Johdanto Primaveran projektijohtamiseen

Nykypäivän erittäin kilpailukykyisessä ja epävakaassa liiketoimintaympäristössä suuria ja monimutkaisia ​​projekteja on kasvussa. Valitettavasti projektipäälliköille ei ole jäänyt mitään tehokkaita projektinhallintatyökaluja, jotka pystyisivät hallitsemaan ja seuraamaan niin suuria mittakaavan monimutkaisia ​​projekteja. Täällä 'Oracle Primavera' tulee pelastamaan! ”Oracle Primavera” on vakio ja kattava projektinhallintatyökalu, joka on suunniteltu seuraamaan ja hallitsemaan monimutkaisia ​​projekteja.

Se on yksi laajalti tunnustetuista projektinhallintavälineistä, joka tarjoaa vertaansa vailla olevaa projektien seurantaa ja hallintaa projektin sidosryhmille. Ohjelmistotyökalua käytetään ympäri maailmaa erilaisilla teollisuuden aloilla, kuten öljy ja kaasu, energia / energia, rakentaminen, valmistus ja tietotekniikka.

Primavera-ohjelmistopaketti sisältää:

P6, Prosight, PertMaster, sopimuspäällikkö, SureTrak, kustannusjohtaja, Inspire and Evolve. Viimeisimmät päivitykset ovat Professional Project Management (PPM) ja Enterprise Project Portfolio Management (EPPM).

Versioita Primavera-ohjelmistoista

Projektityypin ja saavutettavuuden perusteella Primavera tarjoaa käyttäjilleen kaksi versiota. Molemmat versiot tarjoavat vankan ja helpon ratkaisun projektien toteuttamiseen ja hallintaan. Nämä ovat:

1. Professional Projektinhallinta (PPM): PPM on itsenäinen offline-työkalu, jota käytetään ensisijaisesti pienimuotoisten projektien hallintaan, jopa 1 000 000 toimintaan. Käyttäjät voivat käyttää ohjelmistoa mistä tahansa laitteesta, johon se on asennettu.

2. Enterprise Project Portfolio Management (EPPM): EPPM on verkkopohjainen ohjelmistotyökalu, jota käytetään toteuttamaan valtavia tai useita projekteja samanaikaisesti. Internet-yhteydellä työkaluun pääsee mistä tahansa. Siten se mahdollistaa tietojen helpon siirtämisen, saatavuuden ja jakamisen mistä tahansa yrityksestä yrityksille ilman, että sovellusta tarvitsee ladata. Se antaa nopeasti kattavan kuvan projektin tilasta graafisten esitysten, kaavioiden ja kääntötaulukoiden muodossa. Se tarjoaa myös enemmän tilaa tietojen tallennukselle, toisin kuin perinteinen työkalu.

Primavera-projektinhallintasovelluksen keskeiset ominaisuudet

Primavera Projektinhallinta tarjoaa projektipäälliköille monia välttämättömiä ominaisuuksia:

  • Aikatauluhälytykset: Primavera koostuu monista aikataulutusilmoituksista ja työkaluista, joilla ilmoitetaan, täytetäänkö aikataulu oikein. Tämä auttaa projektipäälliköitä pitämään projektin aikataulun ja budjetin rajoissa.
  • Riskienhallinta ja mahdollisuuksien hallinta: Primavera auttaa projektipäälliköitä tunnistamaan alkuperäiset ja toistuvat riskit. Se suorittaa mahdollisuusanalyysin aikataulun puitteissa, auttaa projektipäälliköitä ennustamaan mahdolliset riskit ja analysoimaan niiden vaikutukset projektiaikatauluun. Siten se helpottaa riskinhallintasuunnitelman laatimista.
  • Varastonhallinta: Primavera auttaa projektipäälliköitä seuraamaan varaston käyttöä ja tuottaa hälytyksiä ennustamalla mahdolliset muutokset varaston saatavuudessa. Se yksilöi käytettävissä olevat vaihtoehdot, joilla korvataan käytettävissä olevat resurssit projektin jatkamiseksi.
  • Sopimusten hallinta: Ohjelmisto antaa yrityksille mahdollisuuden seurata useita toimeksiantoja monien projektien välillä. Kun uusi projekti muistuttaa edellistä, sen avulla projektipäälliköt voivat siirtää tietoja Oracle-tietokannasta muutamassa sekunnissa.

Primaveran projektihallintatyökalun edut

Laajamittainen projekti, joka sisältää tuhansia muuttujia, voi olla hankalaa projektipäälliköille hallita ja pitää kirjaa. Siksi projektipäällikölle on välttämätöntä pitää projekti liikkeessä oikeaan suuntaan. Ohjelmistotyökalu auttaa siten helpottamaan samaa ja tarjoaa monia etuja, kuten:

1. Monimutkaisten hankkeiden yksinkertaistaminen: Työkalun avulla projektipäälliköt voivat yksinkertaistaa monimutkaisia ​​projekteja jakamalla sen pienempiin, saavutettavissa oleviin tehtäviin ja toimintoihin.

2. Lisääntynyt läpinäkyvyys: Koska ohjelmisto sallii tietojen syöttämisen, seurannan ja analysoinnin yhdessä paikassa, tietojen rikkomusten todennäköisyys on vähäinen. Siten se varmistaa läpinäkyvyyden ja ympäristö- ja poliittisten säännösten noudattamisen.

3. Riskienhallinta: Projektikustannukset ovat suoraan verrannollisia epäjohdonmukaisuuksiin projektin aikataulussa, projektivirheisiin ja ylityksiin. Siksi on välttämätöntä virtaviivaistaa hankkeen tärkeitä näkökohtia, jotta se olisi kustannustehokas. Primavera auttaa projektipäälliköitä tunnistamaan ja hallitsemaan riskejä koko projektin elinkaaren ajan.

4. Helpota viestintää ja tiimityötä : Primavera-ohjelmiston avulla ylin johto voi helposti kommunikoida muiden projektityöntekijöiden ja johtajien kanssa. Käyttäjät voivat tehdä muistiinpanoja ohjelmiston aikatauluun, johon koko projektiryhmä voi päästä.

5. Ennakoimattomat suunnittelemattomat projektitehtävät: Projektin asteittain kehittyessä saattaa olla olemassa lisävaatimus inventaarioista, tehtävistä tai tehtävistä, jotta ne vastaisivat sidosryhmien vaatimuksia. Primaveran avulla projektipäälliköt voivat luoda ennusteita tällaisille lisäresursseille tai muille projektin vaatimuksille.

6. Resurssien optimointi: Ohjelmiston avulla projektipäälliköt voivat seurata ja säätää resursseja vastaamaan projektin vaatimuksia. Lisäksi ohjelmisto auttaa määrittämään alueet, joilla kustannuksia voidaan vähentää analysoimalla käynnissä olevia resurssisuuntauksia ja kustannuksia.

Koska ohjelmistolla on niin monia etuja, työkalun suurin vahvuus on monilla tavoilla, joita sitä voidaan mukauttaa käyttäjän tarpeiden mukaan. Oracle Primavera tarjoaa saumattoman integraation muihin olemassa oleviin yritysohjelmistoihin. Primaveran laitteistoasettelut vaihtelevat asiakaskohtaisten vaatimusten mukaan, mutta yleisiä teknisiä vaatimuksia sovelletaan kaikkiin ohjelmistopaketteihin. Microsoft Windows XP, Microsoft Windows Vista Business tai Citrix ovat Primaveran vaadittavat käyttöjärjestelmät. Verkkopohjaisiin työkaluihin vaaditaan Internet Explorer 6 tai 7.

Huolimatta käyttäjäystävällisestä ohjelmiston asennuksesta on erittäin tärkeää oppia työkalun perusteet ja perusteet. Ohjelmiston perusteiden ymmärtäminen voi tehdä toteutuksesta huomattavasti helpompaa ja vähemmän vaivalloista, mikä parantaa sijoitetun pääoman tuottoa. Ja paras tapa tehdä on ilmoittautua koulutuskurssiin Primaveressa.

Koulutuskurssin avulla ei vain voida käyttää kaikkia Primaveran ominaisuuksia tehokkaasti, vaan kehitetään taitoja, joita tarvitaan haasteiden käsittelemiseen projektin aikana. Käytännön kokemus antaa käyttäjille mahdollisuuden hyödyntää parhaita käytäntöjä etuna ja kehittää erilaisia ​​menetelmiä, joista ryhmä ja sidosryhmät hyötyvät johdonmukaisesti.

Haluatko olla Primavera-asiantuntija? Ole valmis primaveraan ja ilmoittautu koulutuskurssille !!

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas Primavera-projektinhallinnalle. Tässä keskustelimme konseptista, tyypeistä, tärkeimmistä ominaisuuksista ja eduista. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

  1. Hankkeen arviointitekniikat
  2. Rakennusprojektien hallinta
  3. Jira-projektinhallintatyökalu
  4. Projektinhallinnan haastattelukysymykset
  5. Primaveran sertifikaatti | Yksityiskohdat