Joukkoviestintä - Kokous puistossa, keskustelu toistensa elämästä oli ”maailmanasioita” isovanhempiemme aikakaudella. Panchayat, joka puhui kyläänsä, ja poliitikot, jotka pitivät puheita äänestyksensä voittamiseksi, oli raja, jolla heidän näkemyksensä laajennettiin kommunikoimaan suuremman joukon kanssa. Vanhempamme eteni hieman ja lukevat näitä maallisia asioita Sanomalehdissä. Joukkoviestintä rajoittui hyvin kapeaan ajattelutapaan noina päivinä.

Me kaikki tiedämme erittäin hyvin, että nyt asiat ovat muuttuneet, DRASTICALLY! Oletko koskaan nähnyt auringonnousua aikaisin aamulla, koko asteikko on roiskunut väreillään ja se vain paranee. Tämä kuvaa erinomaisesti media- ja viihdeteollisuuden nykyistä sijaintia Intiassa. Vuoden 2015 loppuun mennessä sen arvioitiin olevan noin 60 000 kruunua (Rs), joka kasvaa 11, 7 prosenttia vuonna 2014. Lisäksi se ei ole juuri kasvanut uuden kokoisena, ts. Digitaalinen media on luonut vahvan jalansijan ja kasvaa huomattavasti. Nousevassa teollisuudessa mahdollisuudet ovat rajattomat. Intian tulevaisuuden joukkoviestinnällä on loputtomia mahdollisuuksia ja kehitystä.

Kuvalähde: Pixabay.com

Kasvu on valtavaa kaikilla aloilla, olivatpa ne sitten painatus (sanomalehti, aikakauslehdet, kirjat), radio, televisio, elokuvat tai Internet. Lisäksi nyt useimmilla yrityksillä on integroitu lähestymistapa ja ne ovat läsnä kaikilla alustoilla.

Ensin tuli painettu media ja sitten radio. Silloin isovanhempamme olivat nuoria. Vanhempamme kasvattivat katsomassa mustavalkoista televisiota, ja me, päihimme heidät kaikki, eikö niin? Meillä oli parasta, mitä massaviestintäkenttä voi koskaan olla todistamassa, Internet!

Joukkoviestinnän

Joukkoliikenne on melko helppo käsite. Sana itsessään sanoo kaiken. Median käyttö kommunikoida suuren väestön kanssa samanaikaisesti. Media voi olla mikä tahansa. Päivittäinen keskustelu, se on puhe, kirjoittamiskykyjesi kautta, se on painettu media, yksin äänesi, se olisi radio ja fyysinen itsesi, ääni ja video, televisio ja elokuvat, kyllä! Mikä tahansa väline, jota käytetään viestin lähettämiseen suuremman joukon kanssa, on joukkoviestintä. Jos tarkastellaan joukkoviestinnän historiaa, jopa taide ja käsikirjoitukset esihistoriallisina aikoina olivat eräs joukkoviestinnän muoto. Woah! Aloitettiin kauan sitten, eikö niin?

Mutta aivan kuten kaiken tällä planeetalla, joukkoliikenne kehittyi paljon enemmän 20. ja 21. vuosisadalla. Lähinnä tekniikan kehityksen takia viestinnän väline kehittyi, mullisti ja toi elämää muuttavan kokemuksen jokaiselle ihmiselle. Kaikki on nyt muuttunut. Tapa, jonka ajattelemme, miten reagoimme ja miten kommunikoimme, ja miksi ei? Kun voit mennä ympäri maailmaa istuessasi olohuoneessasi, se tarkoittaa, että asiat ovat kääntyneet ympäri.

Joukkoliikenteen alaluokat

Ei vain, massaviestintää voidaan nyt ajatella myös uravaihtoehtona, jos se kiinnostaa sinua! Yleisesti ottaen joukkoviestinnällä on neljä alaluokkaa -

 1. Mainonta:

Kuinka luulet äitisi tietävän, että Complan tekee sinusta korkeamman? Mainontaan sisältyy periaatteessa tuotteen hyväksyminen ja myynti. Jokainen pieni video, joka pitää sinut koukussa suosikkitelevisio-ohjelmiesi välillä, on mainonta. Se on erinomainen uravaihtoehto näyttelemiseen, kirjoittamiseen, ohjaamiseen jne.

Digitaalisten alustojen kehityksen myötä mainontamaailma on muuttunut, mutta televisio on edelleen eniten sijoitettu media. Useita uusia alustoja ja joukkoviestinnän muotoja on kehittynyt, kuten novelleja, blogeja, videoita jne. Sosiaalisen median alustojen takia mainontaa tapahtuu nyt joka päivä ja joka minuutti.

 1. Broadcasting:

Tämä on mitä todennäköisesti huutaa eniten videopelien jälkeen. Televisio, elokuvat ja radio. Olipa kyseessä suosikki sarjakuvasi Doraemon, todellisuusohjelmat Big Boss, elokuvan 3 idiootit ja päivittäinen annosi musiikkia 93.5 Red FM, kaikki se kuuluu Broadcasting-ohjelmaan. Yksi lähde lähettää viestinsä viestintävälineellä tavoittaakseen joukot. Jälleen näyttelijät, kirjailijat, RJ / VJ, tuottajat, ohjaajat, uutisten lukijat, voit olla kuka tahansa näistä!

 1. Journalismi ja joukkotiedotus:

Terroristit hyökkäsivät Maailman kauppakeskukseen. Jos sanomalehtiä ja toimittajia ei olisi siellä, olisimme olleet täysin tietämättömiä niin valtavasta kriisistä. Journalismissa tarkoitetaan uutisten keräämistä, todentamista, muokkaamista ja esittämistä kaikkialta maailmasta kaikenlaisista tapauksista ihmisille. Haluatko olla seuraava Barkha Dutt tai Rajdeep Sardesai tai ehkä pelottava, parrakas kaveri, joka osoittaa sormellasi sinulle ja huutaa sinua 'varoittaa sinua'?

Journalismi on kokenut valtavan muutoksen Intiassa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nykyään sovellusten kanssa on niin paljon uutiskanavia ja niiden verkkosivustoja, että kilpailu on todella korkea. Tässä valtavassa kilpailussa sisällön laatu on menettänyt tietä, mutta kukaan ei voi kiistää tosiasiaa, että se on antanut tavalliselle ihmiselle mahdollisuuden saada tietoja.

Kuvalähde: Pixabay.com
 1. Julkiset suhteet:

Tämä on mielenkiintoinen ala. Useimmat ihmiset sekoittavat sen mainontaan, mutta toisin kuin mainonta, suhdetoiminta liittyy yleisen mielipiteen muokkaamiseen perustuen tuotteen ja / tai organisaation ammatilliseen mielipiteeseen. Tämä on kasvava suuntaus Intiassa, sillä kaikilla organisaatioilla, kuuluisuuksilla ja tuotemerkeillä on oma PR-tiimi. Useita organisaatioita on kehittynyt, jotka ovat erikoistuneet tähän alaan. Lisäksi, kun sosiaalista mediaa käytetään paljon, sen roolista on tullut entistä tärkeämpi kuin koskaan.

Joukkoviestintä on loistava uravaihtoehto luoville henkilöille, jotka haluavat, ei vain tunnustaa taitojaan, vaan käyttävät sitä voimana vaikuttamaan massoihin työllään. Se antaa sinulle tyytyväisyyden tehdä muutosta kovalla työlläsi, jonka useimmat meistä haluavat saavuttaa. Ja palkka on myös melko tyydyttävä!

Toisin kuin aikaisemmissa ajoissa, kun hyvät viestintätaidot ja kirjallisuustutkinto riittäivät päästäkseen journalismiin, nykyään se vaatii taitojen lisäksi myös älykkyyttä ja kykyä lähettää viesti tehokkaasti yleisölle. Joten, nyt sinulla on ammatillisia joukkoviestintäkursseja, joudut hemmotellaksesi saadaksesi massaviestinnän työpaikkoja tällä alalla.

Tarvitset tutkinnon. Sinun täytyy mennä yliopistoon, suorittaa kurssi ja saada tutkinto. Mutta toisin kuin kaupassa, tekniikassa ja lääketieteessä, ei ole mitään ennalta määriteltyä tekniikkaa tai mekanismia, joka olisi osa massaviestintää. Ainoa avain on kokemus. Mitä enemmän tietoa keräät kokemuksen saamisen matkallasi, sitä parempi toimittaja tai mainostaja olet. Korkeampi tutkinto, henkilökohtainen kokemus kirjoittamisesta tai muista viestintävälineistä osoittaa, että olet täydellinen valinta!

Joten älä odota 12- taulusi ohittamista tai pääsyä yliopistoon aloittamaan matkasi. Hanki kilpailu kilpailuasi kiillottamalla viestintätaitosi mahdollisimman aikaisin. Kypsyytesi on se, mikä johtaa sinut läpi kovien aikojen tällä alalla.

Mainonta, journalismi, lähetystoiminta ja suhdetoiminta ovat laajempia luokkia, mutta joukkoviestintä on erittäin laaja kenttä, ja täällä voi olla n. Useita asioita.

 1. Muotikuvaaja
 2. Elokuvaohjaaja
 3. TV-kirjeenvaihtaja
 4. Radio Jockey / RJ
 5. Käsikirjoittaja
 6. Ääni-insinööri
 7. Erityinen kirjeenvaihtaja
 8. Taiteellinen johtaja
 9. toimittaja
 10. Tapahtuman johtaja
 11. Sisällöntuottaja
 12. Reportteri
 13. Toimittaja
 14. toimittaja
 15. Kopioi kirjoittaja
 16. Luova pää
 17. TV-ankkuri ja monet muut.

Siellä on paljon vaihtoehtoja, kyllä, mutta et vain voi nousta yhtenä päivänä ja päättää tulla RJ: ksi ja sinusta tulee yksi! Jokaisella roolilla on vaatimukset, ja sinun on täytettävä ne voidaksesi pelata tätä roolia hyvin.

Radio Jockeys -yrityksiltä vaaditaan täydelliset tiedot kaupungistaan ​​ja myös maailman ajankohtaisista asioista. Heidän on tiedettävä, miten tarttua yleisöön, koska heidän äänensä on heidän ainoa aseensa. Sinun on tiedettävä, missä kuuntelijoiden edut sijaitsevat.

Journalismin ja tiedotusvälineiden suhteen, vaikka luisitkin puhelinsovitinta, työ odottaa olevansa täysin upotettu maailman asioihin. Sinun on tiedettävä, mitä tällä hetkellä tapahtuu Yhdysvalloissa ja mitä tapahtui Saksassa vuosia sitten. Kuinka menneisyys vaikuttaa nykyisyyteen ja mitä tulevaisuus koskee kaikkia, sinun on tiedettävä se kaikki!

Myös elokuvien kuvaaminen ja ohjaaminen ei ole helppoa. Et voi antaa yleisöllesi elokuvia, jotka ovat jo kuvan kuvanneet. Sinun on oltava luova ja mukauduttava katsojisi kiinnostuksen kohteisiin joka kerta, kun pääset kameran taakse. Antaa miljoonalle ihmisjoukolle haluamallaan tavalla sopivimmalla tavalla voi olla todella haastavaa.

Kun puhutaan tarkoituksenmukaisesta, se on jotain, joka sinun on pidettävä mielessä, kun pääset joukkoviestintään. Sinun on muistettava, että vaikut kaiken ikäisille ja erilaisille ihmisille, ja se tarkoittaa, että sinun on tiedettävä mikä on oikein ja kenelle? Se on joko oikein tai väärin, täällä ei ole harmaata aluetta!

Mutta riittävästi haasteiden kanssa, etteivätkö he tule kaikilla aloilla ja uralla. Keskustelemme hyvistä asioista. Jos olet edelleen epävarma tämän valinnasta urasi, katsokaamme etuja, joita joukkoviestintä tarjoaa. Tämä auttaa sinua ehdottomasti päätöksessäsi.

 1. Sinusta tulee kuolematon: Ei, ei kuin vampyyrit, mutta kyllä, teoksesi tekee kuolemattomaksi, ts. Mitä kirjoitat tai julkaiset, pysyy hyvin pitkään ja yleisösi voi käydä läpi työsi uudestaan ​​ja uudestaan. YouTuben kaltaisilla kanavilla jopa ulkonäkösi televisiossa voidaan tarkistaa milloin tahansa.
 2. Saatat viihdyttää yleisöäsi: Nyt tämä saattaa kuulostaa hiukan filosofiselta, mutta elämän suurin ilo ei tule, kun olet onnellinen, vaan kun pystyt tekemään muut onnelliseksi ja mikä on parempi tapa osoittaa tämä kyky kuin olla kentällä joukkoviestinnän.
 3. Sinusta tulee kuuluisa, kansainvälisesti: Kysy nykyään lapselta, mistä hän haluaa tulla, kun he kasvavat, ja he sanovat: KOHDE! Toimittajan tai näyttelijän saaman kattavuuden ja kirjoittajan julkaiseman rajan rajojen yli kuuluisuus tulee varmasti luoksesi!
 4. Sinusta tulee luotettava avunlähde: Voit mainostaa yrityksen tuotetta tai esitellä tiettyjä uutisia, mutta et ymmärrä, kuinka monta ihmistä autat, kun teet niin. Mielipiteesi ja vastauksesi saavat yleisön tekemään joitain erittäin tärkeitä päätöksiä elämässä. Sinusta tulee henkilö, johon he menevät, jos he tarvitsevat apua.

Jokainen joukkoviestinnän työ tarjoaa sinulle palkkakeksejä ja ehkä jopa ulkomaisia ​​matkoja, mutta monet työpaikat eivät tee sinusta ihmistä. Ja aivan kuten saavuttaaksesi jotain erikoista, sinun on ansaittava se. Joudut antamaan sille kaiken ja uhraamaan matkan varrella. Pitkistä työpäivistä ja unettomista öistä voi tulla rutiiniasi, mutta sinun on aina oltava omistautunut. Miksi?

On satoja ja tuhansia ihmisiä, joihin tavoitat joka päivä, voit vaikuttaa heihin ja innostaa heitä. Se tekee joukkoviestinnästä heidän kaikkien vaikeimman työn, etkö usko?