Edellisessä opetusohjelmassa tarkastelimme Photoshop CS4 : n uutta välilehtiä sisältäviä asiakirjaikkunoiden ominaisuutta, joka antaa meille viimeinkin helpon tavan katsella ja vaihtaa useiden asiakirjaikkunoiden välillä, kun Photoshopissa on useita kuvia auki kerralla. Mutta Adobe ei pysähtynyt siihen. He veivät asioita entistä pidemmälle Photoshop CS4: n kanssa ja sisälsivät paljon uusia hienoja tapoja järjestää useita asiakirjoja näytölle. Kaikille pääsee sovelluspalkin Järjestä dokumentit -vaihtoehdolla, joka on Photoshop CS4 -liittymän uusi ominaisuus. Tässä Photoshop Basics -opetusohjelmassa katsotaan nopeasti joitain uusista asetteluista, joista voimme valita, sekä kuinka liikkua kuvien ympäri asettelun sisällä.

Äskettäisen Alaskan matkan aikana minulla oli mahdollisuus käydä alkuperäiskylässä, jossa asuivat vaikuttavat näköiset totemipylväät. Kolme valokuvia, jotka otin sinä päivänä, ovat tällä hetkellä avoinna näytöllä. Huomaa, kuinka kukin kuva näyttää omassa kelluvassa asiakirjaikkunassaan ja että vain yksi valokuvista on näkyvissä, kun taas kaksi muuta piiloutuvat sen takana:

Kolme kuvaa on avoinna näytöllä, jokainen omassa kelluvassa asiakirjaikkunassa.

Aikaisemmissa Photoshop-versioissa tämä tapahtui tyypillisesti siten, että jokainen kuva omassa ikkunassa pakotti meidät napsauttamaan ja vetämään asiakirjoja tieltä päästäksesi haluamaasi. Kuten aiemmin kuitenkin tarkastelimme, Photoshop CS4 antaa meille mahdollisuuden katsella kuvia sarkain välilehtiä. Yksi tapa ryhmitellä kuvia välilehdille on siirtymällä näytön yläreunassa olevaan ikkunavalikkoon, valitsemalla Järjestä ja valitsemalla sitten Yhdistä kaikki välilehdiksi . Uuden Järjestä asiakirjat -ominaisuuden ansiosta tapa on vielä nopeampi.

Kaikkien avoimien kuvien yhdistäminen välilehdiksi

Järjestä dokumentit -kuvake löytyy sovelluspalkista, joka Windows-järjestelmässä on sisäkkäin ruudun yläosassa olevan valikkopalkin kanssa ja Mac-tietokoneessa (jota käytän täällä), se on erillinen ominaisuus, joka sijaitsee välillä valikkopalkki ja Asetukset-palkki:

Järjestä asiakirjat -kuvake on osa Photoshop CS4: n sovelluspalkkia.

Napsauttamalla Järjestä dokumentit -kuvaketta avautuu valikko, jossa on kaikenlaisia ​​erilaisia ​​vaihtoehtoja kuvien katselemiseen. Aivan ensimmäinen vaihtoehto vasemmassa yläkulmassa on Yhdistä kaikki :

Napsauta Yhdistä kaikki -vaihtoehto Järjestä asiakirjat -valikossa, jos haluat ryhmitellä kaikki avoimet kuvat nopeasti välilehtiin.

Napsauttamalla tätä vaihtoehtoa, kaikki avoimet kuvat yhdistetään nopeasti välilehdiksi. Jos tarkastelemme valokuvia uudelleen, voimme nähdä, että ne kaikki ovat nyt sisäkkäin yhden asiakirjaikkunan sisällä ja jokaisella on nyt oma välilehti yläosassa ikkuna. Kuvien välillä vaihtaminen on yhtä helppoa kuin niiden välilehtien napsauttaminen:

Kuvat näkyvät nyt yhdessä asiakirjaikkunassa, jonka yläosassa on välilehtiä, jotta ne voidaan vaihtaa.

Uudet useiden asiakirjojen asettelut Photoshop CS4: ssä

Mahdollisuus helposti vaihtaa kuvien välillä on hienoa, mutta se jättää meille edelleen ongelman nähdä vain yksi valokuva kerrallaan. Sieltä loput Järjestä asiakirjat -valikon kuvakkeet tulevat sisään. Jos tarkastelet tarkkaan, huomaat, että valikko on jaettu eri osioihin. Suurin osa mielenkiintoisista monen asiakirjan asetteluista löytyy toisesta osasta ylhäältä (olen korostanut ne keltaisella):

Suurin osa useiden asiakirjojen asetteluista löytyy valikon toisesta osasta.

Täältä löydät erilaisia ​​asetteluja kuvien katselemiseen sen mukaan, kuinka monta kuvaa sinulla on tällä hetkellä näytöllä. Siellä on asettelut, joiden avulla voit katsella 2–6 kuvaa kerralla. Saatat huomata, että monet yllä olevassa kuvakaappauksen kuvakkeista ovat harmaita. Tämä johtuu siitä, että minulla on vain kolme kuvaa avoinna ja harmaana osoitetut asettelut ovat vähintään neljän kuvan katselemiseksi. Jos haluaisin avata lisää kuvia, enemmän asetteluista tulisi minulle käytettävissä.

Voit kertoa, kuinka monelle kuvalle tietty asettelu on suunniteltu, ja nähdä esikatselun siitä, miltä asettelu näyttää, tarkastelemalla jokaisen kuvakkeen pientä kuvaa. Esimerkiksi, ylimmän rivin kaksi ensimmäistä kuvaketta ovat kahden kuvan katseleminen kerralla. Vasemmalla oleva kuvake antaa meille pystysuuntaisen asettelun sijoittamalla jokaisen kuvan pystysuoraan sarakkeeseen, kun taas oikealla oleva kuvake antaa meille vaakasuuntaisen asettelun ja asettaa jokaisen kuvan vaakasuoraan riviin. Jos olet ottanut työkaluvihjeet käyttöön Photoshopin asetuksissa (työkaluvihjeet ovat oletuksena käytössä), näet pienen ponnahdusviestin, joka kertoo kuinka monta kuvaa tiettyyn asetteluun on suunniteltu (2 Ylös, 3 Ylös, 4 Ylös, 5 Ylös tai 6 Ylös), kun viet hiiren osoittimen päälle:

Kunkin kuvakkeen pieni kuva näyttää esikatselun siitä, miltä asettelu näyttää.

Kaksi kuvaa voidaan näyttää vain muutamalla eri tavalla, mutta mitä enemmän kuvia on avattu Photoshop CS4: ssä, sitä mielenkiintoisemmiksi asettelut tulevat. Minulla on kolme kuvaa avoinna, ja Järjestä asiakirjat -valikossa on neljä eri asetteluvaihtoehtoa niiden järjestämiseksi näytölle. En vaivaudu käymään läpi yhtäkään niistä, koska sinun olisi nopeampaa ja helpompaa napsauttaa niitä itse nähdäksesi jokaisen asettelun, mutta mielestäni hyödyllisin työskennellessäsi pystysuunnassa olevien kuvien kanssa on 3 pystysuuntaista saraketta, joka on ensimmäinen kuvake vasemmalla, toisella rivillä. Jälleen pieni kuvake kuvakkeessa antaa meille esikatselun siitä, miltä asettelu näyttää:

Lisää kuvia avataan Photoshopissa tarkoittaa mielenkiintoisempaa valintaa asetteluista.

Napsautan tätä asettelua valitaksesi sen, ja voimme nähdä, että kuvasi näytetään nyt pystysuunnassa kolmen sarakkeen asettelussa, joten niiden katselu ja vertailu on helppoa:

Katsele ja vertaa useita kuvia kerralla helposti Photoshop CS4: n uusien asettelujen kanssa.

Kuvien valitseminen asettelussa

Voit valita yhden asettelun kuvista napsauttamalla sitä. Voit kertoa, mikä kuva on valittuna, koska muiden kuvien asiakirjaikkunat ovat hiukan himmentyneet. Yllä olevassa kuvakaappauksessa oikealla oleva kuva on valittu. Voit myös valita kuvia käyttämällä samoja pikanäppäimiä, jotka meillä on käytettävissä, liikkumiseksi välilehdessä olevien asiakirjojen läpi. Ctrl + ~ (Win) / Command + ~ (Mac) liikkuu eteenpäin kuvien kautta asettelussa, kun taas Ctrl + Shift + ~ (Win) / Command + Shift + ~ (Mac) selaa taaksepäin niiden läpi. Myös vanhemmat Photoshop-näppäimistön pikavalinnat Ctrl + Tab (Win) / Control + Tab (Mac) eteenpäin liikkumista varten ja Ctrl + Shift + Tab (Win) / Control + Shift + Tab (Mac) taaksepäin kiertämiseksi toimivat myös.

Navigointi yhden kuvan ympärillä asettelussa

Navigointi kuvan sisällä, joka on osa monien asiakirjojen asettelua Photoshop CS4: ssä, ei eroa navigoinnista näytössä avoimen kuvan ympärillä. Voit zoomata yhtä kuvaa napsauttamalla sitä valitaksesi sen, pitämällä sitten Ctrl + välilyönti (Win) / Command + välilyönti (Mac) päästäksesi väliaikaisesti Zoom-työkaluun ja napsauttamalla kuvaa zoomauksessa sisään. Voit loitontaa pitämällä Alt + välilyönti (Win) / Option + välilyönti (Mac) alhaalla ja napsauttamalla kuvaa. Voit tietysti myös napata Zoom-työkalun Työkalut-paneelista, mutta todennäköisesti huomaat, että pikanäppäin on nopeampi ja kätevämpi.

Panoroidaksesi kuvaa asiakirjaikkunan sisälle, pidä välilyöntiä itsessään, jolloin saat väliaikaisen pääsyn Photoshopin käsityökaluun, napsauta sitten kuvaa ja vedä sitä hiirellä. Voit jälleen tarttua käsityökalun Työkalut-paneelista, mutta ellet saa tuntipalkkaa, pikanäppäin on nopeampi. Tutustu zoomauksen ja panoroinnin Photoshop-opetusohjelmaan, jos tarvitset paljon lisätietoja kuvien selaamisesta.

Navigointi kaikissa kuvissa kerroksessa

Entä jos haluat zoomata tai panoroida kaikkia asettelun kuvia kerralla? Ei ongelmaa! Lisää vain Vaihto- näppäin juuri katsomiemme yksittäisten kuvien pikakuvakkeisiin! Jos haluat lähentää kaikkia asettelun kuvia kerralla, pidä Shift + Ctrl + välilyöntinäppäimet (Win) / Shift + Command + välilyönnit (Mac) alhaalla, napsauta sitten kuvaa. Pidä Shift + Alt + välilyönti (Win) / Shift + Option + välilyönti (Mac) ja napsauttamalla kuvaa loitontaa jokaista asettelun kuvaa:

Shift-näppäimen lisääminen tavanomaisiin Zoom-näppäimistön pikanäppäimiin antaa meille mahdollisuuden lähentää ja loitontaa kaikkia asettelun kuvia samanaikaisesti.

Jos haluat panoroida kaikkia asettelun kuvia kerralla, pidä Shift + välilyöntinäppäintä alhaalla, napsauta sitten mitä tahansa kuvaa ja vedä sitä hiirellä. Muut asettelun kuvat liikkuvat sen mukana:

Pidä Vaihto + välilyönti painettuna, napsauta ja vedä mitä tahansa kuvaa panoroidaksesi kaikki asettelun kuvat kerralla.

Kuvien zoomaustason ja sijainnin vastaavuus asettelussa

Jos olet lähentänyt yhtä kuvaa ja haluat nopeasti sovittaa kaikki muut asettelussa olevat kuvat samaan zoomaustasoon, varmista ensin, että haluamasi zoomaustaso on valittu, ja valitse sitten Yhdistä zoomaus -vaihtoehto. Järjestä asiakirjat -valikosta:

"Yhteensopiva zoom" -vaihtoehto vastaa nopeasti kaikkien asettelussa olevien kuvien zoomaustasoja valittuun kuvaan.

Jos olet panoroinut yhtä kuvista ja haluat lähettää nopeasti kaikki muut asettelussa olevat kuvat samalle kuvan alueelle, varmista, että kuva, jonka haluat vastaavat muita, on valittu, ja valitse sitten Yhdistä sijainti -vaihtoehto Järjestä asiakirjat -valikosta:

"Sovita sijainti" -vaihtoehto pannui kaikki asettelun kuvat samaan kohtaan kuin valittu kuva.

Voit myös sovittaa nopeasti kaikkien asettelussa olevien kuvien zoomauksen ja sijainnin valitsemalla ensin kuvan, jonka haluat vastaavan muita, ja valitsemalla sitten Järjestä asiakirjat -valikosta Sovita zoom ja sijainti -vaihtoehdon:

"Yhdistä zoomi ja sijainti" -vaihtoehto sovittaa kaikkien kuvien zoomauksen ja sijainnin heti valittuun kuvaan.

Kuvien lähettäminen takaisin välilehdille

Viimeinkin, jos olet verrannut kuviasi ja haluat siirtyä takaisin välilehden asiakirjaasetteluun, napsauta yksinkertaisesti samaa Yhdistä kaikki -vaihtoehto Järjestä asiakirjat -valikossa, jota tarkastelimme aikaisemmin:

Yhdistä kaikki -vaihtoehto poistuu asettelusta ja palaa takaisin välilehdille.