Käytetäänkö Photoshopia osana suurempaa Creative Cloud- tai Creative Suite -sovellusta? Opi synkronoimaan Photoshopin väriasetukset muiden Adobe-sovellusten, kuten Illustrator ja InDesign, kanssa, jotta kuvien värit pysyvät tarkkoina ja yhdenmukaisina.

Tämän Aloitus-sarjan edellisessä opetusohjelmassa tarkastelimme Photoshopin väriasetuksia. Opimme väriavaruuksista ja kuinka ne määrittävät värivalikoiman, jonka kanssa meidän on työskenneltävä. Ja opimme, että Photoshop asettaa oletusarvoisesti työskentelyväritilaansa sRGB . Tutkimme syitä, miksi Adobe valitsi sRGB: n oletusväritilaksi ja miksi sRGB ei ole paras valinta kuvien muokkaamiseen suhteellisen pienen värivalikoimansa vuoksi. Parempi valinta on Adobe RGB sen huomattavasti laajennetulla värivalikoimalla. Opimme kuinka muuttaa Photoshopin työtilaa sRGB: stä Adobe RGB: ksi. Ja lopuksi tallensimme mukautetut asetukset uudena esiasetuksena, jotta voimme valita ne nopeasti uudelleen tarvittaessa.

Jos Photoshop on ainoa sovellus, jota käytät Adobe Creative Cloud- tai Creative Suite -sovelluksessa, Photoshopin väriasetuksien muuttaminen on kaikki mitä sinun on tehtävä. Mutta jos käytät myös muita Adobe-sovelluksia, kuten Illustrator ja InDesign, tarkkojen värien ylläpitäminen sovellusten välillä on erittäin tärkeää. Kuten opimme tässä opetusohjelmassa, Adobe teki helpon synkronoida Photoshopin väriasetukset koko Creative Cloud- tai Creative Suite -sovelluksen kanssa. Mutta et löydä vaihtoehtoa tehdä niin missä tahansa Photoshopissa. Sen sijaan synkronoimme väriasetuksemme Adobe Bridgen avulla.

Tämä on oppitunti 6/8 luvusta 1 - Photoshopin käytön aloittaminen.

Ennen kuin aloitamme …

Jos olet Creative Cloud -tilaaja, sinun kannattaa varmistaa, että olet ladannut ja asentanut Adobe Bridge CC: n, ennen kuin jatkat. Photoshop CS6: ssa ja aiemmissa versioissa Adobe Bridge asentuu automaattisesti Photoshopin kanssa, joten Bridgen ei tarvitse asentaa erikseen. Jos et ole vielä tehnyt niin, muista lukea edellinen Essential Photoshop -väriasetuksen opas. Siellä muutimme Photoshopin väriasetuksia ja tallensimme ne uudena esiasetuksena. Tämä opetusohjelma käyttää luomaamme esiasetusta.

Mukautettujen Photoshop-väriasetuksien katseleminen

Väriasetukset-valintaikkunan avaaminen

Suojataan nopeasti edellisessä opetusohjelmassa muuttuneet väriasetukset. Voit käyttää Photoshopin väriasetuksia siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitsemalla Väriasetukset :

Siirry kohtaan Muokkaa> Väriasetukset.

Muokatun esiasetuksen valitseminen

Väriasetukset-valintaikkuna avautuu. Jos seurasi edellisen opetusohjelman kanssa, yläosassa olevan Asetukset- vaihtoehdon tulisi olla jo asetettu mukautettuun esiasetukseen. Nimeni tapauksessani esiasetetun "Omat väriasetukset":

Muokatut väriasetuksesi olisi jo valittu.

Jos mukautettua esiasetustasi ei jostain syystä ole jo valittu, napsauta nykyisen esiasetuksen nimeä. Valitse sitten mukautettu esiasetus luettelosta:

Valitse "Omat väriasetukset" esiasetusluettelosta.

RGB-työtila

Kun mukautettu esiasetus on aktiivinen, näemme, että RGB-työtilamme on muutettu sRGB: stä Adobe RGB : ksi:

Muokattu esiasetuksemme käyttää Adobe RGB: tä RGB-työtilana.

Värienhallintakäytännöt

Ja Värienhallintakäytännöt- osassa olemme varmistaneet, että RGB- vaihtoehdon (yhdessä CMYK: n ja harmaan) kanssa on asetettu säilyttää sulautetut profiilit . Myös Profiilien yhteensopimattomuus ja puuttuvat profiilit -valintaruudut ovat kaikki valittuna. Opimme näistä vaihtoehdoista edellisessä opetusohjelmassa:

Värinhallintakäytäntövaihtoehdot.

Huomaa, että Väriasetukset-valintaikkuna kertoo meille, että tällä hetkellä mukautetut asetukset koskevat vain Photoshopia. Niitä ei ole vielä synkronoitu muiden Creative Cloud- tai Creative Suite -sovellusten kanssa:

Muokattua asetusta ei ole vielä synkronoitu muiden sovellusten kanssa.

