Tässä Photoshop-opetusohjelmassa tarkastellaan kuinka helppoa on luoda pyöristetyt valokuvat . Kuten useimmissa Photoshopin asioissa, on noin 17 eri tapaa luoda pyöristettyjä kulmia, mutta aiomme tehdä asioista mielenkiintoisia etsimällä tapaa tehdä se käyttämällä jotain Photoshopista, josta monet ihmiset eivät edes tiedä - vektorimaskeja ! Mikä on vektorimaski? No, jos luulet, että kerrosmaskit ovat hauskoja (luuletko, että kerrosmaskit ovat hauskoja, eikö?), Tulet rakastamaan vektorimaskeja!

Jokainen graafinen suunnittelija tietää, että yksi tapa saada ihmiset tuntemaan tietyllä tavalla, kun he katsovat mallia, on muotojen käyttö. Eri muotoilla on erilaisia ​​vaikutuksia meihin. Jotkut muodot vaikuttavat lämpimiltä, ​​ystävällisiltä ja hauskoilta, kun taas toiset tuntuvat kylmiltä, ​​jäykiltä ja vakavammilta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla suunnitteluasiantuntija, jotta koet tämän itse. Tartu vain kynään ja paperille, piirrä itsellesi neliö, sitten ympyrä ja kysy itseltäsi, kumpi näyttää sinulle houkuttelevammalta. Mahdollisuudet ovat, jos valitset ympyrän, ellet ole tyyppi, joka nauttii lauantai-iltaisista arkistokaappisi uudelleenjärjestelystä (ei siitä, että siinä olisi jotain vikaa). Ihmiset rakastavat piirejä. Ne ovat "lämpimiä, ystävällisiä ja hauskoja" muotoja. Itse asiassa sen ei tarvitse edes olla kokonainen ympyrä. Voit ottaa neliön tai suorakulmion sen ankarilla, suorakulmaisilla kulmilla, jotka yleensä eivät näytä meille kovinkaan hauskoilta, antaa sille sen sijaan pyöristetyt kulmat, ja yhtäkkiä se näyttää juhlien elämältä!

Okei, joten se saattaa liioitella asioita hiukan, mutta pyöristetyt kulmat näyttävät meiltä varmasti houkuttelevammalta kuin terävät suorakulmat. On hiukan valitettavaa, että joka kerta kun otamme kuvan, vaikka se olisi valokuva lasten syntymäpäivistä, joissa on ilmapalloja ja juhlahattuja, valokuvan lopussa on silti terävät kulmat. Se voi olla hienoa, jos valokuvat vain tulostetaan, mutta entä jos haluamme käyttää kuvaa suunnittelussa tai kollaasissa? Kuinka muuntamme nuo terävät kulmat pyöreiksi?

Vastaus? Erittäin helposti, varsinkin kun käytämme vektorimaskia! Itse asiassa emme vain voi antaa kuvan
pyöristetyt kulmat, meillä on täysi hallinta siitä, kuinka pyöristetyt ne ovat!

Tässä on kuva, jota käytän tässä Photoshop-opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Katsotaan kuinka helppoa on pyöristää nuo kulmat!

Vaihe 1: Lisää kerrosmaski

Olen avannut uuden tyhjän Photoshopin
-dokumentin, täytti taustakerroksen mustalla, jotta meillä olisi helpompi nähdä, mitä tapahtuu, ja vedä sitten valokuvani uuteen asiakirjaan. Näemme asiakirjan täällä, ja siinä on valokuva mustan taustan edessä:

Kuva mustan taustan edessä.

Ja jos katsomme Tasot-palettiin, näemme kuvan istuvan omassa kerroksessaan "Kerros 1" taustakerroksen yläpuolella:

Photoshopin Tasot-paletti, joka näyttää valokuvan kerroksessa 1 taustakerroksen yläpuolella, joka on täynnä mustaa.

Napsauttamalla Taso 1 -tasoa tai sitä, kummassa kerroksessa valokuvasi on valittuna, napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasoimaski-kuvaketta:

Lisää kerrosmaski "Kerrokseen 1" napsauttamalla "Kerrosmaski" -kuvaketta.

Mitään ei ilmeisesti ole tapahtunut asiakirjassasi, mutta jos tarkastelemme Tasot-paletin tasoa, voimme nähdä, että meillä on nyt tason peitepienoiskuva tason esikatselukuvan oikealla puolella:

Kun olet napsauttanut "Layer Mask" -kuvaketta, kerrosmaskin pikkukuva tulee "Tasoon 1".

Emme kata kerrosmaskeja tässä opetusohjelmassa, koska emme käytä niitä, mutta jos haluat lisätietoja kerrosmaskeista, tutustu Photoshopin perusteet -osiossa olevaan täydelliseen ymmärryskerroksen opetusohjelmaamme.

Vaihe 2: Lisää vektorimaski

Okei, joten jos emme aio käyttää kerrosnaamaria, miksi me vain lisäsimme sen? No, olemme tekemässä jotain, mitä monet ihmiset eivät koskaan tee. Aiomme nähdä jotain, mitä monet ihmiset eivät koskaan näe. Miksi? Koska emme ole "monia ihmisiä". Olemme erilaisia ​​heistä. Ne ihmiset napsauttavat kuvaketta kerran, katsovat mitä se tekee ja ottavat sitten uinun. Heille ei koskaan tapahdu, että ehkä, vain ehkä, jos heidän napsautettaisiin täsmälleen samaa kuvaketta toisen kerran, hyvin, on ainakin pieni mahdollisuus, että jotain muuta saattaa tapahtua! Ja se on heille liian paha, koska tässä tapauksessa tapahtuu jotain muuta!

Tiedän, että se kuulostaa hullualta, mutta nyt, kun olemme lisänneet kerrosmaskin, napsauta vielä kerran täsmälleen samaa kerrosmaskin kuvaketta:

Napsauta toisen kerran Tasot-paletin alaosassa olevaa "Kerrosmaski" -kuvaketta.

Jos "Näytä työkaluvihjeet" on otettu käyttöön Photoshop-asetuksissa, olet ehkä jo huomannut jotain hieman erilaista, kun vietit hiiren kuvan päälle. Työkaluvihjeessä ei enää sanota "Lisää kerrosmaski", kuten tavallisesti. Sen sijaan se nyt sanoo "Lisää vektorimaski", ja heti kun napsautamme kuvaketta, jos tarkastelemme Tasot-paletin tasoa, saamme toisen kerroksen naamiokuvan näyttävän ensimmäisen oikealla puolella. . Ero on, että se ei ole toisen kerroksen naamiokuva. Se on vektorimaskin pikkukuva:

Kerrosmaskin pikkukuvan oikealla puolella näkyy "vektorimaskin" pikkukuva.

Sekä tasoimaskin pikkukuva vasemmalla että vektorimaskin pienoiskuva näyttävät täsmälleen samalta, mutta kerrosmaskin ja vektorimaskin välillä on suuri ero. Molempia käytetään näyttämään ja piilottamaan kerroksen eri osia, mutta tapa, jolla ne kulkevat, on täysin erilainen. Kerrosmaskilla maalaamme sen, yleensä Harjatyökalulla, jotta maskin eri osat saadaan joko valkoiseksi, mustaksi tai väliin harmaa sävy. Valkoinen tekee kerroksen osan näkyväksi, musta piilottaa sen ja harmaa tekee alueen osittain näkyväksi riippuen siitä, kuinka vaalea tai tumma harmaasävy on.

Vektorimaskit eivät sitä vastoin vaadi maalausta. Itse asiassa et voi maalata niihin, koska Photoshop ei anna sinulle. Sen sijaan käytämme muotoja hallitaksemme, mitkä kerroksen osat ovat näkyviä tai piilotettuja. Itse asiassa aiomme käyttää muotoa juuri nyt pyöristettyjen kulmiemme luomiseen!

Vaihe 3: Valitse Pyöristetty suorakulmityökalu

Kun vektorimaski on nyt lisätty, siirry Työkalut-palettiin ja valitse Pyöristetty suorakulmityökalu. Oletuksena se on sisäkkäin normaalissa suorakulmityökalussa, joten napsauta suorakulmutyökalua ja pidä hiirtä painettuna sekunnin tai kahden ajan. Näkyviin tulee peruutusvalikko. Valitse luettelosta Pyöristetty suorakaidetyökalu:

Napsauta hiiren painiketta painettuna Työkalut-paletin "Suorakulmatyökalu" ja valitse sitten "Pyöristetty suorakulmityökalu" ilmestyvästä valikkovalikosta.

Älä sekoita näitä työkaluja työkalupaletin yläosassa oleviin Marquee-työkaluihin, kuten suorakulmainen teltta tai elliptinen telttatyökalu. Ne ovat valintatyökaluja ja niitä käytetään valintojen vetämiseen. Tässä valitsemamme työkalut ovat Muoto-työkaluja ja niitä käytetään muotojen piirtämiseen.

Kun pyöristetty suorakulmityökalu on valittuna, siirry näytön yläreunassa olevaan Asetukset-palkkiin. Näet vasemmalla puolella kolmen kuvakkeen ryhmän. Nämä kolme kuvaketta määräävät, kuinka Shape-työkalumme toimii. Haluamme piirtää muotoja Muoto-työkalumme avulla (kuulostaa melko selvältä, eikö niin?), Joten napsauta vasemmalla olevaa kuvaketta, joka on Muotokerrokset-kuvaketta:

Napsauta "Muotokerrokset" -kuvaketta Asetukset-palkissa.

Sitten, jos siirryt eteenpäin oikealle, tulet Säde-vaihtoehtoon. Tämä vaihtoehto määrittää, kuinka pyöristetyt kulmat ovat. Mitä suurempi numero, sitä pyöreämpiä he ovat. Matalampi numero, vähemmän pyöristetty. Yksinkertaista kamaa. Ongelmana on, et koskaan oikein tiedä varmasti, mikä numero kirjoitetaan sädearvoon, ennen kuin yrität yhtä, aloitat piirtää muotoa, katsoa kuinka pyöristetyt kulmat ovat ja päättää sitten oletko tyytyväinen tulokseen vai onko kulman oltava enemmän tai vähemmän pyöristetty. Aloitan yleensä arvolla, joka on välillä 10-20 pikseliä, vedän sitten muodoni ja päätän pidänkö kulmista. Yleensä en halua, etkä luultavasti ota kumpaakaan ensimmäisestä yrityksestäsi, joten kirjoita vain arvo, josta aloitat, vedä muoto, ja jos et ole tyytyväinen kulmien pyöreyteen, paina Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) kumoaa muodon, kirjoita sitten toinen arvo Säde-asetukseen ja yritä uudelleen.

Olen jo kokeillut tätä muutaman kerran, ja tiedän, että noin 30 pikselin sädearvo antaa minulle haluamasi kulmat, joten annan "30 px" ("px" tarkoittaa "pikseliä") sädevaihtoehtoon:

Anna arvo "Säde" -vaihtoehtoon määrittääksesi kuinka pyöristetyt kulmat tulevat olemaan.

Vaihe 4: Valitse Vektorimaskin pikkukuva Tasot-paletista

Olemme valinneet pyöristetyn suorakaidetyökalun, olemme valinneet "Muotokerrokset" -tason Tasot-paletista ja olemme syöttäneet "Säde" -arvon, joka määrittää, kuinka pyöristetyt kulmat tulevat olemaan. Olemme valmiita vetämään muotoamme. Ensinnäkin, meidän on kuitenkin varmistettava, että vektorimaski on valittu, joten napsauta sitten Tasot-paletissa vektorimaskin pikkukuvaa valitaksesi sen. Pienoiskuvan ympärillä näkyy valkoinen korostusruutu, joka ilmoittaa meille, että vektorimaski on valittu:

Napsauta vektorimaskin pikkukuvaa Tasot-paletissa valitaksesi sen. Pienoiskuvan ympärille tulee valkoinen korostettu reunus.

