Johdanto C # do-while -silmukkaan

Ohjelmointi on hauskaa, varsinkin kun työskentelet OOP-pohjaisen konseptin kanssa. Asiakkaan määrittelemien erilaisten vaatimusten vuoksi saatamme tulla läpi erilaisia ​​tilanteita, joille ratkaisut ovat erilaisia. Usein on tilanteita, joissa haluamme toistaa asiat tietyssä järjestyksessä. Emme halua koko toiminnon tai ohjelman suorittavan, vaan ainoan tietyn lauseiden lohkon rajoitetun määrän kertoja. Mahdollinen ratkaisu tämäntyyppisiin tilanteisiin on Loops. C #: ssä on saatavana monia silmukoita, kuten “for”, “while” ja “do-while”. Tässä artikkelissa aiomme keskustella tekemisajan piiristä yhdessä esimerkkien kanssa, kuinka se voisi auttaa sinua selviytymään tällaisista tilanteista. Tänään puhumme yleisimmin käytetystä jatko-silmukasta.

Selitä yksityiskohtaisesti C # Tee-kun taas -silmukka

Kuten monet muutkin OOP-pohjaisilla kielillä saatavilla olevat silmukat, C # tukee täysin do-while-silmukkaa. Piirejä käytetään tietyn lausekkeen lohkon suorittamiseen, kunnes ehto on totta. Ymmärretään miten tämä toimii.

”Tee tämä olosuhteiden ollessa totta.” Oletetaan, että olet maallikolla ohjelmoija, ja kun olet töissä, kirjoitat koodeja ja suoritat. Jos yritämme ymmärtää tätä tilannetta, tehdä silmukka-näkökulmasta, se olisi:

do
(
(write codes)
(execute codes)
)
While
(
(You are on duty)
)

Siihen saakka, kun ehto on totta, do-lohkoon kirjoitettu koodilohko jatkaa suorittamista. Tehtäväsilmukkaa käytetään useimmiten silloin, kun toistojen lukumäärää ei tunneta. Tarkalleen ottaen emme tiedä kuinka monta kertaa koodi suoritetaan, kunnes ehto tarkistetaan ajon aikana. Mikä tahansa tapa, tämä suorittaa ainakin yhden kerran. Keskustelemme todellisen elämän esimerkin kanssa c #: llä saatavilla olevista silmukoista.

Silmukan, silmukan ja keskeneräisen silmukan: Ero

 • Kaikkia näitä kolmea silmukkaa käytetään toistamaan tietyn tilan tietyn lohkon suorittaminen. Näiden kolmen välillä on kuitenkin muutamia eroja. Otetaan esimerkki, jos haluat matkustaa, ja sinulla on kolme vaihtoehtoa: ajoneuvo, lento ja bussi.
 • Ensimmäisessä tilassa, jos haluat matkustaa autosi kanssa, käytettävissä oleva bensiini (kunto) on tarkistettava. Matkustat vain, jos bensiiniä (ehto) haluamallesi matkalle (toisto) on saatavana. Samoin For For Loop tarkistaa ensin kunnon ja tietää kuinka monta kertaa silmukka toistuu, sitten suorittaa toiminnon.
 • Toinen ehto, jos haluat matkustaa lennolla. Ensin sinun täytyy varata lippu lentokoneelle. Ensin sinun on täytettävä ehto, niin voit nousta lennolle. Näin "Loop" toimii. Toiminto toimii vain, jos ehto täyttyy. Useita silmukoita ei tunneta.
 • Kolmanneksi, jos haluat mennä bussilla, nouse ensin bussiin ja ota sitten lippu. Näin tekevä silmukka toimii. Ensin se jatkaa sitten tarkistaa kunnon ja jatkaa toistamista, kunnes ehto on totta.

Selitä syntaksi

Seuraavassa on asioita, jotka sinun pitäisi tietää ennen kuin teet silmukan.

