Johdatus pilvipalveluiden etuihin

Huolimatta siitä, että pilvipalvelua pidetään uudella, se on ollut olemassa jo noin kymmenen vuotta. Vähitellen ihmiset alkoivat uskoa pilvilaskennan voimiin ja etuihin. Monet yritykset ovat jo muuttaneet pilveen, ja monet muut suunnittelevat muuttoaan. Kyselyn mukaan 73% organisaatiosta on alkanut käyttää pilviä. On tunnettu tosiasia, että ne, jotka käyttävät pilvilaskentajärjestelmää suuriin dataprosesseihinsa, nauttivat nopeammista ja paremmista palveluista. Vielä nykyäänkin tällä alueella tehdään monia parannuksia parhaan ja monipuolisen palvelun tarjoamiseksi. Tämä ei vain autta organisaatiota hallitsemaan resursseja tehokkaasti, vaan auttaa heitä myös palvelemaan asiakkaitaan paremmalla tavalla, mikä puolestaan ​​auttaa liiketoiminnan yleisessä kasvussa.

Facebook, Instagram, google-asema, Gmail ovat joitain palveluista, joiden kautta tietämättämme käytämme pilviä. Kaikkien näiden sovellusten palvelimet isännöidään pilvessä. Siksi tietomme ovat turvallisia ja helposti saatavissa näissä sovelluksissa.

Pilvilaskennan edut

Tutkitaan pilvilaskennan etuja seuraavilla avainkohdilla:

1. Kustannukset

Jokaisen yrityksen perimmäinen tavoite on ansaita voittoa. Organisaatiot ovat huolestuneita räjähdysmäisestä summasta, joka niiden on maksettava pilvien toteuttamisesta ympäristössä. Mutta silloin tiedot ovat myös tärkeitä. Ne, jotka ovat punnittaneet pilven edut ja haitat, tietävät, että pilven käyttö on taloudellista.

Pilven mukana palveluja on helppo ylläpitää ja käyttää. Yhdellä on joustavuus käyttää palveluita tarvittaessa ja maksaa vain siitä. Eri pilvipalveluntarjoajien tarjoamat hinnoittelutasot ovat erilaisia. Voidaan valita haluamansa palvelutyypit ja palvelun kesto. Jotkut pilvipalveluntarjoajat tarjoavat myös pay-as-you-go-palvelun. Kun käyttäjällä ei ole aavistustakaan siitä, kuinka paljon resursseja hän tarvitsee. He voivat valita tämän palvelun.

Talossa toteutettuina organisaatiot käyttävät resursseja, joita ei käytetä kovin usein, ja maksavat enemmän kuin todellisuudessa käyttävät. Siksi monet organisaatiot etsivät pilviä. Tämä on taloudellista ja nopeaa.

2. Joustavuus

Käyttäjä ei voi koskaan olla varma siitä, kuinka paljon resursseja hän tarvitsee kasvavan ajan kuluessa. Joten resurssien, kuten palvelimien ja tallennustietokantojen käsittely epämääräisen arvauksen perusteella, käyttöönotto voi johtaa joko liian monien resurssien tai liian pienen resurssien käyttöönottoon. Tämä saattaa vaikuttaa myös liiketoimintaan.

Toinen ongelma tämäntyyppisissä infrastruktuureissa on, että se tarvitsee ammattilaisryhmän resurssien ylläpitämiseen ja hallintaan. Näiden kysymysten avulla käyttäjä ei voi keskittyä täysin liiketoimintansa kasvuun. Siksi on suositeltavaa antaa kolmansien osapuolten hoitaa kaikki infrastruktuuriin liittyvät sotkut ja käyttäjän keskittyä liiketoiminnan tavoitteisiin ja asiakaspalveluun.

Pilvipalvelun käytön etuna on, että käyttäjä saa joustavuuden käyttää resursseja tarvittaessa ja maksaa vain käytöstä. Resurssit ovat saatavilla heti ja julkaistaan ​​heti, kun ne on tehty työhönsä. Tämä antaa käyttäjälle vapauden ja joustavuuden työskennellä minkä tahansa kokoisissa tiedoissa. Tämä joustavuus lisää käyttäjän tehokkuutta. Hän voi keskittyä enemmän logiikkaan kuin infrastruktuuriin.

3. Liikkuvuus

Cloud on Internet-pohjainen palvelu. Tämä tarkoittaa, että kaikki pilven resurssit ovat saatavissa Internetin kautta. Käyttäjän on vain kirjauduttava sisään tililleen ja käytettävä resursseja, joita hänellä on pilvellä. Tämä tekee käyttäjästä joustavan pääsyn palveluihin mistä päin maailmaa tahansa.

