Tässä ensimmäisessä Photoshop CS6 -muotojen piirtämistä ja muotoilua käsittelevässä sarjassamme tutustumme nopeasti tärkeään eroon kahden piirrettävän päätyypin - vektorimuotojen ja pikselimuotojen - välillä .

Adobe Photoshop tunnetaan hyvin pikselipohjaisena kuvankäsittelyohjelmana, jota valokuvaajat ja muut kuvankäsittelyasiantuntijat käyttävät valokuvien retusointiin, palauttamiseen ja yhdistämiseen. Mutta se on myös tehokas vektoripohjainen piirustusohjelma, johon web-suunnittelijat, graafiset suunnittelijat ja muut taiteilijat kääntyvät sivusuunnitelmien, käyttöliittymäsuunnitelmien ja muiden vektoripohjaisten taidetta varten.

Mitä "vektoripohjainen" tarkoittaa? No, toisin kuin digitaaliset kuvat, jotka koostuvat (yleensä) miljoonista pienistä neliöistä, joita kutsutaan pikseleiksi, vektorimuodot tehdään matemaattisista pisteistä, jotka on liitetty toisiinsa viivoilla ja käyrillä eri muotojen muodostamiseksi. Koska vektorimuodot perustuvat matematiikkaan, ei pikseleihin, vektorimuodot ovat erittäin joustavia eikä kärsi samoista rajoituksista kuin pikselit. Voimme piirtää vektorimuotoja mihin tahansa kokoon tarvitsemme. Riippumatta siitä, kuinka paljon muokaamme ja mitoitamme niitä tai kuinka suuria niitä tulostamme, ne ovat aina teräviä ja teräviä! Ennen kuin opimme yksityiskohtia siitä, kuinka vetokuvioita voidaan piirtää Photoshopista, ja kaikkia tapoja, joilla voimme työskennellä niiden kanssa, tarkastellaan lähemmin tätä tärkeää tapaa, jonka mukaan vektorimuodot eroavat pikselipohjaisista muodoista. Ja miksi vektorimuodot ovat yleensä paras vaihtoehto, kun heille annetaan mahdollisuus valita näiden kahden välillä.

Tämä opas on tarkoitettu Photoshop CS6 -käyttäjille. Photoshop CC -versio on saatavana myös Adobe Creative Cloud -tilaajille.

Tarina kahdesta muodoista

Koska käsittelen kaiken, mitä meidän on tiedettävä vektorimuotojen piirtämisestä seuraavassa opetusohjelmassa, säästän meille vähän aikaa täällä aloittamalla jo luomallani asiakirjalla. Täällä näemme yksinkertaisen asiakirjan, joka näyttää kahdelta samanlaiselta muodolta. Vaikka ne näyttävät samalla hetkellä tällä hetkellä, ne ovat tosiasiassa hyvin erilaisia. Vasemmalla oleva muoto on vektorimuoto, kun taas oikealla oleva on tehty pikseleillä:

Vektorikuva vasemmalla ja pikselin muoto oikealla.

Jos katsomme Kerrokset-paneelini, näemme jokaisen muodon istuvan omalla kerroksellaan. Olen mennyt eteenpäin ja nimennyt tasot uudelleen asioiden helpottamiseksi. Pikselipohjainen muoto on "Pikselin muoto" -kerroksessa ja vektoripohjainen muoto on taitavasti nimetty "Vektorimuoto" -kerroksessa sen alapuolella:

Tasot-paneeli, joka näyttää vektori- ja pikselimuodot erillisillä kerroksilla.

Muotokerroksen tarkkailu

Vaikka en olisi nimennyt niitä uudelleen, on silti helppo tapa kertoa, mikä kerros pitää vektorimuotoa, ja etsimällä pienen muodon kuvaketta tason esikatselukuvan oikeasta alakulmasta. Tämä kuvake kertoo, että se on muotokerros, ei normaali pikselikerros:

Muotokerrokset tunnistetaan helposti esikatselukuvan oikeassa alakulmassa olevan pienen kuvakkeen avulla.

Vektorimuodon skaalaus

Kuten mainitsin, molemmat muodot näyttävät tällä hetkellä identtisiltä, ​​mutta katsotaan mitä tapahtuu, kun skaalaamme niitä. Aloitan vektorimuodosta. Ensinnäkin minun on valittava se, joten napsaun Tasot-paneelin "Vektorin muoto" -kerrosta:

Vektorin muodon valitseminen.

Vektoreiden muodon skaalaamiseksi siirryn näytön yläreunan valikkopalkin Muokkaa- valikkoon ja valitsen Vapaa muuntamispolku :

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muunnospolku.

Tämä asettaa Free Transform -ruudun ja käsittelee vasemmalla olevan vektorimuodon ympärillä:

Vapaa muunnos -ruutu ilmestyy vektorimuodon ympärille.

Haluan varmistaa, että skaalaan molemmat muodot täsmälleen samaan kokoon, joten siirryn Free Transform -kahvojen manuaalisen vetämisen sijasta näytön yläreunassa olevaan Asetukset-palkkiin ja vaihdan sekä leveyttä ( W ) että korkeutta ( H ) muodon arvot 10%: iin:

Asettamalla vektorimuodon sekä leveys että korkeus 10%: iin.

Painetaan näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac) näppäintä hyväksyäksesi uuden koon, ja nyt vasemmalla oleva vektorimuoto on paljon pienempi:

Vektorimuoto on nyt 10% pikselin muodon kokoinen.

Katsotaan mitä tapahtuu, jos skaalaan vektorin muodon takaisin alkuperäiseen kokoonsa. Sen sijaan, että palasin näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitsen ilmaisen muunnospolun, käytän tällä kertaa nopeampaa pikanäppäintä, Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac). Tämä asettaa saman Free Transform -ruudun ja käsittelee vektorimuodon ympäri:

Painamalla Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) voit valita Free Transform Polun nopeasti.

Koska tein muodon pienemmäksi skaalaamalla sen 10 prosenttiin, suurennan sen takaisin alkuperäiseen kokoonsa asettamalla Asetukset-palkin leveys- ja korkeusarvoiksi 1000% :

Asetetaan vektorimuodon leveys ja korkeus 1000%: iin.

Paina uudelleen näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac) näppäintä hyväksyäksesi sen, ja nyt vektorimuoto on palannut alkuperäiseen kokoonsa. Huomaa, että vaikka pienensin sitä pienemmäksi ja suurensiin sitä, vektori-muoto näyttää silti hyvältä kuin uusi. Sen reunat ovat yhtä teräviä ja teräviä kuin alun perin:

Vasemmalla puolella oleva vektorimuoto säilyttää terävät, terävät reunat myös skaalautumisen jälkeen.

Lyhytkoodit, toiminnot ja suodattimet-laajennus: virhe lyhytkoodissa (mainokset-perusteet-keskellä)

Pikselin muodon skaalaaminen

Yritetään sama asia oikealla pikselimuodolla. Ensin valitsen sen napsauttamalla Tasot-paneelin Pikselin muoto -kerrosta:

Pikselin muodon valitseminen.

Kun pikselin muotokerros on valittu, siirryn näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitsen Vapaa muuntaminen:

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Vapaa muuntaminen vs ilmainen muunnospolku

Huomaa, että tällä kertaa komennon nimi on Free Transform, ei Free Transform Path . Katsomme polkuja toisessa opetusohjelmassa, mutta pääasiassa vektorimuoto koostuu kahdesta osasta; muodon peruslinja, joka tunnetaan polkuna, ja väri, jolla ääriviivat (polku) täytetään. Kun muokkaamme tai skaalaamme vektorimuotoa, muokkaamme ja skaalaamme polun ääriviivoja. Siksi, kun minulla oli valittu vektorimuotokerros, komento nimettiin Free Transform Path. Nyt kun olen valinnut normaalin pikselikerroksen, muokkaamme pikseliä, ei polkuja, joten komennon nimi on muuttunut yksinkertaiseksi Vapaa muunnos -ksi. Jälleen kerromme polkuja yksityiskohtaisemmin myöhemmin.

Tämä asettaa Free Transform -ruudun oikealla pikselimuodon ympärille:

Vapaa muunnos -ruutu ilmestyy pikselin ympärille.

Aivan kuten tein vektorimuodon kanssa, pienennä pikselin muotoa asettamalla Asetukset- palkkiin Leveys ja Korkeus 10% :

Pikselin muodon leveyden ja korkeuden asettaminen 10%: iin.

Hyväksyn sen painamalla näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac), ja nyt pikselin muoto on paljon pienempi. Toistaiseksi niin hyvä. Jopa sen jälkeen, kun pikselin muoto on pienennetty 10%: iin, se näyttää aivan yhtä terävältä kuin alun perin, ja emme ole silti nähneet eroa vektorimuodon ja pikselin muodon välillä:

Pikselin muoto sen pienentämisen jälkeen 10%: iin.

Mutta nyt, todellinen testi. Mitä tapahtuu, kun skaalaan pikselin muodon takaisin alkuperäiseen kokoonsa? Painaman Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) näppäimistöllä, jotta valitsen nopeasti Free Transform -komennon, ja pikselin muodon varmuuskopioimiseksi asettaen asetuslevyn Leveys ja Korkeus arvoon 1000% :

Pikselin koon skaalaaminen alkuperäiseen kokoonsa saakka.

Painetaan Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi sen ja sulkeakseni Free Transform -komennon. Ja nyt ero vektori- ja pikselipohjaisten muotojen välillä käy ilmi. Vaikka skaalain molemmat muodot täsmälleen samoilla määrillä ja molemmat muodot säilyttivät terävät reunat pienennettyinä, pikselin muoto ei pystynyt käsittelemään sitä, että skaalattiin taaksepäin. Sen kerran terävät reunat näyttävät nyt pehmeiltä, ​​epäselviltä ja tukkeilta:

Vektorimuoto säilyi ennallaan suurentamisen jälkeen. Pikselin muoto? Ei niin paljon.

Lähennämme lähemmäksi. Pikselin muodon reunat näyttävät nyt niin paljon huonommalta, että kun pienensin sen 10 prosenttiin alkuperäisestä koosta, Photoshop joutui heittämään pois 90% alkuperäisen muodon pikselistä. Se olisi ollut hienoa, jos minun ei tarvitsisi muuttaa sitä varmuuskopioksi. Photoshop ei voi taikuutta luoda pikseliä uudelleen, joten kun pienensin sitä, Photoshop pystyi vain ottamaan ne jäljellä olevat pikselit ja tekemään niistä suurempia. Siksi voimme todella nähdä portaiden askelevaikutuksen muodon reunaa pitkin. Ne ovat yksittäisten pikselien reunat. Ne näyttävät pehmeiltä ja epäselviltä, ​​koska juuri niin tapahtuu pikselille, kun teemme niistä suurempia. Mitä enemmän niitä laajennamme, sitä pehmeämmät ne ovat. Toisaalta vektorimuodoilla ei ole tätä ongelmaa. Ne ovat vain pisteitä, jotka on liitetty toisiinsa linjojen ja käyrien avulla, ja voimme muuttaa niiden kokoa niin paljon kuin haluamme menettämättä koskaan laatua:

Lähikuva vektorista ja pikselinmuotoisista reunoista.

Kuten olemme nähneet tässä opetusohjelmassa, vektorimuodot ja pikselimuodot saattavat näyttää samanlaisilta, kun piirrämme niitä ensimmäisen kerran, ja molemmat näyttävät yhtä hyvältä pienennettyinä pieniksi. Mutta kun meidän täytyy skaalata niitä suuremmiksi, vektorimuodoilla on melko kirjaimellisesti reuna. Tämä pätee paitsi katseltaessa niitä ruudulla, myös tulostettaessa. Kuten digitaaliset valokuvat, pikselillä piirretty muoto riippuu resoluutiosta, eli se voidaan tulostaa vain niin suureksi, ennen kuin se alkaa näyttää pehmeältä ja tylsältä, aivan kuten näimme yllä olevassa esimerkissä. Vektorimuoto puolestaan ​​on resoluutiosta riippumaton . Se voidaan tulostaa missä tahansa koossa, jopa niin suuri kuin mainostaulu, ja näyttää aina terävältä, puhtaalta ja hyvältä kuin uusi.

Minne mennä seuraavaksi …

Vektorimuodoilla on myös muita etuja, jotka tekevät niistä paljon joustavampia työskennellä kuin pikseliä, mutta ennen kuin siirrymme liian pitkälle eteenpäin, opitaan piirtämään vektorimuotoja Photoshop CS6: ssä! Vieraile Photoshop Basics -osiossa saadaksesi lisätietoja Photoshopista!