Kuvalähde: pixabay.com

Mikä on suoramarkkinointi? Jokainen tuote, jota myydään markkinoiden kautta, käy läpi yksityiskohtaisen tuotanto-, kuljetus-, hankintajärjestelmän markkinoilla ja sen jälkeen yhden tai kaksi vaihetta ennen loppukuluttajaan pääsyä. Koko arvoketjussa tuodaan lisäarvoa joko kuljetukseen, varastointiin, toimitukseen tai tuoteparannuksiin.

Kuten yllä olevasta kuvauksesta voidaan ymmärtää, perinteiseen markkinointiin kuuluu useita toimijoita ennen kuin se saavuttaa lopullisen sidosryhmän - kuluttajan tai asiakkaan. Suoramarkkinointistrategia vähensi sidosryhmien lukumäärää mahdollisesti kahteen tai kolmeen. Joko yritys myy suoraan kuluttajille, tai joissain tapauksissa kuljetus- ja huolinta-agentti varastossa tavaroita eri kaupungeissa lopullista toimitusta varten kuluttajille.

Suoramarkkinoinnin historia Intiassa

Intiassa suoramyyntiä varten oli jo valtavia markkinoita, mutta ne pysyivät järjestämättömässä segmentissä. He myivät mitä tahansa jäätelöistä, rannekkeista, vaatteista, jalostetuista tai puolivalmiista ruoista, leluista, kulutustavaroista, mutta lähinnä ateriapalveluita pienituloisille ja keskituloisille.

Tietenkin katujen älykkäät myyjät ja naiset markkinoivat tehokkaasti myös vihanneksia, kalaa, hedelmiä ja kaikenlaisia ​​käsintehtyjä figuureja ja uteliaisia. Sitten Eureka Forbes teki suuren työn organisoituun suoramarkkinointiin 1980-luvulla, kun he popularisoivat puhtaan kodin käsitettä pölynimureilla.

Se oli jatkuva kampanja, joka kohdistui ovelta ovelle -sovelluksiin ja mainostukeen sanomalehdissä ja televisiossa.

Tämän jälkeen on viime vuosina löytynyt useita esimerkkejä suoramarkkinointitoimista, jotka ovat onnistuneet Intian markkinoilla - Amway, Dell-kannettavat ja tietokoneet, Modicare, Tupperware, PureIT (Hindustan Lever), Kent-puhdistaja.

Kahdeksankymmentäluvun ja seitsemänkymmentäluvun verrattuna suoramarkkinoijoilla on käytössään useita uusia työkaluja, joita voidaan tehokkaasti käyttää laajemman yleisön tavoittamiseen maantieteellisesti ja alueittain

Ennen kuin tutkitaan pitkät suoramarkkinointiteollisuuden käytettävissä olevat työkalut, tässä on joitain merkittäviä etuja, joita suoramarkkinoinnilla on perinteisiin markkinointikanaviin nähden.

Suoramarkkinoinnin etu

 1. Säästää jakelukustannukset: Suoramarkkinoinnin suurin etu on suuri säästö jakelukuluissa. Kuten jo todettiin, se leikkaa sidosryhmien sekaannuksen läpi ennen kuin se saavuttaa asiakkaan, joten saavutetaan suuria säästöjä. Säästöt voidaan siirtää osittain kuluttajille tai yritys pitää ne itselleen tuotteiden ja teknologioiden lisäämiseksi. Amway, esimerkiksi väitteet jakelukustannusten jakamisesta riippumattomille jakelijoille sen jälkeen, kun osuus on pidetty itselleen.
 2. Tuote tai palvelu oviaskeleilla: Tavanomainen myyntimenetelmä tarkoittaa, että ostaja menee kauppaan tai markkinoille etsimään tuotteita ja valitsemaan ne. Tuotteen tehokkuutta tosielämässä ei usein voida osoittaa. Suoramarkkinoinnin avulla on mahdollista päästä asiakkaan ovelle ja antaa live-esittely todellisessa ympäristössä ja vakuuttaa asiakas tehokkaasti ostamaan tuote.
 3. Ympäristökustannukset: Voidaan säästää suuria kuljetuskustannuksia, kotelointeja ja myyntipiste-promootioita, mikä puolestaan ​​vaikuttaa hiilijalanjälkeen ja siihen liittyviin ympäristökustannuksiin. Mitä enemmän tuotteita suoramarkkinoinnin piiriin, sitä pienemmät logistiikkakustannukset olisivat. Lisäksi kuluttajapolttoaineille aika säästyy, kun tuote toimitetaan tiloissa. Brändin kehittämiseen ei tarvita myymälätilaa ja infrastruktuuria.
 4. Riippumattomat myyjät / jakelijat hyötyvät: Suoramarkkinoinnilla voi olla jonkin verran vaikutusta perinteiseen myyntiin. Useat itsenäistä työtä ja tuloja hakevat ammattilaiset voivat kuitenkin hyötyä tullessaan tällaisten yritysten osakkuusyhtiöiksi. Tai tule verkkomarkkinoinnin ammattilaiseksi.
 5. Ymmärrä asiakasvaatimukset paremmin: Suoramarkkinointiyritykset ovat henkilökohtaisesti yhteydessä asiakkaaseen ja siten paremmassa asemassa saada palautetta tuotteista, ymmärtää heidän vaatimuksiaan ja hienosäätää tuotteita.

Teknologia on suoramarkkinoijan apua

Edelliseen vuoteen verrattuna teknologian, televiestinnän, satelliittiviestinnän ja Internetin nopea kasvu on luonut uusia työkaluja suoramarkkinointiteollisuuden käyttöön markkinoille pääsemiseksi.

1) Sähköposti 2) SMS 3) Verkkosivustot-mobiilisovellukset 4) Facebook / Pinterest 5) Radio ja televisio 6) Suoraan kotiin 7) Tapahtumat ja messut 8) Sivukampanjat 9) Suora postitus - Kirjekampanjat 10) Tulosta mainoksia

 1. Sähköposti: Sähköpostikampanjat sisältävät sähköpostin lähettämisen potentiaalisille asiakkaille suoraan eri lähteistä kerätystä tietokannasta. On vältettävä viestien pomppimista tai roskapostiksi menemistä. Tällöin vaivaa hukkaan. On parempi hankkia ohjelmisto, kuten MailChimp, jonka avulla voit hallita yhteystietoja, lähettää sähköpostia ja seurata tuloksia. Sen mukaan 10 miljoonaa ihmistä käyttää sitä suunnittelussa ja 600 miljoonan miljoonan sähköpostin suunnitteluun. Tämä markkinointimuoto voidaan taata tavoittavan halutun yleisön, mutta ei ole varmuutta siitä, että he avaavat postin. Jotkut palveluntarjoajat, kuten Google, erottavat sähköpostit ensisijaisista, myynninedistämis- ja sosiaalisista palveluista, jättäen oikeuden avata postin vastaanottajan etujen mukaisesti. Joku, joka ei ole kiinnostunut myynninedistämisviesteistä, ei välttämättä avaa sitä ollenkaan, vaikka se voisi olla etsimänsä tuote tai palvelu.

  Suositellut kurssit

  • PMP-sertifiointikurssi
  • Ammatillinen ohjelmistoprojektien hallinnan koulutus
  • Ketterän projektijohtamisen verkkosertifiointikurssi

Hyvännäköinen otsikko, joka ei tee kovaa myyntiä, mutta vastaa asiakkaan mahdollisiin tarpeisiin, voisi olla sopivampi sähköpostimarkkinointiin. Kuinka alentaa asuntolainasi EMI: tä ilman uutta lainaa? Anna meille keittiön astianpesuhuolet kohtuulliseen hintaan… Sähköpostikampanjat tarjoavat riittävän tilaisuuden kuvata tuotetta, sen ominaisuuksia, käyttötarkoituksia ja kuvia.

Ja tietysti kaikki tilaamiseen ja tapaamiseen tarvittavat yhteystiedot. Sähköpostimarkkinoinnin ei tiedetä olleen tehokasta monille yrityksille, koska lukijoita pommitetaan jo tällaisilla sähköpostiviesteillä ja suurin osa niistä asettaa suodattimia tai estää tällaisia ​​viestejä. Maksuttomien numeroiden avulla yrityksellesi voi tulla lisää kyselyjä.

 1. Lyhytsanomapalvelu: Lyhytviestipalvelu (SMS) on erittäin kustannustehokas suoramarkkinointityökalu, ja intialaisessa mielessä se voi olla niin halpaa kuin 10 tai 12 viestiä viestiä riippuen siitä, kuinka paljon viestejä tilaat - esimerkiksi palveluntarjoajat antavat houkuttelevan hinnat yhdestä lakh-tekstiviestistä. Tässäkin SMS: n ajoitus, päivä ja viestin välittämiseen käytetyt sanat ovat erittäin tärkeitä. Jokaisen viestin on oltava 160 merkkiä pitkä, ja jos niitä on enemmän, sitä käsitellään kahdessa viestissä ja veloitetaan vastaavasti. Matkapuhelimen käyttäjät näkevät tekstiviestit todennäköisesti työajan jälkeen tai ennen lomaa, kun he ovat rauhallisemmat lukemaan yksityiskohtia. Yleisesti ottaen kaksikymmentä prosenttia vastaa on hyvä indikaattori kampanjan tehokkuudesta, ja se riippuu myös viestin välittämiseen käytetyistä terävistä sanoista ja tiedoista.
 2. Verkkosivusto: Verkkosivun omistaminen on yksi parhaista tavoista tavoittaa laajempi yleisö. Sivuston suosio riippuu kuitenkin sen sijoituksesta hakukoneissa, kuten Google. Se riippuu jälleen sisällön, valokuvien ja kuvien laadusta, suosittujen avainsanojen käytöstä. Olisi hyvä saada hyvä hakukoneoptimointikonsultti (SEO), joka opastaa sinua html-koodien, avainsanojen ja tunnisteiden käytössä, jotka voivat lisätä sivuston kävijöitä. Sivusto tulisi optimoida mobiililaitteille, ja kehitettäessä mobiilisovelluksia tuotteiden hankkimiseen ja tuotteiden tilaamiseen voidaan viedä pitkä matka uuden liiketoiminnan tuomiseksi. Pitäisi olla vakaa maksujärjestelmä, jolla on maksuyhdyskäytävä, joka on vapaa teknisistä napsautuksista.

Verkkosivustot tarjoavat suuremman joustavuuden tuotteiden, kuvausten, teollisuusuutisien, blogien ja käyttäjäarvioiden näyttämisessä. Varmista, että suoramarkkinoinnissa on yhteysmuotoja saadaksesi asiakaskysely ja saadaksesi tietokantaansa jatkotoimia varten.

 1. Facebook / Pinterest: Sosiaalisesta mediasta on tullut paras foorumi tuotemerkkien valmistamiselle, myynninedistämiselle ja asiakkaiden sitoutumiselle useille teollisuudenaloille, etenkin muoti ja vaatteet. Monilla yrityksillä on vain Facebook-myymälä ja ne pystyvät silti tekemään hyvää liiketoimintaa. Pinterestillä on ylivoimaisesti yhdysvaltalainen yleisö ja enimmäkseen naisia, joten se ei sovellu muihin maihin. On kuitenkin tärkeää, että sinulla on aloitussivu, jotta sieppaat asiakastietoja tai varauksia. Facebook-sivuilla voidaan kuvata tuotteita, valokuvia, tapahtumia, tuotelanseerauksia. FB-sivujen suosio riippuu uusien tykkäämisten saamisesta, lisää viestien jakamisesta ja uusien kommenttien saamisesta. Yritysten on kuitenkin käytettävä maksettuja palveluita, jotka alkavat niinkin alhaisilta kuin Rs 40 päivässä lisäkorjauksen jälkeen (alle 1 dollari).
 2. Radio ja TV: Radio ja televisio on noussut tehokkaaksi välineeksi suorille kampanjoille. Joillakin kanavilla on yksinoikeudellinen aika tuotteiden suoramarkkinointiin. Kampanjan tehokkuus riippuu ajoituksista, videon laadusta, mielenosoituksista, äänipuheluista ja kommentista. Kaikki tuotteet tai palvelut eivät sovellu tällaiseen suoramarkkinointiin. Terveyttä, kuntoa, keittiötarvikkeita, kodin tuotteita edistetään yleensä television kautta. Koska heidät esitetään ruuhka-aikoina, toimisto- tai liikemiehet eivät todennäköisesti näe heitä, vaikka kotona valmistajat ovat todennäköisesti yleisö.
 3. Suoraan kotiin: Monia kuluttajatuotteita, kirjoja ja kodin tarvikkeita myydään suoramyynnillä, mutta kauppojen ja ostoskeskuksien kasvaessa, jotka tarjoavat laajemman valinnan suoraan kotiin tapahtuvaan myyntiin, ovat menettäneet tehonsa, ellei tuotetta ole todella ainutlaatuinen. Tuotteiden hyväksyntä on vähemmän, ellei painetut ja televisiomainokset tue niitä. Monet ihmiset sulkevat ovensa suoraan myyjille, ja potentiaalisten asiakkaiden tapaamiseksi ja puhelun lopettamiseksi tarvitaan paljon vaivaa.
 4. Messut ja messut: Tapahtumia ja messuja järjestetään osana festivaaleja monissa kaupungeissa, joissa näyttelykojut on perustettu tuotteiden ja palveluiden mainostamiseksi. Se on valtava joukko ihmisiä, jotka kokoontuvat saamaan tietoa ja myös ostamaan tuotteita. Joillekin tuotteille ja palveluille tiedustelut ja varaukset voidaan tehdä tapahtumapäivinä ja toimittaa asiakkaalle kotona. Johtajamarkkinointi luottaa etenkin suullisesti suuhun julkisuuteen edetäkseen.
 5. Way-Side-kioski: Monet yritykset järjestävät reunanpuoleisen kioskin markkinointitoimintaa tuotemerkkien ja myynninedistämisen edistämiseksi. Tarjoaminen edellyttää sateenvarjoa, jolla on tuotenimi ja pöytä ja tuoli. Vedenpuhdistimia, pölynimureita, matkapuhelimia, henkilökohtaisia ​​lainoja, autoja ja melkein mitä tahansa tuotetta voidaan mainostaa tällä tavoin. Jotkut tällaiset ohjelmat järjestetään ostoskeskuksissa ja kauppakeskusten edessä.
 6. Suorapostikampanjat: Suoramarkkinointikampanjat ovat kustannustehokkaita tapoja suoramarkkinoinnissa tavoittaa kohdeyleisö tai laajempi yleisö, mutta myynnin muuntaminen riippuu tuotteen tuotemerkistä ja kuluttajan hyödyllisyydestä.
 7. Sanoma- ja aikakauslehdet: Sanoma- ja aikakauslehdet ovat edelleen hyvä keino tavoittaa laajempaa yleisöä suoramyyjille. Se auttaa brändämisessä, tuotteiden myynninedistämisessä ja tietoisuuden lisäämisessä ja auttaa lisäämään kävijöitä verkkosivuille. Kustannustehokkuus ja sijoitetun pääoman tuotto (ROI) riippuvat kuitenkin myytyistä tuotteista, onko niillä laajempi maantieteellinen ulottuvuus.

Suoramarkkinointitekniikoita ei voida soveltaa kaikkiin tuotteisiin ja yritysluokkiin. Vaatteet, kosmetiikka, vedenpuhdistimet, ruokailuvälineet, kirjat ja jotkut muut tuoteryhmät soveltuvat paremmin tällaiseen liiketoimintaan.

Suoramarkkinoinnin tehokkuus riippuu kuitenkin väliaineen valinnasta, sijoitetun pääoman tuottoprosentista ja siitä, kuinka innovatiivinen tuote on. Jotkut tuotteet tai tuotemerkit ovat edelleen saatavissa vain suoramarkkinoinnin kautta - esimerkiksi Tupperware, Amway myydään edelleen suoraan, vaikka niillä on omat tuotemerkkiliikkeet tuotteiden esittelyyn ja myyntiin.

Intian suoramyyntiteollisuus voi kasvaa kahdeksankertaiseksi ylittääkseen 64 500 kr: n merkinnän seuraavan 10 vuoden aikana. Teollisuus edustaa vain 0, 4% koko vähittäiskaupasta, mikä on pienempi kuin sen markkinaosuus muissa vertailukelpoisissa maissa, kuten Malesiassa ja Kiinassa. Monissa osavaltioissa suoramyyntiä on rajoitettu sääntelyn epäselvyyden puutteen vuoksi.

Suoramyynti toimii 100 maassa, joiden markkina-arvo on 180 miljardia dollaria. Intialaisten suoramyyntiyritysten kasvu oli 16 prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana. FICCI-KPMG: n raportin mukaan se on lisännyt huomattavasti naisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämistä, taitojen kehittämistä, teknologian tunkeutumista ja pienten ja keskisuurten yritysten kasvua valtioissa.

Se sanoi, että hallitus on saanut verotuloja 740-790 miljoonan rivin suuruiselta vuositasolta. Raportissa todettiin, että suoramyyntimarkkinoita ohjaavat muun muassa kuluttajamarkkinoiden kasvu ja lisääntynyt levinneisyys maailmanlaajuisesti vertailukelpoiselle tasolle.

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja suoramarkkinoinnista, joten käy vain linkin läpi

 1. 10 tehokasta vinkkiä myynninedistämistyypit | strategia
 2. 13 tärkeätä syytä sähköpostin etiketti, jota saatat rikkoa
 3. PMP-sertifiointietujen etu
 4. Suoramarkkinoinnin edut Edut ja haitat Tyypit
 5. Voimakkaita vinkkejä Strateginen suorituskykymarkkinoinnin oivallukset
 6. 11 parasta markkinointityyppiä, joita voit harkita