Vaihe 5: Vedä muoto ulos

Ainoa mitä meidän on nyt tehtävä, on vetää muotoomme. Vaikka se näyttää meiltä kuin piirtäisimme kuvan itse kuvalle, oikeasti teemme sitä piirtämällä vektorimaskille, ja kun olemme valmis, ainoa osa valokuvistamme, joka jää näkyvä on muodon sisäinen alue. Kaikki muodon ulkopuolella olevat piilotetut. Mene eteenpäin ja vedä pyöristetty suorakulmion muoto. Jos haluat pitää kaiken valokuvassa ja yksinkertaisesti pyöristää kulmat, aloita valokuvan vasemmasta yläkulmasta ja vedä hiiri alas oikealle alakulmaan. Jos haluat mieluummin käyttää muotoa rajataksesi osan valokuvasta ja antaaksesi sen pyöristettyihin kulmiin, vedä muotiasi vain alueen ympärille, jonka haluat säilyttää.

Jos joudut muuttamaan muotoasi vetäessäsi, pidä välilyöntiä painettuna ja vedä muoto sitten uuteen sijaintiin. Vapauta välilyönti kun olet valmis ja jatka muodon vetämistä ulos.

Täällä olen vetänyt pyöristetyn suorakulmioni valokuvan reunojen sisäpuolelle. Näet muodon pyöristetyt kulmat, joista tulee hetkessä itse kuvan pyöristetyt kulmat:

Napsauta ja vedä pyöristetty suorakulmion muoto asiakirjan sisällä. Kaikki valokuvan alueet, jotka jäävät muodon ulkopuolelle, ovat vektorimaskin peittämät näkymät.

Vapauta hiiren painike, kun olet tyytyväinen muotisiisi. Valokuvasi peitetään hetkessä muotoon vektorimaskin ansiosta, ja kuvan kulmat on nyt pyöristetty:

Valokuva peitetään nyt pyöristetyn suorakulmion muodolla vektorimaskin ansiosta, ja valokuvan kulmat näyttävät nyt pyöristetyiltä.

Viimeistelemme asiat lisäämällä reunus muotoon.

Vaihe 6: Lisää valkoinen raita valokuvareunuksen luomiseen

Se, että kuvan kulmat on nyt pyöristetty, ei tarkoita, että emme voi silti lisätä kuvan reunusta. Se tarkoittaa vain, että myös rajan kulmat pyöristetään! Lisää reunus napsauttamalla Tasot-tyylit-kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse sitten lyönti näkyvän tasotyyliluettelon alaosasta:

Valitse tasojen luettelosta "Stroke".

Tämä tuo esiin Photoshopin Layer Style -valintaikkunan, joka on asetettu "Stroke" -vaihtoehtoihin keskimmäisessä sarakkeessa. Aion lisätä iskukokoani noin 16 pikseliin. Voit ehkä asettaa omasi eri arvoon kuvan koosta ja resoluutiosta riippuen. Aion jättää Asema-vaihtoehdon asetukseksi Ulkopuolelle, joka asettaa iskun kokonaan muotoreunojen ulkopuolelle. Lopuksi napsautan alareunassa olevan Värivaihtoehdon värimallia, joka on oletuksena asetettu punaiseksi (koska Adobe ajattelee, että kaikki haluavat luonnollisesti punaista iskunvärinsä), ja näyttöön tulevasta Värivalinnasta, Aion valita valkoisen värinä valkoisena. Napsauta OK poistuaksesi värivalinnasta, kun olet valinnut valkoisen:

Muuta yllä punaisella ympyröityjä vaihtoehtoja aivohalvausta varten.

Kun olet valmis, napsauta OK poistuaksesi Tasotyyli-valintaikkunasta ja soveltaa iskua! Tässä on lopputulokseni, kun olen käyttänyt iskua valokuvareunuksen luomiseen:

Lopullinen tulos "pyöristetyt kulmat".

Ja siellä meillä se on! Se on uskomattoman helppoa antaa valokuva pyöristetyistä kulmista Photoshopissa vektorimaskin ja pyöristetyn suorakulmion työkalun avulla! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!