Python vs. Ruby Performance (erot)

Python on yleiskäyttöinen ohjelmointikieli. Python tukee useita ohjelmointiparadigmeja ja keksii suuren vakiokirjaston, mukana olevat paradigmat ovat oliokeskeisiä, välttämättömiä, toiminnallisia ja menettelytapoja. Python-kielellä syntaksi on suoraviivainen, joten se on ihanteellinen opetuskieli aloittelijalle. Ruby on oliokeskeinen, heijastava, dynaaminen, yleiskäyttöinen ohjelmointikieli. Ruby vie olio-ohjelmoinnin käsitteen rajoihinsa. Rubyssa kaikki on esine, joka sisältää globaalit muuttujat. Luokat ja moduulit ovat esineitä ja toimintoja ja operaattorit ovat objektien menetelmiä.

Tutkitaan yksityiskohtaisesti Pythonista ja Rubyista:

Pythonin on luonut hollantilainen ohjelmoija Guido van Rossum, ja se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1991. Pythonia käytetään laajasti verkkokehitysmaisemaan. Se on helppo oppia, koska sen syntaksista on helppo oppia, ja siitä on tullut yksi sen suurimmista eduista. Sen suurta kirjastoa pidetään yhtenä suurimmista vahvuuksistaan, joka tarjoaa ominaisuuksia niin monien tehtävien suorittamiseen.

Yukihiro Matsumoto suunnitteli ja kehitti Rubyn 1990-luvulla Japanissa. Siksi Ruby muuttuu voimakkaammaksi, kun se yhdistetään toiminnalliseen ohjelmointiin ja lambdan käyttöön. Objektiorientoituneeseen rubiiniin vaikuttavat suuresti kielet, kuten C ++, Java ja Perl. Se on erittäin suositeltavaa web-kehitykselle ja toiminnalliselle ohjelmoinnille, mihin Ruby-yhteisö oli keskittynyt aloituskohdasta lähtien. Rubiinista on tullut paljon monimuotoisempaa alusta lähtien, mutta se ei ole vielä saavuttanut Pythonin monimuotoisuuden tasoa.

Python on skriptikieli, joka pystyy automatisoimaan suurimman osan kätevistä asioista. Vuosien mittaan siitä on tullut halutuin skriptikieli nykyaikaisessa ohjelmistokehityksessä, joka vaihtelee infrastruktuurin hallinnasta tietoanalyysiin. Yksi on vietettävä enemmän aikaa pohtimaan ongelmaa, jota yrittävät ratkaista, ja vähemmän aikaa ajatella kielen monimutkaisuutta.

Rubya voidaan käyttää myös ei-web-pohjaisiin komentosarjoihin ja ohjelmointiin, mutta suuri määrä oppimateriaaleja keskittyy kiskoihin ja web-kehitykseen. Rubyn ominaisuuksista ja eleganssista on tullut yksi sen myydyimmistä pisteistä, ja samalla ohjelmoijalle voi olla vaikea löytää vikoja. Rubyn syntaksi on melko samankaltainen kuin Perlin ja Pythonin, mutta se vie esineorientoidut ominaisuudet rajoihinsa, mikä on täysin uusi paradigma Pythoniin verrattuna.

Python sisältää paljon vankkaa samanaikaisuutta koskevia kirjastoja, mutta samalla se vaatii kehittäjän olevan puhdas sivuvaikutuksista ja eristyksestä. Rubyn avulla voidaan kirjoittaa samanaikaisia ​​ohjelmia, jotka toimivat helposti useissa ytimissä, kuten Pythonin tapaan, kehittäjä vastaa sivuvaikutuksista ja eristysongelmista. Pythonin samanaikaisuusprosessi vaatii resursseja enemmän kuin Ruby. Mutta sitten taas se kiehuu kehittäjien koodaustapoihin, jos joudumme ottamaan kakun, jota tarjoavat sekä Python- että Ruby Performance -kielet.

Head to Head -vertailu Pythonin ja Ruby-suorituskyvyn välillä (infografia)

Alla on kahdeksan tärkeintä vertailua Pythonin ja Ruby-suorituskyvyn välillä

Keskeiset erot Python vs. Ruby -suoritusten välillä

Alla on luettelo kohdista, jotka selittävät tärkeimmät erot Python vs. Ruby Performance: n välillä

 1. Python, joka on skriptikieli, on tulkittava, kun taas Ruby on objektiivinen ohjelmointikieli, joka on dynaaminen ja heijastava.
 2. Python on loistava kieli, jolla on helposti ymmärrettävä syntaksi, ja siten luettavampi, joustavampi, kun taas Ruby on tiiviimpi kuin Python, joka tarjoaa tyylikkään ratkaisun.
 3. Python ei tarjoa sisäänrakennettua samanaikaisuusmekanismia, kun taas Ruby tarjoaa joukon kirjastoja käsittelemään samanaikaisuutta
 4. Pythonilla on parempi työkalupaketti pelien luomiseen, koska sen graafiset käyttöliittymät ovat huomattavasti vahvempia kuin Rubyn.
 5. Python-sidonta ja sovellusten muotoilu ovat hiukan parempia sovellusten luomiseen kuin Ruby, mutta samalla Ruby on vahva meta-ohjelmoinnissa, mikä antaa mahdollisuuden luoda upea tuote, kuten Vagrant.
 6. Python-yhteisö on erittäin vakaa ja monipuolinen, mutta kun kyse on innovaatioista, se on hitaampaa kuin Ruby, kun taas Rubyn yhteisössä on paljon innovaatioita, mutta asioilla on taipumus hajota helpommin.
 7. Python saa silti ylimmän käden, kun kyse on eksplisiittisestä syntaksista, ja siten se on luettavissa, kun taas Ruby on tiiviimpi ja tyylikäs.
 8. Python on edelleen suosikkikieli tietojen tiedeongelmien ratkaisemisessa, kun taas Ruby on ihanteellisempi verkko-ohjelmointiin.
 9. Python-lähestymistapa kohdistuu suoraan ohjelmointiin ja tekee siten kaiken ilmeisen ohjelmoijille, kun taas Ruby keskittyy “ihmiskieliseen” ohjelmointiin ja sen koodi on enemmän sanallista kieltä kuin konepohjaista.
 10. Python on hieno perusohjelmointiin, sen käyttäminen voi tulla monimutkaiseksi, jos halutaan rakentaa monimutkaisia ​​järjestelmiä, kun taas Rubyn kanssa web-sovelluskehys, kuten Ruby on Rails, pyrkii helpottamaan verkkokehitystä eleganssillaan ja tiiviillä oliopohjaisella lähestymistavalla.

Python vs. Ruby Performance -vertailutaulukko

Seuraava on vertailutaulukko välillä 8 Python vs. Ruby Performance

Vertailun perusteet

pytonkäärme

Ruby Performance

ParadigmaKohteeseen suuntautunut, välttämätön, toiminnallinen, menettelyllinen, heijastavaOliokeskeinen, tulkittu, dynaaminen ja heijastava
puitteetDjango aloitti toimintansa vuonna 2003Ruby on the kiskot aloitettiin vuonna 2005
toiminnallisuusSuora ja luettavissaTiivis ja enemmän maaginen
KäyttöGoogle, Instagram, Firefox jneApple, Twitter, Github jne
YhteisöVakaa ja monipuolinenInnovoi nopeammin
SyntaksiSelkeä ja voi olla epäelegantti lukea joskusLyhyempi, mutta siitä voi olla toisinaan vaikeaa korjata
OminaisuudetHelppo oppia, konservatiivinen ja tiukempi kuin RubyModuulipohjainen lähestymistapa ja erittäin joustava
SovelluksetIhanteellinen sovellus sisältää raskaan tietojenkäsittelyn ja prosessoi tonnia tietojaNopeasti prototyyppisovellus, joka on liikenteen raskas

Johtopäätös - Python vs Ruby Performance

Sekä Python että Ruby Performance tulevat yhdessä niiden puitteiden kanssa, kuten Django ja Ruby on Rails. Mitä voit tehdä Djangossa, voit tehdä myös Ruby on Rails -palvelussa. Mikä kehys tai kieli on parempi, ei oikeastaan ​​ole kysymys kyvyistä, mutta oikeastaan ​​kysymys, joka on ihanteellinen skenaariollesi ja vaatimuksillesi. Sekä Python että Ruby Performance ovat tehokkaita puitteita web-kehitykseen, ja vahva yhteisö tukee niitä. Jos joku aikoo keskittyä web-sovellusten rakentamiseen, Ruby on suositumpi ja joustavampi, koska siihen on rakennettu erittäin innovatiivinen yhteisö ja ne ovat aina kehityksen kärjessä.

Python-yhteisöön kuuluu jo suuri Linux- ja akateeminen yhteisö, ja se tarjoaa siten monia käyttötapauksia matematiikassa ja luonnontieteissä. Tällainen tuki tarjoaa lisää vakautta ja monimuotoisuutta kasvavalle Python-yhteisölle.

Lyhyesti sanottuna, et voi mennä pieleen kummallakaan tavalla. Melkein kaikki mitä voit tehdä tai oppia Pythonissa, voidaan kääntää Rubyksi ja päinvastoin. Annetuissa puitteissaan dataintensiiviset ja prototyyppisovellukset voidaan rakentaa helposti. Päätös rakentaa sovellus tai ratkaista yleinen looginen ja ohjelmointiongelma lopulta laskee kokemustasollesi ja vaatimuksillesi.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas tärkeimpiin eroihin Python vs. Ruby Performance -suoritusten välillä. Täällä olemme keskustelleet Python vs Ruby Performance -erotietojen infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita -

 1. Java vs Python -erot
 2. Komentosarja vs. ohjelmointi
 3. Tietotekniikka vs. web-kehitys 8 uskomattomia eroja
 4. Java vs. Ruby