Johdanto Python-muuttujatyyppeihin

Seuraava artikkeli, Python-muuttujatyypit, antaa yleiskuvan python-tyypeistä. Suorita olennainen osa monissa ohjelmointikielissä, ja Python ei ole poikkeus. Muuttujan avulla voit tallentaa arvon määrittämällä se vain identiteetille, jota voidaan käyttää arvon merkitsemiseen jälkikäteen ohjelman sisällä. Python-kahvojen tyyppi eroaa useista muista ohjelmointikieleistä. Monissa ohjelmointikielissä, mukaan lukien Java tai C #, olet ilmoittanut muuttujan tyypin ennen kuin itse ilmoitat muuttujan.

Tämä muuttujatyyppi voi olla int, float, merkkijono, char, bool ja monet muut.

Pythonissa tyyppiä ei tarvitse ilmoittaa missään. Itse asiassa sinun pitäisi ilmoittaa muuttujat näin.

Selitä erilaisia ​​Python-muuttujatyyppejä

Alla on tyypit Eri muuttujat:

1. Pythonin kokonaisluvut ja kelluvat

Kohteet ovat numeroita ja kelluvat ovat desimaalilukuja. Kokonaisluku tai minkä tahansa muun tyypin määrittäminen Pythonissa on erittäin helppoa. Kirjoita vain muuttujan nimi ja määritä sen numeerinen arvo.

Esimerkki # 1

Kohteet ovat lukuja, jotka voivat olla positiivisia tai negatiivisia tai 0, mutta niissä ei voi olla desimaalin tarkkuudella. Niillä on rajoittamaton tarkkuus ja ne tukevat kaikenlaisia ​​matemaattisia ja aritmeettisia toimenpiteitä, kuten summausta, vähennysten saamista, jäljellä olevan luvun absoluuttista arvoa ja muuta. Kelluvat ovat desimaalin tarkkuudella. Ne tukevat samaa toimintaa kuin kokonaislukuja.

Esimerkki 2

Python ei aio valittaa siitä, että olet lisännyt kaksi erityyppistä tyyppiä. Se tuottaa halutun tuloksen. Kokonaisluku on int, ja kelluva numerotyyppi on kelluva. Nämä tyyppinimet muuttavat muuntajan tai heittävät muuttujan kokonaisluvuksi tai pinnalle. Ympäröi muuttuja yksinkertaisesti int- tai float-muodossa muuntaaksesi sen.

Esimerkki 3

2. Kielet

Käytämme merkkijonoja tekstin symboloimiseksi. Automaattisesti se on Unicode-teksti Python 3: ssa, mutta ASCII-teksti Python 2: n kautta. Merkkijonot voidaan määritellä käyttämällä yksittäisiä tai kaksinkertaisia ​​lainausmerkkejä tai kolminkertaisia ​​lainausmerkkejä, joko yksin- tai kaksinkertaisin. Et löydä mitään pääasiallista eroa käytettävässä tyypissä.

Esimerkki # 1

Python tukee monia menetelmiä, mukaan lukien monia hyödyllisiä hyödyllisyysmenetelmiä. Jotkut heistä kirjoittavat ison kirjaimen, mikä tekee ensimmäisestä merkistä ison kirjaimen. korvata () -menetelmä vie kaksi argumenttia, joista ensimmäinen on korvattava merkki ja toinen on merkki, jolla se korvataan. Sitten meillä on alfa () tai isdigit (), joka palaa totta, jos kaikki merkit ovat kirjaimia tai numeroita.

Esimerkki 2

3. Boolean ja Ei mitään

Boolen arvo osoittaa oikean tai väärän arvon. Voit määrittää minkä tahansa muuttujan olemaan tosi tai epätosi ja julistamaan muuttujan Boolen arvoksi.

Esimerkki # 1

Kirjoita vain muuttujan nimi ja määritä sille tosi tai epätosi. Boolean Pythonissa verrattuna useimpiin muihin ohjelmointikieliin. Molemmat alkavat suurella kirjaimella T ja F oikean ja väärän kohdalla. Voit muuntaa Boolen arvon kokonaisluvuksi, ja se antaa arvon 1, jos totta tai 0, jos väärä. Totta tai vääriä muuntamalla merkkijonoksi saadaan kuitenkin vain tekstimuoto, joten merkkijono, jonka arvo on Tosi tai Väärä.

Esimerkki 2

Mikään ei ole samanlainen kuin nolla muilla kielillä. Se tarkoittaa, että muuttuja on määritelty siten, että me, kehittäjät, olemme kirjoittaneet muuttujan nimen jonnekin, mutta se ei liity mihinkään arvoon.

Toistaiseksi emme löytäneet ulkomaalaisia,

Esimerkki 3

4. Luettelot

Jos haluat määrittää luettelon Pythonissa, kirjoita muuttujan nimi ja määritä sille tyhjät hakasulkeet. Siellä olet juuri luonut tyhjän Python-luettelon.

Esimerkki # 1

Korvaamme tyhjät sulkumme Johnilla, Samilla ja Michalilla. Nyt luettelossamme on kolme merkkijonoelementtiä.

Esimerkki 2

Päästäksemme luettelon elementtiin käytämme jotain nimeltään hakemisto. Indeksi on kokonaislukuarvo, joka alkaa nollasta, joka vastaa yhtä ja vain yhtä luettelossa olevaa elementtiä. Jos kirjoitamme koodin, kuten henkilökohtaiset nimet (0), saamme luetteloomme John. Jos kirjoittaisimme koodinimet, kuten henkilökohtaiset nimet (2), saisimme Michalin.

Esimerkki 3

Tärkeä huomautus on, että Python-luetteloindeksit alkavat nollalla. Joten vaikka meillä on John ensimmäisenä elementtinä, indeksi on 0. Seuraavalla elementillä, Samilla, joka on luettelon toinen elementti, on indeksi 1 ja niin edelleen. Elementin korvaaminen luettelossa on myös yhtä helppoa kuin tietyn luetteloelementin tarkistaminen. Sanotaan siis henkilö_nimet (0) = Dennis. Jos nyt tulostamme henkilöiden nimet, näemme, että John on poissa ja Dennis otti hänen sijaansa.

Esimerkki 4

Emme voi tehdä henkilö_nimiä (3) = Patrick, mutta voimme lisätä rakennetun menetelmän luetteloomme nimeltään append (). Voimme siirtää minkä tahansa haluaman kohteen liitemenetelmäksi sen argumenttina. Kun olemme tehneet niin, lisäyksen läpi kulkema objekti lisätään nykyisen luettelomme loppuun.

Esimerkki 5

Python-luettelot ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin monien muiden kielten taulukot, mutta niillä on joitain lisäetuja. Useiden tietotyyppien pitäminen yhdessä luettelossa on hienoa. Jos poistat henkilökohtaiset nimet (2), lisää vain del-avainsana.

Esimerkki 6

5. Sanakirjat

Halusimme lisätä muita tietoja kuin pelkän nimen nimen yhdelle henkilölle kuten henkilökohtainen tunnus, mutta haluamme silti, että henkilön tunnus liitetään nimeen. Voimme käyttää sanakirjaa siinä tapauksessa. Python-sanakirjassa on avaimet ja arvot. Tässä tapauksessa avaimet ovat nimi, henkilö_ID ja palaute, ja arvot ovat Dennis, 25467 ja Ei mitään.

Esimerkki # 1

Avain ja arvo muodostavat parin tai tarkemmin avain-arvoparin. Jokainen näppäin vastaa yhtä arvoa. Nyt arvo voi olla minkä tahansa tyyppinen. Aivan kuten luetteloiden kanssa, voimme lisätä vain minkä tahansa haluamamme tyypin. Sanakirjat ovat erittäin hyödyllisiä, kun on kyse jonkinlaisen jäsennellyn tiedon tallentamisesta.

 1. Luettelo sanakirjoista
 2. Jos haluamme ryhmitellä useita sanakirjoja yhteen, luomme yksinkertaisesti luettelon sanakirjoista.
 3. Huomaa, että täällä on hakasulkeita, jotka määrittelevät luettelon.
 4. Sitten voimme iteroida luettelon läpi ja käyttää tietoja, jotka kukin sanakirja sisältää.

6. 4 suosituinta tietotyyppiä

1. Kompleksi: Meillä on myös tyyppi nimeltään kompleksi, joka merkitsee kompleksisia numeroita. Ja Python 2: lla oli tyyppi nimeltä pitkä, jota ei enää ole Python 3: ssa.

2. Tavut ja Bytearray: Se korvattiin kokonaisluvulla. Sitten ainakin Python 3: ssa on tavuja, jotka ovat olennaisesti kokonaislukujakso välillä 0 - 255

3. Tuples: jotka ovat samanlaisia ​​kuin luettelot, mutta ovat pysyviä. Et voi muuttaa heidän arvojaan.

4. Aseta ja Frozenset: Viimeinkin, meillä on myös joukkoja ja jäädytettyjä sarjoja, jotka ovat jälleen samanlaisia ​​kuin Listat, mutta niillä on vain ainutlaatuiset esineet.

johtopäätös

Python on tehokkaasti kirjoitettujen kielten joukossa, mikä yleensä tarkoittaa, että sen ei tarvitse ilmoittaa muuttujaa ennen sen käyttöä. Tietotyypit ovat usein kuin eri ohjelmointikielet. Niiden vahvuuksien sijasta on olemassa joitain heikkouksia, jotka voivat laukaista ongelmia pitkällä tähtäimellä.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Python-muuttujatyyppeihin. Tässä olemme keskustelleet yksityiskohtaisesti kuudesta erilaisesta Python-muuttujatyypistä esimerkkien avulla. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme ja oppia lisää-

 1. Mikä on Python
 2. Johdanto Pythoniin
 3. Kuinka asentaa Python
 4. Python-komennot
 5. Taulukot PHP: ssä
 6. Tuples Pythonissa
 7. Python-luettelon ymmärtäminen