Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme luomaan värillisen ruudukkonäytteen ! Käytämme Photoshopin oppaita ja hallitsijoita alkuvälin asettamiseen, sitten pari harvoin käytettyä valintatyökalua muuntaaksesi oppaat todelliseksi ruudukkoksi. Opimme kuinka valita helposti ruudukossa olevat satunnaisruudut ja värjätä ne säätökerroilla ja sekoitustiloilla ja lopuksi kuinka itse värjätä ja säätää ruudukon ulkoasua!

Käytän Photoshop CS5: ää koko opetusohjelman, mutta kaikki uusimmat versiot toimivat.

Tässä on lopullinen vaikutus, jota pyrimme kohti:

Lopullinen väriristikko.

Kuinka luoda väriristikko

Vaihe 1: Luo uusi Photoshop-asiakirja

Aloitetaan luomalla uusi asiakirja verkkoon. Siirry valikkopalkin Tiedosto- valikkoon näytön yläreunassa ja valitse Uusi :

Valitse Tiedosto> Uusi.

Tämä avaa Photoshopin Uusi asiakirja -valintaikkunan. Aion luoda neliön muotoisen asiakirjan kirjoittamalla 1000 pikseliä sekä leveydelle että korkeudelle . Tietysti voit syöttää mitä tahansa mittoja tarvitset, mutta vaikutus vaikuttaa yleensä parhaiten, jos pysyt suorakaiteen muodossa. Jätä tähän opetusohjelmaan Jätä päätöslauselman arvoksi asetettu 72 pikseliä / tuuma, mikä on hienoa, jos luot tämän tehosteen webille. Jos aiot tulostaa lopputulosta, haluat luoda suuremman asiakirjan ja asettaa tarkkuudeksi vähintään 240 pikseliä / tuuma . Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan. Uusi asiakirja tulee näyttöön:

Uusi asiakirja -valintaikkuna.

Vaihe 2: Näytä hallitsijat

Siirry näytön yläreunassa näkyviin Näytä- valikkoon ja valitse Viivaimet tai paina Ctrl + R (Win) / Command + R (Mac) kääntääksesi viivaimet nopeasti päälle pikanäppäimellä:

Valitse Näytä> Viivaimet.

Vaihe 3: Muuta viivaimen mittaustyyppi prosenttimäärään

Tämä näyttää Photoshopin hallitsijat asiakirjan ylä- ja vasemmalla puolella. Riippuen siitä, mihin mittaustyyppisi hallitsijat on asetettu Photoshopin oletusasetuksiin, ne todennäköisesti näyttävät joko pikseliä tai tuumaa. Siirrä hiiren osoitin viivaimiin joko ylhäältä tai vasemmalta, napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) viivoittimien sisällä ja valitse Prosentti luettelosta. Näet viivoittimien muuttuvan prosentuaalisesti:

Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauta (Mac) viivoittimien sisällä ja valitse Prosentti luettelosta.

Vaihe 4: Vedä vaaka- ja pystysuuntaiset ohjaimet ulos 10 prosentin lisäyksellä

Syy, jonka vuoksi päätimme hallitsijoita päälle, oli, että voimme helposti lisätä asiakirjaan tasaväliset oppaat, joista tulee sitten ruudukkoviivojamme. Lisäämme ensin pystysuorat ohjaimet. Napsauta viivaimen sisällä asiakirjan vasemmalla puolella ja vedä ensimmäinen opas hiiren painikkeella painettuna. Aseta opas ylemmällä viivaimella 10%: n merkkiin (vapauta hiiren painike ohjaimen sijoittamiseksi):

Napsauta vasemman viivaimen sisällä ja vedä pystysuora ohjain 10%: n merkkiin.

Lisää sama ohje lisätäksesi jokaisen 10%: n lisäyksen (20%, 30%, 40% ja niin edelleen), aina 90%: n merkkiin saakka. Asiakirjan pitäisi nyt näkyä jaettuna kymmeneen tasavälein olevaa pystysuuntaista saraketta:

Opas jakaa asiakirjan 10 pystysuoraan sarakkeeseen.

Lisää seuraavaksi samat vaiheet lisätäksesi vaakaohjeita. Napsauta yläviivaimen sisäpuolella ja vedä horisontaalinen ohjain hiiren painikkeella painettuna. Aseta ohjain 10%: n merkkiin vasemmalla viivalla. Jatka vaakaohjainten vetämistä ulos 10%: n välein (20%, 30%, 40%, kuten ennenkin) aina 90%: n merkkiin asti. Kun olet valmis, sinulla pitäisi olla sama määrä vaaka- ja pystysuoria ohjaimia, jotka jakavat asiakirjan neliöruudukkoksi:

Opas jakaa asiakirjan neliöruudukkoon.

Piilota hallitsimet pitämällä ohjaimet paikoillaan näppäimistön Ctrl + R (Win) / Command + R (Mac) avulla, koska me emme enää tarvitse niitä.

Vaihe 5: Lisää uusi tyhjä kerros ja nimeä se "ruudukkoksi"

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Tavallisesti Photoshop vain menisi eteenpäin ja lisäisi uuden tyhjän kerroksen, mutta pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) -painiketta alhaalla napsauttamalla Uusi kerros -kuvaketta, kehotamme sen ensin avaamaan Uusi kerros -valintaikkuna, joka antaa meille mahdollisuus nimetä uusi taso ennen sen lisäämistä. Nimeä taso "Ruudukko" ja napsauta sitten OK:

Nimeä uusi taso "Ruudukko".

Uusi tyhjä kerros näkyy Tasot-paneelissa Taustakerroksen yläpuolella:

Photoshop lisää uuden tason ja nimeää sen "Ruudukkoksi".

Vaihe 6: Luo valinta oppaista

Olemme jakaneet dokumentimme taulukkoon Photoshopin oppaita käyttämällä, mutta oppaat ovat vain visuaalisia viitteitä varten. Niistä ei ole mitään todellista hyötyä meille, ellemme muokkaa niitä jotenkin todelliseksi pikselipohjaiseksi ruudukkoksi, ja voimme tehdä sen helposti käyttämällä pari Photoshopin harvoin käytettyä valintatyökalua - Yhden rivin ja Yhden sarakkeen telakkatyökalut.

Napsauta suorakulmaista telttatyökalua lähellä Työkalut-paneelin yläosaa ja pidä hiiren painiketta painettuna sekunnin tai kahden ajan, kunnes näyttöön tulee pieni peruutusvalikko, josta näet muut takaosan sisällä olevat työkalut, ja valitse sitten Yksirivinen telttatyökalu lista:

Napsauta pitkään suorakulmaisen telttatyökalun kuvaketta ja valitse sitten Yhden rivin telttatyökalu.

Kuten nimensä osoittaa, Yhden rivin telakkatyökalu valitsee yhden vaakapikselirivin asiakirjasta. Työkalun käyttöä varten meidän on napsautettava vain mitä tahansa asiakirjan kohtaa, ja Photoshop valitsee automaattisesti napsauttamme pikselin plus kaikki muut kyseisen rivin pikselit vasemmalta oikealle. Aiomme käyttää työkalua muuntaaksesi vaakasuuntaiset ruudukkorivit sarjoiksi valinta ääriviivat. Siirrä ensin kohdistin suoraan vaakasuuntaisen ruudukon ylälinjan (jonka olet asettanut 10%: n merkkiin) päälle ja napsauta. Näet oppaan varrella 1 pikselin paksun valinnan ääriviivat:

Napsauta missä tahansa ensimmäisen vaakasuuntaisen oppaan kohdalla, lisää sen ympärille valintapiirros.

Pidä Shift- näppäintä painettuna ja napsauta seuraavaa vaakaohjetta sen alla. Tämä lisää asiakirjaan toisen valinnan ääriviivat. Jatka Shift-näppäimen pitämistä painettuna ja napsauttamalla kaikkia vaakasuuntaisia ​​ohjaimia, kunnes valinta ääriviivat ilmestyvät jokaiselle niistä. Sinun pitäisi nähdä yhteensä 9 valinnan ääririviä. Muista pitää Shift-näppäin painettuna napsauttaessasi jokaista uutta opasta, muuten korvaat vain edellisen valinnan ääriviivat uudella:

Pidä Shift-painiketta painettuna ja napsauta kutakin vaakasuuntaista opasta lisätäksesi valinnan ääriviivat jokaisen ympärille.

Meidän on tehtävä sama asia nyt pystysuuntaisilla ohjaimilla, mikä tarkoittaa, että meidän on vaihdettava yhden sarakkeen telakkatyökaluun. Napsauta Työkalu- paneelin Yhden rivin telttatyökalua (se tulee näkyviin kohtaan, jossa suorakulmainen telttatyökalukuvake ilmestyi aikaisemmin) ja pidä hiiren painiketta painettuna, kunnes näkyviin tulee valikko, ja valitse sitten yhden sarakkeen telttatyökalu luettelosta:

Napsauta ja pidä alhaalla Yhden rivin telttatyökalun kuvaketta ja valitse sitten Yhden sarakkeen telakkatyökalu.

Haluamme, että pystysuuntaisen valinnan ääriviivat lisätään jo olemassa oleviin vaakasuoriin valinnan ääriviivoihin, joten pidä jälleen Shift- näppäintä painettuna ja napsauta sitten jokaista asiakirjan pystysuuntaista opasta, kunnes ne kaikki on valittu. Kun olet valmis, sinulla tulisi olla valintapiirrokset jokaisessa oppaassa vaakasuoraan ja pystysuoraan:

Vaaka- ja pystysuuntaisen valintaruudun ääriviivat.

Vaihe 7: Täytä valinta mustalla

Siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Kun Täytä-valintaikkuna tulee näkyviin, aseta yläosan Käytä- asetukseksi Musta ja napsauta sitten OK sulkeaksesi valintaikkunan:

Muuta Käytä-asetukseksi Musta ja napsauta sitten OK.

Tämä täyttää valinnat mustalla, vaikka opasteita ja valinnallisia linjoja voi olla vaikea nähdä tavalla, joten siirry näytön yläosassa olevaan Valitse- valikkoon ja valitse Poista valinta, joka poistaa valinnan ääriviivat:

Siirry Valitse> Poista valinta.

Sammuta sitten oppaat käytöstä siirtymällä Näytä- valikkoon, valitsemalla Näytä ja valitsemalla sitten Oppaat . Aluksi näet sanan Oppaat vasemmalla puolella valintaruudun, joka kertoo, että oppaat ovat tällä hetkellä näkyvissä. Opasten napsauttaminen poistaa valintamerkin ja sammuttaa oppaat:

Valitse Näytä> Näytä> Oppaat.

Kun valinnan ääriviivat ja oppaat on poistettu, voimme nähdä mustan ruudukomme ruudukkokerroksessa:

Mustat ruudukkorivit ilmestyvät nyt.

Vaihe 8: Avaa valokuva, jota haluat käyttää efektillä

Avaa kuva, jota käytät ruudukkoefektiä varten. Tässä on kuvani:

Avaa valokuva.

Jos käytät Photoshop CS3: ta tai aiempaa, valokuva aukeaa automaattisesti omassa kelluvassa asiakirjaikkunassa. Jos käytät Photoshop CS4: tä tai CS5: tä, valokuva saattaa aukeaa välilehdessä olevassa asiakirjassa sen mukaan, miten asiat on määritetty Photoshopin asetuksissa. Jos näin on, siirry seuraavan vaiheen helpottamiseksi siirtymällä näytön yläreunassa olevaan ikkunavalikkoon, valitsemalla Järjestä ja valitsemalla sitten kelluva kaikki Windowsissa (vain CS4 ja CS5):

Siirry ikkunaan> Järjestä> Kaikki kelluvat Windowsissa (vain Photoshop CS4 ja CS5).

Vaihe 9: Vedä valokuva ruudukkoon

Napsauta mitä tahansa ruudukon asiakirjaikkunan sisällä, jotta se aktivoituu, ja napsauta sitten Tasot-paneelin Tausta-tasoa valitaksesi se. Tällä tavalla, kun vedämme valokuvan asiakirjaan, kuten teemme hetkessä, valokuva näkyy omalla kerroksellaan Tausta- ja Ruudukko-kerrosten välissä:

Kun ruudukon asiakirjaikkuna on valittu, napsauta Tasot-paneelin Tausta-tasoa.

Napsauta nyt mitä tahansa valokuvien asiakirjaikkunan sisällä, jotta se aktivoituu ja valitse Siirrä työkalu Työkalut-paneelista:

Tartu siirrä työkalu Työkalut-paneelin yläosasta.

Pidä Shift- näppäintä painettuna ja napsauta sitten siirtotyökalulla valokuvien asiakirjaikkunan sisällä ja vedä valokuva ruudukon asiakirjaikkunaan:

Kun Siirrä-työkalu on valittuna, pidä Vaihto-painiketta painettuna ja vedä valokuva ruudukkoon.

Vapauta hiiren painike ja vapauta sitten Shift-näppäin. Kuva tulee näkyviin ruudukon asiakirjaikkunan keskelle. Voit sulkea valokuvan asiakirjasta tässä vaiheessa, koska me emme enää tarvitse sitä:

Vaihto-näppäimen pitäminen on se, joka keskittää valokuvan asiakirjan sisään, kun sitä vetää.

Huomaa, että ristikko näkyy kuvan edessä. Tämä johtuu siitä, että jos tarkastelemme Tasot-paneelia, näemme, että valokuva on sijoitettu omaan tasoonsa Ruudukko-kerroksen alle, aivan kuin halusimme:

Photoshop sijoitti valokuvan uudelle tasolle suoraan aktiivisen kerroksen yläpuolelle, minkä vuoksi ensin valittiin Taustakerros.

Vaihe 10: Muuta kuvan kokoa, jos sitä tarvitaan ilmaisen muunnoksen avulla

Jos sinun on muutettava valokuvasi koon ruudukkoasiakirjassa, siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen :

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Tämä asettaa Free Transform -rajoitetun laatikon ja käsittelee kuvaa. Jos et näe kahvoja, koska valokuvasi reunat ulottuvat asiakirjaikkunassa näkyvän alueen ulkopuolelle, siirry Näytä- valikkoon ja valitse Sovita näytölle :

Valitse Näytä> Sovita näytölle.

Photoshop zoomaa kuvaa heti riittävän kauas, jotta kaikki, mukaan lukien Free Transform -kahvat, mahtuu asiakirjaikkunaan. Jos haluat muuttaa valokuvan kokoa, pidä Shift- näppäintä painettuna, napsauta sitten mitä tahansa neljästä kulmakahvasta ja vedä niitä. Pidä Vaihto-näppäintä painettuna vetäessäsi säilyttäen kuvan alkuperäisen kuvasuhteen, jotta et vääristä vahingossa kuvan ulkonäköä. Jos haluat muuttaa valokuvan kokoa sen keskeltä eikä kulmasta, pidä Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna vetäessäsi mitä tahansa kulmakahvoista. Jos sinun on siirrettävä kuvaa asiakirjan sisällä, napsauta yksinkertaisesti Free Transform -rajoituskentän mitä tahansa kohtaa ja vedä se paikalleen. Kun olet valmis, paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muutoksen ja poistuaksesi Free Transform -komennosta:

Vedä mitä tahansa kulmakahvoista kuvan koon muuttamiseksi Free Transform -sovelluksella.

Jos zoomaat kuvaa hetkeksi sitten Sovita näytölle -komennolla ja haluat zoomata takaisin nyt, kun olet koonannut kuvan koon, palaa takaisin Näytä- valikkoon ja valitse Todelliset pikselit (katso zoomausta ja panorointia Photoshopista opetusohjelma lisätietoja asiakirjojen suurentamisesta ja pienentämisestä):

Valitse Näytä> Todelliset pikselit.

Vaihe 11: Valitse ruudukkokerros

Tässä vaiheessa kaikki alustava kova työ on tehty. Olemme luoneet ruudukon, vedäneet valokuvasi ruudukon asiakirjaan ja koonneet ja siirtäneet kuvan paikoilleen. Olemme valmiita pitämään hauskaa ristikon värjäyksessä! Ensin on valittava ruudukkotaso, joten napsauta sitä Tasot-paneelissa valitaksesi se:

Napsauta ruudukkokerrosta, jotta se aktivoituu.

Vaihe 12: Valitse Magic Wand -työkalu

Ruudukon väritystä varten tarvitaan tapa valita yksittäiset neliöt, ja voimme tehdä sen Photoshopin Magic Wand Tool -työkalun avulla . Valitse se Työkalut-paneelista. Jos käytät Photoshop CS2 -sovellusta tai aiempaa, voit napsauttaa vain Magic Wand -kuvaketta. Napsauta Photoshop CS3: n tai uudemman kohdalla Pikavalintatyökalua, pidä hiiren painiketta painettuna, kunnes esiin tulee valikko, ja valitse Magic-sauva valikosta:

Photoshop CS3: ssa ja uudemmissa, Magic Wand on piilossa pikavalintatyökalun takana.

Vaihe 13: Valitse ulkoreunan neliöt

Jos haluat valita neliön ruudukosta, varmista, että olet valinnut Ruudukko-tason Tasot-paneelista, napsauta sitten neliön sisäpuolella Maaginen sauva -painiketta. Valinnan ääriviivat näkyvät neliön ulkoreunojen ympärillä. Lisää sitten sitten lisää neliöitä valintaan, pidä Shift- näppäintä painettuna ja napsauta haluamasi neliöiden sisällä. Jokainen uusi neliö, jota napsautat sisällä, valitaan ja lisätään aiemmin valittuihin neliöihin. Aloitetaan valitsemalla kaikki ruudut ruudukon ulkoreunan ympärille. Napsauta ensin ruudukon vasemmassa yläkulmassa olevaa neliötä. Valinnan ääriviivat ilmestyvät sen ympärille:

Napsauta ruudukon vasemman yläkulman ruutua Magic Wand -työkalun avulla valitaksesi sen.

Pidä Shift- näppäintä painettuna ja jatka napsauttamista ruudun sisällä ruudukon ulkoreunojen ympärillä lisätäksesi ne kaikki valintaan:

Kaikilla ulkoreunan neliöillä on nyt valinta ääriviivat ympärillään.

Aion lisätä valinnaisuuteen vielä muutama neliö myös pitämällä Vaihto-näppäintä uudelleen painettuna ja napsauttamalla niiden sisällä lisätäksesi ne aiemmin valittuihin neliöihin. Olen valinnut valittujen neliöiden näkemisen helpommaksi värjämällä ne keltaisella värillä (tämä ei ole osa vaikutusta, sen tarkoituksena on vain helpottaa näytön valittujen neliöiden näkemistä):

Alun perin valitut neliöt.

Vaihe 14: Lisää uusi kerros ruudukkokerroksen alle

Täytämme nämä ensimmäiset neliöt valkoisella, mikä luo reunuksen efektille. Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna ja napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Tavallisesti Photoshop lisää uusia kerroksia suoraan valitun tason yläpuolelle, mutta pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä napsauttamalla Uusi kerros -kuvaketta kerros lisätään valitun tason alle . Voimme nähdä Tasot-paneelissa, että meillä on nyt uusi tyhjä kerros kerroksen 1 kuvan ja ruudukkokerroksen välissä:

Uusi kerros näkyy ruudukkokerroksen alapuolella, ei sen yläpuolella.

Vaihe 15: Täytä valitut neliöt valkoisella

Siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse vielä kerran Täytä- komento. Tällä kertaa, kun Täytä-valintaikkuna tulee näkyviin, vaihda Käytä-asetukseksi Valkoinen . Napsauta OK, kun olet valmis:

Aseta Käytä-asetukseksi Valkoinen.

Photoshop täyttää valitut neliöt valkoisella. Poista ruutujen valinta menemällä Valitse- valikkoon ja valitsemalla Poista valinta tai yksinkertaisesti painamalla Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac), jos haluat poistaa niiden valinnan pikanäppäimellä:

Kuvan ympärille tulee valkoisten neliöiden reuna.

Vaihe 16: Valitse ruudukkokerros

Valitaan muutama eri väri väritettäväksi. Ensinnäkin Grid-tason on oltava aktiivinen Tasot-paneelissa, joten napsauta sitä valitaksesi sen. Muista, että tarvitset aina valitun ruudukkotason, ennen kuin voit valita mitä tahansa neliöitä:

Napsauta ruudukkokerrosta valitaksesi sen.

Vaihe 17: Valitse eri ruudut

Kun ruudukkokerros on nyt aktiivinen, napsauta alkuperäisen neliön sisällä valitaksesi se, pidä sitten Shift- näppäintä painettuna ja napsauta muiden neliöiden sisällä lisätäksesi ne aiemmin valittuihin neliöihin. Jos muutat mieltäsi ja haluat poistaa neliön valinnasta, pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta neliön sisällä poistaaksesi sen valinta. Olen jälleen kerran korostanut valitsemani neliöt keltaisina, jotta ne olisivat helpompi nähdä kuvakaappauksessa:

Pidä Shift painettuna ja napsauta muutaman eri neliön sisällä valitaksesi ne.

Vaihe 18: Valitse valokuvakerros

Napsauta kuvan kerrosta (Taso 1) Tasot-paneelissa valitaksesi se:

Valitse valokuvakerros Tasot-paneelista.

Vaihe 19: Väristä neliöt värisävyn / kylläisyyden säätökerroksella

Napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta.

Valitse Sävy / kylläisyys ilmestyvästä säätökerrosluettelosta:

Valitse luettelosta Sävy / kylläisyys.

Jos käytät Photoshop CS4: tä tai CS5: tä, sävyn / kylläisyyden säätökerroksen säätimet ja vaihtoehdot näkyvät säätöpaneelin sisällä. CS3: ssa ja aiemmissa versioissa avautuu erillinen sävy / kylläisyys -valintaikkuna. Valitse ensin Väri- vaihtoehto napsauttamalla sen valintaruutua. Valitse sitten väri, jolla haluat värittää valitut neliöt vetämällä Sävy- liukusäädintä. Näille neliöille aion jättää Sävy-liukusäätimen kokonaan vasemmalle (sen oletusasento), joka valitsee punaisen . Voit tietysti valita minkä värin haluat. Voit lisätä värin kylläisyyttä vetämällä Kylläisyys- liukusäädintä oikealle. Aion asettaa Kylläisyys-arvoni arvoon 55 . Pidä silmällä asiakirjaasi vetämällä liukusäätimiä esikatsellaksesi tuloksia. Sulje valintaikkuna napsauttamalla OK, kun olet valmis Photoshop CS3: n ja aiempien käyttäjien kohdalla:

Napsauta Väri-vaihtoehtoa ja valitse sitten väri Sävy- ja Kylläisyys-liukusäätimillä.

Vaihe 20: Muuta säätökerroksen sekoitustila väriseksi

Jos katsomme Tasot-paneelista, näemme säätökerroksen istuvan suoraan valokuvakerroksen yläpuolella. Varmista, että se on valittu (korostettu sinisellä), siirry sitten Tasot- tila- asetukseen Tasot-paneelin yläosassa ja vaihda sen sekoitustila Normaalista (oletustila) Väriksi . Tämä varmistaa, että muutamme vain kuvan värejä, ei kirkkausarvoja:

Vaihda Värisävyn / kylläisyyden säätökerroksen sekoitustilaksi Väri.

Tässä on asiakirjani värjättyä jotkut ruudut punaisiksi:

Muutama punainen neliö on lisätty efektiin.

Vaihe 21: Valitse ja väritä enemmän ruutuja

Toista vaiheet 16-20 valitaksesi ja värittääksesi enemmän neliöitä. Valitse ensin Ruudukko-kerros Tasot-paneelista ja napsauta sitten neliön sisällä valitaksesi sen Magic Wand -sovelluksella. Pidä Shift painettuna ja napsauta lisää neliöiden sisällä lisätäksesi ne valintaan. Napsauta valokuvakerrosta Tasot-paneelissa valitaksesi sen, napsauta sitten Uusi säätökerros -kuvaketta ja valitse Sävy / kylläisyys . Valitse Väri-vaihtoehto, valitse sitten väri Sävy- liukusäätimellä ja kylläisyysaste Saturation- liukusäätimellä. Sulje valintaikkuna (CS3 ja aiemmat) napsauttamalla OK. Vaihda lopuksi uuden säätökerroksen sekoitustilaksi Väri .

Voit myös käyttää värisävyn / kylläisyyden säätökerrosta joidenkin neliöiden täydelliseen desaturaatioon jättäen ne mustavalkoisiksi. Voit tehdä tämän valitsemalla joitain neliöitä ja lisää sitten sävyn / kylläisyyden säätökerroksen normaalisti, mutta sen sijaan, että valitsisit väriä Sävy-liukusäätimellä, vedä kylläisyyden liukusäädintä kokonaan vasemmalle, mikä poistaa kaikki värit (ei myöskään tarvitse valita väritysvaihtoehtoa):

Poista kaikki värit tietyistä neliöistä vetämällä Kylläisyys-liukusäädintä kokonaan vasemmalle.

Tässä on vaikutukseni toistaiseksi värittämällä enemmän neliöitä lisäsävyn / kylläisyyden säätökerroksilla. Jos haluat käyttää samoja värejä kuin minä, siniselle sävyn värisävyksi oli asetettu 200, kylläisyyden arvoksi 30. Vihreälle sävyksi asetettiin 120, kylläisyyttä 25. Violettille sävy oli 289, kylläisyyttä 35. Ja kuten minä juuri mainittiin, mustavalkoisten neliöiden kylläisyys säädettiin arvoon -100 vetämällä liukusäädintä vasemmalle:

Toistaiseksi väritetty ruudukkovaikutus.

Vaihe 22: Kokeile eri väritilaa joillekin säätökerroksille

Ainoa ongelma, joka minulla on tuloksissani toistaiseksi, on, että se ei oikeastaan ​​näytä niin kirkkaalta ja värikkäältä kuin toivoin. Yksi tapa muuttaa tätä on muuttaa sekoitustilaa joillekin säätökerroksille. Jos katsomme Tasot-paneelista, näemme kaikki säätökerrokset, joita olen käyttänyt neliöiden väritykseen. Niitä on yhteensä viisi, mukaan lukien yhden, jota käytin mustavalkoefektiin:

Vaikuttamiseen käytettiin viittä säätökerrosta.

Jos haluat lisätä mielenkiintoa kuvaan, kokeile muuttaa joidenkin säätökerrosten sekoitustila jotain muuta kuin väriä. Napsauta säätökerrosta Tasot-paneelissa valitaksesi sen, vaihda sitten sekoitustila Tasot-paneelin yläosassa. Esimerkiksi mielestäni kuvan punainen väri näyttää hieman tylsältä, joten napsautin Tasot-paneelin ylimmän värisävyn / kylläisyyden säätökerrosta valitakseni sen (koska se on se, jonka lisäsin punaiseksi), sitten Vaihdan sen sekoitusmoodin värisestä näytöksi :

Punaisen sävyn / kylläisyyden säätökerroksen valitseminen ja sen sekoitustilan vaihtaminen näytöksi.

Näyttösekoitusmuoto tekee asioista kirkkaampia, mutta pyrkii myös vähentämään värikylläisyyttä. Joten kompensointiin, kun punainen sävyn / kylläisyyden säätökerros on valittu, palaan säätöpaneeliin ja nostan punaisen värikylläisyyden arvoon 70 (Photoshopille) CS3 ja aiemmat käyttäjät, napsauta säätökerroksen pikkukuvaa Tasot-paneelissa avataksesi Sävy / kylläisyys -valintaikkunan tehdäksesi muutoksia, ja napsauta sitten OK sulkeaksesi valintaikkunan):

Sekoitustilan muuttaminen voi edellyttää värin kylläisyystason säätämistä.

Tässä on minun kuvani vaihtaessasi punaisen sekoitustilan näytöksi ja lisäämällä sen värikylläisyyttä. Huomaa, että punaiset neliöt näyttävät nyt kirkkaammilta:

Näyttö on suosittu sekoitustila, jota käytetään yleensä kuvien kirkkauttamiseen nopeasti.

Teen saman asian purppuran sävyn / kylläisyyden säätökerroksen kanssa napsauttamalla ensin sitä valitaksesi Tasot-paneelista, vaihtamalla sen sitten sekoitusmoodiksi Näyttö ja lisäämällä värikylläisyyden arvoon 55 säätöpaneelissa (tai valintaikkunassa) CS3: ssa ja aikaisemmissa). Muita sekoitustiloja, jotka voivat antaa sinulle hyviä tuloksia, ovat Kertominen (tummemman värin saamiseksi) sekä Peittokuva, joka antaa sinulle paremman kontrastiefektin, mutta voi myös muuttaa värin ulkoasua. Tässä on vaikutus nyt, kun punainen ja violetti neliöt on asetettu Näyttösekoitus-tilaan:

Eri sekoitusmoodit tuottavat erilaisia ​​vaikutuksia. Näyttö, Kerro ja Peitto ovat hyviä kokeilla.

Vaihe 23: Muuta ruudukkoviivojen väri valkoiseksi

Viimeisenä tehosteena voidaan muuttaa ruudukkoviivojen ulkonäkö ensin muuttamalla niiden väri mustasta valkoiseksi. Napsauta Tasot-paneelin Ruudukko-tasoa valitaksesi sen, napsauta sitten Lukitse läpinäkyvät pikselit -kuvaketta aivan sekoitustilan vaihtoehdon alapuolella (se on ensimmäinen neljästä kuvakkeesta peräkkäin):

Napsauta Lukitse läpinäkyvät pikselit -kuvaketta.

Vaihe 24: Täytä ruudukon linjat valkoisella

Kun Lukitse läpinäkyvät pikselit -asetus on valittu ruudukkokerroksessa, kaikki kerrokselle tekemämme toimet vaikuttavat vain itse pikseliin. Sillä ei ole vaikutusta läpinäkyviin alueisiin. Tällä tavalla, jos täytämme kerroksen esimerkiksi valkoisella (kuten aiomme tehdä), vain ruudukon viivat täytetään valkoisella. Kerroksen läpinäkyvät alueet pysyvät läpinäkyvinä.

Siirry Muokkaa- valikkoon ja valitse vielä kerran Täytä . Kun Täytä-valintaikkuna tulee näkyviin, Käytä- vaihtoehdon tulisi olla jo valittuna Valkoiselle, koska sen asetimme viimeksi, joten sulje valintaikkuna napsauttamalla OK-painiketta. Photoshop täyttää ruudukkorivit valkoisella:

Photoshop täyttää kerroksen valkoisella, mutta vain ruudukkoviivat vaikuttavat siihen.

Vaihe 25: Lisää aivohalvaustaso

Jos haluat lisätä ruudukkoviivojen paksuutta, napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta:

Napsauta Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse aivohalvaus avautuvasta tasotyylilajiluettelosta:

Valitse aivohalvaus luettelosta.

Tämä avaa Photoshopin Tasotyyli- valintaikkunan, joka on asetettu keskimmäisen sarakkeen Stroke-asetuksiin. Napsauta värimallia sanan Väri vieressä, joka avaa Värinvalitsimen . Valitse valkoinen värinvalitsimesta valkoinen ja sulje se napsauttamalla OK. Kun viivaväri on nyt valkoinen, jätä sijainti asetettu ulkopuolelle ja säädä viivan leveys vetämällä Koko- liukusäädintä pitämällä silmällä asiakirjaa tuloksen arvioimiseksi. Aion asettaa iskun koon 2 px (pikseliä):

Muuta iskun väri valkoiseksi ja säädä sen leveys koon liukusäätimellä.

Napsauta OK sulkeaksesi Tasotyyli-valintaikkunan, ja olemme valmis! Tässä on viimeinen väriristikkovaikutus:

Lopullinen tulos.