Erot Pythonin ja Scalan välillä

Python ja Scala ovat Data Sciencen, Big Data, Cluster Computing, kaksi pääkieltä. Python on tulkittu korkean tason olio-ohjelmointikieli. Se on dynaamisesti kirjoitettu kieli. Sillä on käyttöliittymä moniin käyttöjärjestelmän kutsuihin ja se tukee useita ohjelmointimalleja, mukaan lukien oliokeskeiset, välttämättömät, toiminnalliset ja menettelytavat. Scala on myös olio-ohjelmointikieli. Sitä käytetään tukemaan toiminnallista ohjelmointia ja vahvaa staattisen tyyppistä järjestelmää. Scala saa nimensä sekoituksena 'skaalautuva' ja 'kieli', missä se voi skaalata käyttäjien määrän mukaan ja tässä kaikki on ilmaus. Se integroi sujuvasti olio- ja toiminnallisten kielten ominaisuudet.

Tutkitaan paljon enemmän Pythonista ja Scalasta yksityiskohtaisesti:

Sekä Python että Scala ovat yleiskäyttöisiä ohjelmointikieliä, jotka tukevat oliopohjaista mallia sovellusten luomiseen. Sekä Python- että Scala-kielillä on erittäin tärkeä rooli tietotiedehankkeiden kasvussa ja tulevaisuudessa. Mutta samaan aikaan molemmilla Python vs. Scala on vähän etuja ja haittoja.

Python (plussa ja miinukset)

Scala (plussa ja miinukset)

Head to Head -vertailu Pythonin ja Scalan välillä (Infografia)

Alla on 9 parhainta vertailua Pythonin ja Scalan välillä

Tärkeimmät erot Pythonin ja Scalan välillä

Erot Pythonin ja Scalan välillä selitetään alla mainituissa kohdissa:

 1. Python on dynaamisesti kirjoitettu tulkittu kieli, kun taas Scala on staattisesti tyypitetty käännetty kieli
 2. Kehitystä varten Python vaikuttaa tuottavammalta, eikä se tarvitse kokoamista useimmissa tapauksissa, jotka tekevät kehityksestä nopeampaa ja nopeampaa. Scalan tapauksessa kokoaminen on liian hidasta, joten Scala-sovelluksen kehittäminen vie enemmän aikaa.
 3. Pythonilla on valtavia kirjastoja eri tehtävien monimutkaisuuksien mukaan. Scalan tapauksessa sen kirjastot ovat pieniä.
 4. Pythonilla on paljon saatavissa olevia alustoja, mutta CPythonia käytetään enimmäkseen, kun taas Scalassa sovellukset toimivat JVM: ssä
 5. Pythonin tapauksessa alhainen taso voidaan saavuttaa laajentamalla käyttämällä C ja C ++. Scalan kohdalla alhaisen tason saavuttaminen ei ole helppoa ja luottaa pääasiassa JVM: ään.
 6. Pythonilla on kunnollinen muistin käyttö, kun taas Scalalla on enemmän muistin kulutusta.
 7. Python on paljon helpompi oppia kuin Scala
 8. Koska dynaaminen kieli, Python suorittaa hitaasti kuin Scala
 9. Python on vähemmän monimutkainen testattavaksi, koska se on dynaaminen, kun taas staattinen, Scala on hyvä testattavaksi
 10. Python on kypsä kieli, ja sen käyttö kasvaa edelleen. Mutta Scalan tapauksessa sillä ei ole laajaa käyttöä tai tietopohjaa.

  Suositellut kurssit

  • Online XML- ja Java-koulutus
  • Solmu.JS-kurssi
  • C ++: n ja DirectX: n sertifiointikurssi
  • Online-sertifiointikoulutus Houdinissa

