Ero yksityisen ja julkisen pilven välillä

Tässä artikkelissa nähdään kuvaus yksityisestä pilvestä vs. julkisesta pilvestä. Pilvipalveluista on tullut nykyään olennainen osa liiketoimintaa. Kasvavalle organisaatiolle on välttämätöntä oppia ja ymmärtää pilvilaskentaympäristössä käytettävissä olevat rakenteet ja palvelut.

 • Julkinen pilvi ja yksityinen pilvi ovat tämän muuttuvan verkon laskentamallin kaksi suosittua luokkaa. Pilvipalvelu kuvataan yleensä kahteen luokkaan, ts. Käyttöönotto- ja palvelumalli, julkinen pilvi, yksityinen pilvi ja hybridi pilvet ovat tällä hetkellä saatavissa käyttöönoton malleina. Yhä useammat yritykset sisällyttävät pilvipalvelun tulokset ovat ylivoimaisia, mutta hämmentäviä. Saamme perustiedot julkisesta ja yksityisestä pilvestä. Yksityinen pilvi on omistettu arkkitehtuuri, jota tarjotaan intranetissä ja joka on omistettu yhden organisaation tarpeille ja tavoitteille. Yksin joukko pääsee siihen palomuurissa.
 • Julkinen pilvi on laskentapalveluita, joita kolmansien osapuolten tarjoamat tarjoavat julkisessa Internetissä, ja ne tarjoavat kaikille, jotka haluavat ostaa niitä. Se voi olla ilmainen tai myydä suorittimen käyttöjakson, kaistanleveyden tai tallennustilan mukaan. Esimerkiksi Amazonin elastinen laskentapilvi (EC2), Google Cloud Engine, Amazon AWS ja Microsoft 365. Sekä Public Cloudilla että yksityisellä pilvellä on ominaisuuksiensa infrastruktuuri, omistajuus, turvallisuus, sijainti ja tietokeskus, räätälöinti, kustannukset ja päivitys sekä hallinta . Yksittäisen henkilön tai organisaation on valittava julkisten tai yksityisten pilvien välillä liiketoiminnan tarpeiden ja eritelmien mukaan.

Head to Head -vertailu yksityisen pilven ja julkisen pilven välillä (Infographics)

Alla on 7 parhainta vertailua yksityisen ja julkisen pilven välillä :

Keskeiset erot yksityisen pilven ja julkisen pilven välillä

Keskustelemme joihinkin tärkeimpiin eroihin Private Cloudin ja Public Cloudin välillä seuraavissa kohdissa:

Yksityinen pilvi

Yksityinen pilvi on infrastruktuuri, jota käyttää vain yksi organisaatio. Se voi sijaita fyysisesti yrityksen paikan päällä sijaitsevassa datakeskuksessa tai isännöidä kolmansien osapuolien palveluntarjoajia. Yksityisessä pilviinfrastruktuurissa ja -palveluissa ylläpidetään kuitenkin yksityistä verkkoa, laitteistot ja ohjelmistot on omistettu vain yrityksellesi.

 • Yksityinen pilvi sopii parhaiten yrityksille, jotka vaativat korkeaa tietosuojaa, viivettä, turvallisuutta ja tiukasti säänneltyjä, jotka vaativat kehittynyttä yksityistä ja suojattua datan isännöintiä.
 • Yritykset, jotka tarvitsevat korkean suorituskyvyn pääsyä myös tiedostojärjestelmään.
 • Ne, jotka voivat tukea menossa seuraavan sukupolven pilvipalvelukeskukseen.
 • Liiketoimintakriittisten tietojen ja sovellusten ylläpito.
 • Organisaatiot, jotka tarvitsevat kehittynyttä konfiguroitavuutta, mukautettavuutta ja joustavuutta.

Julkinen pilvi

Julkinen pilvi on silloin, kun kolmansien osapuolien palveluntarjoajat ylläpitävät ja ylläpitävät pilviresursseja, kuten varastoja ja palvelimia, ja toimitetaan Internetin välityksellä. Esimerkiksi Microsoft Azure, koska se on kolmansien osapuolien palveluntarjoajien omistama, meidän on jaettava laitteistot ja verkkolaitteet muiden yritysten kanssa, jotka ovat tilanneet samat pilvipalveluntarjoajat.