Väriasetukset-valintaikkunan sulkeminen

Sulje Photoshopin Väriasetukset-valintaikkuna napsauttamalla OK :

Sulje Väriasetukset-valintaikkuna napsauttamalla OK.

Kuinka synkronoida väriasetuksesi

Vaihe 1: Avaa Adobe Bridge

Synkronoidaan mukautetut Photoshop-väriasetuksemme muun Creative Cloud- tai Creative Suite -sovelluksen kanssa. Tätä varten tarvitsemme Adobe Bridgen. Voit avata Adobe Bridgen Photoshopista siirtymällä näytön yläreunan Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Selaa Bridgessä :

Siirry Photoshopissa Tiedosto> Selaa Bridgessä.

Vaihe 2: Avaa Väriasetukset-valintaikkuna

Siirry sitten Bridge CC: ssä Muokkaa- valikkoon ja valitse Väriasetukset . Siirry Bridge CS6: ssa Muokkaa- valikkoon ja valitse Creative Suite-väriasetukset . Tämä avaa Väriasetukset-valintaikkunan:

Siirry Bridgessä kohtaan Muokkaa> Väriasetukset (CC) tai Creative Suite -väriasetukset (CS6).

Vaihe 3: Valitse mukautetut väriasetuksesi

Huomaa, että Bridgen Väriasetukset-valintaikkuna näyttää erilaiselta kuin mitä Photoshopissa näimme. Sen sijaan, että valittaisiin yksittäisiä väriasetuksia, tässä valitaan esiasetetut väriasetukset. Esiasetettu tieto synkronoidaan sitten jokaisen Creative Cloud- tai Creative Suite -sovelluksen sovelluksen välillä. Oletusasetus on, että Pohjois-Amerikan yleiskäyttö 2 -asetus on valittu. Tämä on sama esiasetus Photoshop käytti ennen kuin muutimme sitä. Valintaikkunan yläosassa näemme toisen viestin, joka kertoo meille, että väriasetuksiamme ei ole vielä synkronoitu:

Adobe Bridgen Väriasetukset-valintaikkuna.

Valitse luettelosta mukautettu esiasetus (sen, jonka olet luonut Photoshopissa). Valitsen "Omat väriasetukset" -asetuksen. Huomaa, että kuvaus, jonka lisäsimme esiasetukseen Photoshopissa, näkyy esiasetuksen nimen alla:

Mukautettujen "Oma väriasetukset" -asetuksen valitseminen.

Vaihe 4: Napsauta "Käytä"

Jos haluat synkronoida esiasetuksesi Creative Cloud- tai Creative Suite -sovelluksen kaikkien sovellusten välillä, napsauta valintaikkunan alaosassa olevaa Käytä :

Napsauta "Käytä" synkronoidaksesi väriasetukset.

Bridge sulkee Väriasetukset-valintaikkunan napsauttamalla "Käytä" -painiketta. Avaa nopeasti se uudelleen nähdäksesi mitä on tapahtunut. Mene Muokkaa- valikkoon ja valitse Väriasetukset (CC) tai Creative Suite -väriasetukset (CS6). Tällä kertaa Väriasetukset-valintaikkuna avautuu, kun mukautettu esiasetus on jo valittu. Ja valintaikkunan yläosassa oleva viesti kertoo nyt, että oletusasetusten synkronointi on jokaiselle Creative Cloud / Creative Suite -sovelluksen sovellukselle:

Jokainen Creative Cloud / Creative Suite -sovellus käyttää nyt mukautettuja väriasetuksiasi.

Minne mennä seuraavaksi …

Ja siellä meillä se on! Tämän luvun seuraavassa oppitunnissa opimme parantamaan Photoshopin suorituskykyä, mukauttamaan käyttöliittymää, tallentamaan työsi varmuuskopioita ja muuta joihinkin Photoshopin asetusten oleellisiin vaihtoehtoihin!

Tai tutustu muihin tämän luvun oppitunteihin:

  • 01. Kuinka pitää Photoshop CC ajan tasalla
  • 02. Adobe Bridge CC: n asentaminen
  • 03. Kuvien lataaminen kamerasta Adobe Bridgen avulla
  • 04. Kuvien hallinta ja järjestäminen Adobe Bridgen avulla
  • 05. Tärkeät Photoshop-väriasetukset
  • 06. Synkronoi Photoshopin väriasetukset kaikkien Creative Cloud -sovellusten kanssa
  • 07. Essential Photoshop -asetukset aloittelijoille
  • 08. Photoshop-asetusten nollaaminen

Lisää lukuja ja viimeisimpiä oppaita löydät käymällä Photoshopin perusteet -osiossa!