Johdatus ketteriin prosesseihin

Ketteriä prosesseja käytetään ohjelmistokehityksessä ja se on erityinen lähestymistapa projektinhallintaan. Inkrementaalista, iteratiivista työtä, sekvenssejä, jotka tunnetaan yleisesti nimellä sprintit, käytetään tällä menetelmällä auttamaan joukkueita vastaamaan ohjelmistojen rakentamisen arvaamattomuuteen.

Tiettyyn projektivaiheeseen varattu ajanjakso tunnetaan sprintinä. Ajanjakson päättyessä sprintit katsotaan täydellisiksi. Ryhmän jäsenten välillä voi olla erimielisyyttä siitä, onko kehitys tyydyttävä vai ei, työtä projektin tietyssä vaiheessa ei jatketa ​​enää. Jäljellä olevat hankkeen vaiheet jatkavat kehitystä kunkin ajan kuluessa.

Prosessit auttavat ohjelmistotiimiä itse kehittämään tuotetta, eivätkä viettämään aikaa virheiden etsinnässä ja tukipäänsärkyjen käsittelemisessä. Prosessikatu luodaan auttamaan ketterien prosessien kuljettamisessa kulissien takana ja auttamaan yrityksiä välttämään tätä painajaismaista sykliä.

Ketterien sprintiprosessien keskeiset käsitteet

Ketterä on paras tapa luoda ohjelmistoja. On olemassa muutamia avainkäsitteitä, jotka sinun tulisi ymmärtää ennen ketterän projektin aloittamista. Katsotaanpa joitain alla kuvatuista käsitteistä.

1. Päivittäisen Standup-kokouksen tarkistuslista:

Yksi ketterän metodologian keskeisistä komponenteista on Daily Stand up Meeting Checklist. Kehitysryhmämme käyttää 4 prosessia suunnitteluun hyvin, tiukkaan hallintaan ja jatkuvasti optimointiin, koska ne ovat vain kaksi viikkoa. Ensimmäinen prosessi on Daily Stand up, jossa kaikki tiimin jäsenet tapaavat päivittäin varmistaakseen, ettei yksikään tiimin jäsen ole juuttunut mihinkään ongelmaan. yli muutaman tunnin ajan, tarkistamalla sprintin eteneminen ja hoitamalla mahdolliset ongelmat.

2. Sprintin liikevaihto:

Sprintiliikevaihto on prosessi, jossa joka toinen viikko viimeinen sprintti loppuu, koska sanomalehtipaperia suunnitellaan, tämä prosessi dokumentoidaan, jotta vältetään huomioimaton tai osoittamaton kysymys.

3. Sprintin retrospektiivi:

Jatkuvan tietämyksen parantamiseksi ryhmän jäsenet ajavat ketterät prosessit, Sprint Retrospektiivi on välttämätöntä. Tässä joukkue puhuu kolmesta seikasta:

  • Positiivinen sprintisyklistä?
  • Negatiivinen sprintisykli?
  • Kuinka parantaa prosessia.

4. Sprintin arvio:

Planning Poker -menetelmää käytetään siten, että asiat arvioidaan huolellisesti ja jaetaan siten, että Sprints koostuu tasapainoisesta ja saavutettavissa olevasta määrästä työtä. Suunnittelupokerimenetelmä punnitsee yhtäläisesti jokaisen joukkueen jäsenen arviot. Aiheen ratkaisemiseksi tarvittavien ponnistelujen perusteella tarinakohta osoitetaan jokaiselle numerolle. Pelaajat laittavat korttinsa kuvapuoli alaspäin arviointipisteistä sen sijaan, että puhuisivat pisteensä ääneen, ellei lopussa paljasta niitä. Arvio tehdään sen varmistamiseksi, että mikään asia ei jää huomiotta, ja ilmoittamalla joukkueelle aloittamaan Pokerin suunnittelun.

5. Vedä pyyntömenettely:

Jotta vältetään riskit vetää pyyntöjä, kehitysryhmä antaa paljon painotuksia varmistaakseen, että se tehdään huolellisesti. Ja jokainen vetämispyyntö menettelyä käyttämällä. Prosessi sisältää seuraavat vaiheet:

  • Tarkastettavaksi huolellisesti.
  • PR: n tuottaminen automaattisesti GitHubissa vetämällä tarkistuslistaan ​​otsikko GitHubiin vetämispyynnön nimellä. Tämä tapahtuu syöttämällä tarkistuslistan nimi URL-osoitteeseen, jolla on muuttuja. Näitä pyyntöjä käytetään ilmoittamaan muille muutoksista, jotka olet siirtänyt haaraan GitHub-arkiston arkistossa.

6. Vedä pyynnön tarkistus epäonnistui:

Tämän menettelyn tarkistuslista auttaa kehittäjiä seuraamaan, jos heidän vetopyyntönsä ei ole onnistunut tarkistamaan, korjaamalla tiukasti hylkäämisen syyt, vastaamalla takaisin tiedoilla, jotka osoittavat, kuinka olet tarkistanut ja ratkaissut ongelmat, ja määrittämällä sitten ongelman uudelleen manager seuraavaa tarkistusta varten. Se on helpompi oppia, sillä virhetaso on alhaisempi kuin PR: ssä. Varmistaakseen, että kehittäjät tarkistavat kommentit GitHubista ja Jirasta, he soveltavat muutoksia ja tarkistavat sitten ongelman, joka on pohjimmiltaan tarkistusluettelon päätavoite.

7. Vedä yhdistämispyyntö:

Yhdistämismenettelyä käytetään osoittamaan, että se ei riko mitään ja korjaa ongelman vain ennen kuin vetopyyntö voidaan yhdistää ja hyväksyä oliivipuun.

8. WordPress-viikoittainen ylläpito:

Sivustomme turvallisuuden porsaanreikiä vahvistetaan WordPress-ylläpidolla. Meidän on varmistettava, että laajennukset päivitetään mahdollisimman pian, koska laajennuksien päivitykset ja WordPressin uudet julkaisut usein korjaavat turvatekijät.

9. SSL-varmenteen uusiminen:

Tätä prosessia käytetään kerran kolmessa vuodessa, mutta se on yksi hyödyllisimmistä prosesseista. SSL-varmenne sallii suojatut yhteydet web-palvelimelta selaimeen aktivoimalla riippulukon ja https-protokollan, kun ne on asennettu web-palvelimelle. Salausavain on digitaalisesti sidottu organisaation yksityiskohtiin pienillä tiedostotiedostoilla, joita kutsutaan SSL-varmenteiksi. SSL-uusimisprosessi on vaikea, mutta nyt sen on ajoitettu toimimaan automaattisesti ja lähettää ilmoitus, jotta se voidaan tehdä nopeasti.

10. Kehittäjän onboarding:

Uudet kehittäjät on varustettu sisäänrakennettavilla työkaluilla ja tiedoilla, jotka ovat yhtä tehokkaita kuin muu joukkue. Aikaisemmin asianmukaisilla prosesseilla se käytti 2-3 päivää edestakaisin kehittäjän matkan aloittamiseen ja näytön jakaminen vaaditaan paljon, mutta nyt vain linkit näihin prosesseihin postitetaan kehittäjälle, ja sitten ne tarkkaillaan, kun he täyttävät tarkistusluettelon ja valmistautuvat sitten menemään yksin. JIRA, Trello ja kaikki muut käytetyt työkalut käyttävät vain yhtä ajoneuvoon pääsyä koskevaa tarkistusluetteloa saadakseen uuden vuokrauksen.

11. Kuinka määrittää kehitysympäristösi:

Tässä prosessissa opit määrittelemään GitHub App -mallin määrittelemällä muutaman vaiheen ja opit käyttämään sitä palvelimella. Opit myös asennusta ja todentamista GitHub-sovellukseksi sekä kuinka nämä todennusmenetelmät ovat erilaisia. Joustavuus on välttämätöntä, kun kyse on iteratiivisesta tuotekehityksestä ja hankkeita ohjaavasta tekniikasta. Jokaisen askeleen, kun määrität kehitysympäristön manuaalisesti, tulisi olla käyttökelpoinen.

Suositeltava artikkeli

Tämä on ollut opas ketteristä prosesseista. Tässä keskustelimme ketterien sprintiprosessien käsitteestä, määritelmästä ja tärkeimmistä avainkäsitteistä ketterissä prosesseissa. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

  1. Rakennusprojektien hallinta
  2. Projektipäällikön rooli
  3. Laadunparannustyökalut
  4. Mikä on ketterä sprintti? (Ohjelmistokehitys)