 • Käytettävät avainsanat ovat: tee ja tee
 • Silmukka suorittaa ainakin yhden kerran olosuhteista riippumatta.
 • Kunto tarkistetaan sen jälkeen, kun Loop-runko on suoritettu.

Syntaksi väliaikaisen käytön ajaksi:

do
(
//code that needs to be executed
)
While(condition);

Mikä tahansa edellytetään olosuhteiden ollessa totta, se tulee laittaa koodin ”tee” -osaan. Ehto olisi määriteltävä koodin "samalla" -osiossa.

Vuokaavio C # Tehtävä-silmukasta

Kuten voidaan nähdä, käsky toteutetaan riippumatta siitä, onko ehto voimassa ensimmäistä kertaa. Kun raportti on valmis, tilanne tarkistetaan. Jos ehto on totta, se palaa lausuntoon. Jos tila on väärä, se poistuu silmukasta ja siirtyy seuraavaan ohjelman osaan.

esimerkit

using System;
public class Example
(
public static void Main(string() args)
(
int i = 1;
do
(
Console.WriteLine(i);
i++;
) while (i <= 10) ;
)
)

Selitys:

Yllä olevassa esimerkissä kokonaisluku “i” on määritelty. Do-osassa olemme selvittäneet, mitä tehdä tälle kokonaisluvulle. Olemme käyttäneet ++ -operaattoria, joka lisää yhden aiempaan arvoonsa ja tulostaa sen. Näin tapahtuu, kunnes kokonaisluku “i” on yhtä suuri tai pienempi kuin 10. Siksi tämän ohjelman tulos on:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Äärettömän tekemisen silmukka:

Jos ehto on asetettu Boolen arvoksi, tekemisajan silmukka jatkaa suorittamista äärettömästi. Ehdotetaan, että annetaan numeerinen ehto. Loputon silmukka voidaan lopettaa painamalla Ctrl + c,

Esimerkki:

using System;
public class Example1
(
public static void Main(string() args)
(
do(
Console.WriteLine("endless loop");
) while(true);
)
)

ulostulo

loputon silmukka

loputon silmukka

loputon silmukka

loputon silmukka

// voidaan lopettaa painamalla Ctrl + c

 • On huomionarvoista, että vaikka ehto ei täyttäisi määritettyä osa-ajankohtana, se näyttää silti kokonaisluvun alkuarvon, joka on 1.
 • Ensimmäisellä kierroksella se ei tarkista kuntoa. Ehto tarkistetaan vasta käskyn suorittamisen jälkeen.

johtopäätös

 • C # on tehokas kieli ohjelmistokehitykseen, ja on tärkeää, että hallitset pienetkin asiat. Jos kielen oikeita toimintoja, joita ei käytetä oikeaan aikaan, ei vain tulos vaikuta, vaan se osoittaa myös ohjelman epäpätevyyden.
 • Tehtävä-silmukkaa käytetään laajasti ohjelmien tekemisessä tietyissä olosuhteissa, ja hyötyjen ja haittojen tulisi olla ohjelman tiedossa, jotta sitä voidaan käyttää tehokkaasti.
 • Lyhyesti sanottuna, se toistaa funktion, kunnes määritelty ehto on totta. Silmukka-silmukan ja keskeneräisen silmukan välinen ero on kuitenkin, kun taas silmukka suorittaa vain, kun tila on totta, mutta keskeytykset suoritetaan jopa kerran, riippumatta siitä, täyttyykö ehto.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas C # do-while -silmukkaan. Täällä olemme keskustelleet, kun taas silmukan ja keskeneräisen silmukan johdanto, erot, C # Do-while -silmukan vuokaavio vastaavien syntaksien ja koodinäytteiden kanssa. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. C # merkkijonotoiminnot
 2. C # komennot
 3. Mikä on monisäikeinen C #: ssä?
 4. C # Haastattelukysymykset
 5. Opas PHP: lle Tee silmukka
 6. Tee silmukka Pythonissa
 7. Monisäikeinen C # menetelmillä