Ennen kuin aloitamme … Tämä versio Auringonvalon lisääminen puiden -oppaasta julkaistiin alun perin Photoshop CS5: lle ja aiemmille. Jos käytät Photoshop CC: tä tai CS6: ta, tutustu päivitettyyn ja laajennettuun Sunlight Through Trees Effect -oppaaseemme.

Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme lisäämään auringonvalonsäteitä puiden läpi. Tämä ei ole vain loistava tapa tehdä kuvan mielenkiintoisemmalta, se on myös paljon helpompi tehdä kuin luuletkaan, koska me näen.

Viimeistelemme jopa asiat tekemällä auringonsäteet paistamaan maassa, kun ne kulkevat puiden läpi, mikä lisää realismia lopputulokseen.

Tässä on kuva, jonka aloitan tässä Photoshop-opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä näyttää miltä se näyttää, kun lisäämme auringonsäteet:

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Etsi värikanava, jonka kontrasti on suurin

Kun kuvamme on avoinna Photoshopissa, meidän on ensin selvitettävä, mikä kolmesta värikanavastamme (punainen, vihreä ja sininen) sisältää eniten kontrastia. Voit tehdä tämän siirtymällä kanavapalettiin, joka on oletuksena ryhmitelty Tasot-paletin viereen. Näet luettelossa olevat "Punainen", "Vihreä" ja "Sininen" -kanavat, jotka yhdessä muodostavat kaikki kuvassa näkemämme värit. Näet myös, mikä näyttää olevan neljäs kanava, "RGB" -kanava yläosassa, mutta se on oikeastaan ​​vain punaisen, vihreän ja sinisen kanavan yhdistelmä ("RGB" tarkoittaa "punaista, vihreää ja sinistä") eikä ole itse kanava:

Kanavat-paletti Photoshopissa.

Olemme kiinnostuneita kolmesta värikanavasta, ja mitä haluat tehdä, on napsauttaa kutakin kanavaa pitämällä silmällä kuvaasi nähdäksesi, kumpi niistä antaa meille kuvan suurimman kontrastin.

Napsauta ensin punaista kanavaa ja näet kuvan muuttuvan mustavalkoiseksi. Muista miltä se näyttää, napsauta sitten vihreää kanavaa. Näet kuvan eri näköisen mustavalkoisen version. Muista taas, miltä se näyttää, ja napsauta sitten Sininen kanava saadaksesi kuvan kolmannen mustavalkoisen version. Haluat valita version, joka tarjoaa suurimman mahdollisen kontrastin, ja on todennäköistä, että jos työskentelemäsi kuva näyttää minun kaltaiselta, se on sininen kanava, jolla on suurin kontrasti. Tässä on millainen sininen kanavani näyttää. Taivas taustalla on mukavaa ja kirkasta, kun taas puut ja maa ovat hyvin tummia, mitä juuri etsin:

Sinisen kanavan mustavalkoinen versio tarjoaa parhaan kontrastin taivaan, puiden ja maan välillä.

Vaihe 2: Kopioi kanava

Nyt kun tiedän, että sininen kanavasi tarjoaa suurimman kontrastin, minun on tehtävä siitä kopio. Kopioida kanava napsauttamalla sitä ja vetämällä se alas Uusi kanava -kuvake Kanava- paletin alaosassa (se on toinen kuva oikealta):

Kopioi kanava vetämällä se "Uusi kanava" -kuvaketta.

Vapauta hiiren painike ja näet kanavan kopion kaikkien muiden Kanavat-paletin kanavien alla. Koska kopioin sinistä kanavaa, Photoshop nimitti kopion "sininen kopio":

Kopioi kanava vetämällä se "Uusi kanava" -kuvaketta.

Vaihe 3: Tummenna pimeitä alueita edelleen Tasot-komennolla

Meidän on lisättävä kontrastia edelleen kopioidussa kanavassamme tekemällä tummat alueet täysin mustiksi, ja voimme tehdä sen helposti Photoshopin Levels-komennolla. Voit käyttää tasoja joko siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Kuva-valikkoon, valitsemalla Säädöt ja valitsemalla sitten Tasot tai nopeampaa tapaa varten käyttää pikanäppäimiä Ctrl + L (Win) / Command + L (Mac). Kummassakin tapauksessa tuo esiin Tasot-valintaikkunan. Suoraan keskustassa olevan histogrammin (musta vuoristoalueelta näyttävä kuvaaja) alapuolella näet kolme pientä liukusäädintä - musta vasemmalla, valkoinen oikealla ja harmaa keskellä. Napsauta vasemmalla olevaa mustaa ja ala vetää sitä oikealle. Kun vedät liukusäädintä, näet kuvan tummat alueet entistä tummemmiksi. Jatka liukusäätimen vetämistä oikealle, kunnes kaikki kuvan tummat alueet näyttävät olevan täynnä mustaa:

Vedä mustaa liukusäädintä oikealle, kunnes kaikki kuvan tummat alueet ovat täynnä kiinteää mustaa.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Tässä on minun kuvani liukusäätimen vetämisen jälkeen. Tummat alueet näyttävät nyt olevan täynnä mustaa, kun taas taivas taustalla pysyy mukavana ja kirkkaana:

Sinisen kanavan kopio tummien alueiden tummentamisen jälkeen tasoilla.

Vaihe 4: Lataa kanava valintana

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta suoraan kanavaa Kanavat-paletissa:

Pidä "Ctrl" (Win) / "Command" (Mac) painettuna ja napsauta kopioitua kanavaa Kanavat-paletissa.

Tämä lataa kanavan valintana kuvassa:

Kanava on ladattu valintana asiakirjaan.

Vaihe 5: Lisää uusi tyhjä kerros

Siirry vaiheessa Tasot-kerrokseesi ja napsauta alareunassa olevaa Uusi kerros -kuvaketta lisätäksesi uuden tyhjän kerroksen:

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa "Uusi kerros" -kuvaketta.

Näet kuvan muuttuvan värilliseksi kuvaksi heti, kun napsautat kuvaketta, ja Photoshop lisää uuden tyhjän kerroksen nimeltä "Layer 1" Taustakerroksen yläpuolelle Tasot-paletissa:

Uusi tyhjä kerros lisätään taustakerroksen yläpuolelle.

Vaihe 6: Täytä valinta valkoisella

Nollaa etualan ja taustavärisi tarvittaessa näppäimistön D-kirjaimella, joka asettaa mustan etualan väri ja valkoinen taustaväriksi. Täytä sitten valintaruutu valkoisella uudessa kerroksessa käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + askelpalautin (Win) / Command + Poista (Mac). Ei voi olla helppoa kertoa, että jotain on tapahtunut, jos taivas oli jo melko valkoinen, mistä syystä en ole lisännyt kuvakaappausta, mutta olemme nyt täyttäneet taivaan alueen kiinteällä valkoisella ja aiomme käyttää sitä auringonsäteiden luomiseen.

Vaihe 7: Kopioi uusi kerros

Kun "Kerros 1" on valittu Tasot-paletista (nykyinen valittu taso on korostettu sinisellä), kopioi taso pikanäppäimillä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Kerros kerroksesta, jonka Photoshop nimittää "Taso 2", tulee Tasot-paletin yläosaan:

Photoshopin Tasot-paletti, jossa näkyy "Taso 2" näkyy nyt "Taso 1" yläpuolella.

Vaihe 8: Levitä "Radial Blur" -suodatin kerrokseen 2 "

Aiomme nyt luoda auringonsäteet. Kun "Kerros 2" on valittu Tasot-paletista, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten Radiaalinen hämärtäminen. Tämä tuo esiin Radial Blur -suodattimen valintaikkunan. Nosta yläosassa oleva Määrä-vaihtoehto noin 80: een, vaikka tämä arvo riippuu kuvan koosta ja siitä, kuinka kauan sinun pitää olla auringonsäteet. Mitä korkeammaksi asetat tämän arvon, sitä pidemmät ne ovat, joten sinun on todennäköisesti kokeiltava vähän täällä. Valitse Zoomaus hämärtämismenetelmälle, mikä antaa meille auringonsäteen muodot, ja aseta Laatu-vaihtoehdon arvoksi Paras. Jos käytät Photoshopia hitaammalla tietokoneella ja kokeilet vain tässä vaiheessa Määrä-arvoa, kannattaa ehkä asettaa Laatu-asetukseksi joko "Hyvä" tai "Luonnos", mikä antaa sinulle heikomman laadun auringonsäteet samalla kun kokeilet, mutta kestää niin kauan, että Photoshop renderoi ne. Haluat asettaa sen arvoksi "Paras", kun olet valmis luomaan todellisen tehosteen.

