Kaikki työhaastattelun prosessista

Työnhaastatteluprosessi - Kuinka monta kertaa olet antanut haastattelun täydellisestä työstä ja ajatellut, että olet ehdottomasti nauttinut sen? Monta kertaa. Ja kuinka monta kertaa olet saanut soittopyynnön? työhaastatteluoppaat Ei niin paljon. Tunnen sinut. Työhaastattelu voi olla stressaavaa. Koko ammatillinen menneisyytesi on asetettu mikroskoopin alle ja tutkittu yksityiskohtaisesti. Voit tehdä monia asioita varmistaaksesi, että ehdottomasti naulaat kyseiseen työhaastatteluun ja jätät positiivisen vaikutelman haastattelijalle tavalla, että he muistavat sinut muiden haastateltavien joukosta.

Ensivaikutelmat ovat tärkeitä. Kuinka onnistut vaikuttamaan haastattelijaan sinulle osoitetussa 30 sekunnissa? Et tietenkään voi luottaa 'kun he tuntevat minut, he pitävät minusta' tekniikkaan. Sinun on lukittava ja tehtävä joitain vakavia valmisteluja, jotta itsesi erottuu. Muista, että haastattelija tapaa todennäköisesti paljon ihmisiä, joilla on sama pätevyys kuin sinä. Kuinka käytät haastattelussa, tulee olemaan lopullinen päättäjä siitä, kuka saa työn? Tämä työhaastattelu saattaa hyvinkin lyödä elämääsi muutaman seuraavan vuoden ajan.

Älä koskaan unohda, että haastattelija on myös ihminen. Hänellä on myös tiettyjä vakaumuksia ja ihanteita. Ihmisen tunteet pelaavat tekijää, riippumatta siitä, kuinka ammatillinen ympäristö se on.

Mutta sen ei tarvitse olla niin verottavaa kuin kaikkien näyttää. Näytämme sinulle, mitä voit tehdä naulataksesi haastattelulle haluamastasi työstä niin kauan.

20 vinkkiä työhaastatteluun:

 1. Tee kotitehtäväsi

Sinun on tunnettava yritys ulkopuolelta. Suorita tutkimus huolellisesti. Google on paras ystäväsi. Tiedä tärkeiden ihmisten nimet, jotka ovat yhteydessä yritykseen ja tärkeät tapahtumat. Tämä työhaastatteluprosessi osoittaa, että olet todella kiinnostunut yrityksestä ja sinulla on todellinen kiinnostus liittyä heihin. Sinun ei tarvitse muistaa jokaisen minuutin yksityiskohtia, vain kohokohtia. Ota selvää asioista, jotka voivat olla sinulle hyödyllisiä - kuten pukeutumiskoodi. Tiedä kanta, jota haet. Sinun on tiedettävä, mitä työhön liittyy ja mitä sinulta odotetaan. Voit käyttää näitä tietoja ja kysyä siihen liittyviä älykkäitä ja tietoisia työhaastattelukysymyksiä.

 1. Päivitä LinkedIn

Sinun on pidettävä online-läsnäoloasi ajan tasalla. Rekrytoijat käyvät läpi kaikki sosiaalisen median profiilisi ja monet tekevät tuomion sen perusteella. Kun olet siinä, varmista, että tutustu haastattelijan LinkedIn-profiiliin työhaastattelua varten. Mitä enemmän tiedät heistä, sitä paremmin voit päättää, miten edetä lähestymistavasi kanssa.

Kuvalähde: pixabay.com
 1. Pukeudu hienosti

Aseta vaatteet pöydälle illalla ennen työhaastattelua. Vaikka pukeutumiskoodissa sanotaankin puolimuodollista, yritä näyttää hyvältä. Käytä asianmukaisia, muodollisia ja silitettyjä vaatteita. Kuten sanotaan, pukeudu haluamaasi työhön. Laita kevyttä meikkiä / parranajoa. Suihkuta kevyen hajusteen päälle (älä kuitenkaan kylpe itseäsi siihen). Kiinnitä huomiota kenkiisi ja kiillota ne ennen nukkumaanmenoa. Kaikki nämä työhaastatteluprosessit auttavat sinua antamaan paremman ensivaikutelman ja ilmoittavat haastattelijalle, että olet panostanut työhaastatteluun.

Kuvalähde: pixabay.com
 1. Lämmitellä

Jos saavut aikaisin ja olet hermostunut, mene pesuhuoneeseen ja lämmitä kädet kuivausrummun alla. Haluat kädenpuristuksen olevan jotain miellyttävää eikä haastattelijan hiipiä. Kuivat ja lämpimät kädet ovat hyviä - savut ja kylmät kädet eivät ole.

Kuvalähde : pixabay.com

 1. Tiedä ansioluettelosi

Sinun pitäisi tietää ansioluettelosi kuin käden takaosa. Loppujen lopuksi olet sinä paperilla. He voivat kysyä mitä tahansa ja kaikkea. Sinun on vakuutettava haastattelija, että voit tehdä hakemuksesi. Puhu aikaisemmista tehtävistäsi ja siitä, millaista työtä olet tehnyt etukäteen. Tulosta CV ja ota kopio mukanasi, vaikka olet jo lähettänyt heille sähköpostin. Tämä työhaastatteluprosessi saa sinut näyttämään valmistautuneelta. Ajattele tätä yksityiskohtaisesti yhteenvetoasi. Saat tarkentaa huolellisesti kehystettyjä luettelopisteitä ja ylpeillä vähän saavutuksistasi.

Kuvalähde: pixabay.com
 1. Pieni keskustelu on hyvä

Kun aloitat ensimmäisen kerran, tervehdit työhaastatteluasi tiukalla kädenpuristuksella ja hymyillen. Voit aloittaa kohteliaalla ja muodollisella työhaastattelupuhelulla. Puhutaan muutamasta viimeaikaisesta tapahtumasta ja ilmastonmuutoksesta. Älä kuitenkaan mene pientä puhetta pitkin. Yritä olla yhteydessä haastattelijaan henkilökohtaisella tasolla. Tämä tekee molemmille mukavan. Ehkä hän oleskelee samalla alueella, missä olet asunut lapsena, tai ehkä haastattelija kävi samassa koulussa kuin sinä. Ne tekevät sinusta enemmän miellyttävää. Yritä esitellä huumoria vähentääksesi jännitteitä. 'Mitä kuuluu?' Voit vastata sanomalla 'tavoitekeskeinen, kiitos'.

 1. Mutta älä eroa

Älä mene aivan eri alueelle ja tule aivan liian mukavaksi haastattelijan kanssa. Aika on arvokas molemmille. Kysy työhön liittyvä kysymys, jos arvelet, että keskustelu ei mene mihinkään, tuoda se takaisin raiteilleen. Haastattelijasi arvostaa myös tätä, ja keskustelu suuntautuu sinne, jonka sen on tarkoitus johtaa.

 1. Kehonkieli

Katso kehosi kieltä. Älä kurista tai murskaa nastasi haastattelijan edessä. Vältä käsivarsien ylittämistä, koska se saa sinut näyttämään puolustavalta. Lopeta viilaus kynälläsi. Tämä tekee haastattelijasta epämukavan ja he näkevät kuinka levoton olet. Hengitä syvään rauhoittuaksesi. Juota vähän vettä etukäteen rauhoittaaksesi hermoja. Pidä silmät aina (ei kammotulla tavalla). Unohda, että sinulla on puhelin. Sammuta se, jos et voi lopettaa työhaastattelun prosessin tarkastelua.

 1. Kysy kysymyksiä

Riippumatta siitä, kuinka paljon haluat työpaikkaa, on tärkeää tietää työpaikan rakeisuus ennen kuin sanot kyllä. Selvitä haastattelijan kanssa mahdollisesti ilmenevät epäilykset, jotta et ole yllätys, kun todella liittyisit yritykseen. Kuinka paljon aikaa sinun tulisi omistautua tähän työhön? Mitä yritys odottaa sinulta? Lupaako yritys ylennyksen vuoden sisällä työpaikasta? Tarjoavatko he kannustimia? Kysy nämä työhaastattelua koskevat kysymykset poistaaksesi epäilykset mielessäsi, epäröimättä. Tämä työhaastatteluprosessi osoittaa haastattelijalle, että arvostat aikaasi ja olet panostunut henkilökohtaiseen kasvuun ja molempia osapuolia hyödyttävään kumppanuuteen.

 1. Pidä silmäkosketus

Tämä on hyvin tärkeää. Silmäkosketus voi näyttää, onko henkilö heikko vai vahva. Jos sinulla on suora silmäkosketus, huomaat luottamusta ja korkeaa itsetuntoa. Silmäyhteyden pitäminen antaa haastattelijalle myös tietää, että olet kiinnostunut kuuntelemaan hänen sanojaan. Tämä vinkki antaa työhaastatteluun auttaa sinua tulemaan esiin lentävillä väreillä ja saamaan sinut askeleen lähemmäksi aseman pussittamista.

Kuvalähde: pixabay.com
 1. Opi lukemaan kasvojen vihjeitä

Suurin osa ihmisistä ei ymmärrä kasvovihjeitä, ja se aiheuttaa haastattelijan ja haastateltavan välillä ymmärryksen romahtamisen. Jos haastattelija lukitsee silmät kanssasi vastauksen jälkeen, hän odottaa sinua tarkentamaan. Jos haastattelija katsoo sinua odottavasti, voit kysyä selvennyksiä. Jos haastattelija näyttää olevan levoton, on todennäköistä, että hänet on joutunut vetäytymään työnvälistä haastatteluun. Voit auttaa sanomalla: "Arvostan sitä, että otit aikaa kiireisestä aikataulustasi tavataksesi minut. Toivon, että en keskeytä mitään tärkeää tehtävää. Voi olla, että haastattelija ei edes tiedä, että he näyttävät ärtyneiltä.

 1. Harjoitella

Varmista, että tiedät vastaukset yleisiin kysymyksiin, joita haastattelija voi kysyä, mutta älä tee kuulostavan siltä kuin olet sydämellisesti vastannut heitä. Ole valmis kaikille mahdollisille työhaastattelukysymyksille. He saattavat kysyä sinulta: "Mikä on suurin työhaastattelun heikkous?" Pyöritä heikkoutesi vahvuuksiksi ja tulosta voittaja. He saattavat kysyä sinulle kysymyksiä, kuten 'Kuinka reagoit stressin alla?' Harjoitte vastauksiasi. Kynä muutama luettelopiste niin, että vastauksesi kuulostavat selvästi ja kohtalaisilta, mutta eivät ohjelmoituna.

 1. Ei kiirettä

Jos haastattelija esittää sinulle kysymyksen, vastaa muutaman sekunnin kuluttua. (Mutta älä ota taukoja niin kauan, että haastattelija luulee sinun olevan jälkeenjäänyt). Kun vastaat, vastauksesi kuulostaa selkeämmin ja harkiten. Kuulet myös itsevarmemmalta.

Kuvalähde: pixabay.com
 1. Älä koskaan puhu negatiivisesti aiemmista työnantajista

Hyvät työntekijät eivät tee pahaa. Jos he kysyvät, miksi jätit vanhan työpaikkasi, ole rehellinen, mutta ole diplomaattinen. Sano että etsit muutosta ja sait kaiken, mitä pystyit vanhasta työstäsi. Tämä on hyvä vastaus, ja se kertoo potentiaaliselle työnantajallesi, että olet taipuvainen kasvuun. Jos sinulla ei ole positiivista vastausta tähän kysymykseen, yritä saada kuulostamaan, että päättyit hyvillä ehdoilla. Älä missään tapauksessa saa puhua pahasta edellisestä yrityksestäsi?

 1. Ole täsmällinen

Saavu aina 30 minuuttia ennen annettua aikaa. Haluatko todella puuttua haastatteluun, joka on potentiaalinen elämänmuuttaja? Mielestäni ei. Laske aika kodista toimistoon. Lisää lisäaika, jonka vietät etsimällä virallista tapahtumapaikkaa ja jos eksyt. Suunnittelet saapuvan puoli tuntia aikaisemmin. Aina!

Kuvalähde: pixabay.com
 1. Puhu tärkeimmistä vahvuuksista

Sinun on tiedettävä taitosi. Älä pelkää puhua niistä. Tämä on sinun tilaisuutesi loistaa - he haluavat tietää, mistä olet hyvä. Puhu siitä, mistä olet hyvä, mikä taito asettaa sinut hallussaan ja mitä todella haluat tehdä. Puhu projekteista, joissa olet työskennellyt aiemmin, ja kuinka voit selviytyä vaikeuksista, joita sinulla oli matkan varrella. Puhu myös heikkouksista. Ei, kuule minut. Puhu heikkouksistasi siten, että ne näkyvät positiivisemmassa valossa. Ei, en tiedä C ++: ta, mutta olen halukas oppimaan. Hanki ydin?

 1. Ole oma itsesi

Kyllä, tiedän, että haluat tämän työn. Mutta ole oma itsesi. Älä teeskentele olevansa joku, josta et ole. Jos luulet, että työ on taitosi ulkopuolella, sano se. olet valmis oppimaan, kerro heille se, mutta jos se on tietämättömän verkkotunnuksesi ulkopuolella, sano se. Et halua olla jumissa työssä, josta et ole hyvä. Vastaa kysymyksiin luottavaisesti ja anna todellisen itsesi loistaa.

 1. Peili heidän liikkeensä

Peilaa rekrytoijan käden eleitä. Tämä osoittaa, että olet samalla sivulla. Tämän tekeminen ei tarkoita, että kopioit kaiken, mitä he tekevät. Se on hienovarainen taide, jonka hallitseminen vie aikaa. Jos ne ylittävät jalat, siirrä myös sinun; Jos ne nousevat ylös, seuraa esimerkkiä. Mutta älä tule ulos ja kopioi niitä - mikä on hyvin häiritsevää.

 1. Kiista itseluottamusta

Luottamus on avaintekijä päätettäessä, siirrätkö työhaastattelun prosessin vai et. Se jättää kestävän vaikutelman. He haluavat palkata positiivisen henkilön, joka voi saada työtä. Kun astut haastatteluhuoneeseen, varmista, että sinulla on lämmin hymy ja kutsuva persoonallisuus kiillotetun ilmeen rinnalla. Ole rauhallinen ja muista itsellesi, että haastattelija on myös henkilö, joka myös odottaa lisäävänsä uutta jäsentä joukkueeseen.

Kuvalähde: pixabay.com
 1. Seuranta

Joten olet antanut haastattelun ja kaikki meni ruusuiseksi. Hyvä sinulle. Kysy heiltä ennen lähtöä, mikä on heille normaali aikataulu päättää ehdokkaasta. Nyt sinun tehtäväsi on seurata ja soittaa heille. Ei monet ihmiset tee tätä. Lähetä haastattelija sähköpostitse kiittämällä heitä ajasta. Tämä erottaa sinut erottua, koska haastattelijat tietävät tarkalleen, kuka lähetti heille kiitoksen ja kuka ei. Kun viikko on ohi, ampu heille ystävällistä sähköpostia, jossa kysytään, ovatko he valinneet ehdokkaan. Jos et saa vastausta, siirry eteenpäin.

Noudata näitä työhaastatteluun liittyviä vinkkejä ja naulaat varmasti naulaamalla. Mene heitä!

Ensimmäinen kuvan lähde: pixabay.com

Suositellut artikkelit

Joten tässä on joitain kursseja, jotka auttavat saamaan lisätietoja työhaastattelun prosessista, työhaastattelukäytännöistä ja myös työhaastatteluoppaista. Joten mene vain alla olevan linkin läpi.

 1. Tärkeitä ryhmäkeskusteluvinkkejä
 2. CRT: 02 - Ryhmäkeskustelu
 3. SharePoint: 01 - SharePointin asentaminen
 4. MOS Excel 2010 - Tentti 77-882 Valmis