Opi kuinka Photoshopin monidokumenttiset asettelut helpottavat useiden avoimien kuvien katselemista ja järjestämistä näytöllä kerralla! Osa Photoshop Interface -sarjasta. Photoshop CC: lle ja CS6: lle.

Edellisessä opetusohjelmassa opimme työskentelemään välilehdessä olevien asiakirjojen ja kelluvien asiakirjaikkunoiden kanssa Photoshopissa. Opimme, että kun avaamme useita kuvia kerralla, Photoshop näyttää ne sarjana välilehtiä sisältäviä asiakirjaikkunoita. On helppo vaihtaa avoimien kuvien välillä napsauttamalla niiden välilehtiä. Oletusarvon mukaan, riippumatta siitä kuinka monta kuvaa olemme avanneet, Photoshop antaa meille katsella vain yhtä kuvaa kerrallaan.

On kuitenkin tapa katsella kahta tai useampaa kuvaa ruudulla. Useiden kuvien katselemiseksi käytämme Photoshopin mondokumenttisia asetteluja . Nämä asettelut löytyvät Järjestä- valikosta. Katsotaan kuinka ne toimivat.

Tämä on oppitunti 7/10 Photoshop Interface -sarjassa. Aloitetaan!

Kuvien avaaminen Photoshopissa

Aloitan avaamalla pari kuvaa Photoshopiin. Koska tämä opetusohjelma jatkuu edellisestä opetusohjelmasta, käytän samoja kuvia uudelleen. Täällä olen käyttänyt Adobe Bridge -sovellusta navigointiin kansioon, joka sisältää kolme kuvaa. Sen sijaan, että avaan kaikki kolme kerralla Photoshopiin, aloitan avaamalla vain kaksi niistä. Kuvien valitsemiseksi napsautan vasemmalla olevan ensimmäisen kuvan pikkukuvaa. Sitten valitakseni myös keskimmäisen kuvan, pidän Shift- näppäintä alhaalla ja napsautin keskimmäistä pikkukuvaa. Kun kaksi ensimmäistä kuvaa on nyt valittu, avaan ne Photoshopiin kaksoisnapsauttamalla jompaa kumpaa pikkukuvaa:

Kaksi ensimmäistä kuvaa valitsemalla ja avaamalla Adobe Bridgessä Photoshopissa.

Välilehdessä olevat asiakirjat

Molemmat kuvat avautuvat Photoshopissa välilehdillä. Mutta näemme vain yhden asiakirjan kerrallaan. Toinen asiakirja on piilotettu näkyvän takana (perhonen kukkakuvassa Adobe Stock: lta):

Kuvat avautuvat välilehdillä. Vain yksi asiakirjoista on näkyvissä.

Vaihtaminen välilehden asiakirjojen välillä

Voimme vaihtaa välilehdessä olevien asiakirjojen välillä napsauttamalla välilehtiä kuvan yläosassa. Tällä hetkellä toinen kuva ("orange_butterfly.jpg.webp") on valittu. Vaihdan ensimmäiseen kuvaan ("blue_butterfly.jpg.webp") napsauttamalla sen välilehteä:

Napsauta välilehtiä vaihtaaksesi avoimien kuvien välillä.

Tämä piilottaa alkuperäisen kuvan ja näyttää minulle toisen avaamani kuvan (sininen perhonen kuva Adobe Stock: lta):

Alkuperäinen kuva on nyt piilotettu uuden kuvan taakse.

Photoshopin monen asiakirjan asettelut

Jos haluat tarkastella molempia avoimia kuvia kerralla, voimme käyttää Photoshopin mondokumenttisia asetteluja . Löydä ne siirtymällä ikkunan valikkoon valikkorivillä näytön yläreunassa. Valitse sitten Järjestä . Eri asettelut on ryhmitelty valikon yläosaan. Riippuen siitä, kuinka monta kuvaa olet avannut, osa asetteluista voi olla harmaana ja ole poissa käytöstä. Minun tapauksessani, koska olen avannut vain kaksi kuvaa, asettelut kolmen tai useamman asiakirjan katselemiseksi ovat harmaita:

Monen asiakirjan asetteluvaihtoehdot Photoshopissa.

Valitsen 2-ylöspäin pystysuuntaisen asettelun:

2-ylöspäin pystysuunnassa -asettelun valitseminen.

Tämä näyttää molemmat avoimet dokumenttini vierekkäin, jolloin voin katsella molempia kuvia kerralla:

"2-ylöspäin pystysuora" -asettelu.

Aktiivinen asiakirja

Useiden asiakirjojen asettelujen avulla on helppo katsella useampaa kuin yhtä kuvaa kerralla. Mutta on tärkeää muistaa, että Photoshop antaa meille muokata vain yhtä kuvaa kerrallaan. Muokkaamamme kuva näkyy aktiivisessa asiakirjaikkunassa . Voimme kertoa mikä asiakirjaikkuna on aktiivinen, koska sen välilehti näkyy korostettuna. Täällä voimme nähdä, että "blue_butterfly.jpg.webp" -dokumenttini on tällä hetkellä aktiivinen asiakirja, koska sen välilehti on korostettu. Jos haluat muuttaa toisen asiakirjaikkunan aktiiviseksi, napsauta joko sen välilehteä tai mitä tahansa asiakirjaikkunan sisällä olevaa kohtaa:

Photoshop korostaa aktiivisen asiakirjaikkunan välilehden.

Ryhmittele asiakirja Windows

Toistaiseksi olemme nähneet, että voimme helposti katsella kahta kuvaa kerralla Photoshopissa käyttämällä "2-ylöspäin pystysuoraa" -asettelua. Katsotaan mitä tapahtuu, jos avaan kolmannen kuvan käyttäessäni edelleen samaa kaksidokumentti asettelua. Vaihdan takaisin Adobe Bridgelle. Sitten avaan kolmannen kuvani ("yellow_butterfly.jpg.webp") Photoshopiin kaksoisnapsauttamalla sen pikkukuvaa (swallowtail-perhonenkuva Adobe Stock: lta):

Kolmannen kuvan valitseminen ja avaaminen Bridgestä Photoshopiin.

Tämä avaa kolmannen kuvani Photoshopiin. Mutta koska olen avannut kolmannen kuvan asetteluna, joka on suunniteltu vain kahden kuvan katselemiseen, Photoshop ei avannut kolmannen kuvani erillisessä asiakirjaikkunassa. Sen sijaan se ylläpitää kahden asiakirjan asettelua ryhmittelemällä tai telakoimalla kolmas kuvani aiemmin aktiivisen asiakirjan kanssa. Minulla on edelleen kaksi pääasiakirjaikkunaa. Mutta vasemmassa ikkunassa (joka oli aktiivinen ikkuna, kun avasin kolmannen kuvan) on nyt kaksi välilehteä sisältävää asiakirjaa . Oikealla olevassa ikkunassa on vain yksi:

Photoshop ryhmitteli kolmannen kuvan vasemmalla puolella olevaan ikkunaan.

Vaihtaminen ryhmiteltyjen asiakirjojen välillä

Aivan kuten tavallisissa välilehdissä, Photoshop näyttää vain yhden kuvan ryhmän sisällä kerrallaan. Napsauta välilehtiä vaihtaaksesi ryhmän kuvien välillä. Tällä hetkellä "yellow_butterfly.jpg.webp" -asiakirjani on näkyvissä vasemmalla. Vaihdan takaisin "blue_butterfly.jpg.webp" -kuvan katselemiseen napsauttamalla sen välilehteä:

Vaihtaminen ryhmiteltyjen asiakirjojen välillä napsauttamalla välilehtiä.

Ja nyt "blue_butterfly.jpg.webp" -kuva on jälleen näkyvissä vasemmassa ikkunassa:

Vasemmassa asiakirjaikkunassa näkyvä kuva on muuttunut.

Ryhmän välilehden asiakirjojen järjestyksen muuttaminen

Samoin kuin tavallisissa välilehdissä, voimme muuttaa välilehtien järjestystä ryhmässä. Napsauta siirrettävän asiakirjan välilehteä. Vedä sitten välilehteä hiiren painikkeen ollessa vielä painettuna, saman ryhmän muiden välilehtien vasemmalle tai oikealle. Vapauta hiiren painike pudottaaksesi välilehden paikalleen:

Napsauta ja vedä välilehtiä asiakirjaryhmässä muuttaaksesi niiden järjestystä.

Välilehdessä olevien asiakirjojen siirtäminen Windowsin välillä

Entä jos haluaisin sinisen perhosteni ryhmittyvän oranssin perhonen kanssa oikeanpuoleisessa ikkunassa? Jos haluat siirtää välilehdessä olevan asiakirjan ikkunasta toiseen, napsauta ja pidä painettuna siirrettävän asiakirjan välilehteä ensimmäisessä ikkunassa. Vedä sitten välilehti vasemmalle tai oikealle välilehtialueelle toisen asiakirjaikkunan yläosaa pitkin. Kun sininen korostusruutu ilmestyy ikkunan ympärille, vapauta hiiren painike pudottaaksesi asiakirjan uuteen ikkunaan:

Vedä välilehteä vasemmalla olevasta ikkunasta oikeanpuoleisen ikkunan välilehteen.

Kun olet vetänyt ja pudottanut välilehden, sininen perhonen asiakirjani on nyt ryhmitelty oranssin perhonen kanssa oikeanpuoleiseen ikkunaan. Keltainen perhonen istuu nyt yksin vasemmassa ikkunassa:

Vasemmassa ikkunassa on nyt yksi kuva. Oikeassa ikkunassa on kaksi kuvaa välilehdissä.

Asettelun muuttaminen

Jos haluat tarkastella kaikkia kolmea kuvaa kerralla Photoshopissa, minun tarvitsee vain vaihtaa "2-pystysuoraan" -asettelusta kolmen asiakirjan asetteluun. Vaihtaaksesi asetteluja, palaan takaisin ikkunavalikkoon ja valitsen Järjestä . Tällä kertaa valitsen 3-up pystysuuntaisen :

Siirry ikkunaan> Järjestä> 3-pystysuuntainen.

Ja nyt kaikki kolme kuvaa näkyvät omissa erillisissä asiakirjaikkunoissaan, joten saan nähdä kaikki kolme kerralla:

"3-ylöspäin pystysuora" -asettelu.

Kuvien zoomaaminen ja panorointi useiden asiakirjojen asetteluissa

Oppitaan kuinka zoomata ja panoroida kuvia mondokumenttisessa asettelussa. Aloitamme panoroinnilla.

Kuvan panorointi

Panoroidaksesi tai vierittääksesi yhtä kuvaa usean asiakirjan asettelussa, napsauta ensin mitä tahansa kuvan sisällä olevaa asiakirjaikkunaa. Pidä sitten näppäimistön välilyöntinäppäintä painettuna. Tämä vaihtaa sinut väliaikaisesti Photoshopin käsityökaluun . Näet hiiren kohdistimen muuttuvan käden kuvakkeeksi. Napsauttamalla kuvaa välilyöntipainikkeen ollessa painettuna, vedä se paikalleen.

Minun tapauksessani asettelun vasemmalla puolella olevassa kuvassa oleva perhonen istuu sivulle ja näkymätön. Jos haluat siirtää perhonen uudelleen, napsaan kuvaa, jotta sen asiakirjaikkuna olisi aktiivinen. Pidän välilyöntiä painettuna ja napsautin sitten kuvaa ja vetämällä perhonen asiakirjaikkunan keskelle:

Vasemmalla olevan kuvan panorointi perhosen keskittämiseksi asiakirjaikkunaan.

Panoroi kaikki kuvat kerralla

Panoroidaksesi kaikki avoimet kuvat kerralla pitämällä Shift- näppäintä ja välilyöntiä painettuna. Napsauta ja vedä mitä tahansa asettelun kuvaa siirtääksesi sitä uudelleen. Muut kuvat liikkuvat sen mukana.

Kuvan zoomaaminen ja loitontaminen

Jos haluat zoomata yhtä kuvaa usean asiakirjan asettelussa, napsauta ensin kuvaa, niin sen asiakirjaikkuna tulee aktiiviseksi. Pidä sitten painettuna Ctrl + välilyönti (Win) / Command + välilyönti (Mac). Tämä siirtää sinut väliaikaisesti Photoshopin Zoom-työkaluun . Kohdistimesi muuttuu suurennuslasiksi, jonka keskellä on plusmerkki (+). Napsauta kuvaa lähentääksesi sitä kohtaa. Napsauta toistuvasti lähentääksesi sitä edelleen.

