Erot WordPressin ja ruudun välillä

WordPress on tukeva, ilmainen ja avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä (CMS), joka perustuu My SQL: ään ja PHP: hen. Saatavana on kaksi versiota - “Hosted”, joka on saatavana sivustolta “wordpress.com” ja joka on ohjelmisto palveluna (Saas) -työkalu. Toinen versio on ”itse isäntä”, joka on ohjelmisto, joka voidaan ladata osoitteesta “wordpress.org” ja asentaa web-palvelimelle. Se on avoimen lähdekoodin ansiosta koodi on vapaasti saatavissa ja sitä on helppo muokata.

Ruututila on ohjelmisto palveluna (Saas) -työkalu verkkosivustojen rakentamiseen ja ylläpitoon. Se on amerikkalainen yksityinen yritys, jonka pääkonttori sijaitsee New Yorkissa. Tämä työkalu käyttää web-sivujen suunnitteluun valmiiksi rakennettuja verkkosivumalleja ja ”vedä ja pudota” -elementtejä.

WordPress julkaistiin toukokuussa 2003. Se käyttää verkkomallijärjestelmää, joka käyttää edelleen malliprosessoria. Eri teemoja voidaan asentaa tai käyttäjä voi vaihtaa eri teemojen välillä. Teemat antavat käyttäjän muuttaa WordPress-verkkosivuston ulkoasua muuttamatta koodia tai sisältöä. WordPress mukana tulee teemahakemisto, joka sallii useita ilmaisia ​​teemoja. Ensiluokkaisia ​​teemoja voidaan kuitenkin ostaa markkinapaikoilta ja yksittäisiltä kehittäjiltä. Kehittäjä voi myös luoda oman teeman nimeltä mukautetut teemat.

Squarespace aloitti matkansa Anthony Casalenan henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettuun blogin isännöintipalveluun. Sitä kehitettiin edelleen lisäämällä tiettyjä ominaisuuksia, kuten sähköisen kaupan työkalut, verkkotunnuspalvelut ja analytiikka. Se poisti koodauksen taustan vetämällä ja pudottamalla -ominaisuuksien hyväksi. Se avattiin julkisesti huhtikuussa 2003. Squarespace ylläpitää yli miljoona verkkosivustoa vuodesta 2016 lähtien. Palvelun käyttäjät rakentavat verkkosivustoja valmiiksi rakennettujen verkkosivustojen malleilla ja monilla vetämällä ja pudottamalla -widgetillä yhteisiä elementtejä varten.

WordPress-yhteisö on laaja ja kasvaa jatkuvasti, noin 23% kaikista Internet-sivustoista toimii WordPressin avulla vuodesta 2015. Aivan kuten teemat, laajennukset ovat saatavana ilmaiseksi ja premium-muodossa tarkoittaa, että ne täytyy ostaa. Kehittäjällä on pääsy tuhansiin erilaisiin työkaluihin ja laajennuksiin verkkosivustojen parantamiseksi.

Markkinoilla on saatavana kaksi Squarespace-versiota. Ensimmäinen on vakioversio, joka on suunniteltu naiiville käyttäjille. Tämän version käyttämiseen ei tarvitse olla mitään web-kehitystaitoja. Toinen on kehittäjän versio, joka sallii pääsyn lähdekoodiin ja sen käsittelemisen, mikä mahdollistaa entistä paremman toiminnallisuuden lisäämisen Squarespace-verkkosivustoihin ja mallien luomiseen. Se sopii erittäin hyvin kokeneille kehittäjille.

WordPress on tehokas ja joustava alusta. Sen avoimen lähdekoodin jälkeen lähdekoodia voidaan muokata minkä tahansa mukauttamisen tapaan. WordPressin avulla tietoja lisääessäsi sivua ei voida nähdä miltä se näyttää, ennen kuin olet esikatsellut sivua tai julkaissut sen.

Squarespace on aloittelijoille helppo rakentaa verkkosivustoja. Sisältöä voi vetää ja pudottaa missä vain haluat, tekemällä verkkosivun luomisesta paljon käyttäjäystävällisempi viettämättä viikkoja. Neliön ruudun vetämis- ja pudotusominaisuudet ovat intuitiivisia, ja tyylieditori tekee työstä helpomman muuttaa mallipohjan peruselementtejä, kuten fontin värejä, otsikon kokoa jne. Mallit ovat kauniita, helpompi muokata ja siten helpompi käyttää aloittelijoille.

WordPressin ja neliön tilan vertailu pään toiseen (infografia)

Alla on 8 tärkeintä WordPress vs. Squarespace -erot

Tärkeimmät erot WordPressin ja ruudun välillä

Sekä WordPress vs Squarespace ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin tärkeimmistä eroista WordPress vs. Squarespace: n välillä:

 1. WordPress on avoimen lähdekoodin sisäisen hallintajärjestelmän työkalu, kun taas Squarespace ei ole avoimen lähdekoodin hallinnoima yksityinen yritys.
 2. WordPressillä on saatavana tuhansia malleja, laajennuksia ja teemoja, kun taas Squarespace-tilassa käytettävissä olevia teemoja, laajennuksia ja malleja on rajoitettu verrattuna WordPressiin.
 3. WordPress on avoimen lähdekoodin, joten kuka tahansa voi muokata lähdekoodia ja saada omat teemat ja laajennukset valmiiksi ylläpitotöillä, kun taas Squarespace toimii hallitussa ympäristössä rajoitetusti joustavasti laajennuksia ja teeman muokkaamista varten.
 4. WordPress tulee ylläpito painajaisen mukana, koska useita tuhansia laajennuksia ja teemoja on saatavana ilmaiseksi, kun taas Squarespace-ohjelmassa on tiettyjä laajennuksia ja teemoja, joten vähemmän huoltoa.
 5. WordPressillä on laaja yhteisö, jonka avoimen lähdekoodin jälkeen on ollut saatavilla runsaasti dokumentaatiota, kun taas Squarespacessa on rajoitettu ja organisoitu yhteisö.
 6. WordPressin oppimiskäyrä voi olla jyrkkä aloittelijalle, koska oppimiskoodi tarvitaan, kun taas Squarespace ei vaadi koodauskokemusta ollenkaan, käyttäjä voi rakentaa verkkosivuston helposti.
 7. WordPress on erittäin joustava ja laajennettava alusta, koska koodia voidaan muokata luomaan melkein mitä tahansa, kun taas Squarespace tarjoaa vähän tilaa joustavuudelle, koska se on tiiviisti sidottu yhteisö.
 8. WordPressillä saatavien työkalujen laatu voi olla kauheaa tai suurta, koska sen yhteisö on niin suuri, kun taas Squarespace-työkalut ovat korkealaatuisia ja täysin integroitu verkkosivustojen rakentajaan, koska se on maksettu työkalu.
 9. WordPress sisältää sisäänrakennetut työkalut kaiken tiedon, myös laajennusten ja teemojen, vientiä varten helposti, kun taas Squarespace-ohjelmassa on rajoitettu vientiominaisuus, ja vain tietty osa sisällöstä voidaan viedä XML-tiedostoon.
 10. WordPressillä on joustavia suunnitelmia, jotka ovat saatavana useilta verkkoisäntäjiltä ympäri maailmaa, kun taas Squarespace on tiukka ja jäykkä käytettävissä olevalla suunnitelmalla ja ominaisuuksilla.

  Suositellut kurssit

  • Tietorakenteiden ja algoritmien koulutuskurssit
  • Vianhallintakoulutus verkossa
  • Shell-ohjelmointi Cygwin-sertifiointikoulutuksessa

WordPress vs Squarespace -vertailutaulukko

Kuten huomaat, WordPressin ja Squarespace-verkon välillä on monia vertailuja. Katsotaanpa alla olevaa WordPressin ja neliötilan vertailua -

Vertailun perusteet WordPressin ja neliötilan välilläWordPressSquarespace
HelppokäyttöisyysTarjoaa aloittelijalle paljon valintoja, joten se voi aluksi olla hämmentäväHinnat absoluuttisille aloittelijoille hiukan parempia kuin WordPress
kustannuksetSaatavana avoimen lähdekoodin ja joustavat suunnitelmatEi avointa lähdekoodia, ja eri luokkien suunnitelmia on saatavana
DesignErittäin joustava ja joustava suunnittelun kannaltaEi helppo tapa laajentaa jo olemassa olevaa mallia
ominaisuudetTuhansia laajennuksia ja malleja on saatavanaKäytettävissä olevat laajennukset ja mallit ovat vähemmän verrattuna WordPressiin
VerkkokaupanPaljon laajennuksia verkkosivuston muuttamiseksi verkkokauppaanVerkkokaupan säätämiseen on rajoitetusti suunnitelmia
TukiIso yhteisö, jolla on resursseja, mutta jota ei ole organisoituOmistettu ryhmä, jolla on organisoidut resurssit
oppiminenJyrkkä oppimiskäyrä aloittelijalleKäyttäjäystävällinen verkkosivusto voidaan rakentaa tietämättä kuinka koodata
ylläpitoKehittäjä on vastuussa laajennusten ja teemojen osan ylläpidostaHallittu ympäristö, hallitse ja päivitä kaikkia kehittäjän ylläpitotöitä

johtopäätös

Vaikka WordPress on paljon tehokkaampi ja joustavampi kuin Squarespace, WordPressin haittana on, että WordPressin tarjoamien monimutkaisuuksien kaataminen vie enemmän aikaa. WordPressiä kalliimpaan neliötilaan sisältyy etuja, kuten helppokäyttöisyys vetämällä ja pudottamalla -ominaisuuksilla. Squarespace-tiimi hallinnoi kaikkia päivityksiä ja palveluita, joten yhden ei tarvitse huolehtia mistään.

Joten jos työskentelet yksin määräajan mukaisessa ympäristössä, Squarespace voi valita WordPressin yli, koska sen käyttö- ja ylläpito painajainen on aivan liian pieni. Mutta samalla, jos joku on taitava henkilö ja haluaa rakentaa hienostuneen verkkosivuston, joka ylittää sen, mitä Squarespace-sivustolla on tarjottava, silloin pitäisi ehdottomasti mennä WordPressille. WordPressin avulla tarjotaan runsaasti plugineja, teemoja ja malleja, vaikkakin aikaa vievä ratkaisu onnistuu saamaan kaiken irti tuhansista plugineista ja teemoista.

Päivän lopussa sekä WordPress vs Squarespace tarjoaa samat ominaisuudet ja toiminnot. Se lopulta laskee käytettävissä olevaan vaatimukseen ja resursseihin. Teknologisesti kykenevät resurssit, joilla on huomattavasti aikaa, ilmoittavat kohti WordPressin käyttöä, kun taas naiivit käyttäjät ilmoittavat kohti ruudun neliöpolkua.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas WordPressin ja Squarespace-alueiden tärkeimpiin eroihin. Täällä keskustellaan myös WordPress vs Squarespace-avaineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita -

 1. WordPress vs Tumblr
 2. Power BI tai QlikView
 3. Haastattelu WordPress-kysymykset
 4. WordPress vs Weebly -Miten ne ovat erilaisia?
 5. WordPress tai Joomla
 6. Java vs. Ruby - seitsemän hyödyllistä eroa
 7. Looker vs. Tableau - vertailut oppimiseen
 8. Splunk vs. Tableau
 9. Power BI vs SSRS - kumpi on hyödyllisempi
 10. WordPress vs Shopify