Lähes jokaisessa yrityksessä, olipa se iso ja suosittu tai pieni ja hienostunut, on olemassa erityinen toimipolitiikkakulttuuri, joka löytää tapa hiipiä vuosien kovan työn avulla rakennetun säätiön seinien sisäpuolelle. Se on jotain, joka on väistämätöntä ja jota on jokaisessa organisaatiossa. Työntekijöiden välillä luodaan ryhmiä sen mukaan, mikä on heidän mukavuutensa ja kuinka hyvin he tulevat toimeen keskenään. Se on jonkin verran kuin kouluryhmät, joiden tykkäämät ja nörtit ovat toisella puolella ja tyylikkäät toisella. Kilpailutarkoituksiin siitä voi olla hyötyä organisaatiolle jossain määrin, mutta se tulee pian rumaksi myös lisäämällä uusia työntekijöitä, jotka ovat näiden ryhmien motivaatiota vähentäneet.

Mennessä mitä johtotason asiantuntijoilla on sanottavaa siitä, kuinka he hallitsivat yritystään, totuus on, että ryhmittymä yrityksissä on tuomittava ja mitä nopeammin työntekijät eroavat tästä, sitä parempi on yrityksesi kasvua.

Tässä on joitain tapoja, joilla voit yrittää päästä eroon ryhmätyöstä toimistosi työntekijöiden välillä:

8 Tärkeitä tapoja päästä eroon ryhmätyöstä työntekijöiden välillä

 1. Kannusta monimuotoisuutta

Työnantajien kannalta on hyödyllistä palkata henkilöitä, jotka ovat lähtöisin eri taustoista, joilla on erilainen kulttuuri ja uskomukset. Ei ole välttämätöntä mennä tyypillisen stereotypian mukaan ja palkata vain niitä, jotka ovat kotoisin maineikkaasta yliopistosta tai kuuluvat tiettyyn yhteisöön vain siksi, että johtajana kuulut myös kyseiseen yhteisöön. Se voi taistella ja johtaa ryhmäryhmään yrityksessäsi, koska samanmielisyys olisi tekijä ryhmän muodostamisessa, jonka enemmistö kuuluu tiettyyn yhteisöön.

Ei myöskään ole tarkoituksenmukaista palkata ihmisiä, joilla on samanlaisia ​​ideoita ja vakaumuksia, koska siinä ei olisi aktiivista kilpailua. Siksi, kun muodostat ryhmän tai osaston, varmista, että ihmisiä on yhteiskunnan eri puolilta, jotka kaikki työskentelevät yhdessä ja tekevät yhteistyötä keskenään parantaakseen ryhmänsä suorituskykyä. Tällä tavalla ei olisi erityistä hienoa ryhmää tai puolueellista näkemystä, joka olisi tietyllä ihmisryhmällä tai ryhmällä. Tämä parantaisi myös työntekijöidesi suorituskykyä huomattavasti, koska kilpailu on aina pisteet.

 1. Kun teet ryhmiä, ota huomioon työntekijöiden ikäryhmä

Sen sijaan, että menisitte heidän kilpailuihin, ihonväriin tai ystävyyteen, on parempi jakaa toimistossa olevat joukkueet työntekijöiden ikäryhmän mukaan. Laita nuoremmat ja saman ikäryhmän jäsenet yhteen joukkueeseen ja vanhemmat ja kokeneemmat joukkueet toiseen ryhmään. Tämä ei vaikuta ennakkoluuloiselta, ja on myös aika loogista. Ryhmälaisuutta ei myöskään tapahdu, koska ikäryhmien perusteella muodostettavia ryhmiä ja kokemuksia tapahtuu todennäköisimmin. Kun uudet työntekijät tulevat mukaan, jaa heidät vastaavasti ryhmiin.

Tällä on kaksi etua. Ensinnäkin työntekijöiden välillä ei selvästikään ole ryhmiä ja jatkuva kilpailukyvyn tunne säilyy. Toiseksi saman ikäryhmän jäsenten etuna yhdellä joukkueella on, että heillä on samat ideat ja tämä estää pieniä repeämiä tapahtumasta joukkueen sisällä. Vaikka vanhemmilla on etuna kokemus, nuoremmalla joukkueella on paljon innostuneempi ja innovatiivisempi lähestymistapa asioihin. Siten seuraavan kerran, kun jaat joukkueet, se jaetaan ikäryhmien eikä uskonnon tai rodun kaltaisten asioiden perusteella.

 1. Älä salli alueellisten kielten puhumista

Yksi pysyvistä syistä ryhmämielisyyden muodostumiseen virka-alueella on ollut jakautuminen työntekijöiden kesken äidinkielensä tai heidän käyttämiensä alueellisten kielten perusteella. Esimerkiksi, kun kolme tai neljä toimiston jäsentä sattuu olemaan espanjalaista alkuperää, he käyttävät vapautta puhua keskenään espanjaksi, mikä on jotain erittäin epäsosiaalista tekemistä useiden virkaa tekevien ihmisten keskuudessa. Lopulta he muodostavat ryhmän, ja tämä käynnistää ryhmällisyyden liekin.

Jotta vältetään tällaisen tapahtuminen työpaikallasi, käytä mitä tahansa mahdollisuuksiasi ja tee työntekijöillesi selväksi, että hänen toimistossaan puhutaan yhtä universaalia kieltä, onko kyse englannista vai muusta kielestä, jota kaikki työntekijät puhuvat. Tämä estää asioita tulemasta rumaksi, ja vaikka tietyssä yhteisössä olisi suurin osa ihmisistä, he eivät siirry eteenpäin puhumaan äidinkielellään toimistossa. Tällaiset pienet yksityiskohdat kylväävät toisinaan toimipolitiikan siemeniä, ja on parempi lopettaa se heti alussa kuin katsella, kuinka se purkaa ryhmällisyytesi työpaikalla.

 1. Valitse joukkueen johtajat tai esimiehet

Kun ryhmä ihmisiä työskentelee yhdessä, on selvää, että heidän välilläan on päättämättömyys asiasta tai toisesta, koska kukaan kaksi ei ajattele tarkalleen samalla tavalla. Jotta tällaiset pienet asiat eivät kehittyisi isoiksi taisteluiksi, on parempi, että johtajat nimitetään joukkueisiin, jotta aina kun tällaista tapahtuu, asia ratkaistaan ​​joukkueessa itsestään, eikä siitä tule suurta asiaa.

Johtajien tai esimiesten osallistuminen joukkueisiin tekee ryhmästä vastuullista työskentelemään yläpuolella olevan henkilön kanssa ohjaamaan heitä ja auttamaan heitä tarvittaessa. Esimies voi toimia myös lähteenä pitää tiimi yhtenäisenä ja rohkaista heitä toimimaan paremmin kuin toinen joukkue. Se pitää työntekijät motivoituneina ja he antavat parhaansa kaikissa tehtävissä tai vastuissa, jotka heille on osoitettu. Lisäksi johtaja tuntee joukkueessaan olevien työntekijöiden puutteet ja korkeat kohdat. Siksi ryhmätyönä hän osaa jakaa työn siten, että kaikki tekevät sen, mikä on hyvää, ja varmistaa ryhmän tehokkaan työskentelyn.

Suositellut kurssit

 • Neuro-kielellisen ohjelmoinnin koulutuskurssi
 • Online-koulutus SAS: llä
 • CCBA Online -koulutus
 1. Pomoina älä koskaan rohkaise backbitingiä

Jokaisessa toimistossa on yksi niistä työntekijöistä, jotka yrittävät pysyä jatkuvassa yhteydessä pomoon tuomalla hänelle toimistossa jatkuvat juorut. Ne eivät ole yhtä kilpailukykyisiä kuin muut, ja suosikkeiksi tuleminen tuntuu helpommasta vaihtoehdosta kuin kova työskenteleminen. On erittäin tärkeää estää tällaista käyttäytymistä, jos joku työntekijä yrittää harjoittaa sitä. Vanhempana on automaattisesti sinun vastuullasi pitää työntekijät yhtenäisinä, eikä yhden sotilaiden tulisi olla paikoillaan.

Ensinnäkin, älä anna työntekijöiden yrittää päästä suosikkiluetteloosi ja harjoittelua kohdella kaikkia työntekijöitä yhtäläisesti. On väistämätöntä välttää ylistämästä niitä, jotka tekevät hyvää työtä, mutta muuten kuin se ei anna työntekijöiden ajatella, että yksi heistä on suosikki, kun taas muut eivät. Tämä johtaa siihen, että työntekijät piirtävät sitä työntekijää, joka näyttää olevan luettelossasi, ja ryhmäryhmää organisaation budjetteissa. Pysy niin puolueettomana kuin pystyt ja kannusta kaikkia työntekijöitä aika ajoin. Jos mahdollista, yksilöllisen ponnistelun sijasta ylistä koko joukkuetta heidän yhdessä tekemisistään.

 1. Anna kaikille yhtäläiset mahdollisuudet

Kun ryhmässä työskentelee neljä henkilöä ja yhtä kiitetään ja ylennetään koko ryhmän yhteisponnisteluista, muutakin kolmea jäsentä ei voida hyväksyä, koska he tekivät saman työtä kyseisessä projektissa ja ansaitsivat oikeudenmukaisen osan myös mahdollisuus, mutta ehkä koska he eivät ole niin seurallisia tai helppoja pidä kuin valittu, he menettävät mahdollisuuden ja heillä on oikeus tuntea itsensä arvioimatta. Tällainen vanhempien päälliköiden käyttäytyminen on kuin kipinä, joka polttaa toimipolitiikan tulta.

Jotta tällaisia ​​skenaarioita ei tapahdu, anna jokaiselle jäsenelle oikeudenmukainen mahdollisuus kilpailla ylennyksestä antamalla heille erilliset tehtävät ja sen sijaan, että antaisi ylennyksen yhdelle, joka näytti yksimieliseltä valinnalta, mene sellaiselle, jonka suorittaminen vaikutti kaikkiin pomoihin tasavertaisesti. . Ainakin se, joka ei saa ylennystä, tietää syyn, miksi heitä ei valittu. Tällaiset pienet asiat voivat myös polttaa ryhmällisyyttä, tosiasiassa mikä tahansa, joka tehdään päälliköiden eteen painottomasti, voi olla asia, joka voi olla organisaation riski. Siksi jokaisen suorittamasi vaiheen on oltava puolueeton, ei ollenkaan osittainen ja hyväksyttävä sekä ikääntyneille että työntekijällesi.

 1. Järjestettyjä retkiä tai illallisia koko toimistolle

Jos tulee kohta, jossa huomaat, että ryhmällisyyden siemenet ovat jo alkaneet pistäytyä yrityksessäsi, sinun on ryhdyttävä välittömiin toimiin sen välttämiseksi. Jos et ole koskaan harjoittanut työntekijöidesi ottamista illalliseen tai koskaan järjestänyt kokoontumista koko toimistolle, sinun pitäisi todennäköisesti järjestää se nyt.

Tällaiset tapaamiset antavat jokaiselle mahdollisuuden tavata työpaikan ulkopuolella, jossa ei ole kilpailua mielessä ja jokainen voi ottaa vapaasti toisensa vastaan. Keskustele kaikkien työntekijöidesi kanssa, kun he istuvat pöydän ääressä kanssasi ja yritä kertoa heille, kuinka inhotat ryhmällisyyttä työpaikalla ja kuinka odotat heidän työskentelevän yhdessä yhtenäisenä organisaationa. Jos on joitain ongelmia, yritä saada ne puhumaan asiasta sinulle ja yritä ratkaista ongelma omalla tasolla. Se lievittää entisestään jännitteitä, joita työntekijöiden keskuudessa voi syntyä toimiston jatkuvasta politiikasta.

 1. Pidä kaikki viralliset keskustelut paperilla

On erittäin tärkeää, että yrityksissä on kurinalaista ja organisoitua työtä, jotta ristiriidat eivät nouse tyhjiksi. Yleensä työpaikoilla tapahtuu niin, että yksi ei-eettinen työntekijä muodostaisi jotain omasta aivostaan ​​ja luovuttaisi sen toiselle henkilölle, kunnes se tapahtuu levitetyn huhun muodossa. Tällaisia ​​tapauksia tapahtuu yleensä arvioinnin tai ylennysten aikoina, ja toimiston piti kantaa politiikan ja ryhmäryhmän vihaa.

Jotta vältetään tällaisten skenaarioiden esiintyminen työpaikallasi, on parempi säilyttää kaikki työhön ja yritystoimintaan liittyvät tiedot paperilla, jotta kaikki työntekijät tietävät, miten asiat tapahtuvat heidän työpaikallaan, eivätkä joudu saalistamaan näitä huhuja, jotka leviävät pelkän epävarmuuden takia. työntekijä ei ole tarpeeksi kilpailukykyinen selviytymään tilanteista. Vaikka huhu saa jonkin verran tunnustusta, on parempi, että siitä vastuussa oleva kohtaavat kuulustelun ja uutisten lähteen. Kun sinulla on kaikki paperilla, voit todistaa perusteesi ja selittää työntekijöillesi totuuden, joka tällaisen hölynpölyn takana on.

Ryhmä- ja toimipolitiikan voidaan sanoa olevan hyvin yleinen kulttuuri, ja se on jotain, josta tulee yhdessä työskentelevien yksilöiden biologinen tarve. Heillä on taipumus kokoontua toisiinsa ja puhua sellaisesta toimistossa, jota he eivät todella arvosta, ja toisinaan koko työntekijäryhmä on jopa pomo, jota vastaan ​​se tuomitsee. Se ei ole kovin iso juttu, kunhan se ei alkaa vaikuttaa työntekijöidesi suorituskykyyn. Sitä ei kuitenkaan voida myöskään edistää. Juoru ja satunnainen chatty-asenne ovat hyväksyttäviä, mutta kun on kyse tilanteesta, jossa työntekijä tuntee sen uhattuna, sinun on ryhdyttävä toimiin.

Paras tapa päästä ryhmätyöhösi työpaikallasi eroon tällaisista asioista on ylläpitää kurinalaista työympäristöä ja työskennellä joukkueena. Voit myös yrittää pitää koko työntekijäryhmän toimimaan yhdessä yhtenä suurena perheenä järjestämällä satunnaisia ​​kokoontumisia ja juhlia erityisinä päivinä, jotka eivät ole vapaapäiviä. Politiikasta ja juorista vapaa toimisto on työpaikka, jolla varmistetaan sataprosenttisesti tehokkaat työntekijät ja mahdollisuudet saavuttaa tavoitteet ovat paljon enemmän kuin yrityksissä, joiden on todistettava taistelua omien työntekijöidensä ja työnantajiensa keskuudessa.

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja organisaatioiden ryhmätyöstä, joten käy vain linkin läpi.

 1. 10 tehokasta tapaa emotionaaliseen älykkyyteen organisaatiossa
 2. 15 yleisintä yrityksen perustamisvirhettä, joita sinun tulisi välttää
 3. 9 tehokasta johtamistaitoa (ominaisuudet, ominaisuudet)