Yrittäjyys - Forbes julkaisee joka vuosi luettelon maailman parhaimmista miljardääreistä ja herättää lukijan mielenkiintoa, kun muun muassa Bill Gates, Warren Buffet, Carlos Slim Helu, Amancio Ortega saavuttavat ylimmän aseman omistajuutensa ja muun varallisuutensa perusteella.

Intian olosuhteissa päättäjät ovat Mukesh Ambani, Reliance Industries, jonka nettovarallisuus on 19, 3 mrd. Dollaria, Dilip Sanghvi, Sun Pharmaceuticals, nettovara on 16, 9 mrd. Dollaria, ja Azim Premji Wiprosta. Luettelo paljastaa yhden tekijän, joka on yhteinen kaikille miljardääreille - he eivät ole työntekijöitä tai huipputyöntekijöitä, vaan liikemiehiä, jotka ottivat riskin aloittaa oma yrittäjyysyritys tai jatkoivat vanhempiensa tai isovanhempiensa kunnioittamaa perinnettä.

Siksi on aivan selvää, että jos sinun on ylitettävä kiinteät tulot ja epävarmuustekijät elämässä, sinun ei tarvitse olla pelkästään työntekijä tai pysyä "valkoisessa kauluksessa" koko elämäsi ajan, vaan uskaltaa toimia yksin. Useimmat ihmiset tekevät ammatillisia yrittäjyyskursseja, kuten tekniikkaa, lääketiedettä, yrittäjyyden hallintaa tai jopa vapaiden taiteiden tai kaupan aloja, saadakseen hyvää työtä, jolla ei ole tarkoitusta päästä yksin uransa vaiheessa.

Yrittäjyys - onko se sinulle?

Ei ole harvinaista, että monet nuoret miehet ja naiset ajattelevat, etteivät he ole kykeneviä aloittamaan yritystoimintaa yksinään. Se voi johtua yrittäjyysideoiden puutteesta, haluttomuudesta ottaa riskiä tai puutteellisesta yrittäjyyden rahoituksesta tai infrastruktuurista. Voidaan muistaa, että legendaarinen NR Narayana Murthy, joka toimi yhdessä Infosysin kanssa muutamien muiden ammattilaisten kanssa, perusti hankkeensa autotallissa.

Monet pankit kieltäytyivät rahoittamasta projektiaan ensimmäisinä vuosina, ja Murthy itse meni tapaamaan asiakkaita markkinoimaan palveluitaan. Tai nimeä tämän päivän suuri tuotemerkki, se on ehkä lähinnä alkanut talon autotallista - Amazon, Harley Davidson, Apple, Google Microsoft, Hewlett Packard… Yhden Etelä-Intian suurimpia myyviä jännitestabilisaattoreita oli nöyrä alku - mainostaja Kochouseph Chittilapilly itse jakoi tuotteet suoraan kauppoihin käytetyllä skootterilla, jonka hän osti ja Rs 1 lakh, jonka hän lainasi isältään, joka oli talonpoika. Mutta nyt hän on miljonääri, joka on listautunut V-Guard-toimialoihin ja jolla on toimintaa vapaa-, sähkö- ja valmistusteollisuudessa. Legendaarinen Dhirubhai Ambani nousi vaatimatonta alkuvaiheesta myymällä vaatteita Mumbain kokonaismyyntimarkkinoilla paljon ennen kuin Reliance Industries tuli tunnetuksi investoinneistaan ​​petrokemian, öljyn ja televiestinnän aloihin.

Joten tärkeätä ei ole iso raha, infrastruktuuri tai pankkien rahoitus, vaan polttava halu tehdä se kärjessä jatkamalla ideastasi jatkuvasti.

Joten tässä on 8 tärkeintä merkkiä, jotka selittävät, jos yrittäjyys sopii sinulle:

 1. Löydä tarve / ongelma ja täytä se:

Yrityksen menestys riippuu tarpeen tunnistamisesta ja täyttämisestä. Tata käytti miljoonia rupioita kehittääkseen Nano-autoa, mutta sen tarkoituksena oli täyttää Intiassa keskiluokan tarpeet, jotka halusivat auton, joka oli pieni, erittäin edullinen ja polttoainetaloudellinen. Se auttoi heitä myös hyödyntämään markkinoita niille, jotka etsivät toista autoa ajamista varten. Monet liiketoiminnan menestystarinoista luotiin yksilöimällä tarve ja täyttämällä se - mikä koskee alhaisen budjetin lentoyhtiöitä, aurinkopaneeleja ja inverttereitä, sähköisen kaupan yrityksiä, kuten Amazon ja Flipkart, pölynimureita, LEDiä

 1. Sinulla on riittävästi rahaa vähintään kuuden kuukauden kestämiseen:

Monet yrittäjät työskentelevät muutaman vuoden korkeasti palkatussa työssä ja lopettavat aloittaakseen oman hankkeen. Uuden hankkeen saavuttaminen voi viedä yli muutaman kuukauden tai vuoden. Sillä välin, vaikka järjestäjät joutuvatkin menemään ilman palkkaa tai osinkoja. Siksi on järkevää työskennellä ensin, säästää rahaa ennen uuden hankkeen aloittamista.

Tällaisessa skenaariossa on monia muita yrittäjyyden etuja kuin rahallinen. Siihen sisältyy yrittäjyyden oppiminen muiden virheistä, altistuminen ihmisten ja resurssien hallintaan ja mikä tärkeintä, yhteyksien luominen teollisuudelle. Esimerkiksi tietotekniikan ammattilainen, joka käsitteli sosiaalisen median ja sisällön suuryrityksessä, voi ajatella aloittavansa uuden verkkosivustojen kehittämiseen, sosiaalisen median markkinointiin ja suunnitteluun keskittyvän hankkeen, koska hänellä on verkkotunnustiedot ja tarvittavat yhteydet ensimmäisten tilauksien saamiseksi.

Suositellut kurssit

 • Suorituskyvyn johtamisen koulutuspaketti
 • Ilmailukurssin täydelliset osat
 • Digitaalisen markkinoinnin verkkokoulutus
 1. Keskity kassavirtoihin ennen voittoja:

Pienessä kaupankäynnissä suurille toimialoille kassavirta on ensiarvoisen tärkeä, koska se on yhteisön elämänveri. Joka kuukausi tulee vuokria, palkkoja, paperitavaroita, pieniä käteismenoja, ja kassavirran tulisi olla riittävä tällaisten toistuvien kustannusten hoitamiseksi. Jos yrittäjäjärjestön on otettava lainaa rutiinikustannustensa kattamiseksi, se on vaikeuksissa. Sanotaan, että yritys voi selviytyä ilman voittoa niin monta vuotta, ja se voi tarkoittaa, ettei osakkeenomistajille ole ilmoitettu osinkoa. Jos kassavirtaa ei kuitenkaan ole, yrittäjäjärjestön on lopetettava toimintansa, vaikka yritys toimisi voitolla. Kassavirran varmistamiseksi ensimmäisten kuukausien aikana järjestäjät eivät itse kerää palkkaa tai vahvistavat erittäin matalaa palkkaa verrattuna siihen, mihin he ovat oikeutettuja.

 1. Hyödyntäkää hautomoiden / enkeleiden rahoitusta:

Viime vuosina on ollut uutisia monista kirkkaista tekniikan ja johtamisen opiskelijoista, jotka ovat välttyneet tuottoisilta työpaikkailmoituksilta aloittaakseen oman yrityksen. Kaikkien aloittavien yrittäjyysyritysten vaikein osa on pitää yllä tarvittavaa infrastruktuuria ja rahoitusta. Pankit pelkäävät käynnistysprojekteja, koska ei ole olemassa aikatauluja, joten ne näyttävät sille erittäin riskialttiilta. Siksi monet tekniikan ja liikkeenjohdon opiskelijat, jotka haluavat perustaa yrityksen hyödyntävät inkubointilaitosta hallituksen perustamissa teknologiapuistoissa tai aloittavat inkubointilaitoksen kampuksella, ovat siellä vuoden tai kahden ajan ennen muuttoaan omiin tiloihinsa . Ne voivat kuitenkin vaatia jonkin verran rahoitusta, jonka ankelisijoittajat tarjoavat.

 1. Hyvä liikeidea, selkeä tulomalli:

Voidaan muistaa, että dotcom-vallankumouksen aikana vuoden 2000 alussa, monet uudet hankkeet käynnistettiin paljon fanfaareilla ja yhteisrahoituksella, mutta ne suunnattiin muutaman vuoden kuluttua tulomallin puuttumisen vuoksi. Ilman hyvää tulomallia yksikään enkelisijoittaja ei olisi kiinnostunut projektista. Enkeli-sijoittajat saattavat olla halukkaita sijoittamaan 25 000–100 000 dollaria yritykseen, jolla on potentiaalia, jossa promoottorit ovat osoittaneet sitoutumisensa laatuun, ovat intohimoisia projektiin ja osoittavat rehellisyyttä.

