Eikö ole aikaa valintojen tekemiseen? Opi luomaan nopea ja helppo Color Splash -tehosteet Photoshopissa vain Gradient Map -säätökerroksen, kerrosmaskin ja harjan avulla! Suuri luonto- ja maisemakuviin. Photoshop CC: lle ja CS6: lle.

Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opimme erittäin helpon tavan lisätä väriroiskevaikutus kuvaan! "Värivirhe", joka tunnetaan myös nimellä "selektiivinen väri", on se, missä muunnamme kuvan mustavalkoiseksi ja palautamme sitten värin vain yhdelle alueelle. Yleensä palautamme värin tiettyyn esineeseen, kuten mekko tai kukka. Itse asiassa käsittelen yksinkertaisen tavan tehdä se Easy Selective Color Effect -oppaassa, jossa palaan väri naisen punaisessa mekossa.

Mutta tietyntyyppisissä valokuvissa, etenkin ulkomaisemissa, värin palauttaminen voi olla tehokkaampaa kuin missä tahansa objektissa, mutta yleisesti. Usein maisemakuvista puuttuu selkeä aihe, jolloin katsojan silmä vaeltaa. Rajoittamalla väri vain yhdelle alueelle, kuten puun lehdet tai sillan alla oleva vesi, yksinkertaistamme kohtausta tuomalla tarkennus kyseiselle alueelle. Tämä voi olla hieno tapa luoda mielenkiintoisempi ja kiinnostavampi kuva, ja se on myös vain todella hieno vaikutus ja hauskaa! Ja koska emme valitse mitään erityistä kuvassa, sinun ei tarvitse tehdä aikaa vieviä valintoja. Yleensä yksi napsautus harjalla on kaikki mitä tarvitsemme!

Mitä opit

Värilämpötehosteen luomiseksi käytämme Gradient Map -säätökerrosta kuvan muuntamiseksi nopeasti mustavalkoiseksi. Sitten käytämme Gradient Map -sovelluksen sisäänrakennettua kerrosnaamaria yhdessä Photoshopin Brush Tool -sovelluksen kanssa värin palauttamiseksi heti yhdelle alueelle. Lopuksi haalistamme väriä niin, että se sekoittuu paremmin mustavalkoiseen ympäristöönsä, ja teemme sen käyttämällä Ominaisuudet-paneelin kerrosmaskivaihtoehtoja. Kun tiedät vaiheet, koko värisäkevaikutus kestää vain muutaman minuutin alusta loppuun. Katsotaan miten se toimii!

Tässä on esimerkki siitä, miltä lopullinen väriroiskevaikutus näyttää, kun olemme valmiita. Huomaa, että vain vasemmalla puolella olevat puut ovat värillisiä, kun taas muu kuva on mustavalkoinen. Oppimme kuinka säätää värin voimakkuutta vastaamaan paremmin kuvaasi opetusohjelman lopussa:

Lopullinen "värilaiskun" vaikutus.

Aloitetaan!

Kuinka luoda värisävytehoste

Käytän tässä opetusohjelmassa Photoshop CC: tä, mutta jokainen vaihe on yhteensopiva Photoshop CS6: n kanssa.

Vaihe 1: Avaa kuvasi

Aloita avaamalla kuva Photoshopiin. Tässä on kuva, jota käytän (syksyn lehtien valokuva Adobe Stock: lta)

Alkuperäinen kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Katso video ja jaa kommenttisi YouTube-kanavallamme!

Vaihe 2: Aseta etualan ja taustavärisi oletusarvoihin

Käytämme hetkessä Gradient Map -säätökerrosta värikuvamme muuntamiseksi mustavalkoiseksi. Mutta jotta se toimisi, meidän on ensin varmistettava, että etualan ja taustavärimme on asetettu oletusasetuksiin. Voit nähdä nykyiset etualan ja taustavärisi työkalupalkin alaosan lähellä olevilla värimallilla . Oletuksena etualan värin (vasen yläosa) on oltava musta ja taustavärin (oikea alaosa) on oltava valkoinen . Jos näet erilaisia ​​värejä, paina näppäimistön kirjainta D ("Oletusarvot") nollataksesi ne:

Oletusväri (vasen yläosa) ja tausta (oikea alaosa).

Vaihe 3: Lisää kaltevuuskartan säätökerros

Jos katsomme Tasot-paneelista, näemme kuvan istuvan Taustakerroksessa:

Tasot-paneeli, joka näyttää alkuperäisen kuvan.

Meidän on muutettava kuvamme mustavalkoiseksi ja voimme tehdä sen erittäin nopeasti käyttämällä Gradient Map -kuvasäätöä. Sen sijaan, että teemme pysyviä muutoksia kuvaan, käytämme Gradient-karttaa tuhoamattomana säätökerroksena . Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros- kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros-kuvaketta.

Valitse sitten luettelosta Gradient Map :

Valitse "Gradient Map" valikosta.

Photoshop lisää Gradient Map -säätökerroksen, nimeltään "Gradient Map 1", taustakuvan kuvan yläpuolelle:

Tasot-paneeli, joka näyttää uuden Gradient Map -säätökerroksen.

Ja Gradient Map muuntaa kuvan heti värillisestä mustavalkoiseksi. Mustavalkoisen muuntamisen hallitsemiseksi voit käyttää myös Mustavalkoinen säätökerrosta. Mutta useimmissa tapauksissa Gradient Map toimii hienosti värisäkevaikutuksemme kanssa ja antaa meille upeita tuloksia:

Kuva sen jälkeen kun se on muunnettu mustavalkoiseksi käyttämällä Gradient Map -säätökerrosta.

Vaihe 4: Valitse Harjatyökalu

Jos katsomme uudelleen Tasot-paneelista, näemme kerrosmaskin pikkukuvan Gradient Map -säätökerroksessa. Tämä johtuu siitä, että Photoshopin säätökerrokset sisältävät sisäänrakennetun kerrosmaskin. Huomaa, että pikkukuvan ympärillä on valkoinen korostettu reunus, joka kertoo meille, että kerrosmaski on tällä hetkellä valittu. Käytämme tätä kerrosmaskia palauttaaksesi värin osaan kuvaa:

Kerrosmaskin pikkukuva Gradient Map -säätökerrokselle.

Sitä varten maalaamme kerrosnaamion mustalla. Valitse harjatyökalu työkaluriviltä:

Harjatyökalun valitseminen.

Vaihe 5: Aseta etualan väri mustaksi

Photoshop käyttää nykyistä etualan väriä harjan värinä. Joten maalata mustalla, meidän on asetettava etualallamme väri mustalle . Aikaisemmin, kun palautimme etualan ja taustavärimme oletusasetuksiin, Photoshop asetti etualan värin mustalle ja taustavärin valkoiseksi. Joten saatat ajatella, että olemme menossa menemään.

Mutta jos tarkastelemme uudelleen työkalurivin värimallia, näemme, että Photoshop on vaihtanut värit meissä. Etualan väri on nyt valkoinen ja taustaväri on musta. Tämä johtuu siitä, että meillä on nyt valittu kerrosmaski. Se muuttuu hämmentäväksi, mutta oletusvärit kerrosmaskien kanssa työskennellessä ovat päinvastaisia ​​kuin ne yleensä ovat:

Etualan ja taustavärit on käännetty toisiinsa.

Voit asettaa etualan värin takaisin mustaksi (ja taustavärin takaisin valkoiseksi) painamalla näppäimistön X- kirjainta vaihtaaksesi ne:

Vaihda etualan ja taustavärit painamalla "X".

Vaihe 6: Laske harjan kovuus 0%: iin

Kun Harjatyökalu on valittu, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa asiakirjaikkunan sisällä. Tämä avaa Photoshopin Brush Preset Picker -sovelluksen . Varmista, että kovuusarvo on laskettu kokonaan alas 0%: iin . Tämä antaa harjallemme pehmeän, höyhenen reunan, joten maalaamalla luomme tasaiset siirtymät kuvan värillisen alueen ja sen mustavalkoisen ympäristön välillä. Sulje Brush Preset Picker painamalla näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac):

Laske harjan kovuus 0%: iin.

Vaihe 7: Tarkista siveltimen asetukset

Ennen kuin maalaamme, varmista, että Brush Tool -vaihtoehdot Asetukset-palkissa ovat oletusasetuksissa. Tila- vaihtoehdon (lyhennys sekoitusmoodille) tulisi olla asetettu normaaliksi, opasiteetin tulisi olla 100% ja virtauksen myös 100% :

Brush Tool -vaihtoehdot Asetukset-palkissa.

