Tässä opetusohjelmassa tarkastellaan parantavaa harjaa, joka on ylivoimaisesti paras valokuvien retusointityökalu kaikissa Photoshopissa, ja kuinka voimme käyttää sitä vähentämään kuvan häiritseviä ihon ryppyjä helposti.

Huomaa, kuinka sanoin "vähentää", ei "poistaa" ryppyjä. Yksi yleisimmistä retusointivirheistä on poistaa ryppyjä kokonaan ihmisen kasvoilta ja tasoittaa iho niin täydellisesti, että 40-, 50-, 60-vuotiaiden tai sitä uudempien henkilöiden näyttää siltä, ​​että he ovat tuskin ikäisiä päivästä teini-ikäisensä jälkeen. .

Se voi kuulostaa houkuttelevalta, ja jos teet töitä huippuluokan muotilehden hyväksi, se saattaa olla haluamasi tulos. Mutta niille meistä, jotka elävät todellisuudessa, ryppyt ovat luonnollinen merkki ikääntymisestä, elämäkokemuksesta ja siihen liittyvästä viisaudesta, eivät sellaisista, jotka tulisi välttää ja poistaa Photoshopin raskaalla kädellä. Kuten sanonta kuuluu, se, että et voi, ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi.

Silti ryppyjä, jotka vaikuttavat liian tummilta ja huomattavilta, olipa huono valaistus tai vain unettomuus, voivat vähentää muuten loistavaa muotokuva, joten tässä opetusohjelmassa opitaan kuinka vähentää niiden vaikutusta parantavan siveltimen ja kerroksen opasiteetti. Käytän täällä Photoshop CS5: tä, mutta kaikki Photoshopin viimeisimmät versiot toimivat.

Tässä on kuva, jonka kanssa työskentelen. Kaiken kaikkiaan mielestäni se on hieno valokuva, mutta jotkut miehen kasvojen ryppyistä, etenkin silmien ympärillä, ovat liian voimakkaita ja häiritseviä:

Miesten kasvojen ryppyjen poistaminen olisi väärin, mutta niiden vähentäminen parantaisi kuvaa.

Tämä opetusohjelma on osa muotokuvamuokkauskokoelmaan. Aloitetaan!

Vaihe 1: Lisää uusi tyhjä kerros

Aloitetaan lisäämällä uusi tyhjä kerros taustakerroksen yläpuolelle, jotta voimme pitää retusointityömme ja alkuperäisen kuvan (joka istuu taustakerroksessa) erillään toisistaan. Pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna.

Tavallisesti Photoshop menisi eteenpäin ja lisäisi uuden tyhjän kerroksen, kun napsautamme Uusi kerros -kuvaketta, mutta pitämällä Alt / Optio-näppäintä painettuna, kehotamme sen sijaan avaamaan Uusi kerros -valintaikkuna, joka antaa meille mahdollisuuden nimetä nopeasti uusi kerros ennen sen lisäämistä. Napsauta yläosan Nimi- syöttöruudun sisällä ja nimeä uusi kerros "ryppyiksi":

Uusi kerros -valintaikkuna antaa meille asettaa useita tason asetuksia, mutta tässä me vain kiinnostamme sitä.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta, ja jos tarkastelemme uudelleen Tasot-paneeliamme, näemme, että meillä on nyt uusi tyhjä kerros nimeltä "ryppyjä" taustakerroksen yläpuolella. Taso on korostettu sinisellä, mikä tarkoittaa, että se on valittu, joten kaikki, mitä seuraavaksi teemme, tehdään ryppykerrokselle, ei sen alapuolella olevalle Taustakerrokselle:

Tasojen nimeäminen auttaa pitämään retusointityömme organisoituna ja hallittavana.

Vaihe 2: Valitse Healing Brush

Tartu parannusharjaan Työkalut-paneelista. Oletuksena se on piilossa Spot Healing -harjan takana, joten napsauta ja pidä Spot Healing Brush -painiketta painettuna, kunnes ilmestyy valikko, ja valitse sitten Healing Brush luettelosta:

Napsauta ja pidä Spot Healing Brush -painiketta painettuna ja valitse sitten Healing Brush peruutusvalikosta.

Vaihe 3: Vaihda näytetila tilalle "Kaikki kerrokset" ja poista valinta kohdasta "Kohdistettu"

Samoin kuin Spot Healing Brush, Healing Brush on pohjimmiltaan tekstuurin korvaustyökalu, joka korvaa vaurioituneen tai ei-toivotun tekstuurin valokuvan ongelma-alueelta hyvällä tekstuurilla toiselta alueelta, sekoittaen hyvän tekstuurin ongelma-alueen alkuperäisiin väri- ja kirkkausarvoihin. luoda saumattoman korjauksen. Tätä Adobe tarkoittaa termillä "paraneminen". Healing Brush -sovelluksella valitsemme ensin alueen, josta haluamme näytteellä hyvän tekstuurin napsauttamalla sitä, sitten maalaamme ongelma-alueen yli parantaaksemme sen hyvällä tekstuurilla.

Oletuksena parantava sivellin näytteittää kuitenkin vain valitun tason tekstuurin, ja koska tällä hetkellä valittu tasomme on tyhjä, emme aio tehdä paljon. Meidän on sanottava Photoshopille, että se näyttelee tekstuurin valitun tason lisäksi myös sen alapuolella olevasta kerroksesta, ja teemme sen käyttämällä Asetukset-palkin Sample Mode -vaihtoehtoa. Oletuksena sen asetukseksi on Nykyinen kerros . Napsauta sanoja "Nykyinen kerros" ja valitse luettelosta Kaikki kerrokset :

Vaihda näytetila -vaihtoehto 'Nykyinen kerros' -asetukseksi 'Kaikki tasot'.

Varmista myös, että Kohdistettu- vaihtoehto ei ole valittuna. Löydät sen suoraan Asetukset-palkin Näytetila-vaihtoehdon vasemmalta puolelta. Kun Kohdistettu-asetus on poistettu käytöstä (valittuna), näyttelet edelleen hyvää rakennetta samalta alueelta, jota napsautit, kunnes napsautat toista aluetta. Tämä on yleensä haluamaasi käyttäytymistä parantavaa harjaa käytettäessä. Yleisesti ottaen, jos käytät Kloonileima-työkalua, haluat Alignment valituksi ja Healing Brush -sovelluksen avulla haluat poistaa sen valinnan:

On yleensä helpompaa työskennellä Healing Brush -sovelluksella, kun kohdistettu vaihtoehto on kohdistamatta.

Vaihe 4: Napsauta hyvää pinta-alaa näyte siitä

Kuten mainitsin, parannusharjan käyttö on kaksivaiheinen prosessi. Ensin napsautamme kuvan aluetta, joka sisältää hyvää rakennetta näytteen ottamiseksi, sitten maalaamme ongelma-alueen yli korvataksemme ei-toivotun tekstuurin hyvällä tekstuurilla. Yksi tärkeä asia, joka on pidettävä mielessä ryppyjen vähentämisessä, on, että ihon rakenne näyttää erilaiselta ihmisen kasvojen eri alueilla. Esimerkiksi silmäsi ympäröivällä iholla on erilainen rakenne kuin poskilla tai otsalla. Joten jos haluat, että retusointityöt näyttävät mahdollisimman realistisilta, yritä ottaa näytteitä hyvästä tekstuurista ryppyjä lähellä olevalta alueelta, jotta ihon tekstuuri pysyy tasaisena.

Lisäksi ihmisen ikääntyessä ryppyjä tulee pidempiä ja syvempiä, joten voimme saada jonkun näyttämään nuoremmalta yksinkertaisesti lyhentämällä rypyn pituutta. Tästä syystä aloita aina ryppyjen ohuesta, kapeasta päästä, joka on nuorin osa, ja jatka suuntaa kohti sen alkuperää.

Aion lähentää yhtä miehen silmistä, jotta voin saada lähemmän kuvan tekemästäni, ja aloitan ensin poistamalla pienemmät rypyt, ennen kuin poistan suuremman hänen silmänsä alla. Toistaiseksi poistamme ryppyjä kokonaan, mutta kun olemme valmiita, näemme kuinka vähentää retusointityömme ulkonäköä, jotta asiat näyttävät luonnollisemmilta. Voit ottaa näytteen alueelta, jolla on hyvä rakenne pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä alhaalla, joka muuttaa väliaikaisesti Healing Brush -kohdistimen pieneksi kohdesymboliksi, ja napsauta aluetta:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja napsauta hyvän ryppyisen alueen lähellä ryppyä näytteen ottamiseksi.

Vaihe 5: Maalaa ryppy yli parantamiseksi

Kun olet näytteenottanut hyvästä rakenteestasi, vapauta Alt (Win) / Option (Mac) -näppäin ja siirrä sitten Healing Brush ryppyjen nuorimman pään yli. Parhaan tuloksen saat käyttämällä harjaa, joka on hiukan suurempi kuin itse ryppy. Voit säätää harjan kokoa nopeasti näppäimistöltä. Paina vasenta kiinnitysnäppäintä ( ( ) tehdäksesi harjan pienemmäksi tai oikeaa kiinnitysnäppäintä ( ) ) suurentaaksesi sitä. Napsauta sitten ryppyä ja vedä osoitinta hiiren painikkeen ollessa edelleen painettuna sen muotoa kohti alkuperäisyyttään ikään kuin maalaat sen päälle.

Kun maalaat ryppyä pitkin, huomaat kaksi asiaa. Ensin pieni plusmerkki (+) ilmestyy hyvän tekstuurin päälle ja liikkuu mukanasi maalaessasi. Suoraan plusmerkin alla oleva alue on hyvä pintakuvio, josta otetaan näytteitä, joten on helppo nähdä tarkalleen, mistä pintakuvio tulee. Photoshop ei myöskään sekoita tekstuuria alkuperäisiin väri- ja kirkkausarvoihin vasta hiiren painikkeen vapauttamisen jälkeen, joten maalauksen aikana asiat eivät välttämättä näytä odotetulta. Täältä näyttää siltä, ​​että kloonaan vain pikseliä rypän yli Kloonileimasi-työkalulla:

Alueen väri- ja kirkkausarvot näyttävät väärin maalatessasi. Pienenä plusmerkkinä näytetään näytteenottoalueelta hyvä rakenne.

Kun vapautan hiiren painikkeeni, Photoshop sekoittaa uuden tekstuurin ongelma-alueen alkuperäiseen väriin ja vaaleuteen, ja ryppy katoaa:

Photoshop sekoittaa väri- ja kirkkausarvot luodakseen saumattoman "paranemisen", kun vapautat hiiren painikkeen.

Välttääksesi maalaamista täsmälleen samalla tekstuurilla uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja päätyen tapettitehosteeseen valitsemalla erilaisia ​​alueita, joista näytteenotto tapahtuu, kun siirryt yhdestä rypistä toiseen pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) alhaalla ja napsauttamalla toista aluetta ennen maalausta. Rypyn pituudesta ja käytettävissä olevan hyvän rakenteen määrästä riippuen et ehkä pysty peittämään koko ryppyä yhdellä jatkuvalla maalilla, varsinkin jos henkilöllä on paljon ryppyjä. Käytä tällöin sarjaa lyhyempiä lyöntejä, aloittaen aina rypän nuorimmasta päästä ja työskentelemällä kohti sen alkuperää. Jos teet virheen, peruuta harjaisku painamalla Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) ja yritä sitten uudelleen.

Jatkan useampien pienempien ryppyjen poistamista maalaamalla niiden päälle hyvää rakennetta, muuttamalla siveltimen kokoa tarpeen mukaan vasemmalla ja oikealla hakasulkeella:

Poista ryppyjä kokonaan toistaiseksi, mutta palautamme ne myöhemmin.

Nyt kun olen puhdistanut yhden silmän alla olevan suuren rypän ympärillä olevan alueen, minulla on helpompi poistaa se. Poistan sen osittain sen sijaan, että yritän yhdellä jatkuvalla maalilla. Ensin otan näytteen läheisyydestä hyvän tekstuurin alueelta, sitten napsautin sen nuorimmassa päässä ja aloitan maalaamisen ryppyä pitkin, vapauttamalla hiiren painikkeeni aivan kuin saan suoraan hänen silmänsä alle:

Suurempien ryppyjen poistaminen käyttämällä sarjaa lyhyempiä maalausiskuja.

Jatkan tapaani suurta ryppyä pitkin, otan pintakuvioita toiselta alueelta ja puhdistan kaikki pienet ongelmakohdat menemällä:

Jatkamalla lyhyitä lyöntejä ryppyä pitkin.

Lopuksi, saavuttuaan silmän nurkkaan ja koskenut pieniä ongelmia, ryppy on kadonnut:

Iso ryppy on poistettu kokonaan.

Jatkan kiertämistäni kuvaa parantavalla siveltimellä jäljellä olevien ryppyjen poistamiseksi, mukaan lukien samanlainen suuri ryppy hänen toisen silmänsä alla. Nopeuttaakseni asiat itselleni vaihtamalla kynätablettiini (Wacom Intuos4), jonka avulla voin muuttaa harjan kokoa dynaamisesti maalatessani yksinkertaisesti muuttamalla tabletiin kohdistamaa painetta kynä, paljon nopeampi tapa työskennellä sen sijaan, että harjan kokoa muutetaan jatkuvasti näppäimistöltä. Jos sinulla ei ole paineherkkää kynätablettia, voit silti saada hienoja tuloksia hiirellä. Kynä vain helpottaa asioita.

Näin kuva näyttää kuluneen noin 10–15 minuuttia parantavan siveltimen avulla silmien, otsan ja leuan ympärillä olevien jäljellä olevien ryppyjen poistamiseksi:

Kun kaikki ryppyjä on poistettu, hän melkein näyttää erilaiselta ihmiseltä tai ainakin paljon nuoremmalta.

Vaihe 6: Laske kerroksen opasiteetti

Healing Brush ja vähän kärsivällisyyttäni osaltaan tekivät hämmästyttävän työn ihmisen ryppyjen poistamiseksi, mutta jos haluaisin näyttää hänelle tulokseni tässä vaiheessa, en ole varma, että hänestä olisi niin vaikuttunut minusta kuin Minä olen. Hän tietää, ja kaikki, jotka tuntevat hänet, tietävät, että hänellä on erittäin selvät ryppyjä hänen kasvonsa, ja nämä ryppyt lisäävät paljon hänen persoonallisuutensa. Saatat olla yllättynyt siitä, kuinka monta ihmistä loukkaantuu heidän yhtäkkiä näkemisen vuoksi, minkä vuoksi lopullinen päämäärämme ei ollut poistaa ryppyjä kokonaan, vain vähentää niiden vaikutusta.

Pienennä retusointityötä ja tuo ryppyjä takaisin, mutta pienemmässä määrin kuin ne olivat alun perin, alenna "ryppyjen" kerroksen opasiteettia. Löydät Opacity- vaihtoehdon Tasot-paneelin oikeasta yläkulmasta. Oikean opasiteetti-asetuksen löytäminen on yksinkertaisesti kokeilun asia, ja helpoin tapa tehdä se on paina näppäimistön V- kirjainta, joka valitsee heti Työkalu- paneelin Siirrä-työkalun . Kun Siirrä-työkalu on valittu, voimme muuttaa nykyisen valitun tason opasiteettiä vain painamalla numeroita näppäimistöllä. Aloita painamalla numeroa 5, joka laskee Tasot-paneelin opasiteetin 50%: iin. Tämä on yleensä hyvä paikka aloittaa:

Siirry Siirrä-työkaluun painamalla "V" ja muuta sitten kerroksen opasiteetti helposti kirjoittamalla numero.

Aseta opasiteetti noin 55%: iin, kirjoita nopeasti "55". Pidä silmällä asiakirjaikkunan kuvaa arvioidaksesi tuloksia, kun kokeilet erilaisia ​​opasiteetin asetuksia. Kun painat 0, palaat takaisin 100%: iin. Mielestäni 60-prosenttinen opasiteetti toimii hyvin kuvassani, mutta kuvasi arvo voi olla erilainen. Tässä on jälleen kerran kuinka kuva näytti alun perin:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä on lopputulokseni, kun olen palannut vähemmän intensiivisen version ryppyistä:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin voimme vähentää ryppyjen ilmettä käyttämällä Photoshopin parantavaa harjaa! Katso Photo Retouching -osiosta lisää Photoshop-kuvankäsittelyohjeita!