Erot WordPressin ja Joomlan välillä

WordPress on online-ja avoimen lähdekoodin verkkosivustojen luontityökalu, joka on kirjoitettu PHP-kielellä. Se on suosituin avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä.

Matt Mullenweg ja Mike Little julkaisivat WordPressin alun perin vuonna 2003. Se julistetaan avoimeksi lähteeksi vuonna 2009. WordPress on tehokas blogi- ja sisällönhallintajärjestelmä (CMS), jonka avulla käyttäjät voivat rakentaa dynaamisia verkkosivustoja ja myös helpottaa verkkosivuston mukauttaminen, päivittäminen ja hallinta sen taustakomponenteista. WordPress tukee yksinomaan MySQL: tä vain tietojen tallentamiseksi.

Kuten aiemmin mainittiin, WordPress antaa ihmisille mahdollisuuden luoda myös blogeja, ts. Rakentaa yhteisöjä, jakamalla ideoita ja joitain omia tarinoitaan, jotka auttavat monia muita tekemään oikeita päätöksiä.

Jotkut WordPress-ominaisuuksista on lueteltu alla:

 • Käyttäjän hallinta: Tämä ominaisuus mahdollistaa pääasiassa käyttäjän tietojen, kuten käyttäjän roolin, hallinnan, luomisen, poistamisen ja käyttäjän salasanan muuttamisen.
 • Mediahallinta: Tätä työkalua käytetään mediatiedostojen ja -kansioiden hallintaan.
 • Teemajärjestelmä: Tämä teemajärjestelmäominaisuus sallii sivuston tarkastella ja sen toimintoja.
 • Monikielinen: Tämä on erittäin hyödyllinen ominaisuus, joka auttaa kääntämään verkkosivuston koko sisällön käyttäjän haluamalle kielelle.
 • Maahantuojat: Maahantuojat auttavat tuomaan tietoja viesteinä verkkosivustolle.
 • Hakukoneoptimointi.

Joomla on ilmainen, laajennettava ja avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä (CMS), jota käytetään verkkosisällön julkaisemiseen, dynaamisten ja vankkojen verkkosivustojen ja online-sovellusten rakentamiseen. Joomla käynnisti vuonna 2005 Open Source Matters, Inc. ja Joomla-yhteisö.

Joomla on kirjoitettu PHP-kielellä, joka käyttää Object-Oriented Programming (OOP) -tekniikoita ja ohjelmistojen suunnittelumalleja. Tietoja tallennetaan eri tietokantoihin, kuten MySQL, MS SQL, PostgreSQL jne. Joomla on erittäin kykenevä, mikä tarkoittaa, että sillä on kyky suorittaa tehtäviä yritystason verkkosivuista ja blogeista sosiaalisiin verkostoihin ja myös verkkokauppaan.

Joomlalla on monia etuja moniin kilpailijoihinsa nähden. Se ei ole vain monipuolinen CMS, se on myös helppo oppia, asentaa ja halvempaa.

Joomlassa on saatavana monia ominaisuuksia, kuten blogeja, sivujen välimuistiin tallentamista, RSS-syötteitä ja uutissilmiä, sivujen tulostettavia versioita, hakua ja kielen tukea.

Head to Head -vertailu WordPressin ja Joomlan välillä

Alla on kuuden parhaan vertailu WordPressin ja Joomlan välillä

Keskeiset erot WordPressin ja Joomlan välillä

Sekä WordPress vs Joomla ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin suurimmista eroista WordPressin ja Joomlan välillä:

 1. WordPress on online-ja avoimen lähdekoodin verkkosivustojen luontityökalu, joka on kirjoitettu PHP-kielellä, kun taas Joomla on kirjoitettu PHP-kielellä, joka käyttää Object-Oriented Programming (OOP) -tekniikoita ja ohjelmistojen suunnittelumalleja.
 2. WordPress tukee vain MySQL: tä, mutta Joomla tukee monia muita tietokantoja, kuten MySQL, MS SQL, PostgreSQL jne.
 3. WordPress ei tue useita kieliominaisuuksia, kun taas Joomla tukee monikielisten verkkosivustojen hallintaa.
 4. WordPressin plugin-hakemistossa on erittäin hyvät oletuslaajennukset. Plugin-hakemistossa on ilmaisia ​​WordPress-laajennuksia (yli 38000) ja palkkiopalvelun premium-lisäosia. Mutta Joomla ei ole oletusarvoisesti toiminto, jonka avulla käyttäjät voivat etsiä ja asentaa laajennuksia tai malleja hallinta-alueelta.
 5. WordPress-asennus on erittäin helppoa viiden minuutin asennuksella, kun taas Joomlan asennus vie hieman enemmän aikaa verrattuna WordPressiin.

Vertailutaulukko WordPress vs Joomla

Seuraava on vertailutaulukko WordPressin ja Joomlan välillä

Vertailun perusteet WordPressin ja Joomlan välillä WordPress Joomla
Asennus ja helppo käyttöWordPress-asennus on erittäin helppoa viiden minuutin asennuksella.

WordPressin jälkiasennus, käyttökokemus on kätevämpi kuin Joomla, ja käyttäjä näkee yksinkertaisen käyttöliittymän valikoiden kanssa kaikkien WordPress-ominaisuuksien hyödyntämiseksi.

Joomlan asennus vie hieman enemmän aikaa WordPressiin verrattuna.

Kun asennus on valmis, käyttäjä voi nähdä ohjauspaneelin, joka sisältää liian monta valikkovaihtoehtoa napsauttaaksesi ja mukauttaaksesi sitä, mikä ei ole yhtä suora kuin WordPress.

TeematWordPress helpottaa muutamia oletusasetuksia, jotka on asennettu esiasennettuna, mikä saa käyttäjät muuttamaan verkkosivuston ulkoasua teemojen avulla.

Oletusteemojen lisäksi WordPressillä on Premium-teemansa, jotka ovat kehittäneet kolmannet osapuolet ja jotka ovat maksettuja palveluita ja tarjoavat premium-tukivaihtoehtoja.

Joomla helpottaa joidenkin oletusmallien ja laajennusten avulla verkkokaupan verkkosivustojen luomista. Määrä ei kuitenkaan ole niin suuri kuin WordPress, tämä vaikeuttaa käyttäjän löytämistä oikeaan temppeliin ja laajennukseen.

Lisäosat / laajennukset

WordPressin plugin-hakemistossa on erittäin hyviä laajennuksia.

Plugin-hakemistossa on ilmaisia ​​WordPress-laajennuksia (yli 38000) ja palkkiopalvelun premium-lisäosia.

Oletuksena Joomla ei tarjoa ominaisuutta, jonka avulla käyttäjät voivat etsiä ja asentaa laajennuksia tai malleja hallinta-alueelta.

Mutta osa laajennuksesta, jonka avulla käyttäjä voi lisätä asennuksen verkkoominaisuudesta laajennuksia varten lisäämällä heidän URL-osoitteensa, joka tulisi tehdä manuaalisesti.

Lokalisointi ja monikielinen tukiWordPress ei tue useita kieliominaisuuksia laatikosta, mutta tarjolla on joitain erinomaisia ​​laajennuksia, joiden avulla käyttäjä voi luoda WordPress-monikielisen sivuston helposti.

WordPress on saatavana yli 53 eri kielellä.

Joomla tukee kykyä hallita monikielisiä palveluita verkkosivustolle, eikä laajennuksia tarvitse asentaa.

Kielten käännökset ovat myös saatavana Joomlassa järjestelmänvalvojan käyttöliittymään monilla kielillä.

turvallisuusVerkkosivustot, jotka rakentavat WordPressin avulla, pysyvät hakkereiden kohdistamina. WordPress on kuitenkin rakennettu erittäin turvalliseen koodiin, ja se reagoi turvallisuusuhkiin ja hyökkäyksiin erittäin nopeasti. WordPressissä on myös ominaisuus, joka antaa automaattiset päivitykset, joiden avulla verkkosivusto voi päivittää automaattisesti, kun uusi suojauskorjaus on julkaistu.Joomla on myös samanlainen kuin WordPress in Security. Mutta Joomla-joukkue vastaa nopeasti ja aktiivisesti kaikkiin turvahyökkäyksiin ja lähettää myös korjaustiedoston turvahyökkäyksiin.

Joomlassa jotkut laajennuksista ovat saatavana palautettavaksi Joomlan sivustolta.

Tietokanta- ja ohjelmointikieletWordPress tukee yksinomaan MySQL: tä.

WordPress on online-ja avoimen lähdekoodin verkkosivustojen luontityökalu, joka on kirjoitettu PHP-kielellä.

Joomla tukee monia muita tietokantoja, kuten MySQL, MS SQL, PostgreSQL jne.

Joomla on kirjoitettu PHP-kielellä, joka käyttää Object-Oriented Programming (OOP) -tekniikoita ja ohjelmistojen suunnittelumalleja.

Johtopäätös - WordPress vs Joomla

Sekä WordPress vs Joomla on avoimen lähdekoodin ja fantastinen CMS (Content Management Systems). Joomla on saanut Joomlaan paljon enemmän sisäänrakennettuja ominaisuuksia kuin WordPress. Mutta WordPress on ensimmäisellä rivillä käyttäjäystävällisen, globaalin ja suuren yhteisön, monien oletuslaajennusten ja teemojen kanssa.

WordPress on käyttäjäystävällisin CMS, erityisesti muille kuin kehittäjille, mutta Joomla tarjoaa enemmän joustavuutta erityyppisen sisällön näyttämiseen ja käyttäjien hallintaan kehittäjille.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas WordPressin ja Joomlan väliseen eroon. Täällä keskustellaan myös WordPress vs Joomlan avaineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. WordPress vs Tumblr - mikä on paras
 2. Parhaat WordPress -haastattelukysymykset
 3. WordPress vs Weebly -Mikä on parempi
 4. WordPress vs. Ruututila-erot
 5. Toiminnallinen ohjelmointi vs. OOP
 6. WordPress vs Shopify
 7. Koodaus vs. ohjelmointi
 8. Opas Magento vs. Shopifyn eroihin