Näet valintaikkunan oikeassa alakulmassa Blur Center -vaihtoehdon. Tässä kerromme Photoshopille, mistä auringonsäteet haluavat alkavan (siitä kohdasta, jossa ne "loitontuvat"). Neliön pinta-ala edustaa kuvaa (vaikka kuva todennäköisesti ei ole neliö). Napsauta yleistä kohtaa, josta haluat auringonsäteiden tulevan. Haluan, että auringonsäteet alkavat noin neljänneksellä tieltä kuvan yläkeskuksesta alas, joten olen napsauttanut sitä neliön sisäpuolelle:

Photoshopin "Radial Blur" -suodatinasetukset. Muuta yllä punaisella ympyröityjä asetuksia.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta ja antamaan Photoshopille luoda ensimmäisen auringonsäteiden erän:

Kuva radial Blur -suodattimen käytön jälkeen ensimmäisten auringonsäteiden luomiseksi.

Auringonsäteet eivät todellakaan erotu vielä kovin hyvin, mutta korjaamme sen seuraavana.

Vaihe 9: Lisää "Outer Glow" -kerrostyyli

Lisäämme hehkua, jotta auringonsäteet erottuvat hiukan enemmän. Napsauta Tasot-tyyli-kuvaketta Tasot-paletin alaosassa (kuvake, joka näyttää kirjaimelta "f"):

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse sitten ulkoinen hehku näkyviin tulevasta tasotyylilajista:

Napsauta sanoja "Outer Glow".

Tämä tuo esiin Photoshopin Layer Style -valintaikkunan, joka on asetettu keskimmäisen sarakkeen Outer Glow -asetuksiin. Täällä olevia asetuksia ei tarvitse muuttaa. Oletusasetukset toimivat hyvin auringonsäteille, joten napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta ja ottaaksesi käyttöön ulkoisen hehku-tehosteen:

Napsauta OK, kun "Outer Glow" -valintaikkuna näyttää hyväksyvän oletusasetukset ja soveltaa vaikutusta auringonsäteisiin.

Auringonsäteet erottuvat nyt paljon paremmin, kun niihin kohdistetaan ulkoinen hehku:

Kuva sen jälkeen kun ulkoinen hehku on asetettu auringonsäteille.

Vaihe 10: Vaihda kerrossekoitustilaksi "Pehmeä valo"

Auringonsäteet ovat kuitenkin hiukan liian voimakkaita nyt, joten tehkäämme ne näyttävän hieman realistisemmilta, ja voimme tehdä sen yksinkertaisesti muuttamalla heti käytetyn kerroksen sekoitusmoodia. Kun "Kerros 2" on edelleen valittuna, siirry Tasoitus-moodin vaihtoehtoihin Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa. Oletuksena sekoitustilaksi on asetettu "Normaali". Napsauta alaspäin osoittavaa nuolta sanan "Normaali" oikealla puolella ja valitse Pehmeä valo sekoitustila luettelosta:

Vaihda "Kerroksen 2" sekoitustila tilaan "Pehmeä valo", jotta valonsäteet näyttävät vähemmän voimakkaista ja realistisempia.

Tässä on minun kuvani, kun sekoitustila on vaihdettu "pehmeäksi valoksi":

Kuva vaihdettuaan kerroksen "Kerros 2" tilaan "Pehmeä valo".

Vaihe 11: Kopioi kerros 2

Kun "Kerros 2" on edelleen valittuna, paina Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kopioidaksesi se. Photoshop kopioi tason, lisää sen tason "Kerros 2" yläpuolelle ja nimeää sen "Kerroksen 2 kopioksi":

Paina "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac) kopioidaksesi "Kerros 2".

Vaihe 12: Pidennä auringonsäteitä "Vapaa muuntaminen" -komennolla

Meillä on nyt kaksi kopiota auringonsäteistämme, toinen "Kerroksessa 2" ja toinen "Kerroksen 2 kopiossa". Tehdään "kerroksen 2 kopion" auringonsäteet pidempään lisätäksesi niihin erilaisia ​​lajikkeita, ja voimme tehdä sen helposti Photoshopin Free Transform -komennolla. Ennen kuin teemme niin, jos työskentelet tällä hetkellä kuvan kanssa dokumentti-ikkunassa, paina näppäimistön F-kirjainta vaihtaaksesi näyttötilan koko ruudun tilaksi valikkopalkilla, mikä tekee paljon helpommaksi nähdä mitä olet tekemässä. Paina sitten Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) tuodaksesi esiin Free Transform -ruudun ja käsittelemään kuvaa.

Jos katsot tarkkaan kuvan keskeltä, näet pienen kohdekuvakkeen. Napsauta sitä ja vedä se samaan kohtaan, josta auringonsäteet loittovat:

Napsauta Pieni kohdekuvaketta Free Transform -ruudun keskellä ja vedä se kohtaan, josta auringonsäteet ovat lähtöisin.

Kun olet siirtänyt kohdekuvaketta uuteen sijaintiin, pidä Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna ja vedä mitä tahansa kulmakahvaa ulospäin venyttääksesi auringonsäteet. Pidämällä "Vaihto" -näppäintä vetäessäsi sanomme Photoshopille rajoittavan kuvan mittasuhteita ja pitämällä "Alt / Optio" -painiketta painettuna Photoshopia käyttämään sen pienen kohdekuvakkeen sijaintia, jonka muutimme hetki sitten keskukseksi muunnoksesta, joten valonsäteet ulottuvat siitä pisteestä. Vedän täällä vasemman alaosan kahvan, jotta auringonsäteet pysyvät pidempinä:

Pidä "Shift + Alt" (Win) / "Shift + Option" (Mac) painettuna ja vedä mitä tahansa neljästä kulmakahvasta, jotta "Kerroksen 2" valonsäteet pysyvät pidempinä.

Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutoksen.

Vaihe 13: Koon muuttaminen ja "Kerroksen 1" sijoittaminen uudelleen, jotta voidaan luoda kentällä heijastuksia

Tässä vaiheessa puiden läpi kulkevat valonsäteet ovat valmiit, mutta viimeistelemme asiat loppuun ja lisäämme hieman realismia tekemällä niiden näyttämään loistavan maassa, kun ne kulkevat puiden läpi. Jos muistat opetusohjelman aiemmasta kohdasta, loimme valinnan kopioimastamme kanavasta, lisäsimme sitten uuden tason ("Taso 1") ja täytimme sen valkoisella. Tähän asti emme ole tehneet mitään tuolla kerroksella, mutta aiomme käyttää sitä nyt luodakseen maan päälle loistavan valon.

Napsauta ensin Tasot 1 -tasoa Tasot-paletissa valitaksesi sen. Paina sitten uudelleen Ctrl + T (Win) / Command + T tuodaan esiin Free Transform -ruutu ja kahvat. Napsauta mitä tahansa kuvan kohtaa (paitsi keskellä olevaa kohdekuvaketta) ja vedä kuvaa alaspäin, kunnes valkoiset alueet näkyvät maan päällä. Näistä valkoisella täytetyistä alueista tulee maassa paistavaa valoa. Sinun on todennäköisesti myös muutettava niiden kokoa vetämällä ylä- ja alakeskimmäistä kahvaa sisäänpäin, jotta "rypistää" niitä hiukan paikoilleen:

Vedä Free Transform -sovelluksella valkoisen täytettyjä alueita kerroksessa 1 alaspäin, kunnes ne ilmestyvät maan päälle. Vedä sitten ylä- ja alaosaa keskimmäisestä kahvasta sisäänpäin muuttaaksesi niiden kokoa ja "puristamalla" paikalleen.

Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutoksen.

Vaihe 14: Vaihda "Kerroksen 1" sekoitustila "Peittokuvaksi"

Lopuksi, jotta valkotäyttöiset alueet näyttäisivät paremmalta kuin valossa paistaa maapallolta ja vähemmän kuin hyvin, valkoisilla täytetyiltä alueilta, siirry yksinkertaisesti jälleen sekoitustilan vaihtoehtoihin Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa ja muuta sekoitustila kerrokselle 1 normaalista peittokuvaksi:

Vaihda "Kerroksen 1" sekoitustila "Peittokuvaksi".

Ja sen kanssa olemme valmis! Tässä on alkuperäinen kuvani jälleen vertailuun:

Alkuperäinen kuva jälleen.

Ja tässä, kun olen vaihtanut sekoitusmoodin "Layer 1" tilaan "Overlay" luodakseen maassa loistavan valon, on minun lopputulokseni:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin lisäät auringonvalonsäteet puiden läpi Photoshopilla! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!