Täällä olen lähentänyt keskimmäisen asiakirjan sinistä perhosta:

Yhden kuvan zoomaaminen asettelussa.

Voit loitontaa pitämällä Ctrl + Alt + välilyönti (Win) / Command + Option + välilyönti (Mac) alhaalla . Näet saman suurennuslasikohdistimen kuvakkeen, mutta keskellä miinusmerkki (-). Napsauta kuvaa loitontaaksesi sitä paikkaa. Napsauta toistuvasti, kun haluat loitontaa edelleen.

Kaikkien kuvien lähentäminen tai pienentäminen kerralla

Voit lähentää jokaista avointa kuvaa kerralla painamalla Shift + Ctrl + välilyönti (Win) / Shift + Command + välilyönti (Mac) ja napsauttamalla mitä tahansa asettelun kuvaa. Kaikki kuvat zoomataan samanaikaisesti. Voit loitontaa jokaista kuvaa kerralla painamalla Shift + Ctrl + Alt + välilyönti (Win) / Shift + Command + Option + välilyönti (Mac) ja napsauttamalla mitä tahansa kuvaa.

Kaikkien kuvien zoomaustason ja sijainnin vastaavuus

Photoshop antaa meille mahdollisuuden hyppää nopeasti kaikki kuvat useiden asiakirjojen asettelussa samaan zoomaustasoon tai sijaintiin. Napsauta ensin kuvaa zoomaustasolla tai sijainnilla, jonka haluat muiden kuvien vastaavan. Mene ikkunavalikkoon, valitse Järjestä ja valitse sitten tarvitsemasi Yhdistä-vaihtoehto. Jos haluat sovittaa kaikki kuvat valitun kuvan zoomaustasoon, valitse Sovita zoomaus . Vastaa heidän sijaintiaan valitsemalla Ottelun sijainti . Siellä on myös Match Rotation -vaihtoehto, joka vastaa kaikkien avoimien kuvien kiertokulmaa. Katsomme kääntyviä kuvia toisessa opetusohjelmassa. Jos haluat sovittaa kaikkien kuvien zoomaustason ja sijainnin (samoin kuin kiertokulman) valittuun kuvaan, valitse Sovita kaikille :

Ottelun zoomaus, sijainti, kierto ja kaikki vaihtoehdot.

Siirtyminen takaisin oletusvälilehden asetteluun

Palauta lopuksi asettelu takaisin oletusasetuksiin, joissa vain yksi kuva on näkyvissä kerrallaan. Siirry Ikkuna- valikkoon, valitse Järjestä ja sitten Yhdistä kaikki välilehdiksi :

Siirry ikkunaan> Järjestä> Yhdistä kaikki välilehdiksi.

Ja nyt kuvani ovat palanneet tavanomaiseen, välilehdessä olevaan asiakirjaasetteluun:

Palaa Photoshopin oletusasiakirjaasetteluun.

Minne mennä seuraavaksi …

Ja siellä meillä se on! Näin voit katsella ja työskennellä useiden avoimien kuvien kanssa kerralla käyttämällä monen asiakirjan asetteluja Photoshopissa! Seuraavassa tämän sarjan oppitunnissa opitaan kuinka siirtää kuvia Photoshopin asiakirjojen välillä!

Tai tutustu muihin tämän luvun oppitunteihin:

  • 01. Photoshop-käyttöliittymän tunteminen
  • 02. Photoshop-työkalut ja työkalurivin versio
  • 03. Työkalujen ja työkalurivin nollaaminen
  • 04. Työkalurivin mukauttaminen
  • 05. Paneelien hallinta Photoshopissa
  • 06. Työskentely välilehdessä olevien asiakirjojen ja kelluvien ikkunoiden kanssa
  • 07. Kuinka katsella useita kuvia kerralla
  • 08. 5 tapaa siirtää kuvia asiakirjojen välillä
  • 09. Työtilojen käyttö
  • 10. Näyttötilat ja käyttöliittymä temppuja

Lisää lukuja ja viimeisimpiä oppaita löydät käymällä Photoshopin perusteet -osiossa!