Pilvipalveluihin pääsee myös matkapuhelimella. Sovellukset, kuten Facebook, Instagram, Gmail jne., Ovat saatavilla myös mobiililaitteissa.

4. Turvallisuus

Tietoverkkorikollisuuden kasvaessa kyberturvallisuus on huolenaihe kaikille organisaatioille. On yleinen käsitys, että pilvessä käytettävissä olevat tiedot eivät ole turvallisia. Kun tietoja tallennetaan Internetiin, se tulee alttiiksi tietovarkauksille.

Tietojen tallentamiseksi varkauksista ja muusta sopimattomasta käytöstä pilvipalveluntarjoajan työharjoittelu on asianmukainen turvatoimi. Monet osapuolet käyttävät salausta ja valtuutussertifikaattia luvattoman pääsyn estämiseksi tietoihin. He ovat tarjonneet monella tasolla pääsynvalvontatarkastuksia tietojen saamiseksi. Kaikista näistä pääsynvalvontakäytännöistä päättää käyttö. Käyttäjän mukaan voidaan asettaa erilaisia ​​suojausasetuksia. Siten käyttäjällä on täysi hallinto siitä, kenelle tietojen pitäisi olla saatavissa. Tämä antaa käyttäjälle vapauden huolehtia tietojensa turvallisuudesta.

5. Kopiointi

Estääksesi tietojen häviämistä ja sovellusten seisokkeja pilvipalveluntarjoajat varmistavat, että tiedot kopioidaan useille sivustoille. Tämä estää katastrofista aiheutuvia menetyksiä tai muita odottamattomia virheitä.

Käytettävissä on monenlaisia ​​replikaatiomenetelmiä. Jotkut niistä ovat - paikallisesti tarpeettomia, alueelliset redundanssit, maantieteelliset tason redundanssit jne. Käyttäjä voi halutessaan toistaa tietoja liiketoiminnan tarpeidensa mukaan. Käyttäjä voi myös päättää, milloin tiedot arkistoidaan. Tiedot tallennetaan edullisempaan tallennustilaan ja ovat käytettävissä tarvittaessa. Pilvipalvelut tarjoavat nopean tietojen palautumisen kaikenlaisille hätätilanteille luonnonkatastrofeista sähkökatkoksiin saakka. Näin varmistetaan liiketoiminnan esteetön kasvu.

6. Päivitykset

Jotta järjestelmä toimisi oikein ja se olisi suojattu eri ohjelmistoilta, päivitykset on tehtävä oikea-aikaisesti. Kun talossa on infrastruktuuria, käyttäjän on varmistettava, että kaikki järjestelmät päivitetään ja kaikki sovellukset päivitetään tarvittaessa. Tämä on sekä aikaa että rahaa kuluttavaa toimintaa. Palvelun ollessa pilvi ei tarvitse huolehtia kaikista näistä päivityksistä. Pilvipalveluntarjoajien tehtävänä on varmistaa, että kaikki resurssit päivitetään ja virustorjunta on uusinta.

7. Tehokkuus

Pilvialustan päätavoite on lisätä käyttäjän tehokkuutta. Kaikkien tilattavien palveluiden avulla käyttäjän ei tarvitse huolehtia teknisistä kysymyksistä, vaan hän voi keskittyä täysin liiketoimintaan. Kun satoja ja tuhansia palvelimia on helposti saatavana huoltoon, prosessi nopeutuu ja tuottaa tehokkaita tuloksia ei nopeasti. IT-ammattilaiset voivat keskittyä logiikkaan pitämällä syrjään kaikki infrastruktuuriongelmat. Lisäämällä siten jokaisen ihmisen tehokkuutta.

Tämän lisäksi pilvilaskennalla on monia muita etuja, kuten kestävyys, joustava tallennuskapasiteetti, käsittelynopeus, oivallukset, yhteistyö, johdonmukaisuus jne. Tästä syystä organisaatiot siirtyvät helposti pilveen.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas pilvilaskennan eduista. Tässä keskustellaan pilvipalveluiden käytön eduista todellisessa maailmassa. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja:

  1. Ura pilvipalveluissa
  2. Blockchain edut
  3. PHP: n edut
  4. Tietokoneverkon edut ja haitat
  5. Virtualisoinnin työskentely pilvitietokoneessa \
  6. Ilmainen pilvipalvelu

Luokka: