Ero 10K: n ja 10Q: n välillä

Kuten sanotaan, todellinen aarre löytyy SEC-arkistoinnista ja he ovat oikeassa. Yrityksen SEC-arkistointi on todellakin aarre, kun sitä tarkastellaan oikealla tarkkuudella ja yksityiskohdilla yksityiskohdista, jotka Yahoo Finance ja muut tietosivustot usein ohittavat. Näiden täytteiden merkitystä huolellisen sijoituspäätöksen tekemiselle ei voida korostaa tarpeeksi, jotta voin tuntea ne paremmin, esitän joitain keskeisiä eroja 10K: n ja 10Q: n välillä:

10 kt täyte:

 • 10K-täytteet ovat yksityiskohtaisia ​​täytöksiä, jotka yritykset tekevät SEC: lle.
 • Erittäin tärkeä osakesijoittajille yksityiskohtainen analyysi.
 • 10K: n täytteet ovat luonteeltaan vuosittain, koska viimeisen vuosineljänneksen jälkeen.
 • 10K: n täytteet on tarkastettava ennen lähettämistä.
 • 10K-täyteaineilla on 5 eri osaa Liiketoimintakatsaus, Riskitekijät, Valitut taloudelliset tiedot (historialliset tiedot), Johdon keskustelu ja taloudellisten olosuhteiden analyysi (MD&A), Toiminnan tulokset ja tilinpäätös.
 • Toimitusjohtaja ja talousjohtaja allekirjoittivat sitoumukset, jotka osoittavat todellisen luonteen, avainhenkilöiden palkatiedot.
 • Erääntyy 75 päivää tilikauden päättymisen jälkeen.

10Q täyte:

 • 10Q-täytöt ovat vähemmän yksityiskohtaisia ​​kuin 10K-täyttö.
 • 10Q-täytteet ovat luonteeltaan neljännesvuosittain, mutta ne toimitetaan vain 3 neljänneksellä, koska viimeisen vuosineljänneksen aikana 10K täyttää yritys.
 • Niitä ei yleensä tarkisteta tarpeen mukaan, ja ne voidaan toimittaa vapaaehtoisesti yhtiöiden tarkastamina.
 • Erääntyy joka 40 päivä neljänneksen päättymisen jälkeen.
 • Se on jaettu 2 osaan.
 • Osa 1: Tilinpäätös, johdon keskustelu ja analyysi tilinpäätöksestä ja laskentaperiaatteiden muutoksista.
 • Osa 2: Oikeudenkäynnit, Muutokset sisäisessä valvonnassa, Senior -velkojen laiminlyönnit tai osingonmaksut, olennaiset tärkeät tiedot.

Head to Head -vertailu 10K: n ja 10Q: n välillä (infografia)

Alla on 5 tärkeintä eroa 10K: n ja 10Q: n välillä:

Keskeiset erot 10K: n ja 10Q: n välillä

Vaikka 10K: n ja 10Q: n täyttämisessä esiintyvä merkitys ja olennainen tieto ovat erittäin tärkeitä kaikille markkinaosapuolille, osakepääomasijoittajille, lainasijoittajille, kauppiaille, välimiesten välittäjille jne., Mutta yleensä heillä kaikilla on taipumus sekoittaa tärkeimmät erot keskenään. Tässä on joitain keskeisiä eroja 10K: n ja 10Q: n välillä.

 • 10K: n täytteet ovat luonteeltaan vuotuisia, ja erääntyvät viimeisen vuosineljänneksen jälkeen. 10Q-täytteet täytetään kolmelta ensimmäiseltä vuosineljännekseltä.
 • 75 päivää on enimmäisaika, joka annetaan 10K-lomakkeen täyttämiseksi, ja 10Q-lomake täytetään 40 päivän kuluessa tilikauden päättymisestä.
 • SEC on tarkastanut ulkopuoliset tilintarkastajat, koska lomakkeet 10K ja 10Q ovat hyväksyttäviä ilman tarkastusta, mutta yleensä suuret yritykset toimittavat sen tarkastettaviksi.
 • Yksityiskohtainen versio tapahtumien materiaalitiedoista on läsnä 10K: ssa ja verrattuna 10Q: iin.
 • Vuotta edeltävät 5 vuoden tiedot ovat läsnä 10K: n muodossa ja juuri edellistä vuotta verrataan 10Q: iin, joten vertailua voidaan tehdä vähemmän.
 • Johdon palkitsemista koskevat yksityiskohdat, nykyisen ja kansainvälisen liiketoiminnan yksityiskohtainen liiketoimintakatsaus on läsnä 10K: ssa ja 10Q tarjoaa muutokset, joita haluamme nähdä aikaisemmin kuin vuosittaiset tiedot, jotka ovat tärkeitä liiketoimintapäätösten ennakoimiseksi.

