Opi kaikki mitä sinun on tiedettävä, jotta voit aloittaa kerrostehosteiden ja kerrostyylien käyttämisen Photoshop CC 2020: ssa, mukaan lukien katsaus CC 2020: n uusiin tasotyylin esiasetuksiin, kaltevuuksiin, kuvioihin ja muuhun!

Tässä ensimmäisessä Photoshop-kerrostehosteet -sarjaohjelmassani kerron kaiken, mitä sinun on tiedettävä kerrostehosteiden ja kerrostyylien lisäämiseksi Photoshop CC 2020 -sovellukseen! Aloitamme oppimalla eroa kerrostehosteen ja tasotyylin välillä ja kuinka Photoshopin tasotyyliesiasetuksia käytetään välittömien yhden napsautuksen tehosteiden lisäämiseen kuviin. Katsomme aivan uusia Photoshop CC 2020: n kerroksen tyylejä ja näytän sinulle, mistä löydät puuttuvat tyylit Photoshopin aiemmista versioista.

Sieltä opit kuinka lisätä ja muokata omia kerrostehosteita ja miten hyödyntää Photoshop CC 2020: n uskomattomia uusia gradienteja ja kuvioita täysimääräisesti. Näytän jopa, kuinka voit lisätä useita kopioita efekteistä samaan kerrokseen, kuinka skaalata kerrostehosteet kuvan mukaan, kuinka tallentaa tehostesi mukautettujen kerrosmuotojen esiasetuksiksi ja paljon muuta!

Tämä opetusohjelma on tarkoitettu yksinomaan Photoshop CC 2020: lle. Joten ennen aloittamista kannattaa varmistaa, että kopio Photoshop CC: stä on ajan tasalla.

Meillä on paljon katettavaa, joten aloitetaan!

Asiakirjan asettaminen

Jos haluat seurata, avaa mikä tahansa kuva, jota voit käyttää taustana, ja lisää sitten tekstiä sen yläpuolelle. Täällä käytän taustakuvioita, jotka olen ladannut Adobe Stock: sta, ja olen lisännyt sanat "KERROS" ja "VAIKUTUKSET". Työskentelen tämän opetusohjelman tyyppikerrosten kanssa, mutta kerrostehosteita voidaan käyttää myös pikselikerroksiin ja muotokerroksiin:

Alkuperäinen asiakirja, jonka teksti on taustakuvan edessä.

Tasot-paneelissa näemme tekstuurin taustakerroksessa ja jokainen sana on omalla tyyppikerroksella:

Tasot-paneeli, joka näyttää asiakirjan kolme tasoa.

Mitä kerrostehosteet ovat Photoshopissa?

Kerrostehosteet ovat kokonaisuus tuhoamattomista, muokattavista tehosteista, joita voidaan soveltaa melkein mihin tahansa Photoshopin tasoihin. Valittavana on 10 erilaista kerrostehostetta, mutta ne voidaan ryhmitellä kolmeen pääryhmään - varjot ja hehku, peittokuvat ja aivohalvat . Kerrostehosteet ovat eläviä tehosteita, jotka linkittävät suoraan kerrokseen. Joten jos teet muutoksia tason sisältöön, kaikki tasoon sovelletut tehosteet päivittyvät heti.

Mitä kerrostyylit ovat?

Vaikka kuulet usein termejä "kerrostehosteet" ja "kerrostyylit", joita käytetään vuorottelevasti, kerrostehosteet ovat itse yksittäisiä tehosteita, kuten pudota varjo, aivohalvaus, ulkoinen hehku jne. Tasotyyli on kokoelma kahdesta tai useammasta kerrostehosteesta, jotka toimivat yhdessä luomalla suuremman, kokonaisen ilmeen. Kerrostyylit sisältävät myös kaikki kerrokseen sovellettavat sekoitusasetukset, mukaan lukien kerroksen sekoitustila, yhdessä sen nykyisten opasiteetti- ja täyttö himmennysasetusten kanssa.

Mitä hyötyä on kerrostehosteiden käytöstä?

Kerrostehosteet ovat helppokäyttöisiä, täysin muokattavia ja täysin tuhoisia . Eivätkä ne lisää käytännössä mitään Photoshop-asiakirjan kokonaiskokoon. Vaikka kerrostehosteita käytetään useimmiten tyypin kanssa, niitä voidaan käyttää myös kuvien ja vektorimuotojen kanssa realismin tai luovuuden lisäämiseen tavoilla, jotka olisivat vaikeaa, ellei mahdotonta, ilman kerrostehosteita.

Voit lisätä useita tehosteita yhdelle kerrokselle, kytkeä kerrostehosteet päälle ja pois, muokata niiden asetuksia ja poistaa kerrostehosteita tekemättä pysyviä muutoksia kuvaan. Voit lisätä jopa kerrostehosteita koko tasoryhmään, jotta voit käyttää samoja vaikutuksia useisiin kerroksiin kerralla. Ja voit yhdistää kerrostehosteet tyyppiin luodaksesi uskomattomia tekstitehosteita pitäen samalla tekstin täysin muokattavana!

Mistä löydän Photoshop-kerrostehosteet?

On kaksi pääpaikkaa, joista löydät luettelon kerrostehosteista.

Kerros-valikko

Yksi on siirtymällä valikkopalkin Taso-valikkoon ja valitsemalla Tasotyyli . Sieltä näet luettelon kaikista kerrostehosteista, joista voit valita, mukaan lukien Bevel & Emboss, Stroke, Inner Shadow ja muut. Lisää tehoste valitsemalla se luettelosta:

Siirry kohtaan Kerros> Kerrostyyli ja valitse tasotekniikka.

Tasot-paneeli

Toinen ja nopeampi tapa lisätä kerrostehosteita on napsauttamalla fx- kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa :

Napsauttamalla fx-kuvaketta.

Ja sitten valitsemalla samasta kerrostehosteiden luettelosta, jonka näimme valikkopalkissa:

Lisää tasotekniikka Tasot-paneelista.

Miksi kerrostehosteet ovat harmaita?

Jos efektit valikkopalkin Tasotyyli-valikossa ovat harmaita tai Tasot-paneelin fx-kuvake on harmaana, johtuu todennäköisimmin siitä, että olet valinnut Tausta-tason Tasot-paneelista. Photoshop ei salli meidän lisätä kerrostehosteita taustakerrokseen lähinnä siksi, että kerrostehosteet toimivat parhaiten tasoilla, jotka sisältävät läpinäkyvyysalueita, joita taustakerros ei tue:

Kerrostehosteet eivät ole käytettävissä, kun taustakerros on aktiivinen.

Joten ennen kuin lisäät kerrostehosteita, varmista ensin, että olet valinnut oikean tason:

Kerroksen valitseminen ennen kerrostehosteiden lisäämistä.

Opi kaikki tasoista kerrosten oppimisoppaamme avulla!

Kuinka käyttää Photoshopin kerrostyyli-esiasetuksia

Ennen kuin aloitamme omien kerrostehosteiden lisäämisen, katsotaan, kuinka Photoshopin tasotyylin esiasetuksia käytetään . Kerrostyylin esiasetus on kuin valmis, yhden napsautuksen tehoste. Napsauta vain tasotyyliä valitaksesi sen ja efekti otetaan heti käyttöön kerroksessa. Valittavissa on paljon esiasetettuja tyylejä, ja Photoshop CC 2020 tuo vielä enemmän! Ja ne kaikki löytyvät Photoshopin Tyylit-paneelista .

Jos et näe Tyylit-paneelia näytöllä, voit avata sen siirtymällä valikkopalkin Ikkuna- valikkoon ja valitsemalla Tyylit :

Siirry ikkunaan> Tyylit.

Photoshop CC 2020: n uudet oletuskerrostyylit

Photoshop CC 2020 esittelee aivan uudet oletuskerrostyylit, ja uudet tyylit on ryhmitelty neljään joukkoon - perusasiat, luonnollinen, turkis ja kangas . Jokaisella sarjalla on oma kansio Tyylit-paneelissa, ja kutakin tasotyyliä edustaa pikkukuva.

Oletusarvon mukaan kaikki neljä kansiota käännetään auki ja pikkukuvan koko on suuri . Joten nähdäksesi kaikki tyylit, vieritä luetteloa alaspäin:

Oletusasetusta Tyylit-paneeliasetusta Photoshop CC 2020: ssa.

Tyylit-paneelin mukauttaminen

Jos haluat tarkastella useampia kerrostyylejä kerralla, voit muuttaa pikkukuvien koon. Napsauta Tyylit-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta :

Tyylit-paneelivalikon avaaminen.

Valitse sitten pieni pikkukuva :

Pienen pikkukuvan valitseminen.

Ja nyt pienoiskuvat näyttävät paljon pienemmiltä:

Lisää kerrostyylejä on nyt näkyvissä kerralla.

Kärki! Kuinka kiertää kaikkia avoimia tai suljettuja kansioita kerralla

Jokainen Tyylit-paneelin sarja voidaan kääntää auki tai sulkea napsauttamalla sen kansiokuvakkeen vasemmalla puolella olevaa nuolta . Tai voit kiertää kaikkia kansioita auki tai sulkea kerralla pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä näppäimistöllä napsauttaessasi yhtä nuolia.

Täällä olen sulkenut kaikki kansiot, joten kaikkien neljän uuden oletusjoukon näkeminen on helppoa:

Voit sulkea kaikki kansiot kerralla pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac).

Avaa sitten haluamasi kansio vapauttamalla Ctrl (Win) / Command (Mac) ja napsauttamalla nuolta. Avaan Natural- kansion:

Yksittäisen kansion avaaminen napsauttamalla sen nuolta.

Kuinka soveltaa kerrostyylin esiasetusta

Voit käyttää yhtä kansiossa olevista tasotyyleistä napsauttamalla sen pikkukuvaa. Valitsen uuden Sea- tyylin:

Napsauttamalla tasotyyliä sen soveltamiseksi.

Tyyli otetaan heti käyttöön valitsemassasi kerroksessa, ja täällä saadaan tällainen tumma, vedenalainen vaikutus:

Tulos yhden Photoshopin esiasetetun tasotyylin soveltamisen jälkeen.

Ja Tasot-paneelissa kaikki tyylin muodostavat yksittäiset kerrostehosteet näkyvät tason alla. Joten tämä yhden kerroksen tyyli on itse asiassa seurausta (tässä tapauksessa) seitsemästä kerrostehosteesta, jotka toimivat yhdessä:

Yksikerroksinen tyyli voi sisältää useita kerrostehosteita.

Luo Spray Paint Text Effect Photoshopin kerrostehosteilla!

Eri kerrostyylin valitseminen

Voit valita toisen tyylin napsauttamalla vain toista pikkukuvaa. Yritän toista tyyliä Natural-sarjasta, kuten Wood :

Eri tyylin esiasetusten valitseminen.

Uusi kerrostyyli korvaa edellisen, ja nyt tekstini on täynnä tätä puunjyvävaikutusta:

Uudet kerrostyylit korvaavat entisen tyylin heti.

Ja uuden tyylin muodostavat tehosteet näkyvät tason alla:

Eri kerrostyylit käyttävät erilaisia ​​tehosteita.

Kerrosten tyylien valitseminen eri sarjasta

Suljet Natural -sarjan napsauttamalla sen kansion vieressä olevaa nuolta. Sitten pyöritän turkiksettiä ja napsautin Zebra- tyyliä:

Eri tyylin valitseminen eri sarjasta.

Ja tällä kertaa tekstini on täynnä seepraraitoja:

Toinen uusi oletuskerrostyyli Photoshop CC 2020: ssa.

Ja taas näemme kerroksen alla luettelon vaikutuksista:

Efektit, jotka muodostavat seeprakerroksen tyylin.

Luo 80-luvun retro-teksti kerrostehosteilla!

Laajennetaan ja kutistetaan kerrostehosteluetteloa

Voit vapauttaa tilaa Tasot-paneelissa napsauttamalla tason oikeassa reunassa olevan fx- kuvakkeen vieressä olevan pienen nuolen napsauttamalla tasotehosteiden luetteloa. Napsauta nuolta uudelleen laajentaaksesi luetteloa. Tämä ei kytke itse efektejä päälle tai pois päältä. Se on vain tapa estää Tasot-paneeli näyttämästä sotkeutumiselta, varsinkin kun sinulla on useita kerroksia, joissa on tehosteita:

Napsauta nuolta laajentaaksesi tai kutistamalla tehosteluettelon.

Kuinka ladata lisää kerrostyylejä Photoshop CC 2020 -sovellukseen

Ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että Photoshop CC 2020 ei sisällä monia kerrosmuotoisia esiasetuksia. Ja jos olet päivittänyt edellisestä Photoshop-versiosta, saatat ihmetellä, mitä tapahtui alkuperäisille esiasetettuille tyyleille, jotka ovat olleet osa Photoshopia vuosien ajan. Kaikki aikaisempien versioiden esiasetetut tyylit ovat edelleen saatavana CC 2020: ssa, samoin kuin aivan uusia aivan uusia tyylejä. Jotta pääsemme niihin, meidän tarvitsee vain ladata ne Tyylit-paneeliin.

Napsauta Tyylit-paneelivalikkokuvaketta:

Tyylit-paneelivalikon avaaminen.

Ja valitse vanhat tyylit ja muut :

Valitsemalla valikosta "Vanhat tyylit ja muut".

Tämä lisää "Legacy Styles and More" -kansion oletuskansioiden alle:

Uusi "Legacy Styles and More" -kansio tulee näkyviin.

Pyöritä kansiota auki ja löydät sen sisällä kaksi muuta kansiota. Vuoden 2019 tyylit -kansio sisältää lisää uusia tasotyylejä, joita voit kokeilla. Ja Kaikki vanhat oletusmallit -kansio sisältää kaikki alkuperäiset tasotyylin esiasetukset aiemmista Photoshop-versioista:

Sarjat "2019 tyylit" ja "kaikki vanhat oletusmallit".

Vuoden 2019 tyylit

2019 Tyylit -kansion tasotyyli on jaettu erilaisiin sarjoihin, mukaan lukien geeli, lasi, grunge, kromi, metalli ja 3D. Kierrän Chrome- sarjaa auki ja valitsen sitten Bling- tyylin:

Yhden uuden tasotyylin esiasetusten valitseminen 2019 Tyylit -kansiossa.

Ja kuten voit odottaa jostakin nimeltä Bling, saamme tämän kiiltävän, yli-the-top-tehosteen:

Tulos Bling-kerroksen tyylista.

Ja jos käännän 3D- kansiota ja valitsen Kopiotyyli alhaalla:

Tyylin valitseminen 3D-sarjasta.

Meillä on tämä täysin erilainen vaikutus, ja tekstin jäljennökset näkyvät sen takana eri väreissä:

Tulos Kopiot-tasotyylissä.

Vanhat oletustyylit

Jos haluat käyttää mitä tahansa Photoshopin aiempien versioiden tasotyyleistä, avaa pyöritä All Legacy Default Styles -kansiota ja löydät kaikki alkuperäiset tyylit, jotka on jälleen jaettu sarjaan.

Valitsen Chromed Satin -tyylin Legacy Default Styles -sarjasta:

Vanhan kerrostyylin valitseminen.

Ja nyt meillä on tämä klassinen Photoshop-kromitehoste:

Vanha kromattu satiiniefekti.

Kuinka vaihtaa kerrostehosteet päälle ja pois

Helppo tapa nähdä, kuinka kukin kerrostehoste vaikuttaa tyylin yleiseen ilmeeseen, on kytkemällä yksittäiset tehosteet päälle ja pois päältä. Voit tehdä sen napsauttamalla näkyvyyskuvaketta (silmämuna) heidän nimien vasemmalla puolella.

Esimerkiksi, jos sammutan Gradient Overlay -kromatun satiinityylin:

Yhden tasotyylin tehosteiden kytkeminen pois päältä.

Kirjeiden oranssi ja sininen kaltevuus katoavat, jolloin tekstin taakse jäävät vain varjostustehosteet ja varjo:

Tasotyyli Gradient Overlay -toiminnolla on pois päältä.

Voit kytkeä tehosteen takaisin päälle napsauttamalla tehosteen nimen vieressä olevaa tyhjää kohtaa:

Gradient-peittokuvan ottaminen uudelleen päälle.

Ja kaltevuus ilmestyy uudelleen:

Sama kerrostyyli Gradient Overlay -laitteen ollessa päällä.

Kuinka vaihtaa kaikki kerrostehosteet kerralla

Voit poistaa kaikki kerrostehosteet käytöstä kerralla napsauttamalla näkyvyyden pääkuvaketta sanan "Tehosteet" vieressä. Napsauta sitä uudelleen kytkeäksesi tehosteet takaisin päälle:

Kaikkien kerrostehosteiden kytkeminen päälle ja pois.

Kuinka siirtää ja kopioida tasotyyliä

Jos haluat kopioida tasotyylin yhdestä kerroksesta ja liittää sen toiseen tasoon, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauta (Mac) sen tason fx- kuvakkeella, jolla on kopioitava tyyli:

Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauttamalla (Mac) "fx" -kuvakkeessa.

Ja valitse valikosta Kopioi tasotyyli :

Kopiokerroksen tyylin valitseminen.

Napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) tasolla, johon haluat liittää tyylin:

Napsauta hiiren oikealla painikkeella tai napsauta toista tasoa.

Ja valitse Liitä tason tyyli :

"Liitä tasotyyli" valitseminen.

Ja nyt samaa tasotyyliä käytetään molemmissa kerroksissa:

Tulos kerrostyylin kopioinnin ja liittämisen jälkeen.

Kuinka tyhjentää tasotyyli

Poista tasotyyli tyhjentämällä se napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauttamalla (Mac) tason fx- kuvakkeessa:

Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauttamalla (Mac) "fx" -kuvakkeessa.

Ja valitsemalla Clear Layer Style :

Valitaan "Tyhjennä tasotyyli".

Ja nyt olen palannut tehosteisiin, joita käytetään vain ylimmässä tekstikerroksessa:

Tasotyyli on poistettu alatekstistä.

Kuinka siirtää kerrostehosteet toiseen kerrokseen

Jos haluat vain siirtää tehosteet toiseen kerrokseen, napsauta tehosteita sisältävän tason fx- kuvaketta, vedä se toiseen kerrokseen ja vapauta hiiren painike:

Vedä "fx" -kuvaketta kerrokselta toiselle.

Tehosteet siirretään heti alkuperäisestä kerroksesta uuteen:

Tehosteet on siirretty ylemmästä tekstikerroksesta alaosaan.

Opi 5 helppoa tapaa siirtää kuvia Photoshop-asiakirjojen välillä!

Nopein tapa kopioida kerrostehosteita

Ja jos pidät näppäimistön Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna vetäessäsi fx- kuvaketta:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna vetäessäsi "fx" -kuvaketta.

Kopioit tehosteet sen sijaan, että siirrät niitä kerrokselta toiselle. Käsittelen enemmän kerrostehosteiden kopioinnista kerrostehosteiden kopiointi -oppaassa:

Tehosteet kohdistetaan jälleen molempiin tyyppikerroksiin.

Kuinka muokata efektiä tasotyylissä

Huomaa, että kun olet kopioinut saman Chrome-tasotyylin molemmille tekstikerroksille, kaltevuus näyttää täsmälleen samalta molemmilla kirjaimilla, alareunan oranssista siniseksi päälle. Entä jos haluaisin kääntää kaltevuuden alatekstiin? Aiomme tarkastella kuinka lisätä ja muokata kerrostehosteita yksityiskohtaisemmin hetkessä. Mutta muokataksesi tasotyylin kaikkien efektien asetuksia, kaksoisnapsauta efektin nimeä tason alla.

Haluan esimerkiksi muokata kaltevuutta, joten kaksoisnapsauta Gradient Overlay -tehosta :

Kaksoisnapsauta vaikutusta, jonka haluan muokata.

Photoshop avaa Tasotyyli- valintaikkunan, ja valintaikkunan keskellä ovat tehosteen asetukset:

Tasotyyli-valintaikkuna avautuu tasotekniikan asetuksille.

Värien siirtämiseksi kaltevuudessa minun tarvitsee vain valita Käänteinen- vaihtoehto. Napsauta sitten OK sulkeaksesi valintaikkunan:

Valitse kääntö kääntääksesi kaltevuusvärit.

Ja nyt alemman tekstin gradientin värit käännetään:

Vaikutus Gradient Overlay -värien kääntämisen jälkeen.

Kuinka tyhjentää tasotyyliä useista kerroksista kerralla

Aikaisemmin opimme kuinka tasotyyli tyhjennetään yhdestä kerroksesta. Voit tyhjentää tyylit kahdesta tai useammasta kerroksesta kerralla napsauttamalla yhtä kerrosta ja valitsemalla sen, pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauttamalla muita kerroksia valitaksesi ne:

Valitaan kaksi kerrosta kerrokset Tasot-paneelista.

Napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa valituissa tasoissa ja valitse valikosta Tyhjennä tasotyyli :

"Tyhjennä tasotyyli" -komennon valitseminen.

Ja nyt palaan tavallisiin valkoisiin kirjeihini sinisen taustan edessä:

Tulos tyhjennettynä kerrosmallit molemmilta tyyppisiltä kerroksilta.

Kuinka tasoitehosteita skaalataan Photoshopissa

Joskus käytät tasotyyliä ja vaikutus näyttää siltä, ​​että se on joko liian suuri tai liian pieni kerroksen sisällölle. Tämä johtuu siitä, että kerrostehosteista saatu tulos riippuu paljon kuvan koosta. Suuremmat kuvat tarvitsevat usein erilaisia ​​asetuksia kuin pienemmät kuvat saman ulkonäön saavuttamiseksi. Mutta voit korjata minkä tahansa kokoongelmat skaalaamalla vaikutukset mihin tahansa tarvitsemasi kokoon.

Esimerkiksi Kerrokset-paneelissa valitsen ylimmän tekstikerroksen:

Yläkerroksen valitseminen Tasot-paneelista.

Ja sitten Tyylit-paneelissa avaan KS Styles -sarjan (löytyy Kaikki vanhat oletusmallit -kansiosta) ja valitsen himmeän tyylin:

Huurretun kerroksen tyylin valitseminen.

Tämä antaa tekstille heti jäisen, jäisen ilmeen. Mutta vaikka se on siisti vaikutelma (pun tarkoitettu), se näyttää myös hiukan ylivoimaiselta, ikään kuin vaikutus on liian suuri kirjainten kokoa varten:

Tulos Frosted layer -tyylin soveltamisen jälkeen.

Tämän korjaamiseksi voimme skaalata tehosteet. Yksi tapa skaalata tasoitehosteita on siirtymällä valikkopalkin Taso- valikkoon, valitsemalla Tasotyyli ja valitsemalla sitten Skaalaustehosteet :

Siirry kohtaan Taso> Kerrostyyli> Skaalaustehosteet.

Ja toinen on napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauttamalla (Mac) tason fx- kuvakkeessa:

Napsauta hiiren oikealla painikkeella "fx" -kuvaketta.

Ja valitsemalla valikosta Scale Effects :

Valitse "Scale Effects" "fx" -valikosta.

Säädä sitten Scale Layer Effects -valintaikkunassa Scale- arvo tarvittavaan määrään. Lasen kaivoksen 100%: sta 60%: iin. Varmista, että Esikatselu- ruutu on valittu, jotta voit esikatsella tuloksia säätäessäsi arvoa. Kun olet valmis, sulje valintaikkuna napsauttamalla OK:

Asteikon määrän säätäminen.

Ja tässä on tulos samalla Frosted-tyylillä, joka on mitoitettu 60%: iin alkuperäisestä koostaan. Huomaa, että itse tekstin koko ei ole muuttunut. Vain tekstiin käytettyjen tehosteiden koko on muutettu:

Tulos vaikutusten skaalaamisen jälkeen.

Kuvien koon muuttaminen menettämättä laatua älykkäillä objekteilla!

Kerrostyylit voivat sisältää muutakin kuin vain tehosteita

Ennen kuin siirrymme eteenpäin, huomaa Tasot-paneelissa, että efektien lisäksi tämä tasotyyli alensi myös tason täyttöarvoa 100%: sta 56%: iin:

Tasotyyli muutti myös tason Täyttö-arvon.

Katsomme, mitä Täytä-arvo tarkoittaa hetkessä. Mutta kerrostyyliin voi sisältyä paitsi tehosteita myös kerroksen sekoitusasetuksia, jotka sisältävät Peittävyys- ja Täyte- arvot sekä kerroksen sekoitustilan :

Sekoitustila, opasiteetti ja täyttöarvot voivat kaikki olla osa tasotyyliä.

Vielä yksi tapa tyhjentää tasotyyli

Ja tässä on vielä yksi tapa poistaa tasotyyli Photoshop CC 2020: ssa. Varmista Tasot-paneelissa, että oikea taso on valittu. Avaa sitten Tyylit-paneelissa Perustiedot- kansio ja valitse oletustyyli, joka on Ei mitään . Se on valkoinen pikkukuva punaisella vinoviivalla:

Valitse "Ei mitään" Perustiedot-kansiosta.

Ja sen jälkeen kun tyyli on tyhjennetty, palaan jälleen takaisin tavalliseen valkoiseen tekstiin. Ja se on kerrosmuotoisten esiasetusten käytön periaate Photoshopissa!

Tulos sen jälkeen, kun tasotyyli on asetettu arvoon "Ei mitään".

Kuinka lisätä kerrostehosteita Photoshopiin

Joten nyt kun tiedämme kuinka Photoshopin tasotyylin esiasetuksia käytetään, opitaan lisäämään omia kerrostehosteita. Emme aio kattaa kaikkia kerrostehosteita ja jokaista asetusta, mutta saat hyvän käsityksen kerrostehosteiden toiminnasta. Ja käsittelen tarkemmin spesifisiä vaikutuksia tämän sarjan muissa opetusohjelmissa.

Kerrostehosteen valitseminen

Valitse ensin Tasot-paneelissa taso, johon haluat käyttää yhtä tai useampaa tehostetta. Valitsen ylätekstikerrokseni:

Ylimmän tekstikerroksen valitseminen.

Napsauta sitten Kerrostehosteet- kuvaketta ( fx- kuvake):

Napsauttamalla "fx" -kuvaketta.

Ja valitse kerrostehoste luettelosta. Aloitan Drop Shadow :

Lisää varjokerrostehoste.

Photoshopin tasotyyli -valintaikkuna

Minkä tahansa tehosteen valitseminen avaa Tasotyyli- valintaikkunan. Ja koska olen valinnut pudota varjon, valintaikkuna avautuu pudota varjo -asetuksiin, jotta voin mukauttaa tehosteen ulkonäköä:

Layer Style -valintaikkuna, joka näyttää valitun kerrostehosteen asetukset.

Tasotekniikan oletusasetusten palauttaminen

Layer Style -valintaikkuna muistaa viimeksi käyttämäsi asetukset. Joten ennen tehosteen mukauttamisen aloittamista on yleensä hyvä idea palauttaa oletusasetukset napsauttamalla Palauta oletukseen -painiketta:

Kerroksen tyyli -valintaikkuna Photoshopissa.

Kuinka mukauttaa kerrostehostetta

Sitten voit säätää tehosteasetuksia luodaksesi haluamasi ilmeen. Jokaisella kerrostehosteella on omat asetukset, jotka ovat ainutlaatuisia kyseiselle spesifiselle tehosteelle.

Joten esimerkiksi pudota varjossa, voit vetää Peittävyys- liukusäädintä säätääksesi varjon voimakkuutta. Voit muuttaa tehosteen sekoitustilaa (vaikka kerrostus toimii yleensä parhaiten varjoilla). Ja voit napsauttaa värimallia valitaksesi toisen värin varjolle. Musta on oletusvarjoväri, mutta joskus toinen väri toimii paremmin:

Pudota varjon opasiteetti-, sekoitustila- ja väri-asetukset.

Kulma- vaihtoehdon avulla voit säätää valonlähteen suuntaa, ja varjo näkyy vastakkaiseen suuntaan. Joten jos valo tulee vasemmasta yläkulmasta, varjo näkyy oikeassa alakulmassa. Voit muuttaa kulmaa napsauttamalla ja vetämällä radiaalisen valitsimen sisällä tai antamalla tietyn arvon:

Säädä varjon valonlähde Kulma-vaihtoehdolla.

Käytä globaalia valoa

Käytä globaalia valoa -vaihtoehdon avulla kaikki kerrostehosteet, jotka vaativat valonlähteen, jakavat saman valonlähteen, niin että valaistus näyttää tasaiselta koko efektissä. Tämän vaihtoehdon löydät paitsi pudotusvarjoasetuksista myös viiste- ja kohokuviointi- ja sisemmän varjoasetuksista. Useimmissa tapauksissa haluat käyttää Käytä globaalia valoa päällä, mikä se on oletuksena:

"Käytä globaalia valoa" pitää valonlähteen yhdenmukaisena erilaisten tehosteiden kanssa.

Etäisyys- arvo säätelee, kuinka kaukana varjo ulottuu kerroksen sisällöstä. Esimerkiksi, kun asetetaan pudotusvarjo tyyppikerrokseen, Etäisyys säätelee kuinka kaukana varjo ulottuu kirjaimista.

Ja Koko- arvo säätelee varjon yleistä kokoa. Kun Levitys- arvoksi on asetettu 0%, Koko-arvon lisääminen pehmentää varjojen reunoja. Ja Spread-arvon nostaminen täyttää varjon ja tekee siitä läpinäkymättömän:

Etäisyys-, Levitys- ja Koko-asetukset.

Nostan varjon opasiteetin 40%: iin, etäisyyden 90 pikseliin ja koon 40 pikseliin :

Pudota varjo -asetusten mukauttaminen.

Asetusten hyväksyminen

Jos olet tyytyväinen asetuksiin ja tämä on ainoa sovellettava kerrostehoste, napsauta OK hyväksyäksesi asetukset ja sulkeaksesi Tasotyyli-valintaikkunan:

Sulje valintaikkuna napsauttamalla OK.

Luo muokattavissa oleva epäselvä teksti pudottamalla varjoja!

Kuinka muokata kerrostehostetta

Asiakirjassa varjo näkyy sanan "KERROS" kirjainten takana:

Tulos lisättäessä pudotusvarjo sanalle "KERROS".

Ja Tasot-paneelissa Pudota varjo on nyt lueteltu tehosteena tason alapuolella. Voit muokata kerrostehostetta kaksoisnapsauttamalla efektin nimeä:

Kaksoisnapsauta sanoja "Drop Shadow".

Photoshop avaa Tasotyyli-valintaikkunan tehosteen nykyisiin asetuksiin, jotta voit tehdä tarvittavat muutokset. Kerrostehosteet eivät ole täysin tuhoisia, joten kuvan laatu ei häviä riippumatta siitä, kuinka monta muutosta teet.

Nostan varjon opasiteetin 50%: iin ja nostan etäisyyden 100 pikseliin . En kuitenkaan sulje Tasotyyli-valintaikkunaa, koska minulla on muita kerrostehosteita, jotka haluan lisätä:

Pudota varjo -asetusten muokkaaminen.

Tehosteen muokkaamisen jälkeen varjo näkyy nyt enemmän kirjaimien takana:

Tulos pudotusvarjoasetusten muokkaamisen jälkeen.

Lisää tehosteita Tasotyyli-valintaikkunaan

Tiedämme, että voimme lisätä tasotehosteita napsauttamalla fx- kuvaketta Tasot-paneelissa. Mutta jos Tasotyyli-valintaikkuna on auki, voit lisätä uusia tehosteita valitsemalla ne vasemmanpuoleisesta sarakkeesta:

Tasotyyli-valintaikkunan tehosteluettelo.

Kuinka näyttää puuttuvat tehosteet

Jos jotkut kerrostehosteista puuttuvat luettelosta, napsauta fx- painiketta valintaikkunan vasemmassa alakulmassa:

Napsauta "fx" -painiketta.

Ja valitse Näytä kaikki tehosteet :

Valitsemalla valikosta Näytä kaikki tehosteet.

Kerrostehostekategoriat

Kuten aiemmin mainitsin, Photoshopin kerrostehosteet voidaan ryhmitellä kolmeen pääluokkaan. Meillä on Shadow and Glow -tehosteet, joihin kuuluvat Bevel & Emboss, Inner Shadow, Inner Glow, Satin, Outer Glow ja Drop Shadow. Huomaa, että alla olevat Bevel & Emboss -muodot ja -kuvio ovat osa Bevel & Emboss -tehostetta, minkä vuoksi ne ovat sisennetty oikealle:

Varjojen ja hehkujen kerrostehosteet.

Meillä on myös peittokuvatehosteita (väripeitto, kaltevuuspeittokuva ja kuviopeittokuva):

Peittokerrostehosteet.

Ja meillä on Stroke, joka lisää ääriviivat tai reunat kerroksen sisällön ympärille:

Stroke-kerrosvaikutus.

Photoshopin kerrostehosteiden pinoamisjärjestys

Huomaa järjestys, jossa kerrostehosteet on lueteltu. Photoshopin uusimmissa versioissa kerrostehosteet on nyt lueteltu niiden asettamisjärjestyksessä, alhaalta ylöspäin. Joten pudotusvarjoa käytetään aina ensin, ja sitten sen yläpuolelle asetetaan ulkoinen hehku. Seuraavaksi tulisivat Overlay-tehosteet (kuvio, sitten kaltevuus ja sitten väri), jota seuraa satiini, sisäinen hehku, sisäinen varjo ja sitten aivohalvaus. Ja Bevel & Emboss -tehostetta käytetään aina viimeksi, kaikkien muiden käytettyjen tehosteiden päälle.

Myös Drop Shadow ja Outer Glow ovat ainoat kaksi kerrostehostetta, jotka näkyvät kerroksen sisällön alla . Kaikki muut efektit ilmestyvät sisällön yläpuolelle . Kerrostehosteiden pinoamisjärjestyksen tuntemus voi tuntua triviaaliselta, mutta se voi auttaa sinua ymmärtämään, miksi efektesi eivät anna sinulle odotettuja tuloksia:

Kerrostehosteet käytetään aina järjestyksessä alhaalta ylöspäin.

Lisätään toisen kerroksen tehoste

Lisää toinen kerrostehoste napsauttamalla sen nimeä luettelossa. Lisään lyönnin :

Stroke-kerrostehosteen lisääminen.

Stroke-tehosteen mukauttaminen

Stroke-asetuksissa aloitan jälleen napsauttamalla Palauta oletus- painiketta palauttaaksesi oletusarvot:

Aivohalvauksen oletusasetusten palauttaminen.

Sitten vaihdon värin väri napsauttamalla värimallia :

Napsauttamalla aivohalvauksen värimallia.

Ja värivalinnassa valitsen oranssin sävyn asettamalla Värisävy ( H ) -arvoksi 25, kylläisyyden ( S ) -arvoksi 100 ja Kirkkauden ( B ) -arvon myös 100: ksi . Napsauta sitten OK sulkeaksesi värivalitsimen:

Uuden värin valitseminen aivohalvaukselle.

Paikka- vaihtoehdon avulla voit kohdistaa viivan joko kerroksen sisällön sisä- tai ulkopuolelle . Tai voit keskittää iskun reunaa pitkin. Valitsen ulkopuolelta. Ja Koko- vaihtoehdossa asetamme iskun leveyden tai paksuuden. Lisään koon 20 pikseliin :

Aivohalvauksen koon ja sijainnin asettaminen.

Jälleen kerran tason tyyli -valintaikkuna avataan. Ja tässä on vaikutus oranssilla viivalla ja varjostimella, jota levitetään ylätekstiin:

Tulos aivohalvauksella ja varjolla.

Kuinka luoda kultateksti kerrostehosteilla!

Sekoitusvaihtoehdot

Tehosteiden valinnan ja muokkaamisen lisäksi Layer Style -valintaikkuna antaa meille pääsyn kerroksen sekoitusasetuksiin. Napsauta Sekoitusasetukset- luokkaa vasemman sarakkeen tehosteiden yläpuolella:

Sekoitusasetusten avaaminen.

Tästä eteenpäin pääsemme samoihin sekoitustilan, läpinäkymättömyyden ja täyttöasetuksiin, jotka löytyvät Tasot-paneelista. Meillä on myös joitain Advanced Blending -vaihtoehtoja, joita tarkastelemme muissa opetusohjelmissa:

Voit muuttaa sekoitustilaa, läpinäkymättömyyttä tai täyttöä Tasotyyli-valintaikkunassa.

Kuinka piilottaa tason sisältö ja tarkastella vain tehosteita

Suuri temppu, jonka voimme tehdä sekoitusvaihtoehdoissa, on se, että voimme piilottaa tason todellisen sisällön ja katsella vain itse kerrostehosteita. Voit tehdä tämän joko Tasotyyli-valintaikkunassa tai Tasot-paneelissa.

Jos lasen opasiteetin arvoa 100%: sta kokonaan alas 0% : iin :

Laskemalla opasiteetti-arvo 0 prosenttiin.

Sekä teksti että tekstiin käytetyt tasotehosteet katoavat:

Opasiteetin alentaminen teki kerroksesta ja sen vaikutuksista läpinäkyviä.

Mutta jos asetan opasiteetin takaisin 100%: iin ja pienennän sitten Täytä- arvon (tai Täytä opasiteetin tason tyyli -valintaikkunassa) arvoon 0% :

Laske täyttölämpötilan arvo 0 prosenttiin.

Tällä kertaa teksti itse katoaa, mutta kerrostehosteet pysyvät näkyvissä, jolloin pystymme näkemään kirjainten läpi sinisessä taustakuvassa niiden takana. Joten Opacity-arvo vaikuttaa sekä kerroksen sisällön että kaikkien kerrostehosteiden läpinäkyvyyteen, ja Täyttö-arvo vaikuttaa vain tason sisällön läpinäkyvyyteen. Tutustu kerroksen opasiteetti vs. täyttö -oppaaseen oppiaksesi lisää:

Tulos alentamalla täyttöarvoa 0 prosenttiin.

Sekoita teksti pilviin Photoshopin Advanced Blending -vaihtoehtojen avulla!

Tason tyyli -valintaikkunan sulkeminen

Sulje kerrostyyli -valintaikkuna napsauttamalla OK:

Sulje valintaikkuna napsauttamalla OK.

Ja Tasot-paneelissa näemme Stroke- ja Drop Shadow -tehosteet kerroksen alla. Huomaa, että myös Täytä-arvoksi on asetettu 0%, koska lasin sitä Tasotyyli-valintaikkunassa:

Tasot-paneeli, joka näyttää kaksikerroksiset tehosteet sekä uuden täyttöarvon.

Uudet kaltevuudet ja kuviot Photoshop CC 2020: ssa

Uusien kerrostyylien lisäksi Photoshop CC 2020 sisältää myös uusia kaltevuuksia ja kuvioita, joita molempia voidaan käyttää kerrostehosteina. Mutta kaikkien gradienttien ja kuvioiden käyttämiseksi meidän on ensin käyvä Gradients and Patterns -paneeleissa, jotka ovat myös uusia CC 2020: ssa.

Kuinka ladata lisää kuvioita

Siirry ensin Kuviot- paneeliin. Löydät sen sisäkkäin Väri- ja Värimallit-paneeleissa. Aivan kuten Tyylit-paneelissa, uudet kuviot on jaettu sarjaan, joka voidaan kääntää avoinna ja sulkea. Mutta oletuksena on vain muutamia kuviojoukkoja, joista valita (puut, ruoho ja vesi).

Lataa lisää kuvioita napsauttamalla Kuviot-paneelin valikkokuvaketta :

Napsauta Kuviot-paneelin valikkokuvaketta.

Ja valitse vanhat mallit ja muut :

"Legacy Patterns and more" valitseminen.

Uusi kansio nimeltään "Legacy Patterns and More" tulee oletuskuviojoukkojen alle. Ja jos pyörität kansiota auki, löydät siitä vielä kaksi kansiota. Yhdessä on enemmän uusia malleja vuodesta 2019, ja toisessa kaikki alkuperäiset kuviot aiemmista Photoshop-versioista. Kaikki nämä mallit ovat nyt saatavilla Tasotyyli-valintaikkunassa:

Kaikki Photoshop-mallit ovat nyt saatavana.

Kuinka ladata enemmän kaltevuuksia

Seuraavaksi siirry uudelle Gradients- paneeliin, joka on sijoitettu Kuviot-paneelin viereen. Täältä löydät paljon ja paljon uusia kaltevuuksia, joista valita CC CC 2020 -sarjassa, jaettuna taas sarjaan.

Mutta jos haluat käyttää myös aiempia Photoshopin aiempien versioiden kaltevuuksia, napsauta sitten Liukuvärit-paneelin valikkokuvaketta :

Napsauttamalla Gradients-paneelin valikkokuvaketta.

Ja valitse Legacy Gradients :

Ladataan vanhoja kaltevuuksia Photoshop CC 2020 -sovellukseen.

"Legacy Gradients" -kansio näkyy oletusgradienttien alla, ja ne ovat nyt saatavissa Tasotyyli-valintaikkunassa:

Vanhat kaltevuudet on ladattu.

Kuviopeittoefektin lisääminen

Liukuvärit ja kuviot voidaan molemmat soveltaa tasoille peitetehosteina. Lisää kuvio napsauttamalla fx- kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Layer Effects -kuvaketta.

Ja valitse Kuvion peittokuva :

Kuviopeittoefektin lisääminen.

Napsauta Tasotyyli- valintaikkunassa kuviomallia :

Napsauttamalla mallia Kuvion peittokuva -asetuksissa.

Ja vieritä sitten sarjoja valitaksesi kuvion. Kierrä auki Legacy Patterns and More -kansiota, sitten 2019 Patterns -kansiota ja sitten Stone- kansiota, ja valitsen Stone Marble -kuvion napsauttamalla sen pikkukuvaa. Huomaa, että voit tarvittaessa vetää kuvioiden valintaikkunaa suurempana:

Valitaan yksi Photoshop CC 2020: n uusista malleista.

Ja nyt tekstini on täynnä marmorikuviota:

Tulos, kun olet lisännyt tekstin kuviopeittokuvaan.

Gradient Overlay -tehosteen lisääminen

Lisää kaltevuus, kun Tasotyyli-valintaikkuna on edelleen avoinna, valitsemalla vasemmasta sarakkeesta Gradient Overlay :

Gradient Overlay -tehosteen lisääminen.

Napsauta sitten pientä nuolta kaltevuusvärin vieressä. Älä napsauta itse värikarttaa, tai avaa Photoshopin Gradient Editor. Haluamme vain valita gradientin esiasetuksista, joten napsauta sen sijaan nuolta:

Napsauttamalla nuolta kaltevuusvärin vieressä.

Then scroll through the sets to choose a gradient. I'll twirl open the Oranges folder and I'll select the Orange 10 gradient by clicking its thumbnail:

Selecting one of the new gradients in Photoshop CC 2020.

And here's my text with the gradient applied. But notice that the gradient is blocking the pattern from view. That's because gradients are always applied above patterns, as we learned earlier when we looked at the layer effect stacking order:

The gradient is currently blocking the pattern below it.

Changing a layer effect's blend mode

To blend the gradient in with the pattern, go up to the Blend Mode option in the Gradient Overlay settings and choose a new blend mode from the list. I'll choose Linear Burn :

Setting the Gradient Overlay effect to Linear Burn.

And now the colors from the gradient are blending in with the pattern below it:

The Gradient Overlay now blends with the Pattern Overlay effect.

Get my Layer Blend Modes Complete Guide when you download this tutorial as a PDF!

How to add multiple copies of the same layer effect

If you look at the effects along the left of the Layer Style dialog box, you'll notice that some effects ( Stroke, Inner Shadow, Color Overlay, Gradient Overlay, and Drop Shadow ) each have a plus sign on the right. The plus sign means that we can add multiple copies of the effect to the same layer:

Photoshop lets us add multiple copies of certain effects.

Editing the first Stroke effect

Let's look at how to add a second stroke. But first, I want to change the color of my existing stroke, so I'll reselect Stroke from the list:

Reselecting the current Stroke layer effect.

Then I'll click on the stroke's color swatch :

Changing the color of the first stroke.

And in the Color Picker, I'll choose white :

Valitaan valkoinen värinvalitsimesta.

I'll leave the Position of this stroke set to Outside :

Leaving the stroke's Position set to Outside.

And here we see the text with the stroke color changed to white:

The result after changing the Stroke color.

Adding a second Stroke effect

To add a second stroke to the same layer, click the plus sign :

Clicking the plus sign to add another stroke.

Photoshop adds the new Stroke effect above the first one, which means that it's sitting above the original stroke in the document:

A second stroke is added.

Editing the second stroke

At the moment, both strokes are exactly the same. So for my second stroke, I'll change its color to black by clicking the color swatch :

Clicking the color swatch for the second Stroke.

And choosing black from the Color Picker:

Setting the new Stroke to black.

But notice that the new stroke is now blocking the original one from view. Instead of seeing a white stroke and a black stroke around the text, all we're seeing is black:

The black stroke appears, but the white stroke is now missing.

The reason is that both strokes have their Position set to Outside, which means they are both aligned to the outside edges of the letters. And since both strokes are the same size (20px), the second one is blocking the first one from view.

To fix that, I'll change the Position of the second stroke to Inside so that it aligns to the inside edges of the letters. And I'll lower the stroke's Size from 20px down to 10px :

Changing the second stroke's Position to Inside and lowering its size.

And now, we have a white 20px stroke around the outside of the text, and a black 10px stroke along the inside. You can add up to 10 strokes to the same layer:

Both strokes are now visible around the letters.

Saving your effects as a custom layer style preset

Finally, to save your layer effects as a new style preset, click the New Style button on the right of the Layer Style dialog box:

Clicking the "New Style" button.

And then give your preset a name. I'll name mine "2 Strokes + Orange + Marble ". Make sure Include Layer Effects is checked, and if you've used any custom blend settings, check Include Layer Blending Options as well. You can also add the new style to your Creative Cloud library:

Saving the new layer style preset.

Click OK to close the New Style dialog box, and then click OK to close the Layer Style dialog box.

Switch over to your Styles panel, and you'll find a thumbnail for your new style below the folders:

The new style appears in the Styles panel.

Creating your own layer styles folder

To keep the Styles panel organized, add your custom styles to a separate folder. Click the Create New Group icon at the bottom of the Styles panel:

Clicking the "Create New Group" icon.

And then give the group a name, like "My Styles". Click OK to accept it:

Naming the new group.

The new folder appears below the others. Click on your layer style's thumbnail and drag it into the folder:

Dragging the custom style into the "My Styles" folder.

How to apply your custom layer style

To apply any of your custom styles to a layer, first select the layer in the Layers panel:

Selecting the layer where the custom style will be applied.

Then in the Styles panel, just click on the style's thumbnail:

Selecting the custom style.

And the entire effect is instantly applied to the layer:

The result after applying the custom style to the second type layer.

Ja siellä meillä se on! That's everything you need to know to start using layer effects and layer styles in Photoshop CC 2020! Tutustu Photoshopin perusasiat -osaan saadaksesi lisää opetusohjelmia. Ja älä unohda, kaikki Photoshop-oppaamme ovat ladattavissa PDF-tiedostoina!