Mikä on SPSS?

SPSS tarkoittaa ”yhteiskuntatieteiden tilastollista pakettia”. Se on IBM-työkalu. Tämä työkalu lanseerattiin ensimmäisen kerran vuonna 1968. Tämä on yksi ohjelmistopaketti. Tätä pakettia käytetään pääasiassa tietojen tilastolliseen analysointiin.

SPSS: tä käytetään pääasiassa seuraavilla aloilla, kuten terveydenhuolto, markkinointi ja koulutustutkimus, markkinatutkijat, terveystutkijat, tutkimusyritykset, koulutustutkijat, hallitus, markkinointijärjestöt, tiedonkaivajat ja monet muut.

Se tarjoaa data-analyysin kuvaileville tilastoille, numeerisille tulosennusteille ja ryhmien tunnistamiselle. Tämä ohjelmisto tarjoaa myös tiedonmuunnos-, kuvaaja- ja suoramarkkinointiominaisuuksia tietojen sujuvaan hallintaan.

Miksi SPSS?

He kuuluivat IBM SPSS Statistics -järjestelmään, ja suurin osa käyttäjistä viittaa siihen vain SPSS-tietokantaan.

Se on suoraan eteenpäin ja sen englanninkielinen komentokieli auttaa käyttäjää läpikäymään virtauksen.

SPSS esittelee seuraavat neljä ohjelmaa, jotka auttavat tutkijoita heidän monimutkaisissa tietoanalyysitarpeissaan.

Tilasto-ohjelma

SPSS: n tilasto-ohjelma ei tarjoa suurta osaa perustilastotoiminnoista, osa niistä sisältää taajuudet, ristitaulukointi- ja kaksimuuttujatilastot jne.

Mallineohjelma

Tutkijat pystyvät rakentamaan ja validoimaan ennustavia malleja edistyneiden tilastollisten menettelyjen avulla.

Tekstianalyysi kyselyohjelmaan

Se antaa vankan palautteen analyysin. joka puolestaan ​​saa kuvan todellisesta suunnitelmasta.

Visualisoinnin suunnittelija

Tutkijat löysivät tämän visuaalisen suunnittelijan datan luomalla monenlaisia ​​visioita, kuten tiheyskaavioita ja säteittäisiä laatikkotietoja.

SPSS: n ominaisuudet

 • Minkä tahansa Survey Gizmo -palvelun kautta kerätyn tutkimuksen tiedot viedään helposti SPSS: ään yksityiskohtaista ja hyvää analyysiä varten.
 • SPSS: ssä tiedot tallennetaan.SAV-muodossa. Nämä tiedot ovat pääosin peräisin tutkimuksista. Tämän ansiosta tietojen käsittely, analysointi ja vetäminen on erittäin yksinkertaista.
 • SPSS: llä on helppo pääsy eri tyyppisiin tietoihin. Nämä muuttujatiedot on helppo ymmärtää. SPSS auttaa tutkijoita asettamaan mallin helposti, koska suurin osa prosessista on automatisoitu.
 • Saatuaan tietoja taikuudessa SPSS alkaa. Ei ole loppua siihen, mitä voimme tehdä näillä tiedoilla.
 • SPSS: llä on ainutlaatuinen tapa saada tietoja myös kriittisistä tiedoista. Trendianalyysi, oletukset ja ennustavat mallit ovat joitain SPSS: n ominaisuuksista.
 • SPSS on helppo oppia, käyttää ja soveltaa.
 • Se auttaa tiedonhallintajärjestelmien ja muokkaustyökalujen saamisessa käteväksi.
 • SPSS tarjoaa sinulle syvälliset tilastolliset ominaisuudet tarkan tuloksen analysoimiseksi.
 • SPSS auttaa meitä suunnittelemaan, piirtämään, raportoimaan ja esittämään ominaisuuksia entistä selkeämmäksi.

SPSS: n tilastolliset menetelmät

SPSS: ssä voidaan käyttää monia tilastollisia menetelmiä, jotka ovat seuraavat:

 • Ennakointi monille tiedoille ryhmien tunnistamiseksi ja menetelmien, kuten klusterianalyysin, tekijäanalyysin jne.
 • Kuvailevat tilastot, mukaan lukien SPSS: n metodologiat, ovat taajuuksia, ristitaulukointia ja kuvaavia suhteita koskevia tilastotietoja, jotka ovat erittäin hyödyllisiä.
 • Myös kaksijakoiset tilastot, mukaan lukien menetelmät, kuten varianssianalyysi (ANOVA), keskiarvot, korrelaatio ja ei-parametriset testit jne.
 • Numeerinen tulosennuste, kuten lineaarinen regressio.

Se on eräänlainen itsekuvatava työkalu, joka automaattisesti arvioi haluavansa avata olemassa olevan tiedoston, ja avaa sen kanssa valintaikkunan kysyäksesi minkä tiedoston haluat avata. Tämä SPSS-lähestymistapa tekee erittäin helpoksi navigoida käyttöliittymässä ja Windowsissa SPSS: ssä, jos avaamme tiedoston.

Tietojen tilastollisen analyysin lisäksi SPSS-ohjelmisto tarjoaa myös tiedonhallinnan ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjä voi tehdä valinnan, luoda johdettuja tietoja ja suorittaa tiedostojen uudelleenmuokkaamisen jne. Toinen ominaisuus on tietojen dokumentointi. Tämä ominaisuus tallentaa metatietosanakirjan yhdessä datatiedoston kanssa.

SPSS-tyypit

Sillä on kahta tyyppiäkymiä, jotka ovat muuttujanäkymä ja datanäkymä:

Muuttuva näkymä

 1. Nimi: Tämä on sarakekenttä. joka hyväksyy yksilöllisen tunnuksen. Tämä auttaa tietojen lajittelua. Esimerkiksi erilaiset demografiset parametrit, kuten nimi, sukupuoli, ikä, koulutustaso, ovat parametrit tietojen lajitteluun.
  Ainoa rajoitus on erikoismerkit, joita ei sallita tässä tyypissä.
 2. Etiketti: Nimi itsessään ehdottaa, se antaa etiketin. Mikä antaa myös mahdollisuuden lisätä erikoismerkkejä.
 3. Tyyppi: Tämä on erittäin hyödyllinen, kun erityyppisiä tietoja lisätään.
 4. Leveys: Voimme mitata merkkien pituuden.
 5. Desimaali: Vaikka tämä tyyppi syötetään prosentuaaliarvoon, autamme meitä päättämään, kuinka paljon tarvitaan määrittämään tarvittavat numerot desimaalin jälkeen.
 6. Arvo: Tämä auttaa käyttäjää syöttämään arvon.
 7. Puuttuvat: Tämä auttaa käyttäjää ohittamaan tarpeettomat tiedot, joita ei vaadita analyysin aikana.
 8. Kohdistus: Kohdistus, kuten nimestä voi päätellä, auttaa kohdistamaan vasemmalle tai oikealle. Mutta tässä tapauksessa ex. Vasen kohdistus.
 9. Mitta: Tämä auttaa mittaamaan työkaluihin, kuten ordinaali-, kardinaali-, nominaali-, syötettäviä tietoja.

Tiedot on syötettävä taulukkoon nimeltä ”muuttujanäkymä”. Sen avulla voimme mukauttaa tietotyyppiä sen analysointia varten.

Tietojen analysoimiseksi on täytettävä eri sarakkeiden otsikot, kuten Nimi, Etiketti, Tyyppi, Leveys, Desimaalit, Arvot, puuttuvat, Sarakkeet, Kohdista ja Mitat.

Nämä otsikot ovat erilaisia ​​ominaisuuksia, jotka auttavat karakterisoimaan tietoja vastaavasti.

Data View

Tietonäkymä on rakennettu riveiksi ja sarakkeiksi. Tuomalla tiedostoa tai lisäämällä tietoja manuaalisesti voimme toimia SPSS: n kanssa.

SPSS-asennusopas

Ensinnäkin meidän on tarkistettava järjestelmän vähimmäisvaatimukset SPSS-tilastojärjestelmän vaatimuksissa.

Sitten vaihtoehto valitsee järjestelmään ladatun käyttöjärjestelmän ja selvittää edellytykset.

Avaa SPSS-verkkosivuston selain, tämä johtaa ohjelmistosovelluksen lataamiseen. Aloita ilmaisella SPSS-kokeiluversiolla.

Seuraavat vaiheet Excel-tiedoston tuomiseen SPSS: ään.

Ensimmäinen askel on napsauttaa Tiedosto

=> Avaa

=> Valitse data

=> Valintaikkuna

=> Tyyppiset tiedostot

=> .xls-tiedosto.

Kun olet valinnut tietojen analysointia varten tuotavan Excel-tiedoston, meidän on varmistettava, että valitsemassamme valintaikkunassa luetaan muuttujien nimet ensimmäisestä tietorivistä.

Napsauta lopussa OK. Tiedostosi on nyt tuotu SPSS: ään.

johtopäätös

Tärkeintä on, että vaikka Excel tarjoaa hyvän tavan tietojen järjestämiseen, SPSS sopii paremmin syvälliseen tietojen analysointiin. Tämä työkalu on erittäin hyödyllinen tietojen analysoinnissa ja visualisoinnissa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Mikä on SPSS? Tässä olemme keskustelleet ominaisuuksista, tyypeistä, tilastollisista menetelmistä ja asennusoppaasta. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Tietojen visualisoinnin työkalut
 2. Mikä on Data Analyst?
 3. Mikä on OLTP?
 4. SAS vs. RapidMiner

Luokka: