Opi kuinka helposti muuttaa kaikki valokuvat omaksi koristeelliseksi taustaksi tai reunaksi Photoshopilla! Tämä vaikutus on hieno hää- tai kihlakuviin ja vie hyvin vähän aikaa alusta loppuun.

Käytämme kahta erillistä valokuvan kopiota luomaan tehosteen; yksi pääkuvalle ja toinen taustalle. Värjämme taustan käyttämällä väriä, josta näyte otetaan suoraan kuvasta, sitten se käännetään ja haalistetaan sitä enemmän vesileimatyylisiin efekteihin.

Otamme sitten päävalokuvamme, pienentämme sen koon, annamme sille mukavan reunuksen ja varjon ja viimeinkin sijoitamme sen täydelliseen kohtaan taustan edessä.

Käytän tässä Photoshop CC: tä, mutta tämä opetusohjelma on myös täysin yhteensopiva Photoshop CS6: n kanssa. Jos käytät Photoshopin aikaisempaa versiota, sinun kannattaa seurata sitä yhdessä alkuperäisen Valokuvan käyttäminen oman taustana -oppaan kanssa.

Tässä on kuva, jota käytän (hääkuva valokuva Adobe Stock: lta):

Alkuperäinen valokuva. Luotto: Adobe Stock.

Ja lopullinen vaikutus näyttää tältä:

Lopullinen tulos.

Muuta valokuva omaksi taustakseen

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Jos tarkastelemme vasta Photoshopissa avattua kuvaa, jos katsomme Tasot-paneeliin, näemme kuvan istuvan Taustakerroksessa, joka on tällä hetkellä ainoa kerros dokumentissa:

Tasot-paneeli, joka näyttää kuvan taustakerroksessa.

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on tehdä pari kopio valokuvasta. Käytämme ensimmäistä kopiota taustalla ja toista kopiota pääkuvassa.

Jos haluat tehdä ensimmäisen kopion, siirry näytön yläreunassa olevan valikkorivin Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla . Tai nopeampi tapa on painaa pikanäppäintä, Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac):

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Photoshop tekee kopion taustakerroksesta, nimeää kopion "Taso 1" ja sijoittaa sen alkuperäisen yläpuolelle:

Ensimmäinen kopio, nimeltään "Kerros 1", tulee Tasot-paneeliin.

Vaihe 2: Kopioi kerros 1

Toisen kopion tekemiseksi siirry jälleen kerran Kerros- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla tai paina pikanäppäintä, Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac):

Siirry uudelleen kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Toinen kopio, nimeltään "Kerroksen 1 kopio", ilmestyy kahden muun tason yläpuolelle:

Tasot-paneeli näyttää nyt alkuperäisen taustakerroksen ja kaksi kopiota sen yläpuolella.

Saatat ihmetellä, miksi tarvitsemme täällä kolme kerrosta, kun näyttää siltä, ​​että tarvitsemme vain kahta; yksi pääkuvalle ja toinen taustalle. Syynä on, että pohjainen taustakerros sisältää alkuperäiset kuvatiedot. Jättämällä taustakerroksen koskemattomana voimme turvallisesti luoda vaikutelman pitämällä alkuperäisen valokuvan ehjänä, jos tarvitsemme sitä koskaan.

Vaihe 3: Nimeä uudet kerrokset uudelleen

Ennen kuin jatkamme, nimeämme nopeasti lisäämämme kaksi tasoa nopeasti uudelleen, joten emme työskentele Photoshopin yleisten tasojen nimien kanssa. Aloitamme yläkerroksesta. Kaksoisnapsauta nimeä "Kerroksen 1 kopio" korostaaksesi sen. Kirjoita sitten "Main Photo" näppäimistölle uutta nimeä varten:

Yläkerroksen uudelleennimeäminen "Pääkuva".

Paina näppäimistön Tab- näppäintä hypätäksesi alas ja korostaa sen alla olevan tason nimi ("Taso 1"):

Korosta seuraavan tason nimi painamalla Tab-näppäintä.

Kirjoita tason uudeksi nimeksi "Taustakuva". Sitten paina näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac) näppäintä hyväksyäksesi nimenmuutoksen:

Muuta "Kerroksen 1" nimi "Taustakuvaksi".

Vaihe 4: Piilota "Pääkuva" -kerros

Luomme ensin taustatehosteen. Jotta näemme tekemämme, meidän on piilotettava yläkerros ("Pääkuva") näkymältä. Napsauta näkyvyyskuvaketta (silmämunan kuvaketta) "Pääkuva" -kerroksen vasemmalla puolella:

Napsauttamalla Pääkuva-tason näkyvyyskuvaketta piilottaaksesi sen asiakirjassa.

Vaihe 5: Valitse Piippauslaite

Kun "Pääkuva" -kerros on nyt piilotettu, värjäämme taustan käyttämällä väriä, jonka näytteenotto tapahtuu suoraan kuvasta. Tätä varten tarvitsemme Photoshopin Eyedropper-työkalun . Valitse se työkaluriviltä:

Piikkityökalun valitseminen.

Vaihe 6: Aseta näytteen kokoksi "5 x 5 keskiarvoa"

Kun Eyedropper-työkalu on valittu, etsi näytön yläreunassa olevaa Asetukset-palkkia ja löydät näytteen koon . Oletusarvoisesti näytteen koko on asetettu kohtaan näyte, mikä tarkoittaa, että kun napsautamme kuvaa näytteen saamiseksi väri Eyedropper-työkalulla, otamme värin vain tietystä napsautetusta pikselistä.

Se on yleensä liian tarkka meille tarvitsemamme. Sen sijaan, että otettaisiin väriä vain yhdestä tietystä pikselistä, on usein parempi ottaa näytteistä sen pisteen keskimääräinen väri, jossa napsautamme.

Voit tehdä tämän muuttamalla näytteen koon arvoon 5 x 5 keskiarvoa . Tämä käskee Photoshopin tarkastelemaan kaikkia pikseliä 5 x 5 pikselin ruudussa, joka ympäröi napsauttamaamme pikseliä, ja valitsemaan sitten pikselien keskimääräinen väri:

Näytteen koon muuttaminen arvoon "5 x 5 keskiarvoa".

Vaihe 7: Ota näyte väri kuvasta

Napsauta kuvan aluetta, joka sisältää värin, jota haluat käyttää taustaksesi. Otan naisen poskista värin, jonka pitäisi toimia hyvin:

Napsauttamalla kuvaa Eyedropper-työkalulla näyte väri.

Näyttämäsi väri näkyy työkalupalkin uudena etualan värinä :

Etualan värivirhe työkalupalkissa.

Vaihe 8: Värjää taustaa käyttämällä värisävyn / kylläisyyden säätökerrosta

Nyt kun olemme näytteilleet väriä, käytämme sitä värin muodostamiseen taustalle. Tätä varten käytämme yhtä Photoshopin sävyn / kylläisyyden säätökerrosta. Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros- kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros-kuvaketta.

Valitse sitten sävy / kylläisyys luettelosta:

Värisävyn / kylläisyyden säätökerroksen valitseminen.

Värisävyn / kylläisyyden säätökerroksen vaihtoehdot ja säätimet näkyvät Ominaisuudet-paneelissa . Täällä ei tarvitse selata mitään liukusäätimiä yrittäessäsi valita väriä, koska olemme jo valinneet värin, jota haluamme käyttää. Sen sijaan meidän tarvitsee vain kytkeä Väritys- vaihtoehto päälle napsauttamalla sen valintaruutua:

Valitse "Väri" -vaihtoehto Ominaisuudet-paneelista.

Photoshop värittää kuvan heti näytteen ottamalla värillä:

Alkuperäinen väritysvaikutus.

Lisää värin kylläisyyttä vetämällä Ominaisuudet-paneelin Kylläisyys- liukusäädintä oikealle. Arvon 50 pitäisi toimia hyvin. Sitten, kun haluat häivyttää taustan, vedä Lightness- liukusäädintä oikealle kohti arvoon noin +75 :

Lisää kylläisyyttä arvoon 50 ja vaaleutta +75: een.

Tässä on mitä taustani näyttää nyt:

Haalistunut, värittynyt tausta.

Vaihe 9: Käännä kuvaa vaakatasossa

Käännetään taustakuva vaakasuoraan, jotta se näkyy pääkuvana peilikuvana. Napsauta Tasot-paneelin Taustakuva-kerrosta valitaksesi se:

Taustakuva-tason valitseminen.

Siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon, valitse Muunna ja valitse sitten Käännä vaakatasossa :

Siirry kohtaan Muokkaa> Muunna> Käännä vaakatasossa.

Kuva kääntyy sivuttain, jolloin saadaan "peilikuva" -tehoste ja viimeistelemme työmme taustalla:

Tulos kääntämällä taustakuva vaakasuoraan.

Luo peilikuvavaikutus Photoshopilla

Vaihe 10: Valitse "Pääkuva" -kerros ja ota se käyttöön

Olemme valmiit taustamme kanssa nyt, joten työskentelemme pääkuvan kanssa. Napsauta Tasot-paneelin Pääkuva-kerrosta valitaksesi sen:

"Pääkuva" -kerroksen valitseminen.

Kytke sitten "Pääkuva" -kerros takaisin päälle asiakirjassa napsauttamalla uudelleen sen näkyvyyskuvaketta (tyhjä neliö, jossa silmämuna oli ennen):

Napsauttamalla Pääkuva-tason näkyvyyskuvaketta.

Kun "Pääkuva" -kerros on jälleen päällä, alkuperäinen kuva estää nyt taustakuvan näkymisen. Korjaamme sen seuraavaksi:

Pääkuva on jälleen näkyvissä taustan edessä.

Vaihe 11: Muuta päävalokuvan kokoa ilmaisella muunnoksella

Muutetaan päävalokuvan kokoa niin, että se näyttää pienemmältä taustasta. Siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen . Tai nopeampi tapa valita vapaa muunnos on painamalla pikanäppäintä, Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac):

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Tämä asettaa Photoshopin Free Transform -ruudun ja käsittelee kuvaa. Pidä näppäimistön Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna, kun vedät mitä tahansa kulmakahvaa sisäänpäin vähentääksesi kuvan kokoa. Pidä Vaihto -painiketta vetäessäsi pitämällä kuvan alkuperäinen kuvasuhde lukittuna paikalleen. Alt / Optio-näppäin kehottaa Photoshopia muuttamaan kuvan kokoa sen keskeltä eikä kulmasta.

Se on arviointipyyntösi, kuinka pieni haluat tehdä kuvasi. Aion tehdä kaivoksen noin 50-60% alkuperäisestä koosta:

Pienennä valokuvan kokoa Free Transform -sovelluksen avulla.

Kun olet tyytyväinen kuvan kokoon, vapauta hiiren painike ja vapauta sitten Shift-näppäin ja Alt / Option-näppäin. Varmista, että vapautat hiiren painikkeen ensin ja sitten näppäimet. Muuten menetät näppäimillä olevan vaikutuksen.

Paina näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi uuden kuvan koon ja poistuaksesi Free Transform -komennosta:

Tulos, kun pääkuvan koko on muutettu Free Transform -sovelluksella.

Vaihe 12: Lisää aivohalvaus pääkuvan ympärille

Lisäämme ohuen reunan pääkuvan ympärille. Tätä varten käytämme Stroke-kerrostyyliä. Napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta ("fx" -kuvaketta):

Napsauta Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse sitten aivohalvaus esiin tulevasta luettelosta:

Valitaan "Stroke" kerrostyylien luettelosta.

Tämä avaa Tasotyyli- valintaikkunan, joka on asetettu keskimmäisen sarakkeen Stroke-asetuksiin. Valitaan väri iskullemme ottamalla uudelleen väri kuvasta. Vaihda viivan väri napsauttamalla värimallia :

Napsauttamalla värimallia Stroke-vaihtoehdoissa.

Tämä avaa Photoshopin värinvalitsimen . Sen sijaan, että valitsisit värin värinvalitsimesta kuten tavallisesti, siirrä hiiren kohdistin kuvan päälle. Osoittimesi muuttuu piippauskuvakeksi, aivan kuten näimme aikaisemmin Piippauslaite-työkalulla.

Napsauta kuvan väriä, jota haluat käyttää aivohalvaukseen, jotta Photoshop voi ottaa näytteen siitä. Napsautin vaaleanharmaata morsiamen mekosta:

Näytteen ottaminen kuvan väristä.

Kun olet valinnut näytteen väristäsi, sulje se napsauttamalla Värivalinnassa OK:

Sulje värinvalitsin napsauttamalla OK.

Seuraavaksi, takaisin kerrostyyli -valintaikkunassa, varmista, että Asema-asetukseksi on määritetty Sisäpuoli, mikä antaa iskuille terävät kulmat. Lisää sitten iskun paksuutta vetämällä Koko- liukusäädintä oikealle. Tarkka valitsemasi koko riippuu kuvan koosta, mutta muista, että emme etsi täältä Polaroidia. Haluamme jotain tyylikästä, etenkin jos teet tämän hääkuvan avulla, joten yritä pitää aivohalvaus melko ohut. Kuvassani noin 16 px iskun koko toimii hyvin:

Aseta asema "Sisäpuolelle" ja lisää sitten Koon arvoa.

Älä sulje Tasotyyli-valintaikkunassa vain, koska meillä on vielä yksi lisättävä tasotyyli. Täältä näet pääkuvasi toistaiseksi käytetyn lyönnin avulla. Kuten voimme nähdä, aivohalvaus on ohut ja tuskin näkyvissä:

Tulos lisätty viiva pääkuvan ympärille.

Vaihe 13: Lisää pudotusvarjo

Lisäämme seuraavaksi pisaravarjo pääkuvaan. Napsauta suoraan sanoja Pudota varjo Tasotyyli-valintaikkunan vasemmalla puolella:

Napsauttamalla sanoja "Drop Shadow".

Tämä tuo esiin Drop Shadow -vaihtoehdot keskimmäisessä sarakkeessa (missä Stroke-vaihtoehdot olivat hetki sitten). Oletusarvoisesti Photoshop asettaa varjovärin mustalle, mutta se on liian ankaraa tätä vaikutusta varten. Otetaan vielä kerran väri kuvasta. Vaihda varjoväri napsauttamalla värimallia :

Napsauttamalla värimallia pudota varjo -vaihtoehdoissa.

Tämä aukeaa jälleen Värinvalitsimen . Siirrä hiiren kohdistin kuvan päälle kuten aiemmin. Osoittimesi muuttuu piikkisilmäkuvakkeeksi . Etsi kuvasta väri, joka on suunnilleen sama kuin väri, jonka käytit taustan väritykseen. Vain tällä kertaa haluat tummemman version väristä (koska se on kuitenkin varjo). Napsautan naisen leuan alapuolella olevaa aluetta:

Näytteenotto tummemmasta ihonsävystä käytettäväksi varjoväriin.

Napsauta OK värinvalitsimessa sulkeaksesi sen ja hyväksyäksesi uuden varjovärin:

Sulje värinvalitsin napsauttamalla OK.

Jätä takaisin Tasotyyli- valintaikkunaan Peittämättömyys- asetukseksi 35% (oletusarvo), mutta muuta kulma 135 °: een, jotta valonlähde näyttää olevan vasemmasta yläkulmasta. Vedä Etäisyys- liukusäädintä hallitaksesi, kuinka kauan varjo ulottuu kuvan takaa ulospäin. Tarvittava määrä riippuu kuvan koosta, joten pidä silmällä asiakirjaa vetäessäsi liukusäädintä. Minulle etäisyysarvo noin 60 px näyttää hyvältä.

Viimein vetämällä Koko- liukusäädintä säätääksesi varjon pehmeyttä. Tämä riippuu jälleen kuvasta. Menen koon arvoon 30 px :

Tason varjo -vaihtoehdot Tasotyyli-valintaikkunassa.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan Tasotyyli-valintaikkunan. Tehokkuutesi pitäisi nyt näyttää tällaiselta:

Tulos sen jälkeen, kun isku ja pudotusvarjo on kohdistettu pääkuvaan.

Vaihe 14: Aseta pääkuva uudelleen

Asiat näyttävät hyvältä, paitsi yksi ongelma. Pääkuvani edessä estää ihmisiä näkymästä taustalla. Korjaan ongelman siirtämällä pääkuvan parempaan kohtaan. Ensin valitsen työkaluriviltä Photoshopin Siirrä-työkalun . Voisin valita myös siirtotyökalun painamalla näppäimistön kirjainta V :

Siirrä-työkalun valitseminen.

Sitten, kun "Pääkuva" -kerros on edelleen valittu Tasot-paneelissa, napsautin asiakirjan sisäpuolelle ja vedän päävalokuvan uuteen sijaintiin. Tämä riippuu jälleen työstämästäsi kuvasta, ja sinun ei ehkä tarvitse siirtää kuvaa ollenkaan. Minun tapauksessani siirrän kuvan alas asiakirjan vasempaan alakulmaan:

Vedä kuvaa keskeltä vasempaan alakulmaan.

Vaihe 15: Muuta taustakuvan kokoa ja aseta se uudelleen

Ainoa jäljellä oleva ongelma on, että pääkuvani oikea puoli estää edelleenkin liikaa paria näkymästä taustalla. Minun on siirrettävä pari taustalla edelleen oikealle, ja voin tehdä sen suurentamalla taustakuvasi kokoa. Yleensä yritämme välttää tekemästä kuvia, jotka ovat suurempia kuin niiden alkuperäinen koko, koska yleensä ne näyttävät pehmeiltä ja tylsiltä. Mutta koska tätä kuvaa käytetään yksinkertaisesti taustana, voimme päästä eroon siitä.

Napsauta ensin Tasot-paneelin Taustakuva-tasoa valitaksesi se:

Taustakuva-tason valitseminen.

Sitten siirryn jälleen näytön yläosan Muokkaa- valikkoon ja valitsen Vapaa muuntaminen . Tai voin painaa pikanäppäintä, Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac):

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Tämä asettaa Free Transform -ruudun ja käsittelee taustakuvan. Jotta itselleni olisi enemmän tilaa työskennellä, zoomaan hiukan kuvan päästä pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja pitämällä näppäimistön miinusnäppäintä ( - ) muutaman kerran. Tämän avulla näen enemmän tyhjää työaluetta (tummaa aluetta) kuvan ympärillä:

Lähennä kuvasta nähdäksesi enemmän kuvan ympärillä olevaa aluetta.

Voit muuttaa taustakuvan kokoa pitämällä Shift- näppäintä painettuna lukitaksesi kuvan alkuperäisen kuvasuhteen paikalleen vetäessäni oikeassa yläkulmassa olevaa kahvaa ulospäin, kunnes kaksi ihmistä näkyy keskittyneemmin päävalokuvan ja asiakirjan oikea puoli. Kun olen tyytyväinen uuteen kokoon, vapautan hiiren painikkeeni ja sitten Shift-näppäimen (tässä järjestyksessä):

Pidä Vaihto -painiketta vetäessäsi oikean yläkulman Free Transform -kahvaa ulospäin.

Voimme myös siirtää kuvan asiakirjan sisällä käyttämällä Free Transform -sovellusta. Nyt kun olen muuttanut taustakuvan kokoa, aion siirtää sitä hiukan alas napsauttamalla Vapaa muuntaminen -ruutua ja vetämällä sitä hiirellä alaspäin, kunnes naisen pään yläosa ei enää ole katkaistu asiakirja. Kun olet tyytyväinen taustakuvasi kokoon ja sijaintiin, paina näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi se ja poistuaksesi Free Transform -sovelluksesta:

Napsauttamalla ja vetämällä Ilmainen muunnos -ruudussa voit siirtää taustakuvaa alaspäin.

Ja sen kanssa olemme valmis! Tässä on lopputulokseni, kun taustakuvan koko on muutettu ja asetettu uudelleen:

Lopullinen vaikutus.

Ja siellä meillä se on! Näin voit helposti muuttaa kuvan valokuvalle oman koristeellisen taustan tai reunuksen Photoshopilla! Katso samanlaisia ​​opetusohjelmia Photoshop-reunat ja kehykset -osiosta. Tai käy lisää Photo Effects -oppaamme saadaksesi lisää Photoshop-tehosteoppaita!