Tässä opetusohjelmassa opit lisäämään linssin soihdutustehosteen kuvaan Photoshopissa tekemättä pysyviä muutoksia alkuperäiseen valokuvaan käyttämällä kerroksia ja kerrossekoitustiloja!

Aloitamme opiskelemalla objektiivin soihdun lisäämistä ja sijoittamalla sen tarkalleen mihin tarvitsemme, käyttämällä Photoshopin Lens Flare -suodatinta . Sitten, jotta asiat eivät tuhoutuisi, peruutamme tehosteen, lisäämme uuden kerroksen ja asettamme sitten heti uudelleen Lens Flare -suodattimen kätevällä pikakuvakkeella!

Lopuksi käytämme kerrossekoitustilojen tehoa helposti sekoittaaksesi linssin soihdun kuvaan ja viimeistelemme säätämällä sen värit vastaamaan paremmin valokuvan värejä. Käytämme myös sumennusta linssin soihdutuksen pehmentämiseksi ja sen näyttämiseksi realistisemmalta.

Parhaan tuloksen saamiseksi kannattaa käyttää linssin soihdutusvaikutusta kuvaan, jonka valonlähde valokuvassa todella näkyy, olipa se sitten aurinko, studiovalo tai mikä tahansa. Tässä on kuva, jonka kanssa työskentelen (valokuva rannalla auringonlaskun aikaan Shutterstockista):

Alkuperäinen kuva.

Näin se näyttää lisäämällä linssin soihdun. Tärkeää on huomata, että linssin soihdutus ja valokuva ovat täysin erillisiä toisistaan, joten jos muutan mieltäni myöhemmin ja päätän, että en pidä siitä, voin poistaa linssin soihdun ja palata takaisin alkuperäiseen kuvaan :

Lopullinen vaikutus.

Aloitetaan!

Kuinka lisätä linssin soihdutus Photoshopissa

Käytän täällä Photoshop CC: tä, mutta tämä opetusohjelma on myös täysin yhteensopiva Photoshop CS6: n kanssa. Tutustu Photoshopin aikaisempiin versioihin alkuperäisestä tuhoavasta linssin soihdutusvaikutuksesta .

Vaihe 1: Levitä linssinsuodatinsuodatin

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on lisätä linssin soihdutus tavalliseen tapaan, jos levittäisimme sitä suoraan itse kuvaan. Vaikka aiomme kumota tehosteen, tämä antaa meille mahdollisuuden sijoittaa linssin soihtu tarkalleen mihin haluamme. Objektiivin soihdun lisäämiseksi käytämme Photoshopin Lens Flare -suodatinta. Siirry valikkopalkin Suodatin- valikkoon näytön yläreunassa, valitse Render ja sitten Lens Flare:

Valitse Suodatin> Render> Lens Flare.

Katso video ja jaa ajatuksesi YouTube-kanavallamme!

Tämä avaa Lens Flare -valintaikkunan. Photoshopin Lens Flare -suodatin lisää simuloidun linssin soihdutusvaikutuksen kuvaan, ja voimme valita yhden neljästä erityyppisestä linssistä (50-300 mm zoom, 35 mm Prime, 105 mm Prime ja Movie Prime) Objektiivin tyyppi -osiossa ala vasen. Jokainen antaa vaikutelman erilaisen ilmeen. Voit kokeilla niitä valitsemalla heidät ja katsomalla miltä kukin näyttää kuvan esikatselualueella . Aion pysyä oletusarvoisella 50-300 mm: n zoom- objektiivilla. Voit myös säätää linssin soihdun kirkkautta vetämällä Kirkkaus- liukusäädintä vasemmalle tai oikealle, mutta pysyn jälleen oletusasennuksessa 100% .

Voit sijoittaa linssin soihdun haluamaasi kohtaan napsauttamalla esikatselualueen sisällä. Napsautetusta kohdasta tulee soihdun keskipiste, jota osoittaa pieni kohteen symboli . Voit myös napsauttaa ja vetää siirtääksesi soihdutusta. Jotta efekti näyttää mahdollisimman realistiselta, kannattaa sijoittaa kohdesymboli kuvansi valonlähteen päälle, mikä minun tapauksessani on laskeva aurinko:

Soihduttimen keskikohta valossa olevan valonlähteen yläpuolella.

Kun olet tyytyväinen asioiden näyttämiseen, sulje valintaikkuna napsauttamalla OK. Photoshop soveltaa sitten efektin kuvaasi. Tässä on miltä alkuperäinen linssin leimahdus näyttää:

Kuva Lens Flare -suodattimen asettamisen jälkeen.

Ainoa ongelma on, että olemme käyttäneet linssin soihdutusta suoraan itse kuvaan, ja se tekee siitä tuhoavan muokkauksen, koska olemme tehneet pysyviä muutoksia alkuperäiseen valokuvaan. On paljon parempi työskennellä tuhoamatta aina kun mahdollista, pitämällä kuva ja tehoste erillään toisistaan. Katsotaan kuinka voimme soveltaa linssin soihdutusta tuhoamatta hyödyntämällä Photoshopin kerrossekoitustiloja .

Vaihe 2: Poista linssin soihdutus

Nyt kun tiedämme tarkalleen missä haluamme linssin soihdun näkyvän, kumota efekti siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitsemalla Kumoa linssin soihdutus . Tai käytä kätevää pikanäppäintä Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac). Kumpikin tapa toimii:

Siirry kohtaan Muokkaa> Kumoa linssin leimahdus.

Vaihe 3: Lisää uusi tyhjä kerros

Aiomme asettaa Lens Flare -suodattimen uudelleen, mutta tällä kertaa käytämme sitä omalla erillisellä kerroksellaan. Lisää ensin kerros. Pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna näppäimistöllä ja napsauta Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta ja paina samalla Alt (Win) / Option (Mac).

Tämä avaa Uusi kerros -valintaikkunan, jossa voimme nimetä uuden tason ennen sen lisäämistä. Nimeä kerros "Lens flare" (ei tarvitse olla luova) ja napsauta sitten OK:

Uuden tason nimeäminen Uusi kerros -valintaikkunassa.

Photoshop lisää uuden tyhjän kerroksen nimeltä "Lens flare" alkuperäisen kuvan yläpuolelle, joka istuu taustakerroksessa:

Uusi "Lens flare" -kerros tulee näkyviin.

Vaihe 4: Täytä uusi kerros mustalla

Photoshop ei salli meidän levittää Lens Flare -suodatinta tyhjälle kerrokselle, joten meidän on täytettävä kerros värillä. Tätä varten käytämme Photoshopin Täytä-komentoa. Palaa takaisin näytön yläreunan Muokkaa- valikkoon ja valitse tällä kertaa Täytä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Tämä avaa Täytä-valintaikkunan. Aseta yläosan Sisältö- asetukseksi Musta (* Photoshop CS6: n ja aiempien versioiden Sisällys-vaihtoehdon nimi on Käytä ). Kerroksen täyttäminen mustalla helpottaa linssin soihduttamista valokuvan kanssa, kuten näemme hetkessä:

Sisällön muuttaminen mustaksi.

Napsauta OK sulkeaksesi valintaikkunan, jolloin Photoshop täyttää "Lens flare" -tason kiinteällä mustalla ja estää väliaikaisesti alkuperäisen kuvan näkymän:

Asiakirja, kun olet täyttänyt "Lens flare" -kerroksen mustalla.

Vaihe 5: Asenna linssisuodatin uudelleen

Nyt kun kerros ei ole enää tyhjä, voimme käyttää Lens Flare -suodatinta uudelleen. Photoshop muistaa kaikki asetukset, joita käytimme suodattimessa viimeksi, kun käytimme sitä, mukaan lukien soihdun sijainti, joten meidän tarvitsee vain asettaa se uudelleen käyttämällä näitä samoja asetuksia, ja Photoshop antaa meille pari pikavalintoja, joita voimme käyttää käytä sitä.

Ensinnäkin viimeksi käyttämämme suodatin näkyy aina ensimmäisenä vaihtoehtona Suodatin-valikon yläosassa. Voit käyttää objektiivin soihdinta nopeasti uudelleen siirtymällä Suodatin- valikkoon ja löydät Lens Flare luettelon kärjestä. Napsauta sitä soveltaaksesi sitä uudelleen samoilla asetuksilla kuin ennen. Tai vielä nopeampi tapa käyttää viimeksi käyttämääsi suodatinta uudelleen on vain näppäimistön Ctrl + F (Win) / Command + F (Mac) painaminen:

Valitse Lens Flare suodatinvalikon yläosasta.

Sama linssin soihdutus näkyy samassa paikassa kuin aiemmin, mutta tällä kertaa "Linssin soihdutus" -kerroksessa kuin itse kuvassa:

Linssin soihdutus on lisätty uudelleen, mutta omalla kerroksellaan.

Vaihe 6: Vaihda kerrossekoitustila ruuduksi

Ainoa mitä meidän on nyt tehtävä, on piilottaa kaikki tämä kiinteä musta kerroksella ja sekoittaa linssin soihdut sen alla olevaan kuvaan. Voimme tehdä sen helposti vaihtamalla "Lens flare" -kerroksen sekoitusmuodon Normal-tilaan Screen . Sekoitustila-vaihtoehto on Tasot-paneelin vasemmassa yläkulmassa:

"Lens Flare" -kerroksen sekoitustilan vaihtaminen näytöksi.

Kun sekoitustilaksi on valittu Näyttö, kerroksessa oleva musta musta katoaa, jättäen vain itse linssin soihdun:

Näyttösekoitustila piilottaa mustan ja pitää linssin soihduttuneena.

Koska linssin soihdutus on nyt erillisessä kerroksessa kuvan yläpuolella, voimme kytkeä sen päälle ja pois napsauttamalla kerroksen näkyvyyskuvaketta (silmämuna). Napsauta sitä kerran, kun haluat poistaa linssin soihdun. Napsauta sitä uudelleen kytkeäksesi sen takaisin päälle:

Napsauttamalla tason näkyvyyskuvaketta.

Vaihe 7: Säädä linssin soihdun väri

Voit säätää linssisi soihdussa olevia värejä niin, että ne vastaavat paremmin kuvan värejä. Varmista ensin, että "Lens flare" -taso on valittu Tasot-paneelista. Siirry sitten näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon, valitse Säädöt ja valitse sitten Sävy / kylläisyys :

Siirry kohtaan Kuva> Säädöt> Sävy / kylläisyys.

Tämä avaa Sävy / kylläisyys -valintaikkunan. Vetämällä Sävy- liukusäädintä vasemmalle tai oikealle siirtää linssisi soihdussa olevat värit ikään kuin kiertäisit niitä väripyörän ympäri. Valitse värit, jotka sopivat hyvin valokuvaasi. Minun tapauksessani linssin soihtu sisältää jo hyviä punaisia ​​ja appelsiineja, jotka toimivat hyvin, mutta vedän Hue-liukusäädintä hiukan oikealle siirtääksesi värejä enemmän keltaista kohti:

Vedä Sävy-liukusäädintä muuttaaksesi linssin soihdun värejä.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan. Tässä on tulokseni värien säätämisen jälkeen. Tässä tapauksessa ero on melko pieni:

Tulos värin siirtämisen jälkeen soihdussa.

Vaihe 8: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Ainoa jäljellä oleva ongelma on se, että linssin soihdun reunat näyttävät liian teräviltä, ​​joten pehmentämme niitä lisäämällä epäselvyyttä. Käytämme Photoshopin Gaussian Blur -suodatinta. Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten Gaussian hämärtää :

Suodattimeen> Sumennus> Gaussian sumennus.

Vedä Säde- liukusäädintä Gaussian hämärtää -valintaikkunan alaosaa kohti oikealle. Mitä kauemmin vedät liukusäädintä, sitä enemmän hämärtymää kohdistat linssin soihdutukseen ja sitä pehmeämpi se näyttää. Pidä silmällä kuvaasi vetäessäsi liukusäädintä arvioidaksesi tuloksia, koska tarvitsemasi määrä riippuu kuvan koosta. Minun tapauksessani noin 12 pikselin sädearvo toimii hyvin:

Vedä säde-liukusäädintä Gaussian hämärtää -valintaikkunassa.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan Gaussian hämärtää -valintaikkunan. Tässä on tulokseni:

Vaikutus linssin soihdutuksen jälkeen.

Vaihe 9: Säädä linssin soihdun voimakkuutta (valinnainen)

Lopuksi, on olemassa pari tapaa, joilla voimme säätää linssin soihdun voimakkuutta riippuen siitä, täytyykö sinun lisätä tai vähentää sen kirkkautta. Jos olet jo tyytyväinen asioiden ulkonäköön, voit ohittaa tämän viimeisen vaiheen, mutta jos huomaat, että linssin soihtu on liian kirkas, voit vähentää sen voimakkuutta pienentämällä "Lens flare" -kerroksen opasiteettia. Löydät Peittävyys- vaihtoehdon Tasot-paneelin oikeasta yläkulmasta, suoraan sekoitustilan vaihtoehdon vastapäätä. Mitä enemmän alennat opasiteettiarvoa oletusarvoisesta 100%: sta, sitä enemmän linssin soihdutus haalistuu kuvaan:

"Lens flare" -kerroksen opasiteetin alentaminen.

Tässä on tulos laskettuna opasiteetti noin 80%: iin. Linssin soihdutus on nyt vähemmän näkyvä:

Vaikutus linssin soihdun pienentämisen jälkeen.

Tai jos huomaat, että linssisi soihdutus ei ole tarpeeksi kirkas, on helppo tapa tehdä se kirkkaammaksi, ja kopioi "Linssin soihdutus" -kerros. Asetan opasiteetti-arvoni takaisin 100%: iin:

Asettamalla opasiteetti takaisin 100%: iin.

Jos haluat kopioida tason, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla . Voit myös painaa näppäimistön Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kopioidaksesi kerroksen nopeammalla pikakuvakkeella:

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Photoshop lisää kopion "Lens flare" -kerroksesta alkuperäisen yläpuolelle:

Tasot-paneeli, joka näyttää uuden "Lens flare copy" -kerroksen.

Kun asiakirjassa on nyt kaksi linssin soihdutuskerrosta, jotka molemmat on asetettu Näyttösekoitus-tilaan, tehoste muuttuu paljon kirkkaammaksi. Itse asiassa se on nyt liian kirkas:

Linssin soihdutus on nyt kaksi kertaa kirkkaampi kuin ennen.

Tarvitsin todella vain sen, että se olisi hiukan kirkkaampi, ei paljon kirkkaampi, joten sen voimakkuuden vähentämiseksi lasen "Lens flare copy" -kerroksen opasiteetin kokonaan alas noin 20% : iin :

"Lens flare copy" -kerroksen opasiteetin alentaminen.

Ja sen kanssa olemme valmis! Tässä on opasiteetin alentamisen jälkeen linssin lopullinen soihdutusvaikutus:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin voit helposti lisätä objektiivin soihdun kuvaan vahingoittamatta alkuperäistä kuvaa käyttämällä yhdistelmää Lens Flare -suodatinta ja kerrosten ja kerrosten sekoitusmoodien tuhoamatonta voimaa Photoshopissa! Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita!