Tämä askel askeleelta -opetusohjelma näyttää sinulle, kuinka luodaan Photoshopissa sadetehoste, jonka voi helposti lisätä mihin tahansa valokuvan. Toimii minkä tahansa Photoshop-version kanssa. Kaikille taitotasoille.

Suurin osa meistä haluaa välttää sateen joutumisen mahdollisuuksien mukaan, etenkin jos kamerat ovat kanssamme. Mutta entä jos olet yksi monista ihmisistä, jotka nauttivat valokuvien ottamisesta säästä? Vaikka sääkuvaus ei ole tärkein kiinnostuksen kohteesi, ei voida kiistää, että sade lisää kuviin aivan uuden ulottuvuuden. Joten miten sieppaat valokuvia sateesta kastelematta kameraasi?

Helppo! Odota, kunnes sade loppuu, ota kuva ja lisää sitten sade takaisin Photoshop-ohjelmaan. Sitä me juuri opimme tekemään.

Tämä opetusohjelman versio on tarkoitettu Photoshop CS5: lle ja aiemmille. Photoshop CC: n ja CS6: n käyttäjät haluavat tutustua täysin päivitettyyn Photoshop Rain Effect -oppaaseemme.

Tässä on valokuva, jonka kanssa työskentelen tämän vaikutelman suhteen:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä on sama kuva lisäämisen jälkeen sade Photoshopissa. Se on todella tulossa alas sieltä!

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Kuinka luoda sadeefekti Photoshopilla

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä tämän vaikutuksen aikaansaamiseksi, on kopioida taustakerros. Kun kuvamme on avoinna Photoshopissa, näemme Tasot-paletissa, että meillä on tällä hetkellä yksi kerros, nimeltään Tausta . Tämä kerros sisältää alkuperäisen kuvan:

Photoshopin Tasot-paletti, joka näyttää alkuperäisen kuvan taustakerroksessa.

Meidän on luotava kopio tästä kerroksesta, joten käytämme nopeaa pikanäppäintä, Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Mitään ei näytä tapahtuneen asiakirjaikkunassa, mutta jos tarkastelemme uudelleen Tasot-palettiamme, voimme nähdä, että meillä on nyt kaksi kerrosta - alkuperäinen Taustakerros pohjassa ja kopio siitä, jonka Photoshop on nimennyt " Kerros 1 ", sen yläpuolella:

Kopioi taustakerros painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac).

Vaihe 2: Lisää ylimääräistä kangastilaa kuvan ympärille

Seuraava asia, jonka aiomme tehdä, on lisätä ylimääräistä kangastilaa kuvan ympärille. Syynä siihen, että käytämme "Motion Blur" -suodatinta kuvassa, ja Motion Blur -suodattimella on taipumus joutua ongelmiin, kun käsittelemme reunoja, joten teemme asioista helpompaa antamalla sille hieman enemmän tilaa reunojen ympärillä työskennellä. Näet mitä tarkoitan myöhemmin, mutta lisäämme toistaiseksi lisää kangastilaa. Ennen kuin teemme sen, nollataan etualan ja taustavärimme Photoshopissa painamalla näppäimistön D- painiketta. Tämä asettaa mustan etualan väreksi ja valkoisen taustaväriksi. Voimme nähdä tämän työkalupaletin alaosan lähellä olevissa värimalleissa:

Palauta etualan ja taustavärit.

Nyt lisätään kankaalle tilaa. Tätä varten käytämme Rajaus-työkalua . Valitse se Työkalut-paletista tai paina vain näppäimistön C :

Valitse Rajatyökalu.

Napsauta sitten vedä valinta koko kuvan ympärille ja valitse sitten Rajatyökalu. Jos työskentelet kuvan kanssa, joka näytetään asiakirjaikkunassa, paina näppäimistön F- painiketta vaihtaaksesi Photoshop- valikon koko näytön tilaan valikkopalkilla, mikä helpottaa asioita. Napsauta sitten vain kuvan vasemman yläkulman ulkopuolella ja vedä alas oikean alakulman alapuolelle.

Kun vapautat hiiren painikkeen, kuvan ympärillä on pieniä neliömäisiä kahvoja. Pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja vedä joko vasenta tai oikeaa kahvaa ulospäin lisätäksesi tilaa kuvan molemmille puolille. Pidä Alt- tai Optio-näppäintä painettuna Photoshopia siirtämään kahvoja molemmin puolin kerralla, mikä helpottaa asioita meille. Lisää ylimääräinen tuuma tai kaksi sivua. Tee sitten sama asia ylä- ja alareunassa. Pidä Alt / Option painettuna ja vedä joko ylä- tai alakahvaa lisätäksesi saman verran tilaa kuvan ylä- ja alapuolelle. Älä ole huolissasi liiallisen tilan lisäämisestä, koska rajaamme sen myöhemmin joka tapauksessa. Nyt on parempi lisätä liikaa kuin ei tarpeeksi:

Vedä kahvoja lisätäksesi lisää kangastilaa kuvan ympärille.

Kun olet valmis vetämään kahvat ulos, paina Enter (Win) / Return (Mac), ja Photoshop täyttää lisätilan nykyisellä valkoisella taustavärillä:

Photoshop täyttää ylimääräisen tilan nykyisellä taustavärillä.

Vaihe 3: Lisää uusi tyhjä kerros

Meidän on lisättävä tässä vaiheessa uusi tyhjä kerros dokumenttiin, joten kun Tasot-paletissa on valittu ylin kerros (voit kertoa, mikä kerros on valittu, kumpi on korostettu sinisellä), napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosa:

Napsauta "Uusi kerros" -kuvaketta lisätäksesi uuden tyhjän kerroksen.

Photoshop lisää uuden tyhjän kerroksen meille kahden muun kerroksen yläpuolelle. Jälleen kerran, itselleen kuvalle ei näytä tapahtuneen mitään, ja se johtuu siitä, että uusi tasomme on tällä hetkellä tyhjä, mutta voimme nähdä uuden tason Tasot-paletin yläosassa. Photoshop nimeää sen "kerrokseksi 2":

Uusi tyhjä kerros Tasot-paletin yläosassa.

Vaihe 4: Täytä uusi kerros mustalla

Täytämme uuden kerroksen mustalla. Koska musta on tällä hetkellä etualan väri, voimme käyttää helppoa pikanäppäintä Alt + Backspace (Win) / Option + Delete (Mac), joka käskee Photoshopin täyttämään kerroksen etualan väreillä.

Kuva näyttää nyt täynnä kiinteää mustaa, piilottaen kuvan väliaikaisesti näkymästä.

Vaihe 5: Lisää melua kerrokseen

Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Melu ja sitten Lisää melu . Tämä tuo esiin Photoshopin Lisää melu -valintaikkunan. Lisää kuvaan paljon melua vetämällä Määrä- liukusäädintä oikealle. Syötettävää arvoa ei ole tarkka, lisää vain paljon. Aion vetää määrän noin 150%: iin. Varmista myös, että alareunan yksivärinen vaihtoehto on valittu:

Lisää melua mustalla täytetylle kerrokselle.

Napsauta OK, kun olet valmis lisäämään kohinan kuvaan ja poistumaan valintaikkunasta.

Vaihe 6: Levitä Gaussian hämärtysuodatin meluun

Meidän on lisättävä pieni määrä epäselvyyttä meluun, joten palaa takaisin Suodatin- valikkoon ja valitse tällä kertaa hämärtäminen ja sitten Gaussian hämärtäminen . Tämä tuo esiin "Gaussian Blur" -suodatinvalintaikkunan. Tarvitsemme vain vähän hämärtymää, joten kirjoita sädearvolle arvo noin 0, 5 ja napsauta sitten OK poistuaksesi valintaikkunasta:

Levitä Gaussian Blur -suodatin meluun.

Vaihe 7: Lisää tasojen säätökerros

Muistatko, kuinka päätin juuri kertoa sinulle lisäävän paljon melua kuvaan? No, meillä on nyt aivan liikaa, mutta aiomme korjata se tasoilla. Käytämme kuitenkin säätökerrosta, jotta voimme palata takaisin ja muuttaa tasojen asetuksia milloin haluamme. Haluamme myös varmistaa, että Tasojen säätökerros vaikuttaa vain melutasoon eikä sillä ole vaikutusta muihin tasoihin, joten pidä Alt (Win) / Option- näppäintä painettuna ja napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta osoitteessa Tasot-paletin alaosa:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) painettuna ja napsauta "Uusi säätökerros" -kuvaketta.

Vedä sitten hiiri ylös ja valitse Tasot säätökerrosluettelosta:

Valitse luettelosta "Tasot".

Koska pidimme Alt / Option-näppäintä painettuna, Photoshop aukaisee Uusi kerros -valintaikkunan ennen säätökerroksen lisäämistä. Täällä sanomme Photoshopille, että haluamme vain, että tämän tason säätökerros vaikuttaa sen alla olevaan kerrokseen, joka on kohinakerros. Napsauta valintaruutua sen vasemmalla puolella, jossa lukee Käytä edellistä kerrosta leikkausmaskin luomiseen :

Photoshopin "Uusi kerros" -valintaikkuna.

Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa OK, jos haluat poistua valintaikkunasta, ja Photoshop lisää meille tasojen säätökerroksen. Se tuo esiin myös Tasot-valintaikkunan, jota tarkastellaan seuraavaksi.

Vaihe 8: Vähennä melun määrää ja lisää sen kontrastia

Käytämme tasoja vähentämään melumme ja lisäämään jäljellä olevan melun kontrastia. Kun Tasot-valintaikkuna on auki, yläpuolella on suuri kuvaaja. Tätä kutsutaan histogrammiksi . Meidän ei tarvitse tutkia sitä yksityiskohtaisesti täällä, mutta suoraan histogrammin alapuolella näet kolme liukusäädintä - musta vasemmalla, valkoinen oikealla ja harmaa keskellä. Napsauta vasemmalla olevaa mustaa ja ala vetää sitä oikealle.

Kun teet niin, huomaat, että osa melusta katoaa kuvasta. Napsauta sitten oikealla olevaa valkoista ja ala vetämällä sitä vasemmalle, mikä lisää jäljellä olevan kohinan kontrastia:

Poista melu vasemmalla olevalla mustalla liukusäätimellä ja lisää kontrastia oikealla olevalla liukusäätimellä.

Älä ole huolissasi keskellä olevasta harmaasta liukusäätimestä. Se liikkuu itsestään vetämällä mustavalkoisia. Voit käyttää yllä olevaa kuvakaappaa oppaana kuinka pitkälle siirrät mustavalkoisia liukusäätimiä, tai yksinkertaisesti kokeilla itse, kunnes kuvasi näyttää vähemmän kuin koko joukko kohinaa ja enemmän kuin tähtitaivaan yö:

Vähennä kuvan kohinan määrää mustalla liukusäätimellä ja lisää kohinan kontrastia valkoisella liukusäätimellä.

Napsauta Tasot-valintaikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa OK-painiketta, kun olet valmis poistumaan siitä.

Vaihe 9: Levitä Motion Blur -suodatin meluun

Kaikesta tästä kuvaan jääneestä melusta tulee meille sadetta. Se ei näytä vielä paljoalta sateelta, mutta autamme sitä hyödyntämällä "Motion Blur" -suodatinta, joka antaa sadellemme jonkin verran liikettä ja suuntaa. Ennen kuin voimme käyttää suodatinta kohinaan, meidän on ensin valittava se Tasot-paletista, koska meillä on tällä hetkellä valittuna Tasot-säätökerros. Napsauta "Kerros 2" valitaksesi se:

Valitse kohinakerros Tasot-paletista.

Nyt kun oikea taso on valittu, palaa takaisin näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Hämärtä ja valitse sitten Motion Blur, joka tuo esiin "Motion Blur" -valintaikkunan. Voit asettaa sateen määrän säätämällä Kulma- vaihtoehtoa. Aion asettaa kulmani noin 60 °: seen. Syötä sitten etäisyydelle noin 50 pikselin arvo, vaikka joudut ehkä kokeilla hiukan tätä arvoa kuvan koosta riippuen, mutta 50 pikseliä toimii hyvin tavallisessa 4x6-valokuvassa:

Aseta sateen määrä suuntaan "Kulma" -vaihtoehto ja aseta sitten "Etäisyys" noin 50 pikseliin.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta.

Vaihe 10: Säädä mustan ja valkoisen liukusäätimen tasot tarpeen mukaan

Riippuen siitä, kuinka pitkälle vedit mustavalkoisia liukusäätimiä Tasot-valintaikkunassa aikaisemmin, melusi saattaa olla kadonnut kokonaan kuvastasi Motion Blur -suodattimen asennuksen jälkeen. Voit palauttaa sen takaisin säätämällä liukusäätimiä uudelleen kaksoisnapsauttamalla suoraan Tasot-tason säätökerroksen pikkukuvaa Tasot-paletissa:

Tuo takaisin Tasot-valintaikkuna kaksoisnapsauttamalla sen pikkukuvaa Tasot-paletissa.

Tämä tuo takaisin Tasot-valintaikkunan, ja koska käytämme säätökerrosta, voimme palata säätämään liukusäätimiä uudelleen niin usein kuin haluamme vahingoittamatta kuvaa. Sinun täytyy todennäköisesti vetää mustaa liukusäädintä hieman taaksepäin vasemmalle, jotta melu näkyy näytössä, ja haluat ehkä vetää valkoista liukusäädintä hiukan enemmän vasemmalle myös lisätäksesi kontrastia:

Vedä sekä mustaa että valkoista liukusäädintä enemmän vasemmalle, jotta melu toistuu kuvan näkymään.

Voit jälleen käyttää yllä olevaa kuvakaappausta oppaana, mutta sinun on parempi kokeilla liukusäätimiä pitämällä silmällä kuvaasi. Kun olet onnistunut tuomaan melun takaisin, napsauta OK poistuaksesi uudelleen valintaikkunasta. Kuvasi pitäisi nyt näyttää tällaiselta:

Sumuisen liikkeen kohina on nyt näkyvissä kuvassa.

Jos katsot tarkkaan kuvan ylä- ja alareunaa, huomaat, että asiat näyttävät hieman omituisilta, ja se johtuu ongelmasta, jonka mainitsin oppaan alussa, Motion Blur -suodattimella, jolla on vaikeuksia reunojen ympärillä. Ei hätää, koska lisäsimme ylimääräistä tilaa reunojen ympärille, joten mikään kyseisestä ongelma-alueesta ei vaikuta valokuvaan. Itse asiassa me rajaamme sen pois seuraavassa vaiheessa.

Vaihe 11: Rajaa ylimääräinen kangastila

Nyt kun olemme ottaneet käyttöön Motion Blur -suodattimen, voimme rajata ylimääräisen kangastilan, jonka lisäsimme aiemmin. Voit tehdä sen napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) suoraan Tasot 1 -kerroksen "Kerros 1" -pienoiskuvassa:

"Napsauta hiiren kakkospainikkeella" (Win) / "Control-click" (Mac) kerroksen 1 pienoiskuvassa Tasot-paletissa.

Kerros 1 on kopio taustakerroksestamme ja se sisältää alkuperäisen kuvan ennen lisäystä kankaalle. Kun napsautat hiiren kakkospainikkeella (Win) tai Control-click (Mac) sen pikkukuvassa, dokumentissa näkyy valinta, joka on alkuperäisen kuvan tarkka koko:

Valinta näkyy asiakirjan sisällä.

Tarvitsemme nyt vain siirtyä näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon ja valita Rajaa . Photoshop rajaa kuvan valinnan ympärille, poistamalla ylimääräisen kangastilan ja palauttamalla kuvan takaisin kokoon, joka se oli aloittaessamme.

Kun olet rajannut kuvan, paina Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac) poistaaksesi valinnan näytöltä.

Vaihe 12: Vaihda melukerroksen sekoitustila "ruuduksi"

Olemme melkein valmis. Ainoa jäljellä oleva ongelma on, että kohinakerros estää edelleen alkuperäistä kuvaamme näkymästä. Sekoittaaksemme kuvan ja antamaan meille sadetehosteen, sinun on muutettava vain kohinkerroksen sekoitusmuoto . Valitse kohinakerros ("Taso 2") Tasot-paletista. Siirry sitten Tasot-paletin vasempaan yläkulmaan, napsauta alaspäin osoittavaa nuolta sanan "Normaali" oikealla puolella, joka on oletussekoitustila, ja valitse Näyttö luettelosta:

Vaihda kohinakerroksen sekoitustila "Normaali" - "Näyttö".

Heti kun muutat sekoitustilaa, alkuperäinen valokuva tulee näkyviin asiakirjaan ja liikkeestä hämärtyneestä kohinastamme tulee sadetta!

Jos haluat hienosäätää sadetehostetta, kaksoisnapsauta vielä kerran Tasot-säätökerroksen pikkukuvaa Tasot-paletissa palauttaaksesi Tasot-valintaikkunan ja säädä mustavalkoisia liukusäätimiä uudelleen, kunnes olet tyytyväinen sade vaikutus. Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan siitä.

Tässä on viimeinen sadeefekti:

Lopullinen vaikutus.

Ja näin voit lisätä sadetta Photoshopissa olevaan valokuvaan ja välttää kameran vaurioitumista! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!