Ero tietokonelaitteiden ja verkkojen välillä

Tietoverkot eivät ole muuta kuin monet tietokoneet, jotka on linkitetty toisiinsa. Nämä ovat useita tietokoneita, joilla on yhteydet. Nykymaailmassa kaikkiin tietokoneisiin voidaan päästä tämän verkon kautta, ja niihin voidaan päästä käyttäjien vaatimusten mukaan. Laitteisto voidaan yksinkertaisesti sanoa olevan osa tietokonejärjestelmää. Nämä voivat olla laitteita, joita käytetään verkon muodostamiseen. Laitteisto sisältää näytönohjaimet, reitittimet, hiiren, prosessorin jne. Tietokonelaitteistot koostuvat pääasiassa komponenteista, jotka mahdollistavat tietojen käsittelyn.

Tietokonelaitteiden ja verkkojen vertailu (infografiset tiedot)

Alla on 4 tärkeintä eroa tietokonelaitteiston ja verkottumisen välillä:

Tärkeimmät erot tietokonelaitteiden ja verkkojen välillä

Kuten huomaat, tietokonelaitteiden ja verkkojen välillä on monia eroja. Katsotaanpa tärkeintä eroa tietokonelaitteiden ja verkkojen välillä -

  • Tietokonelaitteisto ja tietokoneverkko ovat kaksi eri asiaa. Vaikka ne sekä tietokonelaitteistot että verkottuminen ovat erittäin tärkeitä, jotta kaikki järjestelmät tai verkot toimivat hyvin. Tietokonelaitteisto voidaan sanoa fyysisiksi laitteiksi, joita käytetään koneidesi kanssa. Laitteisto on mikä tekee tietokonejärjestelmästä toimivan. Ilman laitteistoa tietokone ei voi toimia kunnolla. Tietoverkkojärjestelmä koostuu ohjelmistoista, ja siihen on kytketty protokollia, jotka sallivat joukon tietokoneverkkoja, joita voidaan käyttää. Määritetyt protokollat ​​ovat vakioita, ja niitä seuraa kaikki, jotka tarvitsevat verkon perustamisen. Verkko on periaatteessa yhteys useiden tietokoneiden välillä. Sen avulla kaikki verkon järjestelmät voivat olla yhteydessä toisiinsa tarvittaessa.
  • Laitteisto on tärkeä jopa verkon luomisessa. Verkon luomiseen voidaan käyttää erilaisia ​​laitteistolaitteita, kuten keskittimiä, reitittimiä jne. Verkkoon sisältyy erityyppejä, kuten LAN, WAN, MAN jne., Jotka tarvitsevat erilaisia ​​laitteita ja tarjoavat yhteydet kaikkialle maailmaan.

Tietokonelaitteiston ja verkon vertailutaulukko

Kuten huomaat, tietokonelaitteisto ja verkonkäyttö ovat hyvin vertailtavia.

Tietokonelaitteiden ja verkkojen vertailun perustaTietokoneen kovalevyTietokoneverkko
PeruseroTietokonelaitteisto voidaan sanoa fyysisiksi laitteiksi, joita käytetään koneidesi kanssa. Laitteisto on mikä tekee tietokonejärjestelmästä toimivan. Ilman laitteistoa tietokone ei voi toimia kunnolla. CPU koostuu laitteistosta ja joka toimii tietokoneen aivoina. Lyhyesti sanottuna se on kaiken olemassa olevan järjestelmän perusta. Olipa se mikä tahansa tietokonejärjestelmä tai verkkojärjestelmä.Tietoverkkojärjestelmä koostuu ohjelmistoista, ja siihen on kytketty protokollia, jotka sallivat joukon tietokoneverkkoja, joita voidaan käyttää. Määritetyt protokollat ​​ovat vakioita, ja niitä seuraa kaikki, jotka tarvitsevat verkon perustamisen. Verkko on periaatteessa yhteys useiden tietokoneiden välillä. Sen avulla kaikki verkon järjestelmät voivat olla yhteydessä toisiinsa tarvittaessa.
Käytetty laitteistoLaitteistot, joita tietokoneen käyttöjärjestelmään vaaditaan, ovat hiiri, näppäimistöt, kosketuslevy, levyasemat, näyttösovittimet, USB-laitteet, bittikartoitettu näyttö, LED, analoginen-digitaalimuunnin, päälle / pois-kytkin, verkkoyhteydet, audio I / O, tulostimet jne. Se vaatii myös lohkolaitteita, jotka kommunikoivat dataa lähettämällä kokonaisia ​​datalohkoja. Näitä ovat kiintolevyt, kamerat. Jne. Järjestelmä käyttää myös merkkilaitteita, joita kuljettaja käyttää kommunikoimaan lähettämällä ja vastaanottamalla yksittäisiä merkkejä.Verkossa olevat komponentit sisältävät osia, joita tarvitaan verkon asentamiseen. Ne voivat vaihdella luotavien verkkojen mukaan. Näitä tarvittavia laitteistokomponentteja ovat kaapeli, keskitin, kytkin, NIC (verkkokortti), modeemi ja reititin. Jotkin komponenteista voidaan poistaa ilman vaikutusta verkon tyypistä riippuen. Tärkeimmät komponentit ovat:
· Verkkokortti (NIC)
· Napa
· Kytkimet
· Reititin
· Modeemi
· Kaapelit ja liittimet
· Ohjelmisto
· Palvelimet
OhjelmistoLaitteiston avulla voidaan luoda tietokonejärjestelmä. Mutta tämä järjestelmä ilman ohjelmistoja on vain esimerkki. Tehokkaasti toimiva järjestelmä tarvitsee erilaisia ​​ohjelmistoja. Nämä ohjelmistot auttavat järjestelmää toimimaan tehokkaasti, auttavat sitä olemaan turvassa viruksilta, soittamaan erilaista musiikkia tai yksinkertaisesti auttamaan Internetissä surffailussa.Verkon luomiseen tarvitaan myös ohjelmisto. Ohjelmisto on käyttövoima, joka kehottaa kaikkia verkon komponentteja toimimaan yhdessä. Tärkein niistä on TCP / IP-protokolla. Tämä ohjaa ohjelmistokerroksia, joilla on omat toiminnot. Siinä on myös OSI-vertailumalli, joka määrittelee eri kerrokset. Määrittelemällä nämä kaksi ohjelmistoprotokollaa kaikki erityyppiset tietokonejärjestelmät voivat kommunikoida keskenään käyttämällä näitä samoja sääntöjä riippumatta erilaisista laitteistoista ja ohjelmistoista, joita verkon eri järjestelmät käyttävät.
edutLaitteisto on minkä tahansa järjestelmän selkäranka. Laitteiston kaksi suurta etua, jotka yleensä jäävät huomaamatta, ovat seuraavat.
Ihmiset tykkäävät yleensä ostamaan laitteistolaitteita enemmän kuin mikään ohjelmisto. Käyttäjä tuskin tilaa tilaa Amazon Primea, mutta rakastaa aina uusinta laitteistoa, kuten tabletteja, kiintolevyjä, matkapuhelimia, RAM-muistia jne.
Tämän lisäksi se on halpa toistuvilla eduilla. Jos myyntipaikka on laitteisto, sillä on aina jotain arvoa. Kaikki laitteistoyritykset käyttivät erilaisia ​​tuotteita. Se on kytkenyt laitteistoa, jolla on tuhansia mahdollisuuksia, kuten ominaisuuksien päivitykset, premium-palvelu, tarjoukset, automaattinen tarvikkeiden täydentäminen ja tietojen kaupallistaminen.
Verkottumisella on monia etuja. Joitakin näistä ovat:
Tiedostonjako : Käyttäjä voi helposti jakaa tietoja eri käyttäjien välillä ja käyttää sitä etäyhteydellä paikallisella koneella tarvittaessa.
Resurssien jakaminen: Verkko mahdollistaa erilaisten oheislaitteiden, kuten tulostimien, skannerien ja kopiokoneiden, jakamisen . Se säästää rahaa.
Internet-yhteyden jakaminen: Se on kustannustehokkain tapa ja suojaa järjestelmääsi eri viruksilta, kun järjestelmä on jaetussa verkossa.
Lisää tallennuskapasiteettia: Käyttäjä voi käyttää erilaisia ​​tiedostoja ja multimediatiedostoja, kuten kuvia, videoita, musiikkia jne.
Sillä on myös kustannusetuja, koska kaikki tiedot tallennetaan keskitettyyn tietokantaan.

Johtopäätös - Tietokonelaitteistot vs. verkottuminen

Tietokonelaitteistot ja verkottuminen ovat kaksi eri asiaa. Verkot mahdollistavat tiedostojen jakamisen, resurssien jakamisen ja datan suojaamisen missä tahansa verkossa. Laitteisto mahdollistaa minkä tahansa järjestelmän asennuksen. Tämä voi olla verkko tai vain normaali toimiva tietokonejärjestelmä. Jotta yritys tai yritys toimisi, sekä tietokonelaitteistot että verkkoratkaisut ovat tärkeimmät. On elintärkeää olla asianmukainen laitteisto ja paras verkkoyhteys, olipa kyseessä sitten sisäinen verkko tai ulkoinen verkko. Siksi yrityksessäsi on oltava yhdistelmä oikeita laitteita, ohjelmistoja ja nopea verkko, jotta yrityksesi menestyisi.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas tietokonelaitteiston ja verkkoyhteyden eroon. Tässä keskustellaan myös Tietokonelaitteisto vs. Verkko-avainten eroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. Tietojenkäsittely vs. tietojenkäsittelytiede
  2. Linux vs. BSD
  3. Vadelma Pi 3 vs. Arduino
  4. Hadoop vs. SQL Performance