Python vs Scala -vertailutaulukko

Seuraava pistejoukko näyttää vertailun Pythonin ja Scalan välillä

VERTAILUN PERUSTEETpytonkäärmeScala
MääritelmäPython on dynaamisesti kirjoitettu oliokeskeinen ohjelmointikieli, joten meidän ei tarvitse määrittää objektejaScala on staattisesti tyypitetty olio-ohjelmointikieli, ja siksi meidän on määritettävä muuttujien ja objektien tyyppi Scalassa
EsitysPython on dynaamisesti kirjoitettu kieli tuottaa tulkitsijalle lisätyötä suorituksen aikana. Sen on päätettävä tietotyypeistä ajon aikana.Scala on staattisesti kirjoitettu kieli käyttää JVM: ää ja on siten 10 kertaa nopeampi kuin Python. Siksi, kun käsitellään suurta dataprosessia, Scalaa tulisi harkita Pythonin sijasta
foorumiPythonilla on käyttöliittymä moniin käyttöjärjestelmän puheluihin ja kirjastoihin. Sillä on monia tulkkejaScala perustuu JVM: ään ja sen lähdekoodi kootaan Java-tavukoodeihin, jonka JVM suorittaa. Periaatteessa se on käännetty kieli, ja kaikki lähdekoodit käännetään ennen suorittamista
YksinkertaisuusPython on helppo oppia ja käyttää. Sen englanninkielinen syntaksi edistää sen suosiota. Kehittäjien on helppo kirjoittaa koodi Pythoniin.Scalaa on vähemmän vaikea oppia kuin Pythonia. Samanaikaisiin ja skaalautuviin järjestelmiin Scalalla on kuitenkin paljon suurempi ja tärkeä rooli kuin Pythonilla.
samanaikaisuudenPython ei tue asianmukaista monisäikeistämistä, vaikka se tukee raskaan prosessin haarukointia.Scalalla on luettelo asynkronisista kirjastoista ja reaktiivisista ytimistä, joten se on parempi valinta samanaikaisuuden toteuttamiseksi.
Turvallisuuden tyyppiPython-kieli on dynaamisesti kirjoitettu ja erittäin alttiita virheille aina, kun olemassa olevaan koodiin tehdään muutoksia. Sitä voidaan kuitenkin käyttää pienimuotoisissa projekteissa, mutta se ei tarjoa skaalautuvaa ominaisuustukea.Scala on staattisesti kirjoitettu kieli, joka tarjoaa käyttöliittymän kompilointiaikavirheiden sieppaamiseen. Siten Scalan refaktorikoodi on paljon helpompaa ja ihanteellisempaa kuin Python.
TestausDynaamisena ohjelmointikielenä toimiminen, testausprosessi ja sen menetelmät ovat Pythonissa monimutkaisia.Scala on staattisesti kirjoitettu kieli, joten testaus on Scalassa paljon parempi.
TukiPythonin yhteisö on valtava verrattuna ScalaanMolemmat ovat avoimen lähdekoodin tuotteita, ja Scalalla on myös hyvä yhteisötuki. Mutta silti, se on pienempi kuin Python.
LisäominaisuudetPythonilla on asianmukaiset tietotekniset työkalut ja kirjastot koneoppimiseen ja luonnollisen kielen käsittelyyn (NLP). Scalalla ei ole niin paljon työkaluja koneoppimisessa ja NLP: ssä työskentelemiseen.Scalalla on erilaisia ​​eksistentiaalisia tyyppejä, makroja ja implisiittisiä. Syntaksi edistyneiden ominaisuuksien kanssa voi olla vähän vaikeaa verrattuna tavanomaisiin toimintoihin. Kehykset ja kirjastot antavat kehittäjille kuitenkin mahdollisuuden hyödyntää näitä ominaisuuksia.

Johtopäätös Python vs Scala

Vertaamalla Python vs Scalaa monien tekijöiden perusteella voidaan päätellä, että minkä tahansa kielen valinta riippuu täysin ominaisuuksista, jotka parhaiten vastaavat projektin tarpeita, koska jokaisella on omat edut ja haitat. Joten ennen ohjelmointikielestä päättämistä kehittäjien tulisi oppia ja analysoida sekä Python- että Scala-kielen erilaisia ​​esineitä. Joten jokaisen näistä kielistä tulisi valita halutun tavoitteen saavuttamiseksi projektitarpeen, työajan ja kaikkien muiden keskusteltujen näkökohtien perusteella.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas Python vs. Scala -erot, niiden merkitys, Head to Head -vertailu, avainerot, vertailutaulukko ja johtopäätös. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Perl tai Ruby
 2. Java Performance tai Python
 3. Java vs Node JS yksinkertaistaa eroja
 4. Python vs Go - selvitä 6 hämmästyttävintä eroa
 5. JavaScript vs Python - Opi 11 hyödyllistä eroa
 6. Perl vs Python - 8 hämmästyttävää eroa, jotka sinun pitäisi tietää
 7. Scala vs Java Performance: Mikä on parempi? (Kuvaajat)