Heillä on oltava selkeä yrittäjyyden liiketoimintasuunnitelma, markkinointistrategia, innovatiivinen tekniikka tai tuote ja potentiaali kasvaa suureksi. Enkelirahoitus voi olla paras tapa kerätä rahaa useimmissa olosuhteissa, mutta se ei ole helppoa. Sinun on käydä läpi kokouksia, neuvotteluja, projektiarviointeja ja henkilökohtaisia ​​arvioita ennen kuin pääset rahoille.

Kunnes tällaisia ​​varoja on käytettävissä, saatat joutua olemaan riippuvaisia ​​vanhemmistasi, läheisistä ystävistäsi, perheenjäsenistäsi tai jopa lupaamaan kultaa tai kiinteää omaisuutta jatkaaksesi.

Enkelisijoittajat ovat kiinnostuneita tietämään saamastasi pääomasta, tarvittavasta lisärahoituksesta, kuinka kauan se kestää, mitkä ovat markkinointi- ja mainostrategiat, ryhmän jäsenten laatu, onko kirjanpito asianmukaista.

 1. Kasvun riskipääomarahoitus:

Yrityksen kasvaessa saatat tarvita vielä enemmän pääomaa teknologian infuusioon, markkinointiin, innovatiivisten tuotteiden lanseeraukseen, laajentumiseen muille alueille. Tällöin due diligence olisi tiukempi kuin enkelirahoituksen tapauksessa. He tutkivat taseen, kirjanpitomenettelyt, yrityksen tuotteiden ja palveluiden tulevaisuuden, mahdolliset teknologian häiriöt ja monia yrityksen riskitekijöitä. He hakevat yhden tai kaksi paikkaa johtokunnassa ja myös melko lähellä 40 prosenttia enemmän osakepääomasta. Koska pääomarahasto haluaa poistua saatuaan hyvän arvostuksen, he etsivät tarkkaan markkinoidesi kokemuksia, strategioita ja suunnitelmia, potentiaalista vahvuutta uusien tuotteiden tuomisessa markkinoille.

 1. Hyödynnä PR, sosiaalinen media ja tekniikka eduksesi:

Pienten ja keskisuurten yritysten ei pitäisi nyt olla haluttomia omaksumaan uutta tekniikkaa kustannustekijöiden vuoksi, koska pilvipalvelu on noussut kohtuulliseksi vaihtoehtona palvelimien asettamiselle ja ohjelmistojen asennukseen paikan päällä. Myös yrityksen resurssien suunnittelu (ERP), joka integroi kaikki yrityksen toiminnot, on saatavana myös pienille ja keskisuurille yrityksille. Suuri tietoanalyysi, halvemmat tallennusvaihtoehdot pilvessä ja tehokas CRM (asiakkuudenhallintaohjelmisto) menisivät pitkälle yrityksen ketteryyden pitämiseksi.
Lisäksi aloittavilla yrityksillä on etuna se, että tiedotusvälineet huomaavat ne, jos niillä on innovatiivinen tuote, kun uutistoimistot löytävät lukijaa kiinnostuneita menestystarinoista. Sosiaalista mediaa (Facebook, Twitter, Pinterest ja Linkedin) voitaisiin käyttää hyväksi.

 1. Opi yritystoiminnasta, ymmärrä ja sijoita:

Jollekin yrittäjyysyritystä aloitetaan heti yliopistosta tai teollisuuden parissa työskentelyn jälkeen, on tärkeää ymmärtää liiketoiminnan dynamiikka ennen sijoittamista. Mitkä ovat marginaalit, mitä kilpailijat tekevät, mitkä ovat sääntelyn noudattamatta jättämisen kustannukset lukuun ottamatta lukuisia kysymyksiä, joista voi kohdata uusia yrittäjyyttä koskevia yrityksiä.

Keskustetaan siitä, voidaanko yrittäjyys oppia vai ei. Useat yliopistot ja instituutiot ympäri maailmaa ovat kuitenkin käynnistäneet yhden tai kahden vuoden kestävät yrittäjyysohjelmat. Intiassa Ahmedabadissa sijaitseva Intian yrittäjyyden kehittämisinstituutti tarjoaa jatko-tutkintotodistuksen liikkeenjohdon ja yrittäjyyden ohjelmasta (PGDM-BE), joka antaa opiskelijoille mahdollisuuden tunnistaa uusia yrittäjyysmahdollisuuksia, kuinka aloittaa uusi yritys, mitkä ovat menettelyt, valmistella projektiraportit, markkinointistrategiat, taloudellinen suunnittelu ja hallinta, ihmisen hallinta, resurssien hallinta, logistiikka.

