Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme käyttämään Siirtosuodatinta ja siirtymäkarttaa lisäämään mielenkiintoisen tekstuurin ihmisen kasvoihin valokuvassa. Siirtymäkartan avulla voimme kiertää tekstuurin kasvojen muodon ja ääriviivojen ympärille sen sijaan, että se näyttää siltä, ​​että yksinkertaisesti liisimme valokuvan litteän tekstuurin.

Siirtymäkartat esiteltiin ensimmäisen kerran Photoshop 2.0: ssa, joten jos käytät edelleen samaa Photoshop-versiota, jonka osit 20 vuotta sitten, sinun pitäisi olla kunnossa. Käytän Photoshop CS4: ää koko tämän oppaan, mutta kaikki uusimmat versiot toimivat.

Tekstuuritehosteen luomiseen tarvitaan kaksi kuvaa - pääkuva, johon haluat lisätä tekstuurin, ja valokuva, jota käytetään itse tekstuurina. Tässä on kuva, jota käytän tekstuurini:

Alkuperäinen kuva.

Tässä on kuva, jota käytän tekstuurissani, yksinkertainen lähikuva kivistä, jonka napsahdin ulkopuolelle:

Tekstuurikuva.

Näin se näyttää, kun olemme kartoittaneet tekstuurin miehen kasvoihin:

Lopullinen tekstuurikarttatehoste.

Kuinka kartoittaa tekstuuri kasvot Photoshopilla

Vaihe 1: Valitse kanava, jolla on paras kuvan kontrasti

Aloitetaan valokuvasta, johon levitämme tekstuuria. Vaihda hetkeksi kanavapaneeliin. Löydät Kanavat-paneelin ryhmiteltynä Tasot ja Polut-paneeleihin ("paneeleja" kutsutaan "paleteiksi" Photoshopin aiemmissa versioissa). Napsauta ryhmän yläosassa olevaa Kanavien nimi -välilehteä valitaksesi sen. Näet luettelossa kolme värikanavaa - punainen, vihreä ja sininen - sekä yläosassa oleva yhdistelmä- RGB- kanava:

Kanavat-paneeli (paletti) Photoshopissa.

Jos haluat lisätietoja värikanavista ja RGB-väritilasta Photoshopissa, tutustu koko RGB- ja värikanaviin Photoshop Explained -oppaaseen. Käytämme yhtä näistä kolmesta kanavasta (punainen, vihreä tai sininen) luodaksesi siirtymiskarttamme, jota sitten käytetään tekstuurin kartoittamiseen henkilön kasvojen ääriviivoihin.

Meidän on valittava kanava, joka antaa meille suurimman mahdollisen kuvan kontrastin, koska mitä enemmän kontrasti on, sitä parempia tuloksia saavutamme siirtymäkartallamme. Napsauta kutakin kanavaa (punainen, vihreä, sitten sininen) Kanavat-paneelissa. Napsautan tässä punaista kanavaa valitaksesi sen. Valittu kanava näkyy korostettuna sinisellä:

Valitse yksittäiset kanavat napsauttamalla niitä Kanavat-paneelissa.

Kun napsautat kutakin kanavaa, näet valokuvan mustavalkoisen version asiakirjaikkunassa. Jokainen kanava antaa meille erilaisen mustavalkoisen version sen mukaan, kuinka näkyvä tämä väri on valokuvassa. Meidän on valittava kanava, joka antaa meille parhaan kuvan kontrastin henkilön kasvoissa. Täältä näet jokainen kolmesta kanavastani, punaisella vasemmalla, vihreällä keskellä ja sinisellä oikealla:

Jokainen värikanava (punainen, vihreä, sininen) antaa meille kuvan eri mustan ja valkoisen version.

Tyypillisesti käsitellessäsi ihon sävyjä, punainen kanava on liian kirkas ja pesty pois käytettäväksi siirtymäkartana (koska iho sisältää aina paljon punaista), joten valitset yleensä joko vihreän tai sinisen kanavan. Minun tapauksessani sininen kanava on aivan liian tumma, joten se on poissa. Punainen kanava sisältää tosiasiallisesti enemmän yksityiskohtia, joita yleensä odotan, mutta mielestäni vihreä kanava sisältää eniten kontrastia, joissa on joitain kirkkaita kohokohtia ja tummia varjoja, joten aion käyttää vihreää kanavaa siirtymäkarttaan.

Vaihe 2: Kopioi kanava

Kun olet määrittänyt, mitä kanavaa aiot käyttää siirtymäkarttaan, varmista, että olet valinnut sen Kanavat-paneelissa. Käytän Green-kanavaa, joten valitsen sen napsauttamalla sitä:

Napsauta kanavaa, jota käytät siirtymäkarttaan.

Napsauta sitten valikkokuvaketta Kanavat-paneelin oikeassa yläkulmassa ja valitse ilmestyvästä valikosta Kopioi kanava :

Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauta (Mac) kanavalla ja valitse Monista kanava.

Tämä tuo esiin Monista kanavaa -valintaikkunan. Valitse Uusi valintaikkuna Kohde- osiossa Asiakirja- asetus, joka avaa kanavan kopion erillisenä Photoshop-asiakirjana. Älä huoli nimeämällä sitä:

Aseta asiakirja-asetukseksi Uusi, jos haluat luoda uuden asiakirjan kanavalta.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta. Mustavalkoinen kuva ilmestyy erilliseen asiakirjaikkunaan:

Vihreän kanavan (tai kumman valitsit) kanavan mustavalkoinen versio näkyy nyt omassa asiakirjaikkunassa.

Valmistelemme kuvan seuraavaksi käytettäväksi siirtymäkartana!

Vaihe 3: Levitä mediaanisuodatin siirtymätietokarttaan

Seuraavien muutaman vaiheen aikana työskentelemme juuri luomasi siirtymänkarttakuvan suhteen, joten jätä alkuperäinen kuva toistaiseksi huomiotta. Meidän on poistettava suuri osa yksityiskohdista ihmisen kasvoilta, muuten kaikki pienet huokoset, kuopat, sänki ja pienet ihon epätäydellisyydet aiheuttavat ongelmia. Käytämme pari Photoshop-suodatinta tasataksesi asiat meille. Ensimmäinen, jota käytämme, on mediaanisuodatin, joka pienentää pieniä yksityiskohtia pitäen samalla objektin määrittävät reunat ehjinä. Siirry näytön yläreunassa olevan valikkorivin Suodatin- valikkoon, valitse Melu ja valitse sitten Median :

Siirry Suodatin> Melu> Mediaani.

Tämä tuo esiin Median-suodattimen valintaikkunan. Pidä silmällä kuvaa asiakirjaikkunassa vetäessäsi Säde- liukusäädintä valintaikkunan alaosassa. Liukusäädin määrittää, kuinka paljon yksityiskohtia poistetaan kuvasta. Mitä kauemmaksi vedät liukusäädintä oikealle, sitä yksityiskohdat poistat. Ajatuksena on poistaa niin paljon yksityiskohtia ihmisen kasvoista kuin mahdollista pitäen samalla tärkeät reunat ehjinä. Täällä ei ole erityistä asetusta käytettäväksi, koska se riippuu kuvan koosta, jota työskentelet, mutta aion asettaa sädearvoni noin 8 pikseliin:

Säädä säteen määrä valintaikkunan alaosassa olevalla liukusäätimellä.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta. Täällä voimme nähdä, että olen onnistunut vähentämään miehen kasvojen yksityiskohtia huomattavasti pitäen samalla rajaavat reunat mukavina ja terävinä:

Suuri osa ihmisen kasvojen yksityiskohdista on poistettu hämärtämättä tärkeitä reunatietoja.

Vaihe 4: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Seuraavaksi käytämme Gaussian Blur -suodatinta viimeistelemään siirtymäkarttamme. Palaa takaisin Suodatin- valikkoon ja valitse tällä kertaa Blur ja sitten Gaussian Blur :

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Kun Gaussian hämärtää -valintaikkuna tulee näkyviin, käytä valintaikkunan alaosassa olevaa Säde- liukusäädintä samalla tavalla kuin käytit sitä mediaani-suodattimen kanssa hetki sitten, pitämällä silmällä kuvaa asiakirjaikkunassa vetäessäsi liukusäädintä kohti oikeus käyttää enemmän epäterävyyttä kuvaan. Tässäkin ei ole mitään erityistä asetusta käytettäväksi, koska se riippuu kuvastasi, mutta tavoitteena on levittää tarpeeksi hämärtymistä asioiden tasoittamiseksi samalla kun pystytään tekemään tärkeitä yksityiskohtia (silmät, nenä, suu jne.). Aion kasvattaa sädearvoani noin 13 pikseliin:

Nosta säde-arvoa lisätäksesi kuvan epäterävyyttä.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Photoshop lisää hämärtymän siirtymäkarttaan:

Siirtymäkartta ilmestyy nyt tasaisin siirtymisin eri kirkkaustasojen välillä.

Vaihe 5: Muunna kuva harmaasävyksi

Viimeinkin muunnetaan siirtymätietokarttamme harmaasävyväritilaan . Teknisesti tämä ei ole ehdottoman välttämätöntä, koska Photoshop voi käyttää myös muissa väritiloissa tallennettuja siirtymäkarttoja, mutta voit joutua ongelmiin, jos siirtymäkartta sisältää liian monta kanavaa, joten kuvan muuntaminen harmaasävyksi, joka rajoittaa kuvan Yksi kanava, on hyvä tapa välttää nämä ongelmat. Siirry näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon, valitse Tila (joka on lyhyt väritilalle) ja valitse sitten Harmaasävy :

Siirry kohtaan Kuva> Tila> Harmaasävy.

Vaihe 6: Tallenna kuva Photoshop .PDF-tiedostona

Nyt kun olemme laatineet kuvan käytettäväksi siirtymäkartana, meidän on tallennettava se, ja meidän on tallennettava se erityisesti Photoshop .PSD- tiedostona. Tämä on ainoa tiedostotyyppi, jota Photoshop voi käyttää siirtymäkarttoihin, vaikka minulla ei ole aavistustakaan, miksi se on. Joskus sinun on vain hyväksyttävä asiat, ja tämä on yksi niistä ajoista. Siirry näytön yläreunan Tiedosto- valikkoon ja valitse Tallenna nimellä :

Valitse Tiedosto> Tallenna nimellä.

Tämä tuo esiin Tallenna nimellä -valintaikkunan. Anna tiedostolle kuvaava nimi. Aion nimetä minun "displace.psd" ja varmista, että valitset Photoshop Format-asetukseksi, jotta se tallennetaan .PSD-tiedostona. Mielestäni helpoin paikka siirtymäkarttojen tallentamiseen on työpöydälleni luomassa "siirtymäkartat" -kansiossa, joten tallennan tiedoston seuraavaan paikkaan:

Tallenna tiedosto sijaintiisi, joka on helppo muistaa, kuten työpöydälle.

Napsauta Tallenna-painiketta, kun olet valmis tallentamaan tiedoston. Voit nyt sulkea siirtymäkartan asiakirjaikkunasta.

Vaihe 7: Valitse henkilön kasvot valokuvassa

Olemme työskennelleet siirtymäkarttamme tässä vaiheessa, joten siirry takaisin alkuperäiseen valokuvallesi (siihen, johon aiot käyttää tekstuuria). Jos näet kuvan edelleen mustavalkoisena asiakirjaikkunassa, se johtuu siitä, että Kanavat-paneelissa on yhä valittu yksi kanava. Napsauta RGB-kanavaa Kanavat-paneelin yläosassa palauttaaksesi kuvan värillisen version. RGB-kanava ei oikeastaan ​​ole ollenkaan kanava, se on yksinkertaisesti yhdistelmä kolmesta erillisestä kanavasta ja se antaa meille kuvan nähdä värillisinä:

Napsauttamalla RGB-kanavaa, kaikki kanavat valitaan kerralla ja kuva näytetään täysvärinä.

Voit myös siirtyä takaisin Tasot-paneeliin napsauttamalla paneeliryhmän yläreunassa Tasot-nimi-välilehteä. Meidän on valittava valokuvan alue, johon haluamme kartoittaa tekstuurin. Koska haluamme kartoittaa tekstuurin vain henkilön kasvoihin, meidän on ensin valittava se. Piirrä valinta haluamallesi alueelle valitsemallasi valintatyökalulla (Lasso Tool, Pen Too l jne.). Minun tapauksessani piirrän valinnan miehen kasvojen ja pään yläosan ympärille Lasso-työkalun avulla:

Piirrä valinta alueelle, johon haluat yhdistää tekstuurin.

Ainoa ongelma on, että jos levittäisin tekstuuria heti, tekstuuri peittää hänen silmänsä, koska ne ovat tällä hetkellä valitun alueen sisällä. Minun on poistettava hänen silmänsä valinnasta, ja helpoin tapa tehdä se on yksinkertaisesti pitää alhaalla Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä, joka asettaa Lasso-työkalun väliaikaisesti Subtract From Selection -tilaan, jota merkitsee pieni miinusmerkki ("-") lassokuvakkeen oikeassa alakulmassa. Vedä valintaa jokaisen silmän ympärille poistaaksesi ne valitusta alueesta. Kun olet valmis, sinun pitäisi nähdä valinta ääriviivat henkilön pään ja hänen silmien ympärillä. Vain valinta ääriviivojen välinen alue on nyt valittu, mikä tarkoittaa, että silmiin ei enää vaikuteta:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna siirtyäksesi väliaikaisesti vähennysvalintatilaan millä tahansa perusvalintatyökalulla.

Muista tutustua perusvalintojen täyden vallan oppaaseemme saadaksesi lisätietoja valintojen käsittelemisestä Photoshopissa.

Vaihe 8: Tallenna valinta

Emme tarvitse valintaamme tällä hetkellä, mutta tarvitsemme sen pian, joten pelastamme se. Siirry näytön yläreunan Valitse- valikkoon ja valitse Tallenna valinta :

Siirry Valitse> Tallenna valinta.

Tämä tuo esiin Tallenna valinta -valintaikkunan. Aion nimetä valintani "kasvot", napsauta sitten OK tallentaaksesi valinnan myöhempää käyttöä varten:

Valinnan tallentaminen antaa meille mahdollisuuden ladata se helposti milloin tahansa tarvitsemme sitä.

Kun olet tallentanut valinnan, paina Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac) poistaaksesi valinnan nopeasti poistamalla valinnan ääriviivat kuvasta.

Vaihe 9: Kopioi tekstuurikuva alkuperäiseen kuvaan

Avaa valokuva, jota aiot käyttää tekstuuriin. Minun tapauksessani käytän rock-tekstuurikuvaa, jonka näimme opetusohjelman alussa. Alkuperäisen kuvan ja tekstuurivalokuvan pitäisi nyt olla avoinna näytön erillisissä asiakirjaikkunoissa.

Varmista, että olet valinnut tekstuurivalokuvan napsauttamalla sitä missä tahansa sen asiakirjaikkunan sisällä. Siirry sitten näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon ja valitse Monista kerros :

Siirry kohtaan Kerros> Kopioi kerros.

Tämä tuo esiin Monista tasot -valintaikkunan. Aion nimetä kopioidun kerrokseni "tekstuuriksi", vaikka nimi ei olekaan niin tärkeä. Tärkeää on, että valitset alkuperäisen kuvan asiakirjan kopioidun tason kohteeksi niin, että tekstuurikuvamme näkyy alkuperäisen kuvan asiakirjassa. Alkuperäisen valokuvani nimi on "texture_mapping.psd", joten valitsen sen määränpäähän:

Valitse alkuperäinen kuva tason kohteeksi.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta ja kopioimaan pintakuvio alkuperäisen kuvan asiakirjaan. Voit sulkea tekstuurivalokuvan asiakirjaikkunan tässä vaiheessa, jolloin meille avataan vain yksi asiakirjaikkuna, joka sisältää sekä alkuperäisen valokuvan että tekstuurivalokuvan, ja tekstuurivalokuva estää nyt alkuperäisen kuvan näkymisen. Jos katsomme Tasot-paneelista, voimme nähdä, että meillä on nyt kaksi kerrosta. Alkuperäinen kuva istuu taustakerroksessa, kun taas pintakuvio on uudessa kerroksessa sen yläpuolella:

Koska pintakuvio istuu alkuperäisen yläpuolella Tasot-paneelissa, se estää alkuperäisen kuvan näkymisen asiakirjaikkunassa.

Vaihe 10: Lataa valinta

Täältä tarvitsemme aiemmin luomamme ja tallennetun valinnan. Photoshop tallentaa valinnat kanavina ja jos siirrymme takaisin Kanavat-paneeliin, voimme nähdä, että valintamme näkyy erillisenä kanavana RGB-kanavien alla. Kanavani nimi on "kasvot", koska nimeni on se, kun tallensin valinnan. Lataa valinta nopeasti pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauttamalla suoraan kanavan pikkukuvaa:

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna ja napsauta suoraan kanavan pikkukuvaa ladataksesi sen valintana asiakirjaikkunaan.

Vaihda takaisin Tasot-paneeliin, kun olet valmis. Näet, että valinnan ääriviivat ovat ilmestyneet uudelleen asiakirjan sisäpuolelle, vaikka niitä saattaa olla hiukan vaikea nähdä tekstuurin suhteen:

Valinta on ladattu helposti takaisin asiakirjaan.

Vaihe 11: Lisää kerrosmaski

Kun valinta on ladattu, varmista, että tekstuurikerros on valittu Tasot-paneelista (valitut tasot on korostettu sinisellä) ja napsauta sitten Tasot-paneelin alaosassa olevaa Tasoimaski-kuvaketta:

Lisää kerrosmaski tekstuurikerrokseen napsauttamalla Tasoimaski-kuvaketta.

Tämä lisää kerrosmaskin tekstuurikerrokseen, ja koska ihmisen pää valittiin maskin lisäämisen yhteydessä, vain valintapinta-alainen tekstuurivalokuvan alue jää näkyviin. Loput tekstuurikerros on nyt piilotettu näkymästä:

Kerrosmaskin ansiosta tekstuurivalokuva peittää vain miehen kasvot.

Vaihe 12: Vaihda tekstuurikerroksen sekoitustila päällekkäiseksi

Sekoita tekstuuri ihmisen kasvoihin siirtymällä Tasot-tila-kohtaan Tasot-paneelin yläosassa ja muuttamalla sekoitustila Normaalista (oletusasetus) asetukseksi Peittokuva :

Vaihda pintakerroksen sekoitustilaksi Päälle.

Tekstuuri sekoittuu nyt hienosti miehen kasvoihin. Kokeile vapaasti myös muita sekoitustiloja, kuten Kerrota tai Kova valo, ja vertaa saatuja tuloksia, mutta Peittokuvatila on usein paras valinta tähän efektiin:

Kuva sen jälkeen kun tekstuurikerroksen sekoitustila on vaihdettu Peittokuvaksi.

Vaihe 13: Valitse pintakerros

Asiat näyttävät melko hyvältä jo tässä vaiheessa, mutta lisätäksemme vielä enemmän realismia, käytämme siirtymiskarttamme sovittamaan tekstuuri ihmisen kasvojen ääriviivojen ympärille. Ensinnäkin, meidän on valittava pintakerros, koska tällä hetkellä valittuna on kerrosmaski, ei itse kerros. Voimme kertoa, mikä valitaan, tarkastelemalla Tasot-paneelin pikkukuvia. Huomaat, että pintakerrosmaskin pikkukuvassa tekstuurikerroksessa on tällä hetkellä valkoinen korostettu reunus. Tämä tarkoittaa, että kerrosmaski on tällä hetkellä valittu. Jos haluat valita itse kerroksen, napsauta suoraan tason naamion esikatselukuvaa:

Kun esikatselukuvan ympärillä on korostettu reunus, kerros valitaan. Kun maskin pikkukuvassa on korostettu reuna, kerrosmaski valitaan.

Vaihe 14: Irrota taso kerrosmaskista

Jos sovellamme siirtymiskarttaamme nyt, niin kerroksen sisältö (tekstuurikuva) että kerrosmaski muuttuvat siirtymäkartan avulla, ja johtuu siitä, että kerroksen sisältö ja naamioitu kerros on linkitetty toisiinsa. Voimme kertoa, että heidät yhdistää toisten pikkukuvien välinen pieni linkkikuvake . Voit poistaa kerroksen sisällön linkityksen kerrosmaskista niin, että siirtymäkartta ei vaikuta maskiin napsauttamalla linkkikuvaketta poistaaksesi sen:

Napsauta pientä linkkikuvaketta irrottaaksesi kerroksen sisällön kerrosmaskista.

Vaihe 15: Käytä syrjäisuodatinta

Viimeinkin olemme valmiita soveltamaan siirtymäkarttamme, ja teemme sen Photoshopin syrjäytyssuodattimen avulla. Siirry Suodatin- valikkoon, valitse Väärin ja valitse sitten Siirrä :

Valitse Suodatin> Väärin> Siirrä.

Siirtosuodatin koostuu oikeastaan ​​kahdesta erillisestä valintaikkunasta. Ensimmäisessä valintaikkunassa pyydetään meitä asettamaan joitain vaihtoehtoja, ja kaksi tärkeintä vaihtoehtoa on yläosassa. Vaaka- ja pystysuuntainen asteikko -asetukset määrittävät, kuinka suuri siirtymäkartta vaikuttaa kuvaan. Toisin sanoen ne määrittävät, kuinka pitkälle kuvan pikselit siirtyvät vaaka- ja pystysuunnassa. Valitettavasti esikatselua ei ole saatavilla, joten Siirrä-suodattimeen sisältyy yleensä kokeiluja ja virheitä, kunnes asiat ovat oikein. Oletusarvo 10 sekä vaaka- että pystysuuntaisen asteikon vaihtoehdoille on hyvä paikka aloittaa, mutta aion kasvattaa kaivokseni 15: een, jotta saadaan enemmän vaikutusta. Käytettävät arvot riippuvat sekä kuvan koosta että omasta käsityksestäsi siitä, mikä näyttää "oikealta", joten valmistaudu kumoamaan tämä vaihe muutaman kerran ja yritä uudelleen. Voit jättää valinnaisen valintaikkunan alaosaan Stretch To fit and Repeat Edge Pixels -asetukset :

Pystyasteikko ja Vaaka-asteikko-asetukset määrittävät kuinka pitkälle kuvan pikselit liikkuvat.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan ensimmäisestä valintaikkunasta, joka tuo esiin toisen valintaikkunan, jossa sinua pyydetään valitsemaan siirtymäkartta. Siirry kohtaan, johon olet tallentanut aikaisemmin luomamme siirtymäkartan. Kaivokseni tallennettiin työpöydälläni olevaan "siirtokarttojen" kansioon, joten siellä aion navigoida, napsauttaa sitten siirtokarttaa valitaksesi sen ja napsauttaa Avaa:

Valitse aikaisemmin luoma siirtymäkartta.

Heti kun avaat siirtymäkartan, Photoshop soveltaa sitä tekstuuriin ja kuvaa sen tekstin henkilön kasvojen ja pään ääriviivoihin. Jos käytät tekstuuria, jossa on paljon suoria viivoja, kuten esimerkiksi Yhdysvaltain lippu, näet erittäin huomattavan eron siinä, kuinka tekstuuri kiertyy henkilön kasvojen muodon ympärille. Jos käytät kaltaista tekstuuria, jolla on paljon satunnaisesti muotoiltuja viivoja ja halkeamia, ero ei ehkä ole aivan yhtä huomattava, vaikka asioiden pitäisi silti näyttää realistisemmilta, kun siirtymäkartta on asetettu. Tai ainakin yhtä realistinen kuin ihmisen kasvoihin kartoitettu kalliorakenne voi näyttää. Tässä on lopputulokseni:

Lopullinen tekstuurikartoitettu tulos.