Johdanto - Ura Catiassa

Tässä aiheessa aiomme oppia urasta Catiassa. Menestyvän tuotteen saamiseksi jokaisen sen osan on oltava oikea suunnittelu, metodologia, käytetty tekniikka, tuotteen laatu ja hinta. Jotta tuotettaisiin upea tuote markkinoille, tarvitaan monitieteinen ryhmä asiantuntijoita, joilla on syvä ymmärrys tuotteesta ja sen valmistusprosessista. Suunnittelutarkoituksiin, onko kyse teollisesta suunnittelusta, arkkien käsittelystä, piirustuksista, suunnittelusta, laitteiden kehittämisestä, koneiden kehityksestä, 3D-piirilevyn asettelusta, sähköjohdotuksista, putkisuunnittelusta tai digitaalisesta validoinnista (DMU) - mainitakseni vain muutama - CATIA tarjoaa jokaiselle asiakkaalle yksinomaan räätälöity ratkaisu heidän erityistehtäviinsä.

Tietokoneavusteinen kolmiulotteinen interaktiivinen sovellus tai CATIA on ohjelmistopaketti

 • Tietokoneavusteinen suunnittelu (CAD)
 • Tietokoneavusteinen valmistus (CAM)
 • Tietokoneavusteinen suunnittelu (CAE) ja
 • Tuotteen elinkaaren hallinta (PLM).

Tämän ohjelmiston on kehittänyt ranskalainen yritys Dassault Systèmes, ja se tarjoaa täydellisen suunnittelutyökalusarjan monille alustoille yhdessä työympäristössä. Sitä käytetään tuotteiden suunnitteluun, simulointiin, analysointiin ja valmistukseen monilla aloilla, mukaan lukien ilmailu-, auto-, kulutustavarat, arkkitehtuuri, energiaprosessit sekä apuohjelmat ja teollisuuslaitteet. Se tarjoaa vaistomaisen kokemuksen sekä kokeneille että kokemattomille käyttäjille yhdellä parhaista 3D-mallintamis- ja simulointiominaisuuksista, jotka optimoivat jokaisen käyttäjän tehokkuuden. Se palvelee suunnittelijan luovuutta. Teollisuussuunnittelijat voivat manipuloida muotoja haluamastaan ​​halutessaan ja hyödyntää työkaluja lisätä ideoita jo varhaisessa vaiheessa.

Uran luomiseksi vaadittava koulutus Catiassa

Koska CATIA on ohjelmisto, sinun ei tarvitse olla aikaisempaa tutkintoa tai koulutusta, käytettävissä on sertifioitu kurssi, joka parantaa asiantuntemustasi ohjelmiston käyttämiseen. Tämä kurssi antaa sinulle tunnustusta markkinoilla ja lisää siten uramahdollisuuksia. Jotkut ammattilaiset vaativat kuitenkin jonkinlaista ammatillista koulutusta tai kahden tai kolmen vuoden tutkintotodistuksen yliopistolta, jolla on tekninen tai uraohjelma. Jotkut organisaatiot saattavat myös haluta, että sinulla on kandidaatin tutkinto tietyllä kurssilla sen mukaan, mihin alaan haet. Lähinnä valmistusteollisuuden uralle vaaditaan yleinen tekniikka tai teollisuustekniikka.

Urapolku Catiassa

Uran aloittamiseksi suunnittelussa on oltava luovaa ja intohimoista alalle. Koska CATIAa käytetään tuotekehityksessä, henkilöllä on oltava hyvä mielikuvitus, joka osaa visualisoida idean ja jolla on innovatiivinen lähestymistapa. Organisaatiot haluavat palkata henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita ja kykeneviä tekniikkaan.

 • Työn saamiseksi vaaditaan kandidaatin tutkinto teollisesta suunnittelusta, yleisestä suunnittelusta tai arkkitehtuurista. Tutkintokurssiin tulisi kuulua tuotesuunnitteluohjelmistotyökaluja, kuten CATIA, Pro E jne.
 • Aikaisempi kokemus on aina hyödyllistä saada työtä. Saaessasi tutkintosi alkaa tehdä harjoittelujaksoja saadaksesi käytännön tietoa yritysmaailmasta.
 • Tuotteiden valmistuksen on oltava nopeaa ja tarkkaa, työntekijöiden on oltava sekä keskittyneitä että yksityiskohtahakuisia ja näitä piirteitä vaalitaan ajan myötä työskentelemällä ohjelmistolla joka päivä.
 • Eri kielen oppimisesta on apua, koska joudut ehkä työskentelemään eri maassa.

Ura-sovellusalueet Catiassa

Sovellusalueet CATIA: ta käytetään tuotekehityksen eri vaiheissa, mukaan lukien teoreettinen suunnittelu, suunnittelu ja valmistus.

 • Mekaaninen suunnittelu

CATIA helpottaa 3D-osien tuotantoa 2D-luonnoksista, komposiiteista, valettuista, taottuista tai työkaluista. Ohjelmisto tarjoaa työkaluja tuotteen määritelmän sekä toiminnallisen että kinemaattisen määritelmän loppuunsaattamiseen.

 • Suunnittelu

CATIA tarjoaa ratkaisun muotoiluun, tyyliin, pintakäsittelyyn ja visualisointiin, jotta voidaan piirtää, muokata ja validoida monimutkaisia ​​innovatiivisia muotoja pelkästä luonnoksesta määriteltyihin rakenteisiin ICEM-pintakäsittelyteknologian avulla. CATIA: ta käytetään monissa tuotesuunnittelun vaiheissa riippumatta siitä, onko se valmistettu tyhjästä tai 2D-luonnoksista.

 • Sähkötekniikka

CATIAa käytetään kaikkien sähkökomponenttien suunnittelussa ja valmistuksessa, joita tarvitaan koko sähköjärjestelmän kehittämiseen. Aluksi sinun on koottava kaikki vaatimukset ja piirrä sitten sähkökaavio. Luonnoksen perusteella tuotetaan interaktiivinen 3D-rakenne johtosarjojen, teollisuuskaapeleiden ja -levyjen avulla

 • Nestejärjestelmät

Kaikki laitteet, kuten putki, putki sekä lämmitys-, tuuletus- ja ilmastointijärjestelmät (HVAC) on suunniteltu ja valmistettu CATIA: lla. Ohjelmiston taito mahdollistaa näiden 2D-kaavioiden käyttämisen 3D-mallien valmistukseen

 • ilmailu

Catian ura tarjoaa kaikki tarvittavat työkalut ohutlevyosien pitkälle kehitetyn ja tarkan 3D-suunnittelun suorittamiseen. Se tarjoaa myös toiminnallisia ja innovatiivisia suunnitteluratkaisuja käyttäjälle, mukaan lukien sovellukset, jotka koskevat muodosuunnittelua, kuvan renderointia ja käyttöliittymiä. Tämän ratkaisun puitteet antavat käyttäjälle korkealaatuisen tuotteen.

palkkaus

Suunnittelijan palkka voi vaihdella parametrien, kuten kokemuksen, työnantajan ja sijainnin, perusteella. Vuodesta 2018 alkaen Catia Designer -yrityksen keskimääräinen vuosittainen paketti on noin 69 000 dollaria vuodessa.

Uranäkymät Catiassa

CATIA: lla, joka on maailman johtava ratkaisu tuotesuunnitteluun ja kehitykseen, on valtavat markkinat. Sitä käyttävät suurten organisaatioiden edustajat eri toimialoilla, yrityksissä, yrityksissä, laitevalmistajissa jne. Tällä hetkellä CATIA-sertifioituille opiskelijoille on tarjolla monia työpaikkoja. Lisäksi nämä työmahdollisuudet ovat käytettävissä ympäri vuoden.
Intian suurimman työportaalin jatkuvan tilan perusteella on noin 35000 työpaikkailmoitusta, jotka vaativat suunnitteluinsinööriä. Toimialojen muutoksen myötä myös suunnittelijoiden kysyntä kasvaa tulevaisuudessa.

Johtopäätös - Ura Catiassa

CATIA on ohjelmistosarja, jota käytetään suunnittelutarkoituksiin. Se tarjoaa monenlaisia ​​sovelluksia teollisuudelle, ja tästä syystä tuotteelle on lisääntynyt kysyntä. Teollisuussuunnittelijat voivat manipuloida muotoja haluamallaan tavalla ja hyödyntää työkaluja lisätä ideoita. CATIA: n oppimiseksi on saatavana sertifiointikurssi, joka valmistaa sinut työhön. Ilmailu-, autoteollisuus-, laivanrakennus- ja teollisuuslaitteet ovat joitain aloja, joihin voi soveltaa. Teollistumisen myötä tämän ohjelmiston hyödyntämisessä näkyy kasvua.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas uralta Catiassa. Tässä olemme keskustelleet johdannosta, koulutuksesta, urapolusta Catiassa, sovellusalueesta, palkasta, uranäkymistä Catiassa jne. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja

 1. Ura 3D-mallinnuksessa
 2. Ura pelien kehittämisessä
 3. Ura 3D-animaatiossa