Jos ei ole asianmukaista yrittäjyyskoulutusta ja -ohjausta, monet uudet yrittäjät voivat menettää rahaa ja takertua hankkeisiin ja etsiä sen jälkeen tukea säätiöille, jotka antavat opastusta kriisin voittamiseksi.

Yrittäjyyttä Yhdysvalloissa edistävä Andrew Yang kirjoitti kuitenkin Forbes-lehdessä, että yrittäjyyskoulutusmoduuli ei näytä toimittavan. Yrittäjyyskoulutusohjelmien määrä on nelinkertaistunut viimeisen 25 vuoden aikana, mutta yksityisen yritystoiminnan omistus on vähentynyt vain kotitalouksissa, joissa on alle 30-vuotiaita. Tämä osoittaa edelleen, että suuri joukko yrittäjyysohjelman suorittaneita opiskelijoita ei lopulta tee omaa yritystä.

Liiketoiminta ei tarkoita 100-prosenttista menestystä, vaan myös epäonnistumisen ottamista askeleellasi. Bill Gatesilla on ollut epäonnistumisia ensimmäisessä hankkeessaan, samoin kuin monilla muilla menestyneillä liikemiehillä maailmassa, mutta luokkahuoneessa ei ole helppoa opettaa epäonnistumisten käsittelemistä. Se on asenne, jota on kehitettävä. Samoin kaikkien liiketoiminnan aloittamiseen liittyvien kysymysten niputtaminen kaksivuotiseen ohjelmaan voi tehdä opiskelijoille pelottavaksi, että he saattavat epäröidä aloittaa sellaisen, joka pelkää kaikkia riskejä ja epäonnistumisia.

johtopäätös

Yrittäjyys on epäilemättä paras tapa saavuttaa varallisuus, vauraus ja elää tyydyttävää elämää verrattuna korkeasti palkattuun työhön, jossa on enemmän riskejä ja epävarmuustekijöitä. Jokaisella yrittäjällä tulisi kuitenkin olla muutamia yrittäjyysominaisuuksia riippumatta siitä, onko hän suorittanut MBA-, tekniikka-, yrittäjyys-MBA-tutkinnon vai vain koulunkäynnin keskeyttämisen. Yrittäjyydellä on oltava rohkeutta, visiota, kykyä ottaa riskejä, olla halukas muuttumaan ja mikä tärkeintä, viestintätaitoilla ja johtamisominaisuuksilla.

Ei kuitenkaan ole välttämätöntä, että olet ekstrovertti - monet menestyvistä liikemiehistä ovat olleet introvertteja. Bill Gatesin mukaan introvertit voivat hiljaisesti pudota pois väkijoukosta ja pysyä jonnekin muutaman päivän ja keksiä ratkaisun. Tai muuten yrittäjä voi palkata ekstravertteja ja hyödyntää yrittäjyystaitoja tarvittaessa. Muut tekniikat, joita liikemiesten sisäiset liikemiehet käyttävät, on toimittaa ekstravertin osa tarvittaessa jopa pitämällä heidän introvertteja ominaisuuksiaan muissa elämän osastoissa. Tämä osoittaa edelleen, että sisäänpäin kääntyneen yrittäjyyden luonteen ei tarvitse olla este yrittäjyydelle.

Yrittäjyys tarkoittaa myös hyvien kontaktien viljelyä mediassa, hallituksessa ja päätöksentekoprosessissa, koska monista teollisuuteen liittyvistä kysymyksistä päättää ja kommentoi hallituksen neljäs kiinteistö ja toimeenpaneva ase. Sen jälkeen menestys yrittäjyysyrityksessä on monimuuttuja, ja sinun on kartoitettava oma tie menestykseen.

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja yrittäjyydestä, joten mene vain linkin läpi.

 1. 5 Sosiaalisen yrittäjyyden tärkeitä piirteitä
 2. Yritystoiminta vs. sosiaalinen yrittäjyys
 3. Vältä 10 yrittäjyyden sudenkuoppaa - haitallista yrityksille
 4. 24 Taloudellisen suunnittelun menestymisen arvokkaimmat vaiheet
 5. 5 Tärkeää sosiaalisen yrittäjyyden tekijöitä-manekeneita koskeva opas
 6. 9 Tärkeää ainutlaatuista johtamisominaisuutta menestyväksi johtajaksi