Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opimme lisäämään kuplia valokuvaan luomalla oman kuplaharjan! Piirrämme yksinkertaisen kuplan, tallennamme sen Photoshop-harjana, räätälöimme sen käyttäytymistä Brushes-paneelin Brush Dynamics -asetuksilla ja maalaa sitten harjalla valokuvan kuplia! Käytän Photoshop CS5: ää koko tämän oppaan, mutta kaikki Photoshopin viimeisimmät versiot tekevät niin.

Tässä on esimerkki luomaamme vaikutukseen:

Lopullinen tulos.

Kuplien lisääminen valokuviin

Vaihe 1: Luo uusi asiakirja

Aloitetaan luomalla uusi Photoshop-asiakirja, jonka avulla piirtämme kuplamme. Siirry näytön yläreunan valikkorivin Tiedosto- valikkoon ja valitse Uusi :

Valitse Tiedosto> Uusi.

Tämä avaa Photoshopin Uusi asiakirja -valintaikkunan. Kirjoita 600 pikseliä sekä uuden asiakirjan leveydelle että korkeudelle ja 72 pikseliä / tuuma resoluutiolle . Ei ole erityistä syytä, miksi käytämme näitä erityisiä asetuksia, paitsi että se pitää meidät molemmat samalla sivulla. Lopuksi varmista, että Taustasisältö -asetuksena on Valkoinen . Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan. Uusi asiakirja, jonka taustaväri on valkoinen, näkyy näytöllä:

Uusi asiakirja -valintaikkuna.

Vaihe 2: Valitse elliptinen telttatyökalu

Valitse elliptinen telttatyökalu Työkalut-paneelista. Oletuksena se on piilossa suorakulmaisen telttatyökalun takana, joten napsauta suorakulmaista telttatyökalua ja pidä hiiren painiketta painettuna, kunnes ilmestyy valikko, josta näet muut kyseisessä korttipaikassa olevat työkalut, ja napsauta sitten ellipsilaista telttatyökalua valitaksesi se:

Napsauta ja pidä suorakulmaista telttatyökalua painettuna ja valitse sitten valikosta elliptinen telttatyökalu.

Vaihe 3: Piirrä elliptinen valinta

Kun elliptinen telttatyökalu on valittuna, pidä Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna, napsauta dokumentin keskellä ja vedä sitten ellipsi valinnan ääriviivat, joista tulee kuplamme perusmuoto. Vaihto-näppäimen pitäminen alhaalla vetäessä pakottaa valinnan ääriviivat täydelliseksi ympyräksi. Alt (Win) / Option (Mac) -näppäin pitämällä Photoshopia käyttämästä napsauttamaasi pistettä valinnan keskipisteenä, laajentamalla sitä ulos kaikkiin suuntiin siitä paikasta. Kun olet valmis, sinulla pitäisi olla ympyrän muotoinen valinnan ääriviiva:

Valinnan ääriviivoista tulee kuplan muoto.

Vaihe 4: Kopioi valinta uuteen kerrokseen

Siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioinnin kautta tai paina näppäimistön Ctrl + J (Win) / Komento + J (Mac) päästäksesi nopeasti samaan komentoon:

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Photoshop kopioi valinnan sisällä olevan pyöreän alueen uudelle kerrokselle nimeltä Kerros 1 Taustakerroksen yläpuolelle Tasot-paneelista:

Valittu alue kopioidaan uudelle tasolle.

Vaihe 5: Lisää sisäinen hehkukerrostyyli

Napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta:

Napsauta Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse esiintyvästä tasotyylien luettelosta Sisäinen hehku :

Napsauta Sisäinen hehku.

Tämä avaa Photoshopin tasotyyli -valintaikkunan, joka on asetettu keskissarakkeen Sisäinen hehku -asetuksiin. Vaihda ensin sekoitustila ruudusta monikertaiseksi, mikä muuttaa sisäisen hehkuvuutemme sisäiseksi varjoksi. Napsauta värimallia sanan "Noise" alapuolella ja valitse musta värinvalitsimesta. Napsauta OK sulkeaksesi värinvalitsimen, kun olet valmis. Lisää lopuksi sisäisen hehkun (varjon) koko noin 40 kuvapisteeseen :

Sekoitustilan vaihtaminen näytöstä vaihtoehdoksi Kerro muuttaa hehkuvuuden varjoksi.

Älä napsauta vielä OK poistuaksesi Tasotyyli-valintaikkunasta, koska meillä on vielä yksi lisättävä, mutta sinun pitäisi nyt nähdä kuplan ulkoreunat:

Sisäinen hehku tarjoaa kuplan ulkoreunat.

Vaihe 6: Lisää gradienttipeitto

Napsauta sanoja Gradient Overlay kerrostyylien valintaikkunan vasemmalla puolella olevassa kerrostyylien luettelossa. Varmista, että napsautat suoraan sanoja itse, ei vain valintaruudun sisällä, muuten meillä ei ole pääsyä Gradient Overlay -vaihtoehtoihin:

Napsauta sanoja Gradient Overlay.

Tämä muuttaa Tasotyyli-valintaikkunan keskimmäisen sarakkeen Gradient Overlay -vaihtoehtoihin. Ensinnäkin, jos mustavalkoista gradienttia ei ole valittu (minun jo on, mutta teeskennän, että se ei ole), napsauta gradientin esikatselupalkkia sanan Gradient oikealla puolella:

Napsauta kaltevuuden esikatseluruutua.

Tämä avaa Gradient Editor -sovelluksen. Valitse mustavalkoinen kaltevuus esiasetusten luettelosta napsauttamalla sen pikkukuvaa (kolmas vasemmalta, yläriviltä). Napsauta OK poistuaksesi Gradient Editorista, kun olet valmis:

Napsauta mustavalkoisen gradientin pikkukuvaa.

Vaihda takaisin Kalvojen tyyli -valintaikkunassa kaltevuuden tyyli Lineaarisesta Radiaaliksi :

Vaihda tyyli radiaaliksi.

Kuplan pitäisi nyt näyttää tältä (älä sulje vielä Tasotyyli-valintaikkunassa):

Kaltevuus, kun tyyli on vaihdettu Radialiksi.

Kun Tasotyyli-valintaikkuna on edelleen avoinna, napsauta asiakirjaikkunan kuplan keskikohtaa ja vedä musta kaltevuuden keskusta kuplin vasempaan yläosaan luodaksesi suuren korostuksen. Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan Tasotyyli-valintaikkunasta:

Vedä kaltevuuden musta keskusta kuplin vasempaan yläosaan.

Vaihe 7: Lisää uusi tyhjä kerros

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa lisätäksesi uuden tyhjän kerroksen kerroksen 1 yläpuolelle:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Vaihe 8: Valitse harjatyökalu

Valitse Photoshop's Brush Tool työkalupaneelista :

Valitse Harjatyökalu.

Vaihe 9: Maalaa pieni kohokohta kuplan alaosaan oikealle

Kun Harjatyökalu on valittuna, varmista, että musta on valittu etualan väreksi painamalla näppäimistön kirjainta D, mikä etualan ja taustan värit palauttaa oletusasetuksiin (musta on etualan oletusväri). Napsauta kerran kuplan oikeassa alakulmassa pienellä, pehmeällä reunalla pyöreällä harjalla ja lisää toinen, pienempi kohokohta:

Napsauta kerran oikeassa alakulmassa lisätäksesi pienen korostuksen.

Vaihe 10: Lataa valinta kuplan ympärille

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta suoraan Kerroksen 1 esikatselukuvaa Tasot-paneelissa. Tämä lataa valintakehyksen asiakirja-ikkunan kuplan ympärille:

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna ja napsauta Tason 1 esikatselukuvaa.

Vaihe 11: Levitä puristussuodatin kolme kertaa

Tehdään pienemmästä korostuksesta enemmän kuin se olisi kaareva kuplan muodon ympärille. Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Väärin ja valitse sitten Purista :

Siirry kohtaan Suodatin> Väärin> Pinch.

Kun Pinch-suodattimen valintaikkuna tulee näkyviin, vedä Määrä- liukusäädintä pohjaa pitkin kokonaan vasemmalle:

Vedä Määrä-liukusäädintä kokonaan vasemmalle.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta ja paina sitten Ctrl + F (Win) / Command + F (Mac) kahdesti lisätäksesi saman suodattimen vielä kaksi kertaa kuvaan. Aina kun käytät suodatinta, näet pienemmän korostuksen kaarevamman. Kun olet valmis, poista Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac), kun olet valmis, poista valinta ääriviivat kuplan ympäriltä, ​​jonka pitäisi nyt näyttää samanlaiselta kuin tämä:

Pienempi korostus näyttää nyt kaarevan kuplan ympärillä.

Vaihe 12: Tallenna kupla siveltimenä

Nyt kun olemme piirtäneet kuplamme, tallennetaan se harjaksi. Siirry Muokkaa- valikkoon ja valitse Määritä harjan esiasetus :

Siirry kohtaan Muokkaa> Määritä harjan esiasetus.

Kun Harjan nimi -valintaikkuna tulee näkyviin, nimeä harja "Kupla" ja napsauta sitten OK poistuaksesi valintaikkunasta:

Nimeä uusi harja "Bubble".

Ja sen avulla olemme valmiita luomaan alkuperäisen kuplaharjan! Meidän on edelleen mukautettava sen käyttäytymistä, mutta olemme valmiita kuplan asiakirjaikkunaan, jotta voit sulkea sen täältä.

Vaihe 13: Avaa valokuva

Avaa valokuva, johon haluat lisätä kuplia. Tässä on kuva, jota käytän:

Avaa valokuva.

Vaihe 14: Lisää uusi tyhjä kerros

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paneelin alareunassa lisätäksesi uuden tyhjän kerroksen taustakerroksen yläpuolelle. Lisäämme kuplat tähän uuteen kerrokseen, joten emme tee pysyviä muutoksia itse kuvaan:

Lisää uusi tyhjä kerros kuvan yläpuolelle.

Vaihe 15: Valitse kuplaharja

Valitse Harjatyökalu Työkalut-paneelista, jos sitä ei ole jo valittu. Kun Harjatyökalu on valittuna, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauta (Mac) missä tahansa asiakirjan sisällä ja valitse kuplaharja napsauttamalla sen pikkukuvaa Brush Preset -valitsimella . Sen tulisi olla luettelon viimeinen harja. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis sulkemaan Brush Preset -valitsimen:

Napsauta kuplaharjan pikkukuvaa valitaksesi sen.

Vaihe 16: Aseta Shape Dynamics Brush -asetukset

Painamalla näppäimistön F5- painiketta voit avata nopeasti Photoshopin pääharjapaneelin, joka sisältää kaikki Brush Dynamics -asetukset, joiden avulla voimme hallita harjan käyttäytymistä maalaamalla sitä. Kun Harjat-paneeli on auki, napsauta suoraan sanoja Muodon dynamiikka paneelin vasemmalla puolella. Varmista, että napsautat itse sanoja, ei sanojen vasemmalla puolella olevassa valintaruudussa, muuten meillä ei ole pääsyä Shape Dynamics -asetuksiin:

Avaa Harjat-paneeli painamalla F5-painiketta ja napsauta sitten Muodon dynamiikka -painiketta.

Nosta Size Jitter 100-prosenttisesti vetämällä liukusäädintä oikealle. Tämä antaa meille paljon satunnaisia ​​variaatioita kuplan koosta, kun maalaamme niitä. Tee sama Roundness Jitter -sovellukselle, nostamalla se 100%: iin, mikä antaa meille satunnaisia ​​variaatioita kuplien muodossa, jotta ne eivät kaikki näytä täydellisesti pyöreältä. Aseta lopuksi minimipyöreys 25%: iin, mikä estää kuplia näyttämästä täysin tasaisia:

Muodon dynamiikka -asetukset.

Vaihe 17: Aseta sirontaasetukset

Napsauta suoraan sanaa Hajonta Muodon dynamiikan alapuolella Harjat-paneelin vasemmalla puolella ja lisää sitten hajontamäärä noin 250%: iin, joka levittää kuplat satunnaisesti maalaamalla ne sen sijaan, että ne kaikki näkyisivät suorassa linjassa. Paina F5 uudelleen näppäimistöllä, kun olet valmis sulkeutumaan Harjat-paneelista:

Hajontavaihtoehdot.

Vaihe 18: Aseta etualan väri valkoiseksi

Olemme valmiita maalaamaan kuplamme! Haluamme maalata ne valkoisella, joten meidän on varmistettava, että etualan väri on asetettu valkoiseksi. Koska olemme jo palauttaneet etualan ja taustan värit aiemmin oletusasetuksiksi, jotka tekivät mustista etualan värin ja valkoisiksi taustavärin, nyt meidän tarvitsee vain kääntää ne painamalla näppäimistön X- kirjainta, jolloin etualan värit muuttuvat valkoisiksi:

Varmista, että etualan väri on asetettu valkoiseksi.

Vaihe 19: Maalaa kuplia

Kuplaharjasi on todennäköisesti liian suuri oletuskoossa, joten paina näppäimistön vasenta haarukointinäppäintä muutaman kerran, jotta harja pienenee (oikea haarukanäppäin tekee harjan suuremmaksi). Sitten, kun Kerros 1 on valittu Tasot-paneelista, maalaa vain kuplat. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi maalaa lyhyillä lyönteillä valokuvan pohjasta ylöspäin ja jätä välilyöntiä lyöntivälien päälle kuplien muodostamiseksi. Jos et ole tyytyväinen kuplan näyttämiseen, paina Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) kumoaksesi viimeisen siveltimen, tai Ctrl + Alt + Z (Win) / Command + Option + Z (Mac) ) kumotaksesi useita iskuja, yritä sitten uudelleen. Tässä on minun kuvani maalauksen jälkeen ensimmäisissä kuploissani. Käytin erittäin pientä harjaa luomaan tärkeimmät kuplasarakkeet, sitten hieman suuremman harjan lisätäkseni muutamaan satunnaisesti suurempaan:

Kuva maalauksen jälkeen pystysuorissa kuplikolonnissa.

Vaihe 20: Kopioi kuplakerros

Tällä hetkellä kuplat näyttävät hieman liian teräviltä ja teräviltä verrattuna muuhun vedenalaiseen kuvaan, joten annamme heille enemmän kimaltelevaa vedenalaista hehkua. Paina Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kopioidaksesi kuplakerroksen nopeasti:

Kopioi kerros 1 painamalla Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac).

Vaihe 21: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Siirry Suodatin- valikkoon, valitse hämärtää ja valitse sitten Gaussian hämärtää :

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Kun Gaussian hämärtää -valintaikkuna tulee näkyviin, lisää säde- arvoa noin 8 px :

Aseta sädeksi 8 px.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Sumennus lisää kuplia ympäröivää hehkua, joka auttaa niitä sulautumaan paremmin sameaiseen veteen:

Gaussian Blur -suodatin lisäsi pehmeää hehkua kupliin.

Valinnaisena viimeisenä vaiheena lisää asiakirjaan uusi uusi tyhjä kerros napsauttamalla Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alareunassa ja lisää sitten muutama ylimääräinen harja kuplia lisäämällä suuremmalla koossa harjaa. Suuremmat kuplat näyttävät olevan lähempänä katsojaa kuin pienemmät kuplat. Lopuksi paina Ctrl + F (Win) / Command + F (Mac) uudelleen Gaussian Blur -suodattimen asettamiseksi, joka sumuttaa kuplat kokonaan ikään kuin ne olisivat liian lähellä katsojan silmiä keskittymään niihin. Täällä olen lisännyt epäselvän kuplasarakkeen sukeltajan kummallekin puolelle:

Lopullinen tulos.