 • Julkinen pilvi soveltuu parhaiten tietojen varastointiin ja arkistointiin.
 • Sovellusten isännöinti ja tilaustietokoneiden ylläpito mikrosivustolle ja sovelluksille, viiveettömälle suvaitsemattomalle ja tehtäväkriittiselle web-tasolle.
 • Automaattinen skaalausympäristö suurille sovelluksille.
 • Yritykset, jotka tarvitsevat infrastruktuurin tukeakseen suurta määrää asiakkaita.
 • Ne, jotka työskentelevät hankkeissa, jotka kattavat monia yhteisöjä, kuten tutkimuslaitokset ja kansalaisjärjestöt.

Julkisen pilvipalvelun tarjoaminen on suljettu klubikilpailu, jossa jatkuvaa taistelua tekniikan jättiläisten välillä.

 • Amazon Web Services: Se on kiistaton markkinajohtaja julkisessa pilvipalvelussa. Yhtiö tarjoaa täydellisen valikoiman IaaS- ja PaaS-palveluita. Tunnetuimpia se on Elastinen laskentapilvi, Elastinen Beanstalk, Yksinkertaiset säilytyspalvelut, Elastinen Block Store, Glacier Services, Relational Database -palvelut jne.
 • Microsoft Azure: Microsoft tarjoaa enemmän pilvipalveluita kuin amazon 'älykkään pilvipalvelun' lisäämisen jälkeen. Azure IaaS-, PaaS-tarjousten lisäksi se tarjoaa myös SaaS, mukaan lukien Office 365 -tuotteet.

IBM Cloud ja Google pilvialustat ovat muita teknisiä jättiläisiä, jotka tarjoavat julkisia pilvipalveluita.

Vertailutaulukko yksityinen pilvi vs. julkinen pilvi

Seuraavassa taulukossa on yhteenveto vertailusta Private Cloudin ja Public Cloudin välillä :

ominaisuudet

Yksityinen pilvi

Julkinen pilvi

infrastruktuuriOmistettu laitteisto ja verkko. Tiedot tallennetaan erilliseen infrastruktuuriin.Jaettu laitteisto ja verkko. Tiedot tallennetaan jaettuun infrastruktuuriin.
omistaminenYhden tai siihen liittyvien organisaatioiden omistama.Omistaa useita organisaatioita, jotka eivät ole sukulaisia ​​toisiinsa.
turvallisuusErittäin turvallinen, koska omistaja voi toteuttaa korkeamman autentikointitason.Se tarjoaa vakioturvallisuuden, jota ei voida muuttaa tai mukauttaa liiketoimintamallin mukaan.
Tietokeskuksen sijainti

Valinnainen, joko paikan päällä tai erillinen sijainti palveluntarjoajan infrastruktuurissa.Tietokeskuksen julkisen pilviinfrastruktuurin sijainti.
RäätälöintiTarjoaa räätälöidä pilviinfrastruktuuria yrityskohtaisiin tarpeisiin ja vaatimuksiin.Tarjolla on vain vakio räätälöintilaite.
KustannusKalliimpi kuin yksityisen pilven asettaminen vaatii lisälaitteistoa ja selkeää hallintaa.Halvempaa, koska lisälaitteita ja hallintaa ei tarvita.
Päivitys ja hallintaOmistusjärjestelmänvalvojia vaaditaan päivitysten ja asennusten hallinnassa.Palveluntarjoajat hoitavat hallinnan ja ottavat käyttöön päivityksiä.

johtopäätös

Nykyisen liiketoimintaskenaarion ja suunnitellun vaatimuksen on johdettava nykyään jotain uutta, joka on hybridi pilvi. Tämä pilvi on yhdistelmä yhtä tai useampaa nykyistä käyttöönotemallia, kuten yksityisiä, julkisia ja yhteisömalleja. Tässä tilanteessa organisaatio hallitsee osaa resursseista paikan päällä ja osa virtuaalikoneissa. Monet liike-tyttimet valitsevat tämän, koska se tarjoaa sekä julkisten että yksityisten pilvien etuja.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas yksityisen pilven ja julkisen pilven väliseen eroon. Tässä keskustellaan myös yksityisen pilven vs. julkisen pilven avaineroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Pilvilaskenta vs. ruudukkonäyttö | Suurimmat erot
 2. Pilvitietoteknologiat hyödyllisinä
 3. Cloud Computing -haastattelukysymykset, jotka sinun pitäisi tietää 10 parasta
 4. 10 parasta pilviturvallisuustyökalua