bank.

Kun lisäät uusia tuotteita tai yrityksiä tai laajennat toimintaa, alkuperäinen tuotemerkki ei ehkä ole riittävän kattava kattamaan ne kaikki. Se on pätevä syy siirtyä uudelleen tuotemerkintäharjoitteluun.

Joskus uudelleen tuotemerkintäharjoittelu on tehtävä, koska ne eivät ole Internet- tai hakukoneystävällisiä . Olisiko Apple-tietokoneen nimi tällä tavalla, jos se käynnistettäisiin Internet-aikakaudella? Analyytikkojen mukaan teollisuudenalaa tai tuotetta tarkasti kuvaava tuotenimi onnistuu todennäköisemmin. Uudelleenmerkintäharjoitus edellyttää myös muutoksia avainsanoihin, muutoksia hakukoneoptimointiin ja siihen liittyviin sisältöön / artikkeleihin, blogeihin.

Infosys tarkoittaa tietojärjestelmiä, jotka geeliytyvät toiminnallisella alueellaan. Samoin Hindustan Computers Ltd (HCL), joka oli alun perin tarkoitettu vain tietokonelaitteistoon, piti nimeä hankalana, kun se uskaltautui ohjelmistokehitykseen ja järjestelmiin. Sen jälkeen se kiristettiin uudelleen HCL: llä.

2.Merkkiharjoitus negatiivisen kuvan takia

KFC oli alun perin Kentucky Fried Chicken, mutta seuraten "paistetun" ruoan negatiivista assosiaatiota. Italialainen suklaamerkki Italo Suisse oli vaihtunut ISIS: ään kolme vuotta sitten, mutta sen oli ponnisteltava nopeasti eteenpäin, kun samanniminen terroristiryhmä syntyi. Huonoa mainetta ei voida muuttaa pelkästään nimikkeistön muutoksella. Joskus se voi vaatia muutosta tuotteen laadussa, sijoittelussa ja suunnittelussa.

McDonald's tunnetaan alun perin nimellä McDonald's Famous Barbeque, mutta sen liiketoiminta ei voinut aloittaa epäterveellisen ruoan käsityksen takia, ja se muutettiin uuden logon avulla, jossa keskityttiin terveelliseen ruokaan sisällyttämällä salaatteja ja uusia lajikkeita. Tämä on johtanut lisääntyneeseen myyntiin ja parempaan tuotemerkin käsitykseen McDonald'sin laadusta. Se tarjoilee myös kahvin ystäville premium-kahvitarjouksillaan. Uudelleenmerkintäharjoittelu ei tarkoita pelkästään logon tai nimen vaihtamista, vaan yleisön näkemyksen vastaamista paremmalla tarjonnalla.

Wal-Mart liitettiin halpoihin tuotemerkkeihin, ja se joutui muuttamaan otsikkokohdansa "Aina alhaiset hinnat" -vaihtoehdoksi "Säästä rahaa, elä paremmin". Wal-Martin kannalta sitä ei muutettu vain merkinnässä. He tekivät muutoksia sisustukseen tarjoamalla loistavan uuden myymäläkokemuksen. Se auttoi hakemaan heille Rebrand 100 Global Award -palkinnon, ja siitä tuli tulojen suhteen maailman suurin yritys vuonna 2010. Wal-Mart tajusi, että keskittyminen parannettuihin elämäntapoihin ja elintapoihin auttaa luomaan kuluttajien keskuudessa myytyjen tuotteiden positiivisen tunteen.

Philip Morris suunnitteli uudelleen Altriaa tuhotakseen tupakan kielteiset käsitykset, jotka vaikuttavat sen muihin yrityksiin, erityisesti ruokaan. 1196: n lento-onnettomuus sai ValuJetin nimeämään itsensä uudelleen Air Tran Airwaysiksi.

Kun Satyam Computersin Ramalinga Raju kiinni taseen väärentämisestä, omistus siirtyi myöhemmin Mahindralle. Se muutti nimen Mahindra Satyamiksi negatiivisten käsitysten estämiseksi brändistä.

3.Älä kiirehdi uudelleenmyynnin yhteydessä, tee markkinatutkimuksia

Olet päättänyt muuttaa tuotemerkin, mutta pitäisikö se tehdä kiireellisesti? On olemassa useita tapauksia, joissa uudelleenrekisteröintiharjoittelu tehtiin kiireellisesti tai ilman markkinatutkimusta, joka johti palaamaan aiempaan nimeen. On tärkeää tunnistaa kilpailijat ja potentiaaliset kilpailijat ja heidän tarjouksensa. Kuinka yrityksesi tulisi erottua muista erottelevan näköisen ja tarjonnan avulla? On erittäin tärkeää luoda ostaja-persoonallisia tai kuvitteellisia hahmoja iän, sukupuolen, kiinnostuksen kohteiden, tulojen ja heidän sosiaalisen asemansa perusteella. Se voi perustua myös olemassa olevaan asiakaskantaan. On erittäin tärkeää arvioida nykyisten asiakkaiden käsitys brändistä ja siitä, miten uudelleensijoittaminen vaikuttaa heihin.

Kun tuotemerkkiä muutetaan yhtäkkiä, sillä voi olla vaikutuksia kuluttajaan, joka voi olla hämmentynyt edellisen tuotemerkin kanssa tapahtuneesta. Brändikonsultit ehdottavat viettävänsä vähintään kuusi kuukautta yli kaksi vuotta uuden brändin lanseeraamiseen asianmukaisilla kampanjoilla ja kampanjoilla.

Master Cardilla oli kaksipyöräinen logo, josta oli tullut melko tuttu, mutta kupla tai ympyrä lisättiin lisättyjen elementtien kanssa. Yleisö ei hyväksynyt sitä hyvin, ja sen piti muistaa.

Samoin kauppakeskus Radio Shack poisti radion nimestä ja teki # 200 miljoonan euron kampanjan uudelle nimelle The Shack heittää yrityksen finanssikriisiin. Samoin Pizza Hut poisti Pizzan osana uudelleen tuotemerkintäprosessia vain Pizzan tuomiseksi takaisin.

Tropicana, Pepsi-tuotemerkki muuttui merkittävästi pakkauksesta, mutta uusi näytti yleiseltä hedelmämehulta, mikä johti myynnin laskuun. Pepsin on ilmoitettu menettäneen noin 140 miljoonaa dollaria kahdessa kuukaudessa.

Vaateteollisuusyrityksen Gap piti palauttaa logonsa oikealta nähtyyn logoon sen jälkeen kun netizens esitti vastalauseen vasemmalla näkyvälle uudelle logolle. Sen piti muistaa kahden viikon kuluessa, ja yritys on katsonut, että se on puutteellista tutkimusta ja uudelleen tuotemerkin käyttämistä väärin.

Yllä olevat esimerkit merkitsevät kiirettä jatkaa uudelleenmyynnin aloittamista, mikä voi aiheuttaa sekä taloudellisia vahinkoja että maineen menetyksiä. Se aiheuttaisi myös brändin jatkuvuuden puutetta kuluttajien mielessä.

4.Pidät haastattelut asiakkaiden, sidosryhmien ja työntekijöiden kanssa

Uudelleenmerkintäharjoituksen ei pitäisi ilmetä vain johtamis- ja tuotemerkkikonsultin tai -toimiston mielessä. Siihen tulisi osallistua nykyisiä jakelijoita, työntekijöitä ja asiakkaita, jotka todella holhotavat tuotemerkkiä. Joskus kansalaiset voivat olla mukana järjestämällä kilpailuja.

Kilpailijoiden 'Crowdsourcing' on osoittautunut menestykseksi aikaisemmin. NASA järjesti nimikilpailun vapaasti lentävälle robotilleen, joka julkaistaan ​​vuonna 2017 kansainvälisessä avaruusasemassa. Jopa uusia ideoita tuotteille voidaan saada joukkotoiminnan avulla. Kilpailujen käynnistämiseen on olemassa myös joukosta peräisin olevia nimeäviä verkkosivustoja, tai se voidaan tehdä sanomalehdissä ja omilla verkkosivustoilla. Ilmoita houkuttelevat palkinnot palkitulle kilpailulle.

On erittäin tärkeää tehdä organisaatiossa sisäisiä tietoisuuskampanjoita. Varmista, että sisäiset sidosryhmät ymmärtävät sen, ottavat sen käyttöön ja omaksuvat sen. He ovat yrityksen ensimmäisiä merkkien lähettiläitä. Valmista asiakirja, jossa on usein kysyttyjä kysymyksiä (FAQ) ja jotka käsittelevät kaikkia uudelleen tuotemerkinnän näkökohtia.

5. Aseta tavoitteet uudelleen tuotemerkinnölle

Uuden tuotemerkinnän tulisi olla tuloskeskeistä - sen pitäisi johtaa kasvaneeseen markkinaosuuteen, lisääntyneeseen tuotemerkin palautumiseen, lisätä myyntiä ja voittoja. Jos tällaiset muuttujat on otettava huomioon, yrityksen on laskettava yrityksen ja brändin olemassa oleva markkinaosuus ja asetettava tavoite saavutettuun.

On myös parempi asettaa budjetti uudelleensijoitusstrategialle, koska siihen sisältyy muutosten tekeminen säilytyslokeroihin, kirjelomakkeisiin, verkkosivustoihin, blogeihin ja kaikkiin painettuihin materiaaleihin, mukaan lukien pankkitšekki. Uudelleenmyyntistrategia voi muuttua kalliiksi esimerkiksi. Axis Bank käytti Rs 50 kr, Bharti Airtel Rs 300 cr, Videocon Rs 200 cr ja Hero MotoCorp Rs 200 Cr. Mutta se ei tarkoita, että uudelleensijoitusstrategian on oltava kallista, pienet toimistot voivat tehdä hyvää työtä alhaisemmilla kustannuksilla.

Uudelleenmyyntistrategiaa kehittänyt Canara Bank huomautti äskettäin, että uusi logo edustaa pankin aloitetta tavoittaa kaikki sidosryhmänsä, mukaan lukien velkojat, hallitus, tallettajat, instituutiot ja koko yhteiskunta. Sininen väri merkitsee syvyyttä ja mittakaavaa, kun taas Keltainen osoittaa energiaa, elinvoimaa ja optimistisia näkymiä.

6.Älä ota hienoja nimiä tai vaikeasti ääntäviä nimiä

Shakespeare sanoi: "Mikä nimessä on, ruusu haisee makealta millään muulla nimellä". Mutta kun kyse on liiketoiminnasta ja brändäyksestä, tuoksuu enemmän, kun sitä kutsutaan ruusuksi. Siksi on parempi olla ottamatta riskiä ja etsiä hienoja nimiä tai vaikeasti ääntäviä nimiä. Vältä myös nimiä, jotka voidaan kirjoittaa, lausua eri tavoilla, mikä vaikeuttaa ihmisten hakua verkossa. Brändinimesi on oltava mieleenpainuva, helposti muistettava logon mukana eikä sitä ole helppo kopioida.

On myös parempi välttää nimiä, jotka eivät välitä mitään. Konsultointiyritys Accenture perustettiin, kun Arthur Andersen lähti Andersen Consultingista. Markkinointikonsultti kehotti yritystä vaihtamaan nimen Accentureksi, joka merkitsee tulevaisuuden painopistettä. Uudelleenmarkkinointi johti kuitenkin 100 miljoonan dollarin tappioon, ja sitä pidettiin yhtenä historian pahimmista nimimuutoksista.

SyFy, Sci-Fi-kanavan uudelleensijoitusharjoitus pommitettiin, koska se on sifilis, miesten sukupuoliteitse tarttuvan taudin slangi. Yhtiö perusteli sanomalla, että Sci-Fi: llä ei käyty kauppaa merkitsevästi ja että se voisi vedota nuorempiin ihmisiin kuin 18–24 tekniikkaa. Se sai kuitenkin kielteisen reaktion ja osoittautui markkinointikatastrofiksi.

johtopäätös

Liiketoimintahistoria on täynnä menestystä ja epäonnistumisia uudelleenmyyntistrategiassa, mutta sen ei pitäisi estää yritystä tekemästä niin. Tunnettavuusrotujen halveksunta menee vanhaan sanontaan, mutta se ei välttämättä ole brändin kohdalla, koska se voi myös luoda mieltymyksen. Tällaisissa tapauksissa tuotemerkin muutos voi aiheuttaa voimakkaita reaktioita, jotka johtavat sidosryhmien liikearvon menettämiseen. Uudelleenmyyntistrategiaan pitäisi olla pakottava syy, ja jotkut niistä ovat väistämättömiä, kuten sulautumissa ja yritysostoissa. Uudelleenmyyntistrategian tulisi välittää yhtiön perustajiin ja periaatteisiin liittyvä jatkuvuus, mutta samalla pitää sisällään muuttuviin aikoihin imeytyneet uudet periaatteet tai arvot, kuten Canara Pankin tapauksissa sidosryhmissä, jotka heijastavat uutta aikakautta.

Uudelleenmyyntistrategiaa ei pidä tehdä kiireellisesti, ja suunnittelun puute voi tuhota yrityksen taloutta, kuten useat mainitut esimerkit osoittavat. Vain siksi, että jotkut yritykset ovat menneet uudelleen tuotemerkkistrategiaan, ei ole mikään syy sinun pitää ajan tasalla Jonesesista. Sen tulisi perustua todelliseen tarpeeseen, hyvin harkittuun markkinastrategiaan ja hyviin kotitehtäviin, jotka tehdään nykyisten sidosryhmien kanssa. Joillakin yrityksillä, etenkin lääketeollisuudessa, jalkineissa ja ravitsemuksessa, on lähtötaso, geneerisiä ja premium-tuotemerkkejä hoitavat holdingyhtiön eri osastot tai tytäryritykset. Maruti Suzuki India Ltd: n äskettäin luopuminen premium-tuotemerkeistä S-Cross, Baleno ja Breza on yksi esimerkki siitä, että yritys ei menetä keskittymistään sisäänajo- ja keskisegmenttien autoihin ja samalla maistaa menestystä premium-merkkien kanssa, jotka olivat epäonnistuneet aikaisemmin .

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas logon, tuotenimen, pakkaamisen ja markkinoinnin edistämisen painopisteen vaihtamisprosessista, jota kutsutaan rebranding-harjoitukseksi. Nämä ovat seuraavat ulkoiset linkit, jotka liittyvät tuotemerkkien uudelleenharjoittamiseen.

  1. 12 brändinhallinnan pääperiaatetta menestyvälle liiketoiminnalle
  2. Logon suunnittelun ja brändäyksen hämmästyttävä merkitys
  3. 7 parasta sosiaalisen median kanavaa yrityksille (markkinointi)
  4. 10 tehokasta yritysviestintätekniikkaa