10K vs 10Q -vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu 10K: n ja 10Q: n välillä:

10K: n ja 10Q: n vertailun perusta

10K

10q

Päiviä neljänneksen päättymisen jälkeen10K on täytettävä 75 päivän kuluttua neljänneksen päättymisestä.10Q on täytettävä 40 päivän kuluttua vuosineljänneksen päättymisestä.
Vuotuiset täyteaineetVuotuinen täyttö (kerran vuodessa) tehdään viimeisen vuosineljänneksen päättymisen jälkeen.Kolme kertaa vuosittain ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuosineljänneksen jälkeen.
Tiedot yrityksen suorituksestaOnko sinulla enemmän yksityiskohtia kuin yrityksen vuosikertomus, paljon yksityiskohtaisempi kuin 10Q.Vain neljännesvuositulokset ja joitain julkistamisia vaaditaan, hyvin vähemmän yksityiskohtaisia ​​kuin 10 kt.
Julkaistavien tulosten tyyppiTilintarkastettu vuositulos on julkaistu.Konserni julkaisee neljännesvuosittain tilintarkastamattomat tulokset.
Vuotta julkaistua tietoa vertailua vartenYhtiön julkaisema tieto on 5 vuotta sen vuositulokseen verrata.Tietoja verrataan yleensä vain edelliseen vuoteen ja viimeiseen vuosineljännekseen.

10 K vs 10Q - Viimeiset ajatukset

Tietoja yrityksistä on läsnä nippuina kaikkialla, olivatpa ne sitten finanssiportaalit tai mediaportaalit tai sijoittajasuhteiden verkkosivut yrityksen verkkosivuilla, mutta jotain raakaa, joka on paljon parempi kuin makea sulauttaa vuosikertomuksia ja muita tiedotteita, on 10K & 10Q-arkisto suorittanut yritykset SEC: n valtuuttamana.

Tiedot ovat raakoja, tietyiltä osiltaan parempaa ja saavat työn aikaan. 10K on kiistatta yksi parhaimmista työkaluista, joilla meillä on pääsy vuosittain julkaistavaan yritystietoon. Se korvaa viimeisen vuosineljänneksen 10Q: n täytön. Se sisältää vuosittaiset tulokset, jotka on tarkastettava riippumattomasti, ja sisältää erityisiä liiketoiminnan yksityiskohtia jopa tytäryhtiöiden kansainvälisistä tuloista, uusista juridisista velvoitteista, joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskusta ja erääntymisestä, ylimmän johdon palkkioita koskevista yksityiskohtaisista tiedoista. Yritysten ympäristövaikutuksista liikeyritykseen keskustellaan erittäin hyvin 10K-muodossa. Tulevien vuosien ennusteet ja vertailut edelliseen vuoteen tehdään erittäin hyvin 10K: ssa verrattuna 10Q: iin. Ne muodostavat myös perustan kuinka monelle välittäjälle tulee näkyä yhtiön osakekurssin tulevaisuus. 10K: ssä mainitaan yksityiskohtaisesti myös olennaisten tietojen paljastaminen ja osakkeenomistajien edessä äänestämistä koskevat seikat.

10Q: n täyttö on kokonaan erilainen pallopeli, kun tavoitat yritystä, kun käytät kirjanpitotaidosi tarkistamaan viimeisen vuosineljänneksen varastotasot ja kassavirrat tulosten ennakoimiseksi ja tulevien tulosten projisoimiseksi. Vielä tärkeämpää on, että sitä käytetään yrityksissä, jotka ovat jo tutkalla ja kehittää sitten tutkimusta yrityksen täyttämistä tilintarkastamattomista neljännesvuosittaisista täyttöistä. Vaikka 10Q on yksityiskohtainen ja useammin, mutta on erittäin tärkeää, koska sillä on monia paljastuksia ja viimeisimmät tulokset kuin 10K: lla yleensä.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas 10K: n ja 10Q: n suurimpaan eroon. Täällä keskustellaan myös 10K vs 10Q -näppäineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. CFA vs. CA - 5 tärkeintä eroa
 2. Capex vs Opex - vertailu
 3. FCFF vs FCFE - tärkeimmät erot
 4. Osake vs. vaihtoehdot - erot