Vaihe 8: Muuta siveltimen kokoa

Sijoita harjakohdistin sen alueen yli, johon haluat palauttaa värin. Muuta sitten harjan kokoa näppäimistön vasemmalla ja hakasulkeella. Oikeanpuoleinen kiinnikepainike ( ) ) tekee harjasta suuremman ja vasen kiinnikepainike ( ( )) pienenee. Haluat harjan olevan vain riittävän suuri ympäröimään värittämistä varten tarkoitettua aluetta. Minun tapauksessani aseta ja muuta harjan kokoa niin, että se ympäröi oikealla olevia puita ja puiden heijastusta vedessä:

Harjakohdistimen koon muuttaminen ja sijoittaminen värjättävän alueen yli.

Vaihe 9: Napsauta palauttaaksesi värin

Napsauta sitten aluetta, kun harjan väri on musta, ja palauta sen alkuperäinen väri. Voit myös napsauttaa ja vetää maalataksesi Brush Tool -työkalulla, mutta vaikutus näyttää parhaiten yhdellä napsautuksella:

Oikealla olevien puiden väri on palautettu.

Jos et ole tyytyväinen tulokseen, kumota napsautuksesi siirtymällä valikkopalkin Muokkaa- valikkoon ja valitsemalla Kumoa harjatyökalu . Tai valitse Kumoa-komento näppäimistöltä painamalla Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac). Kumpikin tapa toimii:

Valitse "Kumoa harjatyökalu" Muokkaa-valikosta.

Sijoita sitten harjakohdistimen koko tai aseta se uudelleen tarpeen mukaan ja yritä uudelleen. Tällä kertaa sijoitan harjani vasemmalla olevien puiden päälle ja teen harjaa hiukan pienemmäksi painamalla näppäimistön näppäimistön vasenta kiinnitysnäppäintä (()) muutaman kerran:

Harjan siirtäminen ja koon muuttaminen eri alueelle.

Napsautan siveltimellä palauttaaksesi värin, ja tässä on tulos. Pidän tästä toisesta näyttää paremmalta:

Eri alueen väri on palautettu.

Vaihe 10: Häivytä väri tiheysliukusäätimellä

Jos tarkastelemme kerrosmaskin pikkukuvaa Tasot-paneelissa, näemme mustan alueen, johon napsautimme. Tällä alueella gradienttikartan vaikutukset ovat piilossa, jolloin taustakerroksen kuvan alkuperäiset värit voivat näkyä läpi:

Kerrosmaskin pikkukuva osoittaa mihin napsautimme.

Jos huomaat, että palauttamasi värit näyttävät liian voimakkailta verrattuna muuten mustavalkoiseen kuvaan, tai haluat vain luoda hienovaraisemman tehosteen, voit haalistaa väriä Ominaisuudet-paneelin Tiheys- liukusäätimellä. Jos tarkastelemme Ominaisuudet-paneelia, näemme, että katsomme tällä hetkellä vaihtoehtoja kaltevuuskartalle. Voit siirtyä kerrosmaskivaihtoehtoihin napsauttamalla yläosassa olevaa Tasoimaski- kuvaketta:

Napsauta Ominaisuudet-paneelin Layer Mask -kuvaketta.

Tiheys-liukusäädin on kuin tavallinen Peitekyky-asetus kerrosmaskille. Tiheyden alentaminen haalistaa maskin vaikutuksen, joten sillä on vähemmän vaikutusta. Koska käytämme kerrosmaskia alkuperäisen värin palauttamiseen, voimme haalistaa väriä vähentämällä Tummuus-arvoa. Laske se napsauttamalla Density-liukusäädintä ja vetämällä sitä vasemmalle. Mitä kauemmaksi vedät, sitä enemmän väri haalistuu. Lasen kaivoksen 75%: iin:

Pienennä tummuusarvoa Ominaisuudet-paneelissa.

Ja tässä, kun väri on haalistunut Density-liukusäätimellä, on lopullinen väritilkkutulokseni:

Lopullinen "värilaiskun" vaikutus.

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan nopea ja helppo väriroisketehoste käyttämällä Gradient Map -säätökerrosta ja kerrosnaamaria Photoshopissa! Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita!