Johdanto projektinjohtotyöhön

Tässä aiheesta aiomme oppia projektinhallinnan työpaikoista. Kun kapteeni purjehtii tai hukuttaa sitä, niin kaikille on täysin selvää, että laivan oikea purjehdus on täysin riippuvainen sen kapteenista. Koska hän ei ole yksi, joka hallitsee alusta, mutta hän on se, jonka suuntaan pyörät liikkuvat. Samoin minkä tahansa osaston johtaja vastaa osastostaan, siellä tapahtuvasta päätöksenteosta. Hankkeen menestys on täysin riippuvainen sen vanhemmasta päästä eli johtajasta, koska hän on vastuussa tutkimaan sidosryhmien etuja.

Projektinhallinnassa sana itse kuvaa itseään, mutta kuvaakaamme sitä vähän.

"Suunniteltujen käytännön toimien sarja määriteltyjen tavoitteiden saavuttamiseksi nimetyllä resurssilla, henkilöstöllä, rahalla ja laitteilla tietyssä ajassa." - sanotaan olevan projektinhallinta.

Tai,

kun projekti täyttää tavoitteensa ja tavoitteensa ja täydellisen projektin odotuksen, sanomme, että projekti on valmis ja projektinjohtoryhmä on erittäin välttämätön hankkeen saattamiseksi päätökseen odotettua enemmän tuloksia.

Hankkeen edun kannalta:

Johtajan on oltava käytettävissä 24 * 7,

Pitäisi kyetä käsittelemään kaikkia projektin osa-alueita (kuten enemmän yleistämistä kuin erikoistumista),

Täytyy olla käytettävissä kiertueelle ja matkoille (projektivaatimuksen mukaan)

Joten näiden monien asioiden etsiminen yhdestä yksilöstä vaatii regressiivista suodatusta ja löydät hyvin vähän (hyviä) henkilöitä, jotka täyttävät vaatimuksesi täysin. Joten etsivät pikemminkin projektipäällikköä. Nyt päivässä ihmiset siirtyvät ”etäprojektipäälliköksi”, ja teknologisen kehityksen avulla on erittäin helppoa käsitellä asioita etäyhteydellä.

Sidosryhmien ja sidosryhmien hallinta

Kun tarkastelet työn johtamista, ensimmäinen siihen liittyvä asia on sidosryhmien etujen suojaaminen.

Kuka on sidosryhmä?

Henkilö tai henkilö, jolle projekti vaikuttaa, on sidosryhmä. Hän voi olla vastus tai kannattaja. Työnhallinnassa (etenkin etäyhteydessä) on otettava huomioon, että johtajan on ensin ymmärrettävä sidosryhmiensä tarpeet ja odotukset, hallittava keskeisiä etuja ja otettava sidosryhmät mukaan tärkeimpien päätöksentekoon (usein päivitykset olisi jaettava prioriteettien perusteella) heidän kanssaan). Johtajalla tulisi olla kyky hallita kaikkea tätä tutkiessaan laajasti sidosryhmien etuja.

Kuinka suunnitella projekti etänä

Projektit on suunniteltava, koska "jos epäonnistut suunnitellessasi, aiot epäonnistua", se on sanonta. Hankkeet on suunniteltava, tämä voidaan tehdä johdon avulla osana yleistä suunnitteluprosessia, tai johto nimeää jonkun (erityisesti hänen puolestaan ​​johtajan), joka laatii suunnittelusuunnitelman (johtaja voi olla etäyhteydessä, koska uusien tekniikoiden avulla et koskaan tiedä, mikä on rajoituksesi). On myös erittäin hyödyllistä, että jokaiselle alalle on omistettu tiimi, joka tekee yhteistyötä suunnitteluprosessissa.

On joitain vaiheita, jotka yhden, jos hänellä on uusi johtamistaito, olisi pidettävä mielessä ennen sitä. Nämä ovat ainakin alue, jonka tulisi kattaa / katsoa ennen projektia. katsokaamme sitä kohta kohdalta-

1) Halutun projektituloksen / tulosteen määritteleminen

Olisi syytä tutkia hankkeen taustaa ja etsiä saavutettavissa olevat tavoitteet ja tarkistaa, kuinka suuri työnkulku tapahtuu. Pidä aina mielessä ulkoisten toimintojen vaikutus projektiin, kuten yhteys mihin tahansa sosiaaliseen tai poliittiseen tapahtumaan / toimintaan.

2) Projektin / projektiorganisaation kyky

Sen parissa työskentelevien ihmisten lukumäärä ja mitkä ovat heidän tehtävänsä ja vastuunsa olisi tehtävä selväksi. Roolien ja vastuiden määritteleminen on johtajan tärkeä tehtävä, koska se vaikuttaa suoraan projektin tulokseen, joten johtajan tulisi olla hyvin tietoinen korkeakoulujensa vahvuuksista ja heikkouksista.

3) Tavoitteiden asettaminen ja aikataulutus

Tavoitteiden asettaminen on tärkeä osa projektinhallintaa. Hankkeen toiselle osalle tulisi antaa asianmukaisesti mukautettu aika, jotta se olisi talousarviossa eikä saisi rasittaa työntekijää.

4) Hankkeen laadunvarmistus

Laadunvarmistus on merkittävä este kaikessa projektinhallinnassa ja samalla sillä on valtava vaikutusvalta tulevissa hankkeissa. Joten yrityksen kehittämiseksi on aina pidettävä laatutaso korkeana. Näille menetelmille, työkaluille, ohjeille tulisi määritellä selkeästi. Eri tulosten hyväksymiseksi suoritettavat menetelmät, projektityön analysointi, hankkeiden täydentävyyden ja päivitysten tarkistaminen tulisi pitää tarkastuksessa.

5) Oikea seuranta

Projektin tekeminen riippuu aina tekemäsi suunnitelman asianmukaisesta seurannasta, koska jos et tarkista suunnitelmasi oikein, projektin suistuminen on suuri mahdollisuus. Joten pidä tarkistuslista aina asianmukaisten seurantojen suorittamisessa.

6) Projektin päättäminen

Projektit päättyvät, mutta sitä ei valmisteta ennen kuin olet ottanut kaiken sen tiedosta, esimerkiksi asiakirja-arkistojen muodossa jne. Oikein arvioitu projektiraportti tulisi toimittaa keskittyen pääasiassa aikatauluun ja hankkeen vastaaviin suoritteisiin. Se hyödyttää yritystä tulevaisuuden pyrkimyksissä.

Johtopäätös: Projektinhallinnan työpaikat

Teknologian edistyessä mahdollisuudet hallita kaikkia näitä on kasvanut, ja suuri yritys valitsee etäprojektinhallinnan. Digitaalimaailman liikkumisen nopeudella näet enemmän tällaisia ​​töitä kuin tavallisia töitä. Koska nykyään iso projekti on pohjimmiltaan tietotekniikkapohjainen, on hanketta käsitellä missä tahansa ja milloin tahansa. Jotkut teollisuudenalat ovat edelleen jäljessä tekniikan kehityksestä, mutta ajan myötä ne liittyvät tähän liigaan, koska vallankumouksen seuraamiseksi sinun on työskenneltävä enemmän kuin mitä teit aiemmin, ja se on mahdollista vain, jos suuret persoonallisuudet soveltuvat enemmän monia johtotehtäviä samanaikaisesti etäprojektien hallinnan avulla.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Mikä on projektihallinnan työpaikat. Tässä keskustellaan projektinhallinnan työpaikkojen peruskonseptista ja siitä, kuinka projektia voidaan suunnitella etäyhteydessä. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

  1. Projektinhallinnan haastattelukysymykset
  2. 10 parasta projektijohtamisen myyttiä katkesi
  3. Viestintä projektijohtamisessa
  4. Projektinhallinnan tekniikat
  5. Etäprojektin hallinta (vinkkejä)