Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opimme nopean ja helpon tavan simuloida kuvan filmirakeita. Mikä tahansa Photoshop-versio toimii, mutta jos käytät Photoshop CS3: ta tai uudempaa (aion käyttää Photoshop CS5: tä), näemme myös kuinka pitää elokuvatehoste kokonaan muokattavana älykkäillä suodattimilla, jotka esiteltiin CS3: ssa . Photoshop CS2: n ja aiempien käyttäjien tapauksessa ohita älykkäiden suodattimien vaiheet ohi, jotta sinulla ei ole mitään ongelmia suorittamalla tehoste. Sitä ei vain voi muokata, kun olet valmis.

Tässä on kuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Koska elokuvateksti on niin pieni, se voi olla vaikea nähdä kuvakaappauksessa, mutta tässä on ainakin idea siitä, miltä lopputulos näyttää (olen lähentänyt asiaa helpommaksi nähdä). Kalvojyvä näkyy paremmin omassa suuressa kuvassasi. Opimme muutamia tapoja hienosäätää vaikutusta oppaan lopussa:

Lähikuva lopullisesta "simuloidusta kalvojyvästä".

Kuvan simulointi

Vaihe 1: Lisää uusi kerros, joka on täynnä 50% harmaata ja asetettu päällekkäiseksi

Aloitetaan lisäämällä uusi kerros Photoshop-dokumenttiin sijoittaaksesi elokuvatessamme, jotta emme vahingoita alkuperäistä kuvaa millään tavalla. Normaalisti lisätäksesi uuden tason napsautamme vain Tasot-paneelin alaosassa olevaa Uusi kerros -kuvaketta ja Photoshop lisää meille uuden tyhjän kerroksen, mutta meidän on täytettävä uusi kerros harmaalla ja muutettava sen sekoitustila, joten tehdään kaikki nämä asiat kerralla käyttämällä Uusi kerros -valintaikkunaa. Pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Uusi kerros -kuvaketta:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Alt (Win) / Option (Mac) pitäminen alhaalla napsauttamalla Uusi kerros -kuvaketta osoittaa Photoshopin avautuvan uuden kerroksen valintaikkunan ennen kerroksen lisäämistä. Nimeä uusi kerros Filmi-jyvä valintaikkunan yläreunassa, muuta sitten tilaksi Peittokuva ja valitse Täytä ruudun alapuolella neutraalilla väri (50% harmaa) -vaihtoehto suoraan sen alla napsauttamalla valintaruutua:

Uusi kerros -valintaikkuna.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan. Mitään ei tapahdu asiakirjaikkunassa olevalle kuvalle, mutta jos tarkastelemme Tasot-paneelia, huomaa, että Photoshop on lisännyt uuden tason nimeltä "Film grain" taustakerroksen yläpuolelle. Taso on asetettu meille Overlay-sekoitustilaan, ja kerroksen esikatselukuvassa tason nimen vasemmalla puolella näemme, että kerros on täytetty 50% harmaalla (harmaasävy suoraan mustan ja valkoisen välillä). Syynä siihen, että emme näe harmaata asiakirjassa, on se, että Overlay-sekoitustila tekee 50% harmaasta alueesta läpinäkyvän. Sinun ei tarvitse ymmärtää tätä suorittaaksesi tätä vaikutusta, mutta tutustu viiteen välttämättömään sekoitustilaan valokuvien muokkaamista varten, jos haluat lisätietoja:

Uusi "Film grain" -kerros istuu nyt taustakerroksen kuvan yläpuolella.

Vaihe 2: Muunna uusi kerros älykkääksi objektiksi

Jos käytät Photoshop CS2: ta tai aiempaa, voit ohittaa tämän vaiheen. Napsauta Photoshop CS3: n ja uudempien käyttäjien kohdalla Tasot-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa pientä valikkokuvaketta :

Napsauta valikkokuvaketta.

Valitse ilmestyvästä valikosta Muunna Smart-objektiin :

Valitse Tasot-paneelivalikosta Muunna Smart-objektiin.

Jälleen kerran, mitään ei näytä tapahtuvan asiakirjaikkunassa, mutta elokuvajyväskerroksen esikatselukuvan oikeassa alakulmassa näkyy pieni kuvake, joka ilmoittaa meille, että taso on muunnettu älykkääksi objektiksi. Tämä tarkoittaa, että kaikki suodattimet, joita käytämme tasoon, lisätään älykkäinä suodattimina ja ovat edelleen muokattavissa myös tehosteen valmistuttua, kuten näemme myöhemmin:

Pieni Smart Object -kuvake ilmestyy elokuvan viljakerroksen esikatselukuvaan.

Vaihe 3: Käytä Lisää melu -suodatin

Siirry ruudun yläreunassa olevan valikkorivin Suodatin- valikkoon, valitse Melu ja sitten Lisää melu :

Valitse Suodatin> Melu> Lisää melu.

Tämä avaa Lisää melu -valintaikkunan. Täältä lisäämämme melu tulee elokuvasisäksi. Vedä Määrä- liukusäädintä oikealle lisätäksesi kuvan kohinaa. Noin 10%: n arvoarvo toimii yleensä hyvin, mutta on aina hyvä idea seurata asiakirjaikkunaasi vetäessäsi liukusäädintä määrittääksesi kuvan kannalta parhaiten sopiva arvo. Varmista, että Gaussian ja Monokromaattiset asetukset on valittu valintaikkunan alareunassa:

Säädä kuvan kohinan määrää Määrä-liukusäätimellä.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan Lisää melu -valintaikkunan. Tässä on lähikuva kuvasta, jonka avulla lisätyn melun näkeminen on helpompaa:

Kuva kohinan lisäämisen jälkeen.

Jos muutit kalvokerroksen älykkääksi objektiksi takaisin vaiheessa 2, näet Lisää melu -suodattimen, joka on listattu älykkääksi suodattimeksi Tasot-paneelin filmirakekerroksen alapuolelle. Palaamme siihen pian:

Tasot-paneeli näyttää nyt Lisää melu -suodattimen älykkään suodattimena.

Vaihe 4: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Melu näyttää hiukan liian kovalta elokuvajyvävaikutuksellemme, joten pehmentäkää sitä hämärtämällä sitä hieman. Palaa takaisin näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon ja valitse tällä kertaa hämärtää ja valitse sitten Gaussian hämärtää :

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Aseta Säde- arvo valintaikkunan alareunassa noin 0, 5 pikseliin . Sen pitäisi olla riittävä melun pehmentämiseksi tekemättä siitä liian epäselvää:

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Napsauta OK sulkeaksesi valintaikkunan, ja olemme valmis! Meillä on nyt lisätty simuloitu elokuvajyvämme kuvaan:

Vaikutus melun pehmentämisen jälkeen.

Tulosten hienosäätö

Jos huomaat, että kalvojyvä on liian voimakasta, yksi tapa hienosäätää vaikutusta on vähentää kalvojyväkerroksen opasiteettia. Löydät Opacity- vaihtoehdon Tasot-paneelin oikeasta yläkulmasta. Mitä kauemmaksi opasiteetti laskee, sitä enemmän alkuperäinen kuva sen alla näkyy:

Laske elokuvakerroksen opasiteettia tehosteen vähentämiseksi.

Toinen tapa saada kalvojyvä näyttää hienovaraisemmalta on vaihtamalla kalvojyväseoksen sekoitustila Peittokerrasta Pehmeään Valoon, joka on matalamman kontrastin versio Peittokuva-sekoitustilasta:

Sekoitustilan vaihtaminen pehmeään valoon vähentää myös tehosteen voimakkuutta.

Viimeinkin, jos käytät Photoshop CS3: ta tai uudempaa ja olet lisännyt suodattimia älykkäiksi suodattimiksi, kuten minäkin, voit avata suodatinvalintaikkunat milloin tahansa ja tehdä muutoksia, jotta hienosäädät vaikutusta menettämättä. kuvanlaadusta. Näet käyttämämme suodattimien nimet Kalvojen paneelin Elokuva-kerroksen alla. Voit avata jommankumman niistä uudelleen kaksoisnapsauttamalla suodattimen nimeä. Esimerkiksi, kaksoisnapsauta Lisää melu -suodatinta:

Avaa Noise Smart -suodatin uudelleen avaamalla kaksoisnapsauttamalla sen nimeä Tasot-paneelissa.

Photoshop avaa suodattimen valintaikkunan uudelleen minulle, jotta voin säätää Määrä-arvoa lisätäksesi enemmän tai vähemmän melua kuvaan. Kun olen valmis, voin vain napsauttaa OK sulkeaksesi suodattimen valintaikkunan uudelleen. Älykkäät suodattimet ovat hieno viimeaikainen lisäys Photoshopiin ja yksi monista syistä harkita päivittämistä, jos käytät edelleen CS2: ta tai aiempaa:

Älykkäiden suodattimien avulla voit palata takaisin ja säätää melun määrää milloin tahansa.