Heikentäminen työssä - Ammatillisessa elämässä on joitain kirjoittamattomia sääntöjä. Mutta koska heitä ei ole kirjoitettu, hyvin harvat vaivautuvat etsimään syvää ja selvittämään. Luuletko kuuluvasi heihin, jotka heikentävät hiljaa itseään tajuamatta sitä?

Tässä artikkelissa tutustumme syvällisesti niihin kirjoittamattomiin sääntöihin ja kerromme sinulle, kuinka ne luovat esteitä urasi tielle. Ne ovat pieniä, merkityksettömiä asioita, joita et ehkä edes huomaa. Mutta olet tehnyt niitä ymmärtämättä, että he heikentävät mahdollisuuksiasi saada ura uraan.

Kaivataan sisään.

Tapoja, joilla heikentät itseäsi;

 1. Kun olet 5-10 minuuttia myöhässä kokouksiin / tapaamisiin

Vaikka et ymmärrä, kuinka 5-10 minuutilla on merkitystä kollegoillesi tai pomollesi, tällä merkityksettömällä ajalla on paljon merkitystä. Entä jos huomaat, että olet juuri saapumassa kokoukseen ja kello kertoo, että olet 5 minuuttia myöhässä! Menessään huoneeseen, jossa kokous pidetään, ihme silmilläsi näet, että kaikki muut jäsenet ovat läsnä paitsi sinä. Pikemminkin he odottavat sinua aloittamaan kokouksen. Miltä sinusta tuntuisi? Kyllä, tiedämme, se ei ole hyvä tunne. Ajattele nyt, jos se tapahtuu uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan. Mitä kollegasi ja pomo ajattelevat sinusta? Voivatko he luottaa sinuun? Voivatko he ajatella, että kun hän sanoi pitävänsä määräajan, jonka hän pitäisi? Ei. Ja siinä heikentät itseäsi tasaisesti.

Johtamisguru Robin Sharma sanoo - ”Jos et voi olla ajoissa, ole varhainen.” Yksinkertainen ratkaisu tähän on asettaa kellosi 15 minuutiksi nopeasti ja unohtaa se. Olet aina aikaisin kaikissa kokouksissa ja tapaamisissa.

 1. Kun et lukenut esityslistaa ennen kokoukseen tuloa

Hahmotat itseäsi liikaa, kun et ota kokouksia vakavasti. Kyllä, kokouksilla ei ole paljon mainetta. Mutta heidät pidetään ratkaisevana ongelma tai aivoriihi uusia ideoita. Joten on pakollista ainakin selata kohteita, joista on keskusteltava kokouksessa. On muutamia syitä, joiden vuoksi et ehkä halua lukea esityslista ennen kokousta -

 • Ensinnäkin et ole kiinnostunut kokouksesta, koska sinulla ei ole tilaa sanoa tai tehdä mitään. Sen sijaan, että heikennätte itseäsi lukematta kokouksen esityslistaa, puhu kokouksen isäntälle ja kertoa hänelle, että sinulla on vähän sanottavaa tai tehtävää tässä kokouksessa etkä halua liittyä, koska on olemassa muita töitä, jotka olla tehty.
 • Lautasellasi on tällä hetkellä paljon asioita, ja näytät tavaroiden kanssa rakastelevan niitä kaikkia. Jos näin on, on parempi laittaa jotain pois valinnan mukaan. Muuten heikentät itseäsi olemalla kaikkien kauppojen jätti, kun et ole minkään päällikkö. Lakkaa työt, joita sinun ei tarvitse tehdä. Sano pahoillani tarvittaessa ja kiinnitä huomiota siihen, mikä on tärkeintä.
 • Sinulla on aina rento asenne työhön. Tämä on vaarallista, koska se syö kaiken maineesi ja olet aina takana. Ja pian olet poissa yrityksestä ymmärtämättä miksi.
 1. Kun et kiinnitä huomiota

Olet heikentänyt itseäsi, kun et kiinnitä tarpeeksi huomiota ihmisiin, jotka puhuvat kanssasi toimistossa. Vaikka katsotkin heitä heidän puhuessaan, et ehkä kiinnitä huomiota ja kaikki saavat sellaisen. Siksi on tärkeää kertoa ihmisille, kun et voi kiinnittää huomiota. Tiedämme, että sinulla on paljon työtä etkä voi aina sanoa ei ihmisille. Mutta silti on pahempaa kiinnittää puoliväliin huomiota kuin laiminlyödä lainkaan. Lopeta itsesi heikentäminen hakemalla kynällä ja paperilla, pelaamalla matkapuhelimella tai ravistamalla varpaitasi. Hahmotat itseäsi, koska tekemällä muita asioita yrittäessäsi kiinnittää huomiota heikentät myös sitä, joka puhuu. Pikemminkin kiinnittää huomiota. Kuuntele tarmokkaasti. Jos et pysty kiinnittämään huomiota jostain syystä, sano se kohteliaasti ja tee työsi.

 1. Kun et pidä lupauksiasi

Ihmiset eivät pidä ihmisistä, jotka lupaavat, mutta eivät koskaan toimita. Ja täällä ammatillisella areenalla, jos et pidä lupauksiasi, et todellakaan ole vilpitön työstäsi. Näin heikentät menestysmahdollisuuksiasi. Organisaatio palkkasi sinut syystä. Se tarvitsee jotain sinulta. Mutta et työskentele niin kuin lupasit haastattelutilassa, miten luulet heidän kohtelevan sinua? Kuin kuningas? Ei tietenkään! He näyttävät sinulle pian oven. Mutta et tajua nyt. Koska lupausten laiminlyönnillä ei ole sinua välittömässä epäonnistumisessa

anna itsesi rentoutua, rentoutua ja noudattaa pieniä lupauksia, jotka teit kollegoidesi, ikäisensä ja pomojen kanssa. Lupausten rikkominen on tarttuvaa. Siksi kun aloitat, siitä tulee vähitellen tapana. Ja menetät pian itsesi rikkomalla suuria lupauksia siihen päivään saakka, jolloin pomosi sanoo potkut. Kuvittelin vain, mitä voi tapahtua, jos jatkat lupausten noudattamista. Itsesi heikentäminen on tietysti huono. Ja teet sen rikkomalla lupaukset. Mutta enemmän kuin itsesi heikentäminen on itsensä alentaminen. Paras tapa tehdä muutoksia on pitää lupausluettelosi lyhyt. Promise vähemmän, toimita enemmän. Ja älä lupaa ennen kuin olet varma, että pystyt toimittamaan sen. Lupaukset ovat portaita, jos kuvittelet luottamusta huippukokouksena.

 1. Kun äänenvoimakkuutesi on töykeää

Saatat sanoa, että - Luuletko ääniääni vaarantavan urani? Sanomme - kyllä, varmasti. Jos tutkit tutkimusta, huomaat, että lähes 93% viestinnästämme on sanatonta. 93%: sta 38% on äänemme. Joten kuinka sovitat soittoääntäsi, on paljon merkitystä. Nyt esimerkiksi miten erottaisit kaksi työtovereitasi, jotka käyttävät samaa kieltä, mutta puhuvat täysin eri tavalla? Tiedät löytämällä äänen. Siten, jos et pysty ymmärtämään, heikentätkö itsesi äänentoiston kautta, tallenna se vain, kun puhut satunnaisesti. Tietysti, älä kerro siitä ihmisille. Mutta vain oman parannuksen vuoksi tallenna äänesi ja katso, onko äänesi töykeä tai ilkeä vai ei. Ainoa kelvollinen äänentoisto ammatillisella areenalla on kohtelias, mutta luja. Kohteliaisuus on kunnossa, mutta heikko ei ole. Siksi sinun on myös vakaa ääni. Muuten et vain vahingoita itseäsi ammatillisessa ympäristössä, heikentät myös pomojasi, työtovereitasi ja vertaisryhmiäsi.

 1. Kun silmäkosketusta ei ole / on liikaa

Riippumatta siitä, mitä teet, silmäkontaktin ylläpitäminen on erittäin tärkeää ammatillisella alueella. Miksi? Koska ihmiset arvioivat sinua kehon kielen kautta enemmän kuin sanasi. Jos et pysty ylläpitämään silmäkontaktejasi tai ylläpitämään liian paljon silmäkontakteja, heikentät itseäsi sekä kollegasi tai pomoasi kenen kanssa puhut. Miksi oikean silmän kontaktin ylläpitäminen on erittäin tärkeää? Jos ylläpidät vakaata silmäkontaktia, ihmiset tietävät, että sinulla ei ole mitään piilottavaa. Se edistää avoimuutta ja ihmiset alkavat luottaa sinuun alitajuntaan. Ennen luottamusta, ei ole suhdetta. Edes ammatillisessa ympäristössä ihmiset eivät muutu. Me kaikki olemme ihmisiä. Joten pidä silmäkosketus oikeassa. Jos olet äärimmäisessä tilanteessa, joko liikaa tai liian vähän, tee joitain tutkimuksia. Tiesitkö, että ihmisillä on alhainen silmäkosketus, kun heidän itsetuntonsa on alhainen? Voitko arvata, että pitämällä liikaa silmäkontakteja ihmiset tuntevat tuijotat heitä? Selvitä, mikä saa sinut tekemään niin, ja suorita sitten oikein. Et halua heikentää ammatillista ulkonäköäsi yksinkertaisesti katsomalla muiden silmiin liikaa tai ollenkaan.

 1. Kun osoitat liian suurta luottamusta

Kaikki on hyvää, kun ne ovat optimaalisia. Mutta liikaa kaikesta on tapa heikentää itseäsi. Ota itseluottamus. Jos osoitat liian suurta luottamusta, niin sitä lopulta käsitellään ylimielisyytenä. Joku sanoo sen niin hyvin, kun huomauttaa - Luottamus ja ylenvarmuus ovat yksi osa samaa kolikkoa. Kun luulet vain sinä pystyväsi tekemään sen, se on ylivarmuutta; mutta kun sanot, että voit tehdä sen, se on luottamusta. Joten aina, kun tunnet olevani paras, ajattele uudelleen. Ehkä heikentät itseäsi ylimielisyydellä. Mikä on pahaa liikavarmuudesta, on se, että se ei vain tuhoa mainetta, vaan pilaa myös hyvin tekemäsi työn. Esimerkiksi, sinulle annetaan tehtävä valmistella esitys. Olet valmistellut useita esityksiä aiemmin. Mutta nyt on se, että tunnet olosi liian varma, että julistat itsellesi - olen paras siinä. Ja kun olet saanut tämän tunteen, voit heikentää itseäsi omahyväisellä asenteella. Mutta entä jos olet vain luottavainen, sinulla on avoin mieli ja haluat oppia ja parantua, joten parannat. Joten ole varovainen liiallisen luottamuksen suhteen, koska tämä on määräys itsesi heikentämisestä pitkällä aikavälillä.

 1. Kun sanot kyllä ​​kaikelle

Kun sanot kyllä ​​kaikelle, teet vain sitä, että sanot "ei" tärkeimmälle. Jos olet sitä mieltä, että kaikki on tärkeää, niin olet väärässä, koska kaikkea lautasellasi ei vaadita huomiota. Vain ihmisillä, jotka sanovat kyllä ​​kaikelle, ei ole työpaikkansa prioriteettia tai he eivät osaa priorisoida sitä tai ehkä he eivät tiedä kuinka sanoa ei. Jos olet yksi heistä, jotka kärsivät kyllä-oireyhtymästä, heikentät jo itseäsi. Sinun on löydettävä tapa sanoa ei sulavasti, jotta voit ottaa aikaa investoida tärkeimpiin tehtäviin. Ei olisi helppoa, jos olet aina vastannut ihmisten pyyntöihin ja noudattanut kaikkia sääntöjä. Mutta aloita pienistä asioista. Sano ensin ei asioille, joilla ei ole merkitystä, kuten lounaspyyntö, syntymäpäiväkutsu, juhlakutsu, chitchat-aika ja niin edelleen. Vahvista sitten lihaksesi vähitellen ja sano ei hieman isommille asioille. Muutaman kuukauden sisällä huomaat, että sinun ei tarvitse huolehtia paljon sanomalla "ei" ihmisille ja toivomattomille pyynnöille. Jopa opit kuinka sanoa ei tehtäville, jotka eivät ole niin tärkeitä kuin tärkeimmät tehtävät.

 1. Kun yrität olla miellyttävä kaikille

Houkutteleminen ei ole hyvä piirre. Ihmiset tekevät sen, koska joko he tarvitsevat kaikkien muiden hyväksynnän tai he eivät ole varmoja itsestään. Jos olet yksi niistä, joka yrittää rauhoittaa kaikkia, niin todennäköisesti heikentät itseäsi ammattimaisesti. Miksi? Koska yrittämällä rauhoittaa muita ihmisiä, et kiinnitä huomiota siihen, kuka olet. Jos hyväksyt itsesi, et tarvitse muita ihmisiä pitämään sinusta tai rakastamaan sinua. Se on eräänlainen paradoksi. Kun yrität enemmän saada muiden ihmisten hyväksyntää, kukaan ei näytä antavan sinulle hyväksyntää. Mutta kun et välitä ollenkaan siitä, mitä ihmiset ajattelevat, saat hyväksynnän kysymättä. Jos yrität aina rauhoittaa muita ihmisiä, jatka viikon ajan ihmisille miellyttävän nopeasti. Kokeile tätä - mene ulos ja miellytä itseäsi. Älä tee mitään, mikä ei miellytä sinua, vaikka se miellyttäisi merkittäviä muita toimistossa. Pian näet eron.

Yllä olevat ovat asioita, joihin useimmat ihmiset eivät kiinnitä huomiota, mutta alitajuisesti he alistavat itsensä ajattelemalla, että nämä asiat ovat liian pieniä. Muista, että hyttysto on liian pieni, mutta kun se puree norsua, se satuttaa.

Siksi ota huomioon. Älä sivuuta näitä asioita merkityksettöminä, koska ne eivät ole. Jos ohitat nämä asiat alussa, pian ne kerääntyvät ja muuttuvat ihmeellisiksi, ettet edes tiedä, ja ne tuhoavat maineesi, tuhoavat kaiken hyvän tahdon ja tekevät sinusta henkilön, josta et koskaan kuvitellut tulla.

Valitse vain yksi asia ja seuraa alla mainittua prosessia -

 • Ensinnäkin, huomautus. Ole tarkkailijainen.
 • Katso, onko sinulla ongelma vai et.
 • Jos sinun ei tarvitse siirtyä seuraavaan.
 • Mutta jos sinulla on tämä ongelma, luo suunnitelma parantamiseksi hiukan.
 • Kun olet saavuttanut vähän, aseta korkeampi tavoite ja tee toimintasuunnitelma saavuttaaksesi se uudelleen.
 • Vähitellen parannat.

Jos olet tarkkaavainen, voit auttaa itseäsi eroon siitä. Muutoin heikentät itseäsi alitajuisesti edes ymmärtämättä sitä.