NPER Excelissä (sisällysluettelo)

 • Johdatus NPER: ään Excelissä
 • Kuinka käyttää NPER-ohjelmaa Excelissä?

Johdatus NPER: ään Excelissä

NPER in excel on taloudellinen toiminto, joka laskee useita ajanjaksoja, jotka vaaditaan maksamaan lainan kokonaan takaisin, olettaen kiinteä kuukausikorko kiinteiden maksujen / EMI: n ohella. Sen avulla voit yksinkertaisesti rakentaa mallin, jossa haluat selvittää useita ajanjaksoja, jotka vaaditaan lopullisen lainasumman saavuttamiseksi kokonaan.

Syntaksi

Väite NPER-kaavassa

 • korko - on vaadittava argumentti, joka määrittelee koron ajanjaksolta.
 • pmt - on vaadittava argumentti, joka määrittelee kussakin jaksossa maksettavan summan, joka sisältää perussumman ja koron (ilman veroja ja muita palkkioita).
 • pv - on vaadittava argumentti, joka ei ole muuta kuin varsinainen lainan määrä.
 • fv - valinnainen argumentti, joka määrittelee lainan tulevaisuuden arvon.
 • tyyppi - valinnainen argumentti, joka määrittelee, suoritetaanko maksu kauden alussa vai kauden lopussa: 0 - kauden lopussa suoritettu maksu, 1 - kauden alussa suoritettu maksu.

Kuinka käyttää Excel NPER -sovellusta Excelissä?

NPER Excelissä on erittäin yksinkertaista ja helppoa. Ymmärretään kuinka käyttää NPER: ää Excelissä muutamalla esimerkillä.

Voit ladata tämän NPER Formula Excel -mallin täältä - NPER Formula Excel Template

Esimerkki 1 - NPER-yksinkertainen esimerkki Excelissä

Mr. Akshay on ottanut 1 50 000 lainan korkea-asteen opintoihin. Hän suostui maksamaan summan korolla 10, 28% vuodessa ja pystyy maksamaan 10 000 euroa kuukaudessa. Hän ei kuitenkaan ole niin varma, milloin hän voi selvittää lainan määrän. Autamme häntä selvittämään tämän Microsoft Excel -sovelluksen NPER-toiminnon avulla.

Lisää soluun B1 lainasumman arvo.

Syötä soluun B2 korkokanta vuodessa (mikä on 10, 28% herra Akshayn tapauksessa).

Laita soluun B3 kuukausittaisen EMI: n arvo, jonka herra Akshay voi maksaa lainasummansa puolesta.

Meidän on selvitettävä ajanjakso, jonka kuluessa herra Akshay voi maksaa tämän summan kuukausittaisella EMI: llä 10 000 ja korolla 10, 28% vuodessa. Tämä arvo, meidän on laskettava solussa B4.

Aloita solussa B4 NPER-kaavan kirjoittaminen.

Mainitse B2 / 12 ensimmäisenä argumenttina NPER-kaavalle. Koska annettu korko on vuodessa, meidän on hajotettava se kuukauden korkoon, koska maksamme summan kuukaudessa.

Seuraava argumentti on nyt kussakin jaksossa maksettava summa, koska herra Akshay on valmis maksamaan EMI: n määrän 10 000 kuukaudessa (solu B3), mainitset sen seuraavana argumenttina kaavassa. Huomaa kuitenkin, että tämä summa on kassavirta (määrä, joka vähennetään herra Akshayn tililtä). Siksi sinun on mainittava se negatiivisena summana.

Syötä lainan määrä, jonka herra Akshay on ottanut pankista eli 1, 50 000 (joka tallennetaan soluun B1).

Paina Enter-näppäintä.

Voit nähdä, että kun korko on 10, 28% vuodessa ja kuukausittainen EMI on 10 000, herra Akshay voi selvittää / maksaa takaisin 1 50 000 lainan määränsä 16, 12 kuukauden kuluessa.

Huomaa, että emme ole sisällyttäneet tähän kaavaan fv (lainan tuleva arvo) ja tyyppi (maksetaanko EMI kuukauden alussa vai kuukauden lopussa), koska nämä ovat valinnaisia ​​perusteita.

Esimerkki 2 - Laske tulevaisuuden arvonnousuaika

Sandeep, 25-vuotias insinööri, haluaa tehdä joitain sijoituksia eläkkeelleen. Hän haluaa, että kertakorvauksena on 20, 00 000 eläkkeelle siirtyessään ja valmis sijoittamaan 1, 00 000 tänään (nykyarvo). Vuotuinen korko on 5% ja herra Sandeep on valmis maksamaan kuukausittain 5 000 euron EMI: n. Haluamme laskea, kuinka monta kuukautta herra Sandeep vaatii ansaitsemaan 20 000 000.

Syötä Excel-taulukon soluun B1 vuotuinen korko.

Solussa B2 mainitaan maksusumma, jonka Mr. Sandeep on valmis maksamaan joka kuukausi.

Lisää soluun B3 sijoituksen nykyarvo, jonka herra Sandeep aikoo tehdä.

Solussa B4 tulevaisuuden arvo tapahtuu. Arvo, jota herra Sandeep haluaa kertasummana eläkkeelle siirtyessään.

Aloita solussa B5 NPER-kaavan kirjoittaminen.

Laita B1 / 12 ensimmäisenä argumenttina NPER-kaavaan. Koska annettu korko on vuodessa, sinun on jaettava se 12: lla saadaksesi kuukausikorko (koska herra Sandeep maksaa erän kuukausittain).

Mainitse -B2 seuraavana argumenttina tässä kaavassa. Koska arvo 5000 veloitetaan herra Sandeepin tililtä (lähtevä summa), meidän on mainittava saman negatiivinen merkki.

Seuraava argumentti olisi solussa B3 olevan sijoituksen nykyarvo.

Lopuksi mainitaan B4 perusteena, joka edustaa sijoituksen tulevaisuuden arvoa.

Paina Enter-näppäintä, niin saat kuukausien lukumäärän. Herra Sandeepin on tehtävä sijoitus saadakseen 20, 00 000 loppusumman eläkkeelle jääessään.

Jos herra Sandeep suorittaa 5000 maksua kuukaudessa 1 000 000 sijoitusmäärästä, vaaditaan 256, 82 kuukautta (21, 40 vuotta) kypsyäkseen 20, 00 000 kertamäärään.

Muistettavat NPER-ohjelmat Excelissä

 • NPER-toiminnon alainen PMT sisältää yleensä koron. Mutta ei veroja ja ylimääräisiä käsittelymaksuja.
 • Koron tulisi olla tasainen koko kauden ajan. Esimerkiksi yllä olevissa esimerkeissä olemme jakaneet vuotuisen koron 12: lla, jotta se olisi yhdenmukainen koko vuoden ajan kunkin kuukauden ajan.
 • Lähtevät maksut on katsottava velkoiksi ja merkitty negatiivisiksi maksuiksi.
 • #ARVO! virhe tapahtuu, kun yksi kaavan vaadituista argumenteista ei ole numeerinen.
 • #LUKU!! virhe tapahtuu, kun mainittu tuleva arvo ei vastaa ajanjaksona mainittua korkoa ja EMI: tä (sijoituksen määrä). Tässä tapauksessa meidän on korotettava kuukausittaista investointimäärää. Tämä virhe ilmenee myös, kun lähteviä maksuja ei ole merkitty negatiivisiksi.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas NPER: ään Excelissä. Tässä keskustellaan siitä, miten NPER: ää voidaan käyttää Excelissä, sekä käytännön esimerkkejä ja ladattavaa excel-mallia. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

 1. IRR-kaavan laskeminen Excelissä
 2. Pivot-taulukon kaava Excelissä
 3. Ohjatun kaavion luominen Excelissä
 4. TAI kaava Excelissä

Luokka: