Ero PHP: n ja JavaScriptin välillä

JavaScripti on dynaaminen ohjelmointikieli, joka nopeuttaa dynaamisesti ohjattua vuorovaikutusta HTML-asiakirjoihin sovellettaessa. JavaScript (JS) on kevyt, tulkittu tai JIT: n kokoama ohjelmointikieli, jolla on ensiluokkaiset toiminnot. PHP on vaihtoehto Microsoftin Active Server Pages (ASP) -teknologialle. PHP tarkoittaa Hypertext-esiprosessoria ja se on palvelimen loppukäsittelyalusta. PHP-suunnittelun päätavoite on antaa web-kehittäjille mahdollisuus rakentaa dynaamisesti toteutetut verkkosivut.

JavaScript:

Brenden Eich oli Javascript-kielen keksijä. JavaScript (JS) on kevyt, tulkittu tai JIT: n kokoama ohjelmointikieli, jolla on ensiluokkaiset toiminnot. Sen käyttöönoton jälkeisinä vuosina se ei ole vain syrjäyttänyt useita muita kilpailevia kieliä ja tekniikoita tullakseen selainpohjaisen ohjelmoinnin standardiksi, vaan se on laajentunut myös asiakastilan ulkopuolelle tullakseen hallitseva kieli palvelinpuolella, yhtä hyvin.

Mihin JavaScriptiä voidaan käyttää?

 • HyperText Transport Protocol (HTTP) on suunniteltu tekemään tarkalleen mitä nimi viittaa, eli HTML-tekstin siirtämiseen verkon yli katselua varten. Mutta HTML: n ongelma on, että se on täysin staattinen, eikä siinä ole mitään ominaisuuksia logiikan toteuttamiseen.
 • Perusominaisuudet, joita pidämme tällä hetkellä itsestäänselvyytenä, kuten tulojen validointi, automaattinen korjaus, edistymispalkit tai graafisen kuvan muuttaminen hiiren kaatumisen aikana, olisi selaimen kaikkien mahdotonta suorittaa ilman tietyntyyppisiä komentosarjoja. Seurauksena oli, että kun verkko ensin nousi näkyvyyteen, jokainen kyseisen tilan myyjä tarjosi jonkin mekanismin HTML-verkkosivujen interaktiivisuuden lisäämiseksi.

PHP:

PHP luotiin aluksi yksinkertaisella skriptiympäristöllä nimeltään ”Henkilökohtainen kotisivu”. Suuri osa PHP: n syntaksista on lainattu muilta kieliltä, ​​jotka nimeävät C, Java ja Perl. PHP: llä on kuitenkin myös joukko ainutlaatuisia ominaisuuksia ja erityisiä toimintoja. Kielen tavoitteena on antaa Web-kehittäjille mahdollisuus kirjoittaa dynaamisesti luodut sivut nopeasti ja helposti. PHP on myös loistava tietokantapohjaisten Web-sivustojen luomiseen.

Vertailu PHP: n ja JavaScriptin välillä (Infographics)

Alla on 4 tärkeintä eroa PHP: n ja JavaScriptin välillä

PHP vs. JavaScript-yhtäläisyydet

Joitakin yhtäläisyyksiä selitetään alla PHP vs. JavaScript

Tulkinta: PHP ja JavaScript ovat komentosarjat, joissa sekä PHP että JavaScripti tulkitaan ja niiden komentosarjojen suoritukset voidaan suorittaa siellä omissa runtime-ympäristöissä.

kaikkialla läsnä oleva: Yhdessä sekä PHP että JavaScript ohjaavat suurta osaa verkkosivustoista. Suurimman osan olemassaolostaan ​​ne olivat kuin maapähkinävoita ja hyytelöä - JavaScripti käyttöliittymässä, PHP taustalla. Tämä tarkoittaa, että PHP vs. JavaScript-kielille on valtava kirjastojen, puitteiden ja yhteisön tuen pakettipaketti. Ajattele ideaa tai kysymystä ja on todennäköistä, että joku jonnekin on jo kehittänyt ratkaisun.

Avainero PHP: n ja JavaScriptin välillä

Sekä PHP vs. JavaScript ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin tärkeimmistä eroista PHP: n ja JavaScriptin välillä:

Saatavuus: Suurin ero PHP: n ja JavaScriptin välillä on siinä, kuka omistaa kielen ja kuka voi tehdä siihen muutoksia. PHP on täysin avoin lähdekoodi, mikä tarkoittaa, että Internet-yhteisö omistaa sen. Tämä tarkoittaa, että muutoksia voidaan tehdä yhteisön, ei yksittäisen kehittäjän, tarpeiden mukaan.

Tämä on hyödyllistä ihmisille, jotka käyttävät PHP: tä, koska tavallisten käyttäjien tarjoama tuki on paljon. Todennäköisesti tämä tekee siitä kummankin kielen joustavamman ja käyttökelpoisemman.

Yksinkertaisuus: PHP on käsitteellisesti paljon yksinkertaisempi käyttää kuin Node.js. Palvelinta määritettäessä tarvitset vain .php-tiedoston, jonka koodi on kääritty tunnisteiden väliin, kirjoita URL-osoite selaimeesi ja olet valmis. Lause, jonka käärät näiden tunnisteiden väliin, voi olla yhtä yksinkertainen ja se toimii. Kulissien takana MySQL: n kaltainen web-palvelin, johon on asennettu PHP, pystyy tulkitsemaan tiedostoa ja näyttämään verkkosivusi selaimessa. Node.js-palvelimen asettaminen, vaikka se ei ole vaikeaa, vaatii yleensä enemmän koodiriviä ja perustiedot ymmärtämisistä sulkemis- ja takaisinsoitto-toimintojen toiminnasta.

Uudelleenrakentaminen ja mukauttaminen: Uudelleenrakentaminen ja räätälöinti ovat kaksi perustekijää, jotka joko tekevät kielen kauhistuttavaksi tai mahtavaksi käytettäväksi. Tämän reuna menee selvästi PHP: lle. Kieli on hiukan yksinkertaisempi ja avoimen lähdekoodin luonne antaa käyttäjille enemmän valinnanvaraa siihen, mitä he voivat tehdä kyseisellä kielellä.

Samanaikaisuus: PHP, kuten useimmat palvelinpuolen kielet, käyttää monisäikeisiä, estämällä I / O suorittamaan useita tehtäviä samanaikaisesti. JavaScript on ainutlaatuinen siinä mielessä, että siinä käytetään muutamia temppuja (tapahtumasilmukka + solmujen ryhmittely) saavuttaa tapahtumapohjainen, estämätön I / O-suoritusmalli, joka käyttää yhtä päätehtävää. PHP on kuitenkin ollut jonkin aikaa lohkon ympärillä ja löytänyt oman tavansa saavuttaa asynkroninen käsittely.

JSON: JSON “JavaScript Object Notation” on kevyt tietomuoto, joka on syntaktisesti samanlainen kuin JavaScript-objektimääritelmät. Luonnollisesti se antaa Node.js: lle ja JavaScript-pohjaiselle tekniikalle reunan käsitellessäsi JSON: ta. Vaikka PHP voi toimia JSON: n kanssa, se on tilanteellisempaa.

PHP-tapaukset:

 • CMS: t, kuten Word Press, Drupal tai Joomla jne.
 • Palvelimet, kuten MySQL, SQL, MariaDB, Oracle, Sybase ja Postgresql jne.
 • Ratkaisu pinotaan kuin LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP)

JavaScriptin esimerkit:

 • Käyttöliittymätekniikat, kuten jQuery, AngularJS, Backbone.js, Ember.js, ReactJS jne.
 • Palvelinpuolen tekniikat, kuten Node.js, MongoDB, Express.js jne.

PHP vs. JavaScript-vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu PHP: n ja JavaScriptin välillä

Vertailun perusteet PHP: n ja JavaScriptin välillä PHP JavaScript
suoritusPHP suorittaa palvelimella ja PHP: n päätoiminto on tuottaa HTML-koodi, jonka selain lukeeJavaScript voi käsitellä vain paikallisia erityistehtäviä
Koodi SaatavuusPHP-koodi on käytettävissä vasta, kun palvelin tulkitsee senJavaScript-koodissa voidaan tarkastella, vaikka tulos on tulkittu
Ulkoinen koodipisäkePHP voidaan yhdistää vain HTML: äänJavaScriptiä voidaan yhdistää HTML-, XML- ja Ajax-ohjelmiin
TietokantaPHP käyttää tietokantaan yleensä MINUN SQL-tietokantaaJavaScript ei todennäköisesti käytä MINUN SQL: ää.

Yhteenveto - PHP vs. JavaScript

Valittu kieli riippuu projektiskenaarioista ja asiakasvaihtoehdoista, mutta PHP: n ja JavaScriptin välisessä keskustelussa PHP voidaan sanoa ylivoimaiseksi avoimen lähdekoodin saatavuuden vuoksi.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas PHP: n ja JavaScriptin eroon. Tässä keskustellaan myös PHP vs. JavaScript-avaineroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita -

 1. Java vs Go ja niiden hyödylliset edut
 2. Django vs. PHP - uskomattomia eroja
 3. JQuery vs. JavaScript
 4. PHP vs. HTML - mikä on parempi
 5. JavaScript vs. C #
 6. PHP vs. Net-erot
 7. C # ja Js: ominaisuudet
 8. Opas Go vs PHP
 9. Paras opas Java-testaushaastattelukysymyksiin
 10. PHP vs C #